Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İlk Defa İstanbul’u Görecekler İçin 2 Günlük İstanbul Gezi Planı Yaptık!

İlk Defa İstanbul’u Görecekler İçin 2 Günlük İstanbul Gezi Planı Yaptık!

İstanbul gezi planı nasıl yapılır, İstanbul’da gezilecek yerler nereleri… Bu konuda daha önce bir kaç kez makale paylaşmıştık ama bu şehir, çok büyük ve gezilip görülecek çok şey var. Peki, 2 günlüğüne İstanbul’a gelen ve ilk defa İstanbul’u gören biri için İstanbul gezi rehberi nasıl olmalı? Ulaşım için İstanbul araç kiralama yapmak avantajlı mı? Yolcu360 ekibi olarak ilk defa İstanbul’u görecekler için 2 günlük İstanbul gezi planı yaptık!

İlk Defa İstanbul’u Görecekler İçin 2 Günlük İstanbul Gezi Planı Yaptık!

Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse İstanbul’u 2 günde gezmeye çalışmak biraz zorlu bir plan gerektiriyor. Yine de ilk kez İstanbul’u görecekler için öncelikle ve özellikle gezmesi gereken yerleri anlatan bir liste hazırladık. Ama eski Türk filmlerinden, ama medyadan akılda kalan yerleri görmek İstanbul gezi planına başlangıç yapmak için uygun olabilir diye düşünüyoruz.

İstanbul’da gezilecek müzeler için tıklayınız.

2 Günlük İstanbul Gezi Rehberi

Önerimiz 2 günlük İstanbul gezisine nostaljik bir başlangıç yapmak yönünde. “Sen mi büyük ben mi?”, “Seni yenmeye geldim” gibi Türk filmi repliklerinden hatırlayabileceğiniz Haydarpaşa Garı mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Son dönemde başına kötü şeyler gelmiş olsa da dimdik ayakta olan bu binanın, yüzünüzde gülümseme yaratacak denli hayatımızın içinde yer alan bir yapı olduğunu gördüğünüzde anlayacağınıza eminiz.

Haydarpaşa’nın Denizden Görüntüsü

Salacak önlerinde denizde doğru bakmak da “Yeni Başlayanlar için İstanbul Rehberinde” yer alıyor. Çünkü, baktığınızda muhteşem güzelliğiyle Kız Kulesi’ni görürsünüz karşınızda. Kız Kulesi’ne tekne ile gidebileceğiniz gibi, Salacak’ta oturup demli bir çay içerken de manzarayı seyredebilme seçeneğiniz var.

Sultanahmet Meydanı da İstanbul’a ilk kez gelen birinin görmesi gereken yerlerin başında. Sultanahmet Camisi’nden Aya Sofya’ya Topkapı Sarayı’ndan Yerebatan Sarnıcı’na kadar pek çok tarihi yapı burada bulunuyor. Neredeyse 1 gününüzün bu bölgede geçeceğini aklınızdan çıkarmamanız yararınıza olur. Meydandan aşağıya doğru kıvrılarak Sirkeci’ye doğru inerseniz, sağ tarafta kalacak olan Gülhane Parkı’na uğrmayı da ihmal etmeyin deriz. Asırlık ağaçları, tertemiz havası ve cıvıltılı sesleriyle ruhunuzu dinlendirmeniz için size kısa da olsa bir süre kazandıracaktır.

İstanbul’da gezilecek yerler için tıklayınız.

İstanbul Gezi Planı

Sirkeci’den karşıya Galata Köprüsü üzerinden geçerken, Haliç’e göz gezdirmeyi unutmayın. Tarih boyunca Altınboynuz adıyla anılan Haliç de İstanbul’un simgelerinden biridir. Köprü bittiğinde bulunduğunuz yer Karaköy olacak. Hemen karşınızda, sol tarafta, eski bir binanın altından girerek ulaştığınız, dünyanın en eski 2. Metrosu olan Tünel’de finiküler hattını kullanarak Beyoğlu’na çıkmalısınız.

Beyoğlu İstiklal Caddesini gezmeden önce, geldiğiniz yöne doğru biraz giderek, binalar arasında efsanevi bir güzellik gibi bir anda karşınıza çıkacak olan Galata Kulesi’ni de ziyaret etmelisiniz. Dinlenmek istediğiniz takdirde kule dibinde çay içme şansınız da var.

İstiklal caddesi boyunca gezerken etrafınızdaki binaları incelemeyi de ihmal etmeyin. Narmanlı Han, Mısır Apartmanı, Galatasaray Lisesi binası gibi bilinen yapılar cadde üzerinde yer alıyor çünkü.

Beyoğlunun ardından görmeniz gereken bir başka önemli yer de Dolmabahçe Sarayı. Denizin kıyısında, Osmanlının son, Cumhuriyetin ilk dönemlerine tanıklık etmiş bu enfes mimari yapı, ilk kez İstanbul’u gezenler için görülmesi elzem yerlerden biridir.

İstanbul gezisini konforlu kılmak üzere mutlaka bir araba edinin. Aracınız yoksa hem şehir merkezindeki farklı noktalardan hem de havalimanından araç kiralama yapabilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile Anadolu yakasından İstanbul turuna çıkabilir dönüşte de aracı yine havalimanına bırakabilirsiniz. Elbette İstanbul Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile de Avrupa yakasından İstanbul gezisine çıkabilirsiniz.

12 yorum

  • istanbulu o kadar güzel anlatmışsınız ki her bir yanı tarih olan bu şehri sizinle beraber sanki gezdim yazı için teşekkürler

  • İstanbulu öyle bir anlatmışsınız ki ankara da yaşamaktayım (daha önce istanbula 2 sefer gitmiştim yalnız tatil fırsatım yoktu) ilk fırsatta istanbula gidiyorum.

    • Ben de gezmek görmek çok istiyorum ki ilk fırsatta senelik iznimde 2 3 gün olsun gezip gorcem. Ki başka şehirede geçmek var aklımda yani. Yoksa Bir hafta gezmek rahat rahat daha iyi olur ama konaklama vs. Pahalıya patlar ki konu İstanbul olunca 👍😏

  • istanbul gibi bir şehir varmı dünyada bunuda çok güzel anlatmışsınız teşekkürler yazı için 🙂

  • İSTANBUL’U GEZENLER VAR

    İstanbul’u gezenler var
    İstanbul’u sezenler var
    İstanbul’dan bezenler var
    İstanbul’dan gelenler var
    İstanbul’u bilenler var
    İstanbul’da eğlenenler var
    İstanbul’dan gidenler var
    İstanbul’u sevenler var
    İstanbul’a gelecekler var
    İstanbul’da turistler var
    İstanbul’u özleyenler var
    İstanbul’da tarihi eserler var
    İstanbul’da yüksek binalar var
    İstanbul’da deniz var
    İstanbul’da çok insan var
    İstanbul’dan gidecekler var

    Ankara, 15.9.2021, NURİ HAKAN TATAROĞLU, gezgin , bezgin , sezgin , gurme halk ozanı, araştırmacı, yazar, şair KOCAHOCA fanibirzat