Yolcu360 Blog
en-iyi-sehir-ici-araba.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > En İyi Şehir İçi Araba Modelleri 2024 Listesi

En İyi Şehir İçi Araba Modelleri 2024 Listesi

En iyi şehir içi araba modelleri 2024 listemize göz atmadan araç almayın deriz. Özellikle her gün ulaşım için şahsi arabasını kullananlar dikkat! 2024 yılında yakıt cimrisi araçlara yönelmenizi tavsiye ediyoruz. İster benzinli araç ister dizel araç olsun bütçenizi sizin kadar düşünen bir şehir içi araba modeli tercih etmelisiniz. Gelin hep birlikte en iyi şehir için araba modelleri 2024 listesini yakından inceleyelim.

en iyi şehir içi araba, dizel mi benzin mi

Benzinli mi, Dizel mi, Hibrit mi?

Benzinli araçlar, dizel veya hibritli araçlara göre şehir içerisinde daha çok yakıt tüketiyor. Ayrıca benzin fiyatı, motorin fiyatına göre çok daha yüksek. Bu nedenle günde onlarca kilometre kat edecek kişiler için benzinli araçlar yakıt tüketimi açısından çok makul bir seçenek değil.

Dizel araçlar ise benzinli araçlara göre biraz daha pahalı. Ayrıca trafiksiz yollarda, benzinli araçlarla dizel araçların neredeyse yakıt tüketimi eşit. Ancak trafik olan yollarda veya illerde benzinli araçlara göre çok daha az yakıt tüketiyorlar. Bu nedenle de metropollerde yaşayanlar ve sürekli trafikte olanlar için dizel araçlar makul seçenekler arasında yer alıyor.

Son olarak hibrit araçlara geçelim. Hibrit otomobiller içerisinde hem benzinli hem de elektrikli motor yer alıyor. Hibrit otomobiller, düşük hızlarda sadece elektrikli motordan güç alıyor. Bu nedenle de trafik olan bölgelerde yakıt tüketimi oldukça düşüyor.

Ancak hibrit araçlar, hem benzinli hem de dizel modellere göre daha pahalı. Bu nedenle de düzenli olarak kullanılmayacaklarsa hibrit araçların tercih edilmemesi daha mantıklı olabiliyor.

En İyi Şehir İçi Araba Modellerini Şimdi Yolcu360 ile Kiralayın!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

En İyi Şehir İçi Araba Modelleri Hangileri?

en-iyi-sehir-ici-araba.jpg

Şehir içerisinde D ve E sınıfı gibi büyük araçlar çok mantıklı seçenekler değil. Çünkü araçlar hem çok büyük hem de çok yüksek yakıt tüketimine sahipler. A, B ve C sınıfı araçlar ise çok daha küçük ve genellikle de düşük motor hacmine sahip ekonomik motorlarla üretiliyorlar. Her ne kadar günümüzde hybrid ve elektrikli otomobil seçeneği de sunulsa pek çok araç sever benzin ya da dizel motordan vazgeçmiyor. Fakat yine de uygun fiyatlı, yakıt tasarruflu, benzinle çalışan ve en az yakan arabalar denince akla elektrikli araçlar geldiğini de unutmayalım. Üstelik fosil yakıtlara daha az para harcamak isteyenler için satın alınabilecek pek çok verimli ve tasarruflu araç da bulunuyor. En iyi şehir için araba modelleri 2024 listemizde de hem yakıt tasarrufu yapan hem de fiyat açısından bütçeyi zorlamayan araçları inceliyoruz. Bu listede en az yakan benzinli arabaları, en az yakan SUV araçları ve en az yakan dizel arabaları bulabilirsiniz.

