Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Ara Tatilde Çocuklarla Gidilecek Yerler

Ara Tatilde Çocuklarla Gidilecek Yerler

Evet, ara tatil ne zaman diye sürekli soran öğrencilerin heyecanla bekledikleri zaman dilimine az kaldı. Çocuklar heyecanla beklerken, velilerin gelmemesini diledikleri bu dönem bir kaç gün sonra başlayacak. Velilerin aklında tek bir soru yanıp sönmekte ”Ara tatilde çocuklarla gidilecek yerler nereler?”. Maalesef yetişkinler ile çocukların eğlendiği veya aynı tadı aldığı çok fazla yer imkanı yok.

O yüzden bizde her iki grubunda mutlu olabileceği Türkiye’de ara tatilde gidilecek yerler / Yurt dışında ara tatilde gidilecek yerler yazısını Yolcu360 ekibi olarak hazırladık. azısını yazarken hem ebeveynlerin hem de çocukların mutlu olacağı, eğleneceği ve yeni şeyler öğrenebileceği yerleri araştırdık, bulduk ve derledik.  Ee hadi ne duruyorsunuz, araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak plan yapmaya başlayın ve ailecek eğlenceye adım atın ! 🙂

Ara tatil ne zaman? / Ara tatil kaç gün?

Okullar ne zaman ara tatil diye merak ediyorsanız 2021 ara tatili için MEB tarafından belirtilen period, 15-19 Kasım arası. Neden ara tatil yapıldığı ile ilgili sorulara ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ”Hedefimiz, 180 iş günü olan çalışma günlerinin verimliğini artırmak. Dünyanın en uzun yaz tatili yapan ülkelerden biriyiz. 13 haftalık yaz tatilinin 2 haftası nisan ve kasım aylarında yapılacak ara tatil olacak. Yaz tatili 11 haftaya inecek. Ara tatillerde çocuklara dinlenme ve etkinliklere katılma fırsatı veriliyor. Ara tatillerde, 1 haftalık sürenin, sadece tatil olmaması ve çocukların bazı çalışmalara katılması da hedefleniyor. Her ana tatilin ana bir teması olacak ve çalışmalar bu temalar üzerinden yapılacak” diyerek cevap verdi.

Türkiye’de ara tatilde gidilecek yerler

  • İstanbul İllüzyon Müzesi

Müze, aslında insanlara illüzyonlar sayesinde interaktif ve eğlenceli bir deneyim sunmakta. Müze içinde birbirinden ilginç odalar yer alıyor. Bu odaların her birinin içerisinde de yeni bir sürpriz ile karşılaşıyorsunuz. Gerçek dünya da var olduğumuzu unutturacak bir algı değişikliğinin yaşatan müze, hem çocuklara hem de yetişkinlere oldukça eğlenceli anlar yaşatıyor.

  • İstanbul İllüzyon müzesi adres: Narmanlı Han, İstiklal Cd. No:180 Beyoğlu

Ailecek vakit geçirebilecek, gülünecek ve eğlenebilecek güzel ve değişik bir müze. Dolayısı ile ara tatilde çocuklarla gidilecek yerler listenize eklemenizi öneririz. İstanbul Havalimanı araç kiralama ya da İstanbul Ümraniye araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak buraya rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

İstanbul Gezi Rehberi için Tıklayın!

  • Germiyan Köyü / İzmir

Ne köy mü diye sorgulayabilirsiniz ama bu köy farklı bir köy. Neden mi? İzmir‘in Çeşme ilçesinde yer alan Germiyan KöyüSlow Food olarak adlandırılan Yavaş Gıda hareketine ilk katılan köy. Peki Slow Food nedir? Ben niye ara tatilde çocuklarla gidilecek yerler için burayı seçeyim diyorsanız, bu hareket geleneksel lezzetleri yaşatmayı, katkısız ve doğal gıdalar üretip tüketmeyi amaçlamakta. Dolayısıyla, Germiyan Köyü içerisinde ekşi mayadan ekmek pişirilmekte, mevsimsiz ürünler yenmemekte ve köy sakinleri sebzeleri kendi tarlalarında yetiştirmekte.

