Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Venedik’i Ayağınıza Getirecek Filmler | Venedik Temalı Filmler

Venedik’i Ayağınıza Getirecek Filmler | Venedik Temalı Filmler

Oturduğunuz yerden Venedik’in ayağınıza gelmesini ister miydiniz? Koronavirüs dolayısıyla biz dışarı çıkamıyorsak Venedik’i evimize getirelim dedik.  Gitmeyenlerin hayallerini süsleyen, gideninse tekrar gitmek istediği romantik şehir Venedik’e farklı keşifler yapmak için tavsiyelerimize kesinlikle göz atmalısınız. 

Casino Royale (2006)-IMDb 8

007 James Bond’un kariyerinin ilk döneminden bahsedilen filminde, aksiyona doyacağınızı garanti ederiz. Bu film enerjinizi yükseltecek türden…

Don’t Look Now / Karanlığın Gölgesi (1973)-IMDb 7,2

Dram, gerilim, korku ve psikolojik türdeki film, romantizmiyle ünlü Venedik için oldukça farklı bir türde olduğu kesin… Başlangıcıyla bile tüyleri diken diken eden filmi, gerilmek isterseniz açabilirsiniz.

The Merchant of Venice / Venedik Taciri (2004)-IMDb 7

Shakespeare’in aynı isimli tiyatro oyunundan uyarlama sinema filmidir. 16. Yüzyıl Venedik’inde geçer. Bassanio, çok güzel bir kadın olan Portia’nla birlikte olabilmek için paraya ihtiyaç duyar ve tacir arkadaşından yardım ister. Onun da bir şekilde yolu tefeciye düşünce olaylar biraz değişir. Al Paçino’nun harika oyunculuğuyla birleşen film kesinlikle izlenmeye değer…

Yabancı Seyahat Filmleri için Tıklayınız.

Everyone Says I Love You / Herkes Seni Seviyorum der (1996)-IMDb 6,7

Woody Allen ve Julia Roberts gibi oyuncuların yer aldığı film Venedik, Paris ve New York’ta çekilmiştir. Müzikal tadında bu romantik komedi filmi, çok büyük bir ailenin aşkları ve ayrılıklarını konu alıyor.

Macbeth (2015)-IMDb 6,6

Shakespeare’in klasiklerinden Macbeth’in 2015 versiyonu olan film, dük olan Macbeth’in karşılaştığı 3 cadıdan kral olacağını duymasıyla şekillenir. Cadıların söylediği kehanetler bir bir gerçek olurken durumu karısına anlatan Macbeth karısının hırsına yenik düşerek Kral olmak adına elini kana bular. Ancak olaylar Macbeth’in kral olmasıyla bitmeyecektir, cadıların eksik söylediği bir şey vardır.

Inferno / Cehennem (2016)-IMDb 6,2

Filmin başrolünde yer alan Tom Hanks, Robert karakterini canlandırıyor. Robert, oraya nasıl geldiğini bilmeden Venedik’te bir otel odasında uyanır. Kendisine ne olduğu konusunda yardımcı olan bir doktorla birlikte ipuçları bulmaya çalışır. Çok zengin bir iş insanının dünyaya veba salgını yaymaya çalışmasını önlemek adına başına gelen her şeyi en kısa zamanda öğrenmek için çabalar… Şu dönemde koronavirüs ile başa çıkmaya çalışırken bu filmi daha heyecanlı izleyeceğimiz kesin…

The Tourist / Turist (2010)-IMDb 6

Başrollerini iki tanınan isim olan Johnny Depp ve Angelina Jolie’nin paylaştığı filmdir. Kırık bir kalple İtalya’ya gelen Amerikalı Frank’ın, Elise ile karşılaşmasıyla başlar. Venedik’in en güzel manzaralarıyla sizi baş başa bırakan film aksiyon, komedi, romantik türünde keyifli ve göz dolduran bir seyir sunacak.

Türk Yol Filmleri için Tıklayınız.

Indiana Jones And The Last Crusade / Indiana Jones: Son Macera (1989)-IMDb 8,2

Indiana Jones’un babası kayboluyor ve onu Nazilerin kaçırdığını fark edince olaylar akmaya başlıyor. Aksiyon ve macera türünde bu film kategorinin IMDb puanı en yüksek olan filmidir.

Death in Venice / Venedik’te Ölüm (1971)-IMDb 7,4

Tüm dünyanın saygı duyduğu bestekarın yalnız başına seyahate çıkmasıyla başlayan bir hikayeyi konu alıyor. Film oldukça ağır ilerliyor bu ayrıntıyı belirtelim.

Bread and Tulips / Ekmek ve Laleler (2000)-IMDb 7,3

Orta yaşlarda olan Rosalba, kocası ve çocuğuyla katıldıkları bir turda mola sırasında unutulur. Geri gelip alınmasını beklemeyen kadın, evine dönmek isterken kendini Venedik’e giderken bulur. Fazla bir aksiyon beklememeniz gerekiyor ancak gününüze renk katacağı bir gerçek.

Yorum ekle