Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Yeni Nesil Hyundai Tucson Tanıtıldı!

Yeni Nesil Hyundai Tucson Tanıtıldı!

Yeni Hyundai Tucson nasıl? 2021 Hyundai Tucson hakkında ilk haberler geliyor. Hyundai Tucson 2021 motor seçenekleri ve diğer detaylar için Yeni nesil Hyundai Tucson tanıtıldı yazısını okumaya devam edin.. Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Hyundai marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 🙂

Yeni Nesil Hyundai Tucson Tanıtıldı!

Yeni nesil Hyundai Tucson tanıtıldı! Hem farklı tasarımı hem de daha fazla teknolojik özelliği ile dikkat çeken Hyundai’nin kompakt SUV modeli olan Tucson, online olarak gerçekleşen bir lansmanla geçtiğimiz ay tanıtıldı. Hyundai’nin hemen hemen tüm pazarlarda sunduğu küresel bir model olan Tucson, ilk kez 2004 yılında tanıtıldı ve dünya çapında 7 milyondan fazla satıldı. Avrupa pazarlarında ise 1,4 milyon adet satılmış.

Benzinli ve Dizel Hyundai Kona Karşılaştırması yazısı için tıklayınız.

Yeni Tucson Hakkında

Kaynak: https://namastecar.com/

Yeni Hyundai Tucson hakkında söyleyecek çok şey var. Uzun zamandır beklenen ve dördüncü nesliyle karşımıza çıkan yeni Tucson, 2019 yılında Los Angeles AutoMobility Fuarı’nda tanıtılmış olan Vision T konsepti baz alınarak üretildi. Böylece kompakt SUV segmentine de farklı bir bakış açısı getirdi. Koreli markanın yeni tasarım dili olan “Duygusal Sportiflik” felsefesini sürdüren yeni Hyundai Tucson, güçlü ve etkileyici bir tasarıma, bununla birlikte akıcı hatlarıyla çarpıcı detaylara sahip. Sunduğu motor seçenekleri, teknolojisi, boyutları ve yenilikçi mühendisliği ile önemli bir SUV seçeneği oluşturuyor. 

2020 Hyundai Elantra Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Yeni Tucson Nasıl Görünüyor / Tucson Tasarım Özellikleri

Kaynak: https://namastecar.com/

Şık ve güçlü hatlara sahip olan Tucson’un dış tasarımı, form ve işlevselliği göz alıcı bir biçimde birleştirerek daha ilk bakışta dikkatleri üzerine çekiyor. Oldukça büyük ve geniş bir gövdeye, eski modeline göre ise daha sert ve dinamik oranlara sahip olan Tucson, oldukça güçlü bir SUV imajı çiziyor. Tamamen yeni bir gövdeye ve platforma sahip olan araç, bir önceki nesle göre 20 mm daha uzun, 15 mm daha geniş tasarlanmış, aracın aks aralığı ise 10 mm yükselmiş. 5 parçaya bölünmüş ön far grubunun tamamen LED olması, tampon köşelerinde sunulan ek aydınlatma grubu ve ön far grubunun yanal olarak uzaması ise oldukça göz alıcı görünüyor. Geniş ve neredeyse ön tamponun yarısını kaplayan altıgen ızgarası ve ızgaranın üzerinde yer alan krom kaplı çıtalar ise önden bakıldığı zaman Tuskon’un güç gibi karakteristik yönlerini öne çıkarıyor. Aracın yan hatlarında, cam çıtası ve kapı kolları gibi noktalara yerleştirilmiş olan krom vurgusu görülüyor. Karşılama lambasına ve sinyale sahip olan yan aynalar, sürücülerin trafik içerisinde güvenle seyahat edebilmesine yardımcı oluyor.

Kaynak: https://namastecar.com/

Tuskon’un sahip olduğu panoramik cam tavan ise araç içinin daha fazla güneş ışığı almasına yardımcı oluyor. 9 farklı renk seçeneğiyle üretilecek olan Tucson’da çift tavan renk opsiyonunun da bulunacağı belirtiliyor. Araçta önde macpherson tipi arkada ise çoklu bağlantılı süspansiyon kullanılıyor. Eğimli bir şekilde yükselen ön cam ve alçalarak spoylere kadar giden tavana sahip olan Tuscon, bu sayede oldukça düşük bir sürtünme katsayısına sahip olduğu için rüzgârdan da çok daha az etkileniyor. Böylelikle aracın yakıt tüketimi de düşüyor.