Özellikle büyük şehirlerde GDO’lu ürünlerden kaçmaya çalışıp, çocuklarımıza organik ürünler ararken, aldığımız sebzelere ve meyvelere güvenemezken, ara tatilde çocuklarla gidilecek yerler için burayı seçip buyrun doğallığın ortasına düşün. 🙂 Tertemiz havası ve güzel halkı ile Germiyan köyü, çocuklarınızın sokaklarda rahatça koşturabileceği, meyvenin en tazesini yiyebileceği muhteşem bir yer. Buraya gelerek hem siz kaos ve gürültüden uzaklaşıp, köyün antioksidan etkisinden yararlanın hem de çocuklarınız büyük şehrin kavgacı ve çatışmalı ortamından uzaklaşarak sakinliğin tadını çıkarsın. İzmir araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz Germiyan köyü için gezilecek yerler:

  • Germiyan Köyü pazar yeri
  • Yaşar Baba’nın çiftliği
  • Germiyan Köyü kahvesi
  • Musa amcanın mini müzesi

İzmir Gezi Rehberi için Tıklayın!

Ara tatilde gidilecek yerler

  • İstanbul Akvaryum

İstanbul akvaryumu gerçekten çocukları çılgına çeviren bir yer. Çünkü çocuklar için hem eğitici hem de eğlenceli bir fırsat sunmakta. İnteraktif oyunlar, filmler ve alan hakkında detaylı bilgilerin verildiği görsel grafikler sayesinde çocuklar bir nevi su altı dünyasını ve dünyayı tanıma imkanı yakalıyor.

Bu imkanı kendi gözleri ile görmeleri veya fiziksel olarak içinde yer almaları ise çocuklar için ayrı bir eğitici yan taşımakta. Çünkü Akvaryum içerisinde Karadeniz’den Pasifik’e doğru uzanan 17 teması ve 1 adet yağmur ormanının mevcut. E çocuklar çılgına dönmesinde napsınlar? Onlar için gerçekten büyüleyici ve farklı bir dünya. Ara tatilde çocuklarla gidilecek yerler neresi diye düşünüyorsanız buyrun sizi buraya alalım. 🙂

Akvaryuma 2 yaşına kadar çocuklar ücretsiz girebilirler. Ara tatilde çocuklarla gidilecek yerler arasına akvaryumu da ekleyebilirsiniz.

İstanbul Akvaryum nerede: Şenlikköy Mahallesi, Yeşilköy Halkalı Caddesi, No:93 Florya

İstanbul Akvaryum nasıl gidilir diye merak ediyorsanız, İstanbul araç kiralama imkanlarından yararlanarak kolayca akvaryuma ulaşabilirsiniz.

  • Sivas

Ara tatilde çocuklarla gidilecek yerler için değişik bir plan yapıp, Türkiye’nin içlerine doğru bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Sivas gezilecek yerler, bizce tam size göre. Medeniyetlerin beşiği konumunda olan Sivas, Kral yolu ve İpek Yolu üzerinde yer almakta. 1228–1229 yılları arasında yapılan Divriği Ulu cami, 1217 yılında yaptırılan ve Anadolu’nun en büyük Selçuklu Darüşşifası olan Şifaiye Medresesi, 19. yüzyılın ikinci yarısında dönemin iş merkezlerini bir araya getiren Sivas Taşhan, 1271 yılında fizik, kimya, astronomi eğitimi veren Buruciye Medresesi ve Selçuklu mimarisini yansıtan Gök Medrese, Sivas gezi rehberi kapsamında ziyaret edilebilir.

Çocuğunuz için kültür turizmi kapsamında Sivas tarihi yerleri gezebilir, bu seyahat ile çocuğunuza hem tatil hem de eğitim fırsatını bir arada sunabilirsiniz. Hani çok gezen mi bilir çok okuyan mı sorusu hep sorulur ya. Cevabı tam da burada yatmakta. Bütün yıl kitaplardan okuduğu tarih bilgilerini, gezerek görme fırsatı deneyimleyen çocuk, çok bilen kişidir. 🙂

Çocuklarla gidilecek yerler
  • Sivas Yıldız Dağı Kayak Merkezi

Türkiye’nin en iyi kayak merkezleri arasında yer alan Yıldız dağı kayak merkezi, yılın tüm mevsimleri için hizmet vermekte. Çocuklarınız basketbol sahasında oynarken, siz dağ bisikletine binebilir ya da yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Ailecek Yıldız Gölet’inde su sporu imkanlarından yararlanarak, unutulmaz aile anılarınıza bir yenisini daha katabilirsiniz. Sivas kayak merkezi içerisinde bulunan Çermik kaplıcasından termal turizmi kapsamında yararlanabilirsiniz. Yıldız dağı kamp olanakları da mevcut. Burada ailecek kamp da yapabilirsiniz. Sivas şehir merkezi ve kayak merkezi arasında 58 kilometrelik bir mesafe bulunmakta. Sivas araç kiralama seçeneklerini inceleyerek kısa bir süre de buraya ulaşabilirsiniz.

  • Ihlara Vadisi

Ihlara Vadisi, Aksaray iline bağlı ve 18 kilometrelik uzunluğu ile dünyanın en büyük kanyonları arasında yer almakta.Şırıl şırıl akan suyun, kuşların, böceklerin sesleri ile ara tatilde çocuklarla gidilecek yerler listesinde başlarda konumlanmakta. Tarih boyunca insanların ilgisini çeken bölgede bir dönem din adamları inzivaya çekilirmiş ve kendilerini yaratıcılarına adarlarmış. Bir dönem de savaş ve çatışmalardan kaçanların sığındığı bir alan vasfına sahipmiş. Aksaray araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, ara tatilde çocuklarla gidilecek yerler için burayı tercih etmeye ne dersiniz?

Aksaray Gezi Rehberi için Tıklayın!

Ara tatilde çocuklarla gidilecek yerler
  • Kapadokya

Ara tatilde çocuklarla gidilecek yerler kapsamında Kapadokya gezi turu ideal bir seçenek olabilir. Bölgenin en büyük açık hava müzesi olan Göreme açık hava müzesi, Kapadokya bölgesinin en büyük ve en eski kilisesi özelliğini taşıyan Çavuşin kilisesi, 3 başlı peri bacalarının bulunduğu  bölge olan Paşabağları, deveye benzetilen ve bebiş peri bacaları olarak da adlandırılan Zelve açık hava müzesi, Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak’ın geçtiği ve çanak çömlek atölyelerine katılabileceğiniz Avanos ve Hititler tarafından elle oyularak şekillendirilen Ortahisar kalesi mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. Ara tatilde çocuklarla gidilecek yerler için Nevşehir’e gelmek istiyorsanız Nevşehir Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, her yeri ayrı bir tarih ve doğa harikası olan bu bölgeyi kolay bir şekilde keşfedebilirsiniz.

  • Koza Han / Bursa

Bir dönem İpek kozası ticareti bu handa yapıldığı için buraya Koza adı verilmiş. Günümüzde Koza Han dükkanların yer aldığı bir alana çevrilmiş. Bursa’nın kendisine has yerel özelliklerini ve izlerini taşıyan yapı içerisinde yemek yiyebileceğiniz, çay-kahve içebileceğiniz ve alışveriş yapabileceğiniz dükkanlar bulunmakta. Bursa araç kiralama seçeneklerine göz atarak, ara tatilde çocuklarla gidilecek yerler kapsamında günü birlik buraya gelebilirsiniz.

Bursa Gezi Rehberi için Tıklayın!

Yurt dışında ara tatilde çocuklarla gidilecek yerler

 

  • Fransa

Sanat ve tarih ülkesi olan Fransa, sadece ara tatilde çocuklarla gidilecek yerler için değil, kendiniz için de harika bir tatil fırsatı. Unutmayın ki aşk şehri olan bilinen Paris de burada. Çocuğunuz ile birlikte Fransa’nın en güzel müzelerini gezerken, Paris’in eski bir restoranında güzel bir akşam yemeği ile kendinizi de şımartabilirsiniz.  Paris-Orly Havalimanı üzerinden araç kiralayarak, hem çocuğunuz için kültürel hem de kendiniz için romantik bir tatil fırsatı yaratabilirsiniz.

Fransa Turunda Görmeniz Gereken Şehirler için Tıklayın!

 

Yorum ekle