Yolcu360 Blog
türkiye'deki en iyi konserler, konser izleyen seyirciler
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Türkiye’deki En İyi Konserler: Ülkemizde Gerçekleşmiş 32 Efsanevi Konser!

Türkiye’deki En İyi Konserler: Ülkemizde Gerçekleşmiş 32 Efsanevi Konser!

Türkiye’deki en iyi konserler hayal gücünüzü zorlayacak kadar efsanevi. Bugünden uzaklaşıp o coşkuyu hissetmek de bizim elimizde. Nasıl mı? Önce Türkiye’deki en büyük konserler listemize göz atın ve ardından müziğin sesini açın. Hazırsanız başlayalım. Kim bilir belki bu isimleri yakında aramızda tekrar görürüz!

istanbul'daki en iyi konserler, sahnede gitar çalan müzisyen

Türkiye’deki En İyi Konserler: Kimler Geldi, Kimler Geçti…

20 milyondan fazla nüfusuyla İstanbul, dünyanın en büyük şehirlerinden biri. Doğal olarak dünyanın en popüler sanatçılarıyla burada karşılaşmak mümkün. Aynı zamanda İzmir ve Ankara’da da devasa konserlere denk gelebilirsiniz. Şimdi Türkiye’deki en iyi konserlerle nostalji yapıyoruz…

1 – Michael Jackson, İstanbul Konseri- 1993

Dangerous World Tour isimli 69 konserlik devasa turnenin İstanbul ayağındayız. Yer: bugünün Vodafone Park’ı yani BJK İnönü Stadyumu. Michael Jackson, ilk ve son defa İstanbul’da. Jam parçasıyla başlayan konser Man in The Mirror ile son buldu.

2 – Metallica, İstanbul Konseri- 1993

Heavy metal müziğin efsanevi ismi Metallica ilk konserini 1993 yılında BJK İnönü Stadyumu’nda verdi. Metallica’nın Türkiye’de verdiği konserler bununla sınırlı kalmadı. 1999, 2008, 2010 ve 2014 tarihlerinde yani toplam beş kez dinleyicilerini mutlu etti.

3 – Madonna, İstanbul Konseri – 1993

Michael Jackson’dan tam iki hafta sonra İstanbul bu kez Madonna ile coştu. Ünlü pop yıldızı Madonna, son olarak da 2012 yılında sevenleri ile yine İstanbul’da buluştu.

Sadece pop ikonları değil, rock müziğinin enlerini de Türkiye’de izleme fırsatı bulduk.

4 – Guns n’ Roses, İstanbul Konseri – 1993

1993, Türkiye’de konser veren yabancılar açısından oldukça zengin bir yıl. 1993 yılı unutulmaz konserlerinden birisi de Guns n’ Roses. Grup bu ilk Türkiye konserinden sonra 2066 ve 2012 yıllarından da ülkemizde sahne aldı.

5 – Sting, İstanbul Konseri – 1993

1993 İnönü konserleri serimize devam ediyoruz. Bu sefer Sting sahnede. Hatta ön grup olarak da Bulutsuzluk Özlemi’ni görüyoruz. Sting, daha sonra da birkaç kez İstanbul’da konser verdi. Sting, o yıl İzmir’de de konser vermişti.

6 – Bon Jovi, İstanbul Konseri – 1993

1993 yılında İstanbul’da verilen konserler listesi epey uzun. Bu isimlerin en ünlülerinden birisi de Bon Jovi. Sonraki Türkiye konserini ise 2011 yılında verdi.

7 – Elton John, İstanbul, İzmir ve Ankara Konserleri  -1993

Müziğin şövalyesi olarak bilinen Sir Elton John da 1993 yılında İstanbul’da konser veren unutulmaz isimlerden. Elton John, ikinci konserini 2001 yılında İzmir Efes Antik Tiyatroda verdi. 2011 yılında ise İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’de iki konser verdi.

8 – Spice Girls, İstanbul Konseri – 1997

90’ların ünlü pop grubu Spice Girls de İstanbul’da konser veren yabancı gruplardan. İstanbul konseri kaydı daha sonra Spice Girls: Live in İstanbul adı ile satışa sunuldu.

