Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Fransa’nın En Güzel Müzeleri / Fransa Müzeleri Gezi Listesi

Fransa’nın En Güzel Müzeleri / Fransa Müzeleri Gezi Listesi

Sanat tutkunları için Fransa fazlasıyla cezbedici. Özellikle başkent Paris eşsiz mimari yapılarının yanı sıra dünyaca ünlü pek çok müzeye sahip.

Paris’in en güzel müzeleri

  • Louvre Müzesi

Fransa müzelerinden bahsederken ilk sırayı elbette Louvre alıyor. Louvre Müzesi sadece Fransa’nın en güzel müzeleri arasında değil dünyanın sayılı müzelerinden biri. 1793 yılında açılan Louvre Müzesi Doğu Sanatları, Mısır Sanatları, Yunan Sanatları, resim ve heykel başta olmak üzere yedi farklı bölüm bulunuyor. Müzede sergilenen eserlerin toplam sayısı ise 300 bin civarında. Louvre Müzesi’nin tamamını bir günde gezmek imkansız. Bu nedenle ziyaretinizin öncesinde görmek istediğiniz bölümleri belirleyip vakit kaybetmemenizi öneririm.

  • Orsay Müzesi

Fransa’nın en güzel müzeleri listemize Paris’ten devam ediyoruz. Eski bir tren istasyonunun müzeye dönüştürülmesiyle hayat bulan Orsay Müzesi’nde ağırlıklı olarak Fransız sanat eserleri sergileniyor. Monet, Cezanne, Gauguin gibi birbirinden değerli ressamların eserlerini yakından inceleyebileceğiniz Orsay Müzesi’ne kolayca girmek için biletinizi internetten ayırtabilirsiniz. Paris-Orly Havalimanı üzerinden araç kiralayarak, 36 dakika içinde müzeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Güney Fransa’nın en güzel müzeleri

  • Lyon Güzel Sanatlar Müzesi

 Fransa’nın önde gelen müzelerinden bir diğeri olan Lyon Güzel Sanatlar Müzesi yıl boyunca sanat tutkunlarını ağırlıyor. Antik Mısır Dönemi’nden başlayarak modern sanata uzanan keyifli bir sanat yolculuğu yapacağınız Lyon Güzel Sanatlar Müzesi’nde Renoir, Cezanne, Rubens, Van Gogh başta olmak üzere dünyaca ünlü ressamların eserleri yer alıyor. Müzeden sonra, şehrin tadını çıkarmak için Lyon araç kiralama olanaklarını inceleyebilirsiniz.

  • MuCem (Avrupa ve Akdeniz Uygarlıkları Müzesi)

Modern mimarisi ile ilgi çeken MuCem Fransa’nın Marsilya şehrinde yer alıyor. 2013 yılında Marsilya’nın Avrupa Kültür Başkenti seçilmesi ile açılan MuCem Akdeniz kültürünü yakından tanıyabileceğiniz en güzel müzelerden biri. Farklı tasarımı ile gezmekten keyif alacağınız MuCem’e Marsilya araç kiralama hizmetlerinden faydalanarak 5 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.

MAMAC

Modern sanata meraklı olanların mutlaka ziyaret etmesi gereken MAMAC Nice’te yer alıyor. 300 sanatçının 1300’den fazla eserinin yer aldığı MAMAC’ta yıl boyu süreli sergiler de düzenleniyor. Yolcu360 üzerinden Nice araç kiralama hizmetlerini araştırarak, müzeyi gezdikten sonra terasına çıkıp nefis Nice manzarasına göz atmayı sakın unutmayın.

 

Fransa gezi rehberi için öneriler

Yorum ekle