En İyi Şehir İçi Araba Modelleri 2024 Listesi

en-iyi-sehir-ici-araba.jpg

  1. Kia Rio
  2. Hyundai Accent
  3. Volkswagen Golf
  4. Hyundai Kona
  5. Honda HR-V
  6. Nissan Kicks
  7. Kia Ceed
  8. Renault Clio
  9. Toyota Corolla
  10. Seat Leon
  11. Dacia Sandero
  12. Egea Sedan
  • Kia Rio 

En iyi şehir içi araba modelleri 2024 listemizin ilk sırasında elbette Kia Rio yer alıyor. Aynı zamanda az yakan benzinli arabalar denildiğinde de akla gelen ilk modellerden biri. Kia Rio’da bulunan 120 beygirlik 1.6 litrelik motor ve CVT, aracı yakıt verimliliği açısından listenin en başına yükseltiyor. Daha önce satışa sunulan Kia Rio ile karşılaştırdığımız zaman, gücündeki düşüş genel olarak daha iyi kilometre performansı anlamına geldiğini söyleyebiliriz. Aynı zamanda Kia Rio, tek bir benzin deposunda EPA tarafından tahmin edilen 490 mil menzil ile üstün bir performans sağlıyor. Üstelik bu araç 100 km’de ortalama 4,8 litre yakıt harcayarak, şehir için araçların öncüsü olmayı başarıyor.

  • Hyundai Accent

Hyundai Accent, en iyi şehir içi araba modelleri 2024 listesine giriş yapıyor. Geçmiş yıllarda Hyundai’nin başka modellerini görmeye alışığız. Bu yıl Accent ile farkı açıyor. Hyundai, EPA kombine yakıt ekonomisinde 4 mpg’lik bir iyileştirme için 10 daha az beygir gücü performansı yapıyor. Bunun yanı sıra yeni Hyundai Accent’e CVT’li yeni 1.6 litrelik sıralı dörtlü bir motor yerleştirildiğini belirtelim. Hyundai Accent, sürüşü eğlenceli olacak kadar hafif ve bir o kadar da hızlı diyebiliriz. 100 kilometrede yaklaşık 4,5 litre yakıt tüketimine sahip.

  • Volkswagen Golf

En iyi şehir içi araba modelleri 2024 listemizin bir diğer ünlü modeli ise Volkswagen Golf. Sürüşü keyifli, uygun fiyatlı ve yakıt tasarruflu bir araç arayanlar için rahatlıkla önerebiliriz. Verimlilik denince akla gelen modellerden biri olan Golf, 147 beygirlik turbo şarjlı sıralı dörtlü ve altı vitesli manuel şanzımana sahip. Üstelik Volkswagen Golf, 100 kilometrede ortalama 4,4 litre yakıt tüketiyor.

  • Kia Ceed

En iyi şehir için araba modelleri 2024 listemizde dizel bir araç yer alıyor. Bu model tahmin edeceğiniz üzere Kia Ceed. Kendisi için aynı zamanda en az yakan dizel araç da diyebiliriz. Güney Koreli markaların, son zamanlarda adından en çok söz ettireni Kia Ceed. Avrupa otomobil pazarını ele geçirdi. Hem araçlarının makul maliyeti hem de iyi bir sürüş deneyimi sahibi olmak isteyenlerin tercihi. Üstelik tasarımı ve sürüş deneyiminin yanında, yakıt açısından son derece verimli.

  • Renault Clio

En az yakan dizel arabalardan bir diğeri ise Renault Clio. Son yıllarda dış görünümünde revizeye giden Clio, daha çekici bir karaktere büründü diyebiliriz. Clio, Renault’nun performans odaklı ürettiği araçlardan. Verimliliğe öncelik veren bir otomobil olduğunu da unutmamak lazım. Renault Clio, 100 kilometrede ortalama 4,3 litre yakıt tüketiyor. Bu sayede her yıl en çok tercih edilen araba modellerinde ilk sıralardaki yerini koruyor. 

  • Toyota Corolla

Yılların vazgeçilmez aracı Toyota Corolla olmadan en iyi şehir içi araba modelleri 2024 listemizi tamamlayamazdık. 1.4 D-D4; 100 kilometrede ortalama 4.1 litre yakıt tüketimi ile rakiplerine açık ara fark atan Toyota Corolla, bu yıl da en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. 180 km/s maksimum hız, otomatik vites tipi, önden çekişli bir araç. Elbette kaliteli bir sürüş deneyimi de cabası.