Aracın arka tarafında da ana tasarım temasını sürdüren krom detaylar, çift egzoz çıkışında kendine yer buluyor. Arka stop grubunun, birbirini izleyen kesik çizgiler ile birlikte bagaj kapağına entegre edildiği görülüyor. Tucsonun üçüncü stop lambası ise yüksek araçların da aracın durduğunu fark etmesini sağlıyor ve olası kazaların önüne geçiyor.

2021 Benzinli Hyundai i20 Fiyatları Açıklandı!

Yeni Tucson İç Tasarım Özellikleri / Yeni Tucsonun İçi Nasıl?

Yeni Hyundai Tucson’daki değişim, iç mekânda da yoğun bir şekilde hissediliyor. Yeni nesil iç mekânda daha önceki Hyundai modellerinden farklı olarak alışılmışın dışında birinci sınıf malzemelerden imal edilmiş olan gümüş renkli çizgiler bulunuyor. Sürücünün hemen önünde yeni direksiyon ve donanım seviyesine bağlı olarak 8 inç veya 10,25 inç boyutunda dijital gösterge ekranı bulunuyor. Her iki sistemde de Android Auto ve Apple CarPlay özellikleri bulunduğu için cep telefonlarında yer alan uygulamaların, ekran üzerinden kullanılabilmesine de olanak sağlıyor.

Kaynak: https://namastecar.com/

Aracın gösterge paneli, alçak olmasıyla birlikte analog yerine dijital bir ekrana sahip. Bu gösterge paneli, sürüş ile ilgili tüm bilgileri anlık olarak sürücüsüne iletiyor. 10 farklı parlaklık seviyesi olan ortam aydınlatmasıyla birlikte geniş açılı panoramik sunroof da kabinin içine daha geniş ve aydınlık bir hava katıyor. Aracın aks aralığı 10 mm yükseltildiği için arka koltukta oturan yolculara, eskisine göre 26 mm daha fazla diz mesafesi sunuyor. Tucson sınıfından üstün olarak 620 litrelik bagaj hacmine sahip. Genişletilebilir bagaj özelliği sayesinde 60/40 oranında katlanabilir arka koltuklar, yolcuların uzun eşyaları yerleştirebilmesi için saniyeler içinde katlanarak tamamen düz hâle getirilebiliyor. Arka koltuklar düz bir şekilde katlandığında ise araç, 1.799 litreye kadar çıkabilen bir bagaj alanına sahip oluyor. 

Hyundai Tucson 2021 Motor Özellikleri

İçinde Türkiye’nin de bulunduğu Avrupa pazarında, 1,6 litre hacimli birkaç motor seçeneği sunan Tucson’un, diğer ülkelerde daha büyük hacimli üniteleri de olacağı söyleniyor. 48V hafif hibrit, hibrit ve şarj edilebilir hibrit olmak üzere 3 elektrikli motor; tam otomatik, çift kavramalı, manuel ve akıllı manuel olmak üzere dört farklı şanzıman seçeneğine sahip olan Tucson’da ayrıca 2 adet içten yanmalı motor da sunuluyor. 48V hafif hibrit sistemlerde 1,6 litrelik turbo benzinli ve dizel motor bulunuyor.

Kaynak: https://namastecar.com/

Benzinli motorla donatılan modeller, 150 ve 180 beygir güç seviyelerinde sunuluyor. Bununla birlikte 1,6 litrelik dizel motorun 48V hafif hibrit seçeneği ise 136 beygir gücünde. Tam hibrit versiyonda, 1,6 litrelik turbo benzinli motorla birlikte 44,2 kW’lık motor görev yapıyor, toplam güç ise 230 bg olarak açıklanıyor. Hyundai ilerleyen dönemde 265 bg güce sahip bir plug-in hibrit versiyonunu da satışa sunacağını açıkladı. İçten yanmalı seçeneklerde 1,6 litrelik benzinli seçeneğin 150 bg gücünde, 1,6 litrelik dizel motorun ise 115 bg gücünde olacağı söyleniyor.

Hyundai Tucson Kiralama Fiyatları Nasıl?

Hyundai Tucson kiralama fiyatları rent a car firmalarının fiyat politikalarına göre değişebiliyor. Kiralık Hyundai Tucson fiyatları için rent a car firmalarının sunduğu rakamları birbiri ile karşılaştırabilirsiniz. Uygun fiyata Tucson kiralama arayışında pratik bir araştırma süreci için yolcu360.com üzerinden ilerleyebilirsiniz. yolcu360.com ana sayfası üzerinden kiralık SUV fiyatlarını listeleyebilirsiniz. Özellikle Hyundai Tucson kiralama fiyatları için de sistemli bir biçimde online araştırma yapabilirsiniz. Şanzıman tipi, yakıt tüketim şekli gibi detaylara göre kiralık Tucson fiyatlarını listeleyebilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle