Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Germiyan Köy: Ege’nin İncisi – Çeşme İzmir

Germiyan Köy: Ege’nin İncisi – Çeşme İzmir

İzmir‘in Çeşme ilçesinde yer alan Germiyan Köyü, adeta Ege’nin incisi konumunda. Slow Food olarak adlandırılan Yavaş Gıda hareketine ilk katılan köy olarak ünlenen köy, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Katkısız gıdalar ve geleneksel yemekleri ile ön plana çıkan Germiyan Köyü gezi rehberi, sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırladı.

Germiyan Köyü Gezi Rehberi

Öncelikle Yavaş Gıda hareketi nedir diye merak ediyorsanız,  onu açıklayalım. Yavaş Gıda hareketi geleneksel lezzetleri yaşatmayı, katkısız ve doğal gıdalar üretip tüketmeyi amaçlar. Germiyan Köyü sakinleri bu harekete katılarak ekşi mayadan ekmek pişirmeye, mevsimsiz ürünler yememeye ve sebzeleri kendi tarlalarında yetiştirmeye başlamışlar.

Sosyal uyumun ve misafirperverliğin en üst seviyede bulunduğu Germiyan Köyü oldukça sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip. Sokakların duvarları ve binaların dışı, birbirinden farklı görseller ile renklendirilmiş. Köy asla bozulmamış, eski köy geleneklerini ve ortamını hala korumakta. Çeşme’ye 23 kilometre uzaklıkta bulunan köye, İzmir rent a car kapsamında İzmir Çeşme araç kiralama imkanlarına göz atarak yarım saat gibi kısa bir süre zarfında kolayca ulaşabilirsiniz.

  • Germiyan Köyü pazar yeri

Germiyan Köyü pazarında organik ürünlerden oluşan gıdaları satın alabilirsiniz. Dalından koparılmış kıpkırmızı ve sulu domatesi yerken, nasıl mutlu olacağınızı tahmin bile edemezsiniz 🙂

  • Yaşar Baba’nın çiftliği

Kendin pişir kendin ye mantığı ile işleyen çiftliğin içerisinde birçok hayvan yer almakta. Germiyan Köyü kahvaltı içinde sizlere oldukça geniş ve organik bir kahvaltı imkanı sunuyor. Eğer çocuğunuzla birlikle Germiyan Köyü turu‘na çıktıysanız, çocuğunuz için hayvanları yakından görmesi

  • Germiyan Köyü kahvesi

Köylerin sosyal ortamlarını genellikle köy kahveleri oluşturur. Germiyan Köyü de kendi kahvesine sahip. Köye gittiğinizde kahve de çay veya kahve içerken yabancılık çekmezsiniz. Çünkü köy halkı oldukça samimi ve konuşkan. Sanki yıllardır birbirinizi tanıyormuş gibi hissederseniz şaşırmayın. Köy kahvesinde mutlaka menengiç kahvesi içmenizi öneririz.

  • Musa Amca’nın mini müzesi

Musa amcanın kendisinin biriktirdiği eski belgeler, antika eşyalar ve savaş hatıralarından oluşan bu yere gittiğinizde gördüklerinizle adeta köyde tarih yolcuğuna çıkmış olacaksınız.

  • Germiyan Sahili / Germiyan Plajı

Bölgenin tek Türkmen köyü olan Germiyan’ın sessiz sakin plajının tadını çıkarın. Sessiz ve sakin koyda, dalga sesleri eşliğinde güneşlenirken, masmavi deniz görüntüsü ile içinizi huzurla kaplayacak.

Germiyan Köyü Festivali

6 – 7 Ekim tarihleri arasında yapılan Germiyan Festivali’nde Germiyan’a has geleneksel tatlar yer alıyor. Damat Kurabiyesi, Kopanisti Peyniri gibi yöresel lezzetlerin atölyelerinden, yerel kültüre ait gösterilerden, söyleşiler ve ekmek yarışmasından oluşan festival, renkli korteji ile de ön plana çıkıyor. İzmir’e 70 kilometre uzaklıkta bulunan köye, araç kiralama İzmir için İzmir araç kiralama seçenekleri ile konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Germiyan Köyü’nde ne yenir?

Taş fırını ekmeği ve Kopanisti Peyniri kesinlikle köyde yenmesi gereken lezzetler arasında. Kopanisti Peyniri her mevsimde bulamayacağınız bir tat. O yüzden köye en iyisi havalar biraz ısınınca uğrayın. Böylece tuzlu ve ekşi tadı bir arada bulunduran peynirden yiyebilirsiniz. Köyde Hurma Zeytini, Pirinçli Mantı, Damat Lokumu tadabilirsiniz. Germiyan Köyü otantik ev olarak bilinen Dilek Hanım’da köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Poleni alınmayan kekik balı ve kınalı bamyası ise eve dönüş yolunda mutfağınıza taşıyabileceğiniz yerel ürünler arasında.

Germiyan Köyü konaklama

Konaklama için en yakın Çeşme’de bulunan pansiyon ve otelleri tercih edebilirsiniz. Çeşme’de birçok otel ve pansiyon bulunduğu için konaklama için yer bulmakta sorun yaşamazsınız. Bu sayede köyü gezdikten sonra Çeşme’nin en güzel plajlarına gidebilirsiniz. Çeşme’de ne yenir diye meraklanmayın. Çünkü Boyoz, Kumru ve İzmir Köfte zaten gönlünüzü fethedecektir. İzmir turu için yola çıktıysanız İzmir araba kiralama kapsamında İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakarak, İzmir köyleri için seyahat listesi yapabilir ve köyden köye gezebilirsiniz. İzmir’in gezebileceğiniz diğer köyleri: Şirince Köyü, Ildırı Köyü, Sığacık Köyü, Birgi Köyü ve Bademler Köyü.

Hazır İzmir’e gelmişken…

Rotanızı İzmir olarak belirledikten sonra yol güzergahı üzerinde yapmanız gereken ilk şey, dinlenme tesislerine bakmak olmalı. Unutmayın ki yolculuk esnasında ufak molalar vermek zihninizi ve bedeninizi rahatlatır. O yüzden iyi bir yolculuk için en iyi dinlenme tesislerinizi yola çıkmadan önce mutlaka öğrenmelisiniz. Bunun için En İyi Dinlenme Tesisleri / İstanbul – İzmir – Aydın adlı yazımıza bakabilirsiniz. İzmir’e geldikten sonra hiç İzmir bombası denemediyseniz, ilk tadacağınız şey bu enfes kurabiye olmalı. Kurabiyenize eşlik etmesi için İzmir Kemeraltı Kızlarağası Hanında Kahve Keyfi yapabilirsiniz. İzmir’de midye tava deneyin, asla pişman olmayacaksınız 🙂

1 yorum