Yolcu360 Blog
istanbul'dan bozcaada'ya nasıl gidilir
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’dan Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Turizm Cenneti olarak tabir edilen ülkemizin nadir ama bir o kadar da güzel adalarından biridir Bozcaada. İnsanın ruhunu dinlendiren bir sakinliğe ve doğaya sahip olan Bozcaadayı her mevsim farklı güzellikleri içinde barındıran ve yaşatan yapısıyla da alternatif tatil yeri seçenekleri içerisinde öne çıkan yerlerden biri aynı zamanda.

İstanbul’da Bozcaada’ya Deniz Ulaşımı Var mı?

Bozcaada

Maalesef, İstanbul’dan Bozcaada’ya deniz yolu ile ulaşmak mümkün değil. Çanakkale sınırları içerisinde Geyikli İskelesi ve Çanakkale Limanı dışında bir alternatif bulunmuyor. Yani, Bozcaada’ya gitmek için öncelikle Çanakkale’ye gitmelisiniz. Bunun için de 4 alternatif rota mevcut. İlki Avrupa yakasından, Tekirdağ – Keşan – Gelibolu üzerinden ulaşım. Bu rotada E84 ve E87 karayollarını kullanarak, manzara izleyebileceğiniz ve dinlenebileceğiniz yerler de bulunuyor. Trakya’dan karşıya yani Çanakkale’ye geçmek için Gelibolu – Lapseki feribotlarını ya da Eceabat – Çanakkale feribotlarını kullanabilirsiniz.

Eğer rotayı Anadolu yakasından çizdiyseniz de D575 karayolu üzerinden Gebze – Yalova – Karacabey hattını takip edip D200’ü kullanarak Bandırma – Biga – Lapseki rotasını kullanmak suretiyle ortalama 6 saat süren bir yolculukla Çanakkale’ye ulaşabiliyorsunuz.

Üçüncü rota, araç kullananlar için biraz daha rahat. Zira, Yenikapı’dan Bandırma feribotuna binip Bandırma’dan da D200’ü kullanarak Geyikli İskelesi’ne varabiliyorsunuz.

Son rota ise İstanbul’dan Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri yapılan uçak seferlerinden biriyle Çanakkale Havaalanı’na 50 dakikalık yolculuk içriyor. Kiralayabileceğiniz bir araç ile Havaalanından Geyikli İskelesi’ne 50 dakikada ulaşabilirsiniz.

Bozcaada Fotoğrafları

Bozcaada’ya Nasıl Gidilir?

Çanakkale merkezine geldiyseniz iskeleye yönelip Bozcaada – Çanakkale arasında işleyen deniz otobüslerini kullanabilirsiniz. Yalnız bu deniz otobüsü seferlerinin yalnızca yaz mevsiminde yapıldığını belirtmeden geçmeyelim. Yaz sıcağında, hazır gelmişken iki tur atalım derseniz de Çanakkale Kordon’u gezmenizi tavsiye ederiz. İskeleye 300m kadar uzaklıkta, Troy filminde gördüğümüz Truva Atı’nın bir replikası bulunuyor. Ayrıca Bozcaada kordon boyunca yemek yiyip birşeyler içebileceğiniz pek çok alternatif de elinizin altında.

Bozcaada

Eğer yolculuğa aracınız ile çıktıysanız ve aracınızı da adaya götürmek istiyorsanız Çanakkale sizin için bir seçenek değil. Onun yerine 50 – 55 dakikalık bir yolculukla ulaşacağınız Geyikli İskelesi’nden kalkan arabalı feribotları kullanmanız gerekiyor. 50 -55 dakikalık süreyi ortalama bir süre olarak belirledik ama siz rota üzerinde uğrayabileceğiniz, yemek yiyip manzara izleyebileceğiniz pek çok yerin olduğunu görünce süreyi biraz uzatabilirsiniz. Çanakkale – Kepez – Geyikli üzerinden gideceğiniz rotada, Tevfikiye’ye doğru  sapıp Troia Antik Kenti’ni de görme şansına sahipsiniz. Buradan Geyikli İskelesi de yaklaşık olarak 30 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Kendi aracınız yoksa; Çanakkale merkez araç kiralama seçeneklerini de kullanabilirsiniz. 

Bozcaada turu için faydalı bilgiler

5 yorum

  • Güzel bir Bozcaada yazısı olmuş da “Bozcaada’ya nasıl gidilir?” başlığının hemen üzerindeki fotoğraf Kefalonia’daki Asos’a ait. Bozcaada değil. Adamızın güzel bir fotoğrafını kullanmak daha iyi olurdu.

    • Selamlar, yazımız yalnızca bilgilendirme amaçlıdır, fiyatların belirlenmesinde karar mercii resmi makamlardır 🙂