9 – Iron Maiden, İstanbul Konseri – 1998

Ünlü heavy metal grubu Iron Maiden ilk olarak 1998 yılında, sonra da 2013 yılında İstanbul’da konser verdi.

istanbul'daki en iyi konserler, pink

Dünyanın en ünlü asi ikonlarından Pink, 2004 yılında İstanbul’a gelmişti.

10 – Pink, İstanbul Konseri  – 2004

Birçok Grammy ve MTV ödülüne sahip Pink ilk konserini Kilyos Solar Beach’te verdi. Daha sonra ise Pink 2006 yılında İstanbul’da konser verdi. Bu konserinde çok ses getiren şarkısı Mr. President’i seslendirdi.

11 – The Cure, İstanbul Konseri  – 2005

80’lerin meşhur rock grubu Cure, bir festival kapsamında 2005 yılında İstanbul’da konser verdi. Grubun efsanevi solist Robert Smith her zamanki gibi sevenlerini hayran bıraktı.

12 – The Offspring, İstanbul Konseri – 2005

The Cure ile aynı festivalde yer alan bir diğer grup ise Offspring. Punk rock grubu Offspring ile aynı gün festivalde konser veren Türk isimler ise Şebnem Ferah, Manga ve Replikas.

13 – Roger Waters, İstanbul Konseri – 2006

Yine efsanevi konserlerden birisi daha: Pink Floyd’un solisti ve baş gitaristi Roger Waters. Waters, ilk olarak 2006, daha sonra ise 2013 yılında Türkiye’de konser verdi.

14 – Linkin Park, İstanbul Konseri – 2009

Rock grubu Linkin Park’da İstanbul’da seyirciyi coşturan konserlerden birini verdi. Grubun solisti Chester Bennington, konser sonunda Türk bayrağı ile şarkı söyledi. Maalesef bu konser, 2017 yılında ölen Bennington’ı Türk seyircilerinin son kez dinleyeceği gündü.

15 – Red Hot Chili Peppers, İstanbul Konseri – 2012

Eskimeyen gruplardan birisi olan Red Hot Chili Peppers, 2012 yılında İstanbul’da konser verdi. Ön grup olarak ise Athena sahne aldı.

 

16 – Jennifer Lopez, İstanbul ve Antalya Konseri – 2012

Müzik dünyasının yıldızı Jennifer Lopez, Türkiye’de iki konser verdi. Jennifer Lopez’in ilk Türkiye konseri 2012’de İstanbul’da gerçekleşti. Şarkıcı ikinci konserini ise Antalya’da verdi.

17 – Lady Gaga, İstanbul Konseri – 2014

Son yılların en çok konuşulan isimlerinden olan Lady Gaga İstanbul’da konser verdi. Lady Gaga konserinde seyirciler ünlü şarkıcı gibi giyinerek geride keyifli kareler bıraktılar.

18 – Leonard Cohen, İstanbul Konseri  – 2018

Ozan-şarkıcı tanımını sonuna kadar hak eden efsanevi isim Leonard Cohen ilk ve son kez İstanbul’da sahne aldı. Ayrıca 2021 yılında da bir konser vermişti.

türkiye'deki en iyi konserler, queen afyonkarahisar konseri

19 – Korn – 2005

Müziğin akışını değiştiren gruplardan biri olan Korn, ülkemizde verdikleri konserler yeri yerinden oynatmıştı. Hafızalara kazınan o anları orada olanlar hala unutamadıklarını söyler. 1993 yılında Bakesfield Kaliforniya’da kurulmuş olan grup Amerikan nu metal grubudur. Nu metal, metal müziğin bir türüdür. Alternatif metal müziğin, hip-hop, endüstriyel etkenler, funk ve grunge gibi diğer müzik türleriyle birleşmesiyle ortaya çıkmıştır. Grup, nu metal türüne öncülük ederek bu türü ana akım haline getirerek dikkat çekmiştir.

20- Daft Punk – 2007

Fransız Guy Manuel de Homem-Christo ve Thomas Bangalter’den oluşan Daft Punk hem albüm satışları hem de kritiklere göre tüm zamanların en başarılı elektronik müzik ortaklıklarından biri olarak kabul ediliyor. Grubun Haziran 2007 Kuruçeşme Arena’da verdiği konser hala konuşuluyor.

21- Prodigy – 2009

1989 yılında Liam Howlett tarafından “Moog Prodigy” adıyla kurulan, 1991 de ismini “The Prodigy” olarak değiştiren efsanevi elektronik müzik grubu Prodigy aslında ülkemizi ilk kez 1998 yılında ziyaret etmişti. O konserin görüntülerine ulaşmak biraz zor olduğu için 2009’daki ikinci ziyaretlerinden unutulmaz görüntüler ile sizleri baş başa bırakıyoruz.

Ayrıca Elektronik müziğin öncülerinden The Prodigy, “The Prodigy Back on Tour” kapsamında yıllar sonra yeniden İstanbul’da konser verecek. 2019 yılında vokalistleri Keith Flint’in ani ölümü ile sarsılan diğer grup üyeleri Liam Howlett ve Maxim Reality, ara verdikleri canlı performanslarına “The Prodigy Back on Tour” ile dönüyor. Grup, 23 Temmuz 2023 akşamı KüçükÇiftlik Park’ta hayranlarıyla buluşacak. 

22 – Rammstein – 2010

1994’te Berlin’de kurulan grup dünya üzerinde 15 milyon albüm satmıştır. Grubun en önemli özelliği altı üyesinin de kuruluşundan beri hiç değişmemiş olması. Konser görüntülerinden de anlaşılacağı gibi bu inanılmaz intro İnönü Stadyumu’nda gerçekleşti. Konserde olanlar 1 saniye olsun gözlerini sahneden ayıramamıştı.

23- Limp Bizkit – 2011

Görüntülerden de anlaşılacağı üzere mükemmel bir performans sergilemiş olan Amerikalı nu-metal müzik grubu Limp Bizkit ülkemize geleli 12 yıl olmuş. Southern rock’ın doğum yeri olarak bilinen Florida Jacksonville’de kurulan grup üç kez grammy ödüllerine aday gösterilmiş ve kayıtları tüm dünyada 50 milyonu aşkın satış yapmıştır.

24- Elton John – 2011

İngiliz pop/rock şarkıcısı, beste yazarı ve piyanist Elton Hercules John ilk kez 1993 yılında ülkemize gelmiş ve efsanevi bir konser vermişti. Bu dev star, 2011 yılında bu gördüğünüz görüntüler ile hafızalara kazınacak bir konser daha vermişti.

25 – Bon Jovi – 2011

Amerikalı şarkıcı, söz yazarı, oyuncu John Francis Bongiovi ya da bilinen adıyla Jon Bon Jovi kendi adını taşıyan rock müzik grubu Bon Jovi’nin solistidir. Günümüze kadar grubu ile on beş stüdyo albümüne imza atan Jon Bon Jovi, iki de solo albüm yayınladı. Rock yıldızının 2011 tarihli İstanbul konserinden bu görüntüler ile o gece unutulmayacaklar listesinde.

26 – Jessie J – 2012

İngiliz pop müzik sanatçısı çıkarttığı albüm ile dünyada patladığında Türkiye’ye de uğramıştı. Konserin unutulmaz anı minik fanı ile söylediği bu parça olmuştu. Konser Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşmişti.

27 – Rihanna – 2013

Dünya çapında geniş bir hayran kitlesine sahip Barbadoslu şarkıcı Rihanna, Diamonds World Tour kapsamında İstanbul’da verdiği konser ile çok ses getirmişti.  İnönü Stadyumu yıkılmadan önceki son organizasyon olan lazer ve ışık gösterileriyle zenginleştirilen konser, görkemli sahne şovları, kostümleri, dansları ve şarkılarıyla hayranlarından büyük ilgi görmüştü.

28 – Lana Del Rey – 2013

Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Lana Del Rey, 2013 yılında ülkemizde muhteşem bir konser vermişti. Şu ana kadar diskografisine bakıldığında 8 adet yayınlanmış stüdyo albümü, 4 EP’si, 7 single’ı ve 13 müzik videosu vardır.

29 – Justin Bieber – 2013

Kanadalı pop, çağdaş R&B şarkıcısı, oyuncu ve şarkı yazarı Justin Bieber, İTÜ Ayazağa Kampüsü Stadyumunda İstanbullulara unutulmaz bir konser vermişti. Justin’in hayranları ile buluşması biraz geç ama tam olmuştu. Unutulmaz konserler listesinde en üst sıralara aday olabilecek bir konser.

30 – Justin Timberlake – 2014

Amerikalı şarkıcı, şarkı yazarı ve oyuncu Justin Timberlake Türk hayranlarından gelen konser isteklerini kırmayarak 2014 yılında İTÜ Satdyumunda muhteşem bir konser verdi. Memphis, Tennessee’de doğan Timberlake, çocukken Star Search ve The All-New Mickey Mouse Club adlı televizyon programlarına katıldı. 1990’ların sonunda, ileride tüm zamanların en çok satan erkek müzik gruplarından biri olacak olan ‘N Sync’nin iki solistinden biri ve en genç üyesi olarak ünlendi. Pop müziğin büyük starlarından biri olan Timberlake kariyeri boyunca sayısız başarı ve ödül elde etti.

31 – Demi Lovato – 2014

Amerikalı şarkıcı, oyuncu, model, hayırsever ve şarkı sözü yazarı Demetria Devonne Lovato ya da bilinen sahne adıyla Demi Lovato, Justin Timberlake’ten 1 sene sonra ülkemizde hayranlarıyla buluştu.

32 – Tarkan Konseri- 2022

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen konserle hayranlarıyla buluşan ülkemizin en değerli sanatçılarından biri olan Tarkan izleyenlerine muhteşem bir gece yaşatmıştı. Günlerce konuşulan tarihi konser binlerce kişinin yoğun ilgisine ve katılımına sahne olmuştu. Tarkan konseri, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü olan 9 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşti. Başarılı sanatçı bu özel ve anlamlı günü hayranları eşliğinde büyük bir coşkuyla kutladı. Ücretsiz olarak gerçekleşen Tarkan konseri, öylesine kalabalıktı ki, dünyanın en kalabalık konser listelerinde 5. Sıradaki yerini alarak tarihe geçti. Günlerce konuşulan bu konser, Megastar ve hayranlarını epey mutlu etmişti.

Biraz da Hayal: 13 Temmuz 1987 Queen Afyon Konseri Efsanesi

Bazılarımız Queen grubunu Bohemian Rhapsody filmi ile tanıdı. O dönemin atmosferini muhteşem şekilde yansıtan film, Queen grubunun tekrar gündeme gelmesini sağladı. Tabii bunun ardından da internet aramalarında Freddie Mercury ve Queen aramaları arttı. Peki bu aramalar arasında ¨Queen Afyon konseri gerçek mi?¨ sorusunu da gördünüz mü?

Gerçekten insanı heyecanlandıran bir ihtimal. Ancak baştan söyleyelim; tabii ki Queen Afyonkarahisar konseri hiç gerçekleşmedi. Bir twitter kullanıcısının eski fotoğraflarla birlikte ortaya attığın bu iddia büyüdü ve bazılarının kafasını bile karıştırdı. Hatta ekşisözlük’te 200’e yakın sayfada bundan oldukça gerçekçi hikayelerle bahsediliyor. Ne diyelim, keşke anne babalarımızın bir Queen Afyon konseri fotoğrafı olsaymış. Queen en son konserini ise 1986 yılında verdi.

Konser Alanlarına Ulaşmanın Pratik Yolu Yolcu360!

Yakın zamanda bir konsere gitmeyi düşünüyorsunuz ve kiralık araç arıyorsunuz. En iyi araç kiralama fiyatlarını karşılaştırmaya ne dersiniz? Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede binlerce tedarikçinin filolarını inceleyebilirsiniz. Böylece size en uygun seçenekle yola çıkabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı indirmeyi unutmayın!
yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

3 yorum