  • Seat Leon

Seat Leon 1.6 TDI ile 2024 yılına merhaba diyor. 100 kilometrede ortalama 4 lt yakıt tüketimine sahip bu araçla artık şehir içi ulaşım daha hesaplı. Aynı zamanda turbo beslenme tipi ile de sürücülere kusursuz bir sürüş keyfi sunuyor. 

  • Dacia Sandero

En az yakan LPG’li araçlardan biri olan en yeni Dacia Sandero’yu yakından tanıyalım. Maliyet söz konusu olunca bütçenize dost bir marka diyebiliriz. Uygun maliyetli küçük bir hatchback olarak tasarlanan bu araç ailelerin sıklıkla tercih ettiği markalardan biri. 1.5 DCi 75 HP ile ortalama 4,1-3.9 litre tüketime sahip. 

  • Egea Sedan

Egea Sedan modeli ise hala en çok tercih edilen ve en az yakan LPG’li araçlardan biri. Daha ekonomik ve çevreye daha duyarlı bir sürüş keyfi için mükemmel bir seçim. Bunun yanı sıra Egea Sedan, 100 km’de ortalama 5,7 litre yakıt tüketiyor. 

  • Hyundai Kona

Hyundai Kona, şehir içi araç kullanımlarında konforu sizlerle buluşturuyor. Dört silindirli motoru ve küçük boyutu ile Kona harikalar yaratıyor desek abartmış olmayız. Aynı zamanda bu araç, pek çok otorite tarafından yüksek güvenlik puanına da layık görülmüştür. Önden çarpışma uyarısı, şeritte kalma yardımı ve sürücü uyuşukluk izleme gibi gelişmiş özellikleri beğeni toplayan özelliklerinden sadece birkaçı. Üstelik 100 kilometrede ortalama 4.4 litre yakan Hyundai Kona, 2024’ün en az yakan araba modelleri arasında da yer alıyor.

  • Honda HR-V

Sizleri yakıt verimliliği ile etkileyen bir araçla tanıştıralım. En iyi şehir içi araba modelleri 2024 listemizde bulunan Honda HR-V. Küçük boyutu ile Honda HR-V, pratik bir alt kompakt SUV. 141 beygir gücüne sahip dört silindirli motoru, şehirde dolaşmak için size yeterli bir dinamiklik sunuyor. 1.5 i-VTEC 130 HP motoru ile 4.8 litre yakıt tüketimi bulunuyor. 

  • Nissan Kicks

Nissan Kicks, en iyi şehir içi araba modelleri listemizde son sırada bulunuyor. Kicks, 122 beygir gücüne sahip dört silindirli bir motor ile donatılmıştır. Bunun yanı sıra göz alıcı, lüks malzemelerle süslenen şık bir kabini ile sizleri karşılamaktadır. Gelişmiş güvenlik özellikleri de Nissan Kicks’i vazgeçilmez kılan önemli detaylardır. Tüm modellerde ileri çarpışma uyarısı, yaya algılama ve ileri ve geri otomatik acil frenleme gibi güvenlik önlemleri ile sizleri düşünüyor. Son olarak 1.6 106 HP motor ile sadece 5.8 litre yakıt tüketimine sahiptir. 

Şehir İçi Uygun Fiyatlı Araç Nasıl Kiralanır?

en-iyi-sehir-ici-araba.jpg

Fiat Ega, Renault Clio, Hyundai i20 veya aklınıza gelen herhangi bir aracı, şehir içi seyahatlerinizde kiralamak istiyorsanız Yolcu360’ı ziyaret edebilirsiniz. Yolcu360 aracılığı ile araç kiralama fiyatları hakkında bilgi sahibi olabilir ve düşük yakıt tüketimine sahip otomobillerle kilometreler boyunca güvenli seyahatin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yorum ekle