Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’de kamp yapmak için en iyi 5 yer! En iyi kamp rotaları

Türkiye’de kamp yapmak için en iyi 5 yer! En iyi kamp rotaları

Kampçılık için Türkiye’deki en iyi yerler hangileri? Kamp hayatını seven, karavan ya da çadırla dilediği yerde konaklamanın tadını bilenler için çok özel bir rehber hazırladık. Gezgin çiftimiz Merve ve Furkan sizler için Türkiye’deki en iyi 5 kamp rotasını yazdı…

Türkiye’de kamp yapmak için en iyi 5 yer

Yaz ayları yavaş yavaş ülkemizle vedalaşmaya başlıyor ne yazık ki. Fakat hala az da olsa zaman var. O yüzden, bu kalan kısa süreyi iyi değerlendirmek isteyen seyahat severler, yılın son kaçamaklarını en iyi şekilde yapabilmek için yer arayışına girdiler bile.

Bize de her zamanki gibi bu konuda kararsız kalanlara yardım elini uzatmak düştü. 🙂 Yazın son günlerini uğurlayacağınız ve belki de güzün ilk sabahına uyanacağınız, Türkiye’de kamp yapılacak 5 cennet nokta ile geldik bugün. Öncelikle kampa gideceklere çok özel bir tavsiyemiz var. Yolcu360’ın kampçıların rüyalarını süsleyen bir araç seçeneği olduğunu biliyor muydunuz? Yola çıkmadan önce mutlaka aşağıdaki araca bir göz atın!

Aracınız hazırsa o zaman gelelim  o çok özel tavsiyelere. Malum, havalar soğudukça kamp yapma şartları ağırlaşıyor. Hazır hala sıcakken bu günleri değerlendirmