Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Fransa Turu | Fransa Gezilecek Yerler

Fransa Turu | Fransa Gezilecek Yerler

Avrupa seyahatlerinin vazgeçilmez duraklarından Fransa yıl boyunca milyonlarca gezgini kendine çekiyor. Fransa turu için gezilip görülmesi gereken şehirler hayli fazla olsa da Fransa’nın en güzel şehirleri ve Fransa gezilecek yerler listesi sizler için Instagram’ın fenomen gezgini Seyahatimgeldi hesabının yazarı Birten Çankaya tarafından hazırlandı.

Fransa Turu İçin Gezi Rehberi

  • Paris

Aşkın ve sanatın başkenti, büyüleyici Paris Fransa turu için olmazsa olmazlarından. Kapsamlı bir Fransa seyahati düşünüyorsanız Paris’ten başlamanızı öneririm. Şehrin simgesi Eyfel Kulesi ile birlikte Montmartre Tepesi, Concorde Meydanı ve her daim cıvıl cıvıl Champs Elysees Paris’te görülmesi gereken yerlerden sadece birkaçı. Dünyanın en önemli müzesi olarak gösterilen Louvre Müzesi’nin yanı sıra Orsay Müzesi’ni de listenize ekleyebilir, özellikle çocuklarınız varsa Disneyland’de unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Paris gezinizde rahat bir ulaşım sağlamak için Yolcu360 üzerinden Paris araç kiralama fırsatlarını inceleyebilirsiniz.

  • Lyon

Gastronomi alanında dünya çapında bir üne sahip olan Lyon aynı zamanda tamamı UNESCO korumasında bulunan Eski Şehir bölgesi ile Fransa turu için görülmeye değer şehirlerin başında geliyor. Notre Dame Bazilikası’na çıkarak şehri bir de tepeden görme fırsatı bulabilir, Terraux ve Bellecour Meydanı’ndaki restoranlarda yerel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Colombier-Saugnieu – Lyon–Saint-Exupéry Havaalanı üzerinden araç kiralayarak, Lyon sokaklarında harika bir tura çıkabilirsiniz.

  •  Colmar

Colmar, son yıllarda Fransa’nın en fazla ziyaretçi ağırlayan şehirleri arasında. Alsace bölgesinin başkenti Colmar üçgen çatılı renkli evleri ile adeta kartpostal görünümüne sahip. Çevresindeki kasabalarla birlikte Alsace şarap yolu rotasını keşfe çıkabileceğiniz Colmar seyahatinizi en az 3-4 gün olarak planlamanızı öneririm. Colmar araç kiralama fırsatlarını araştırarak, seyahatinizde kolay bir ulaşım yolu tercih edebilirsiniz.

Güney Fransa Şehirleri

  • Marsilya 

Paris’ten sonra Fransa’nın ikinci büyük şehri Marsilya bildiğiniz Avrupa şehirlerinden çok farklı. Göçme nüfusun hayli yüksek olduğu Marsilya Akdeniz’in en önemli liman şehirlerinin başında geliyor. Vieux Port çevresini keşfettikten sonra Le Panier’e uğrayıp yerel yaşamı yakından gözlemleyebilirsiniz. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız Notre Dame Bazilikası’nı listenize eklemeyi unutmayın. Manzarası muhteşem Akdeniz kültürünü yakından tanımak isteyenler için MuCem gezmesi en keyifli müzelerden biri.

  • Nice

 Marsilya araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak birkaç saatlik yolculukla Nice’i de turunuza dahil edebilirsiniz. Güney Fransa’nın yıldızı Nice deniz tatili isteyenler için en güzel seçeneklerden biri. Uzun sahil şeridinde özel plajları tercih edebileceğiniz gibi havlunuzu serip hiçbir ücret ödemeden denizin tadını çıkarabilirsiniz. Massena Meydanı’nda yürüyüş yapabilir, Eski Nice sokaklarında fotoğraf turuna çıkabilirsiniz. Fransa’da tek durağınız Nice ise Nice Havalimanı üzerinden araç kiralayarak, şehrin en güzel yerlerini keşfedebilirsiniz.

Yorum ekle