Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Yağmurlu Havalar İçin Yan Aynalar Tavsiyeleri

Yağmurlu Havalar İçin Yan Aynalar Tavsiyeleri

Yağmurlu havalarda yan aynalar, birçok sürücünün görüş açısını olumsuz etkileyebiliyor.  Yağmurlu havalarda yam aynalar yağmur biriktiği için iyi bir görüş açısı vermiyor bu da yol güvenliğini sıkıntıya düşürebiliyor.

Peki su tutmayan ayna filmi işe yarar mı? Su tutmayan aynalar var mı? gibi soruları cevapladığımız yağmurlu havalar için yan ayna tavsiyeleri listesini sizler için hazırladık.

Yağmurlu Havalarda Yan Aynalar

Yağmurlu günlerde araç sahipleri yan aynalarda biriken yağmur damlaları yüzünden zor anlar yaşayabiliyor. Soğuk havalarda buğulanan cam sorununda olduğu gibi yağmurlu havalarda yan aynalar trafik görüşünü bir hayli kısıtlıyor. Yola çıkmadan araç camlarını silmek gibi yöntemlerle önlenmeye çalışan dikiz aynasındaki su damlacıkları için daha etkili çözümler de bulunuyor. Piyasada kendinden ısıtmalı camlarla satılan arabalarda su tutmayan aynalar olsa da bu özelliğe sahip olmayan ve trafikte olan çok sayıda araç var.

Kiralık araba için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Yan Aynalarda Yağmur Suyu Birikmesi İçin Tavsiyeler

Yağmurlu havalar için yan ayna tavsiyeleri içinde belki de birinci kural aracın aynalarını daima temiz tutmak. Ancak yağmurlu havalarda yan aynalar için bu yöntem kalıcı olmayabiliyor. Özellikle araçlar park halinde iken dikiz aynasında yağmur damlası birikmesi daha fazla oluyor. Peki su tutmayan aynalar için neler yapılmalı?

  • Dikiz aynasını her yola çıkışınızda mutlaka silin. Böylece yağmurlu havalarda yan aynalardaki yağmur birikmesi azalacaktır.
  • Yağmur kaydırıcı ürünler kullanın. Dikiz aynaları için kullanacağınız yağmur kaydırıcı ürünlerle yağmur damlacıkları birkaç hafta olmayacaktır.
  • Camları cilalamak. Aynaya verebileceği zarar göz önüne alınarak bazı sürücülerin deneyip sonuçtan memnun kaldığı bir yöntem.
  • Yağmurlu havalarda yan aynalar için bir de nano kaplama kullanılıyor. Camlara uygulanabildiği gibi aynalarda da kullanılabilen bir yöntem. Bu sayede yağmur suyu direkt olarak camın üstünden akacaktır.

Aylık araç kiralama için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama olanaklarına bakabilirsiniz.

 Cam Buğulanması Nasıl Önlenir? Öğrenmek için buraya tıklayın

 

Yorum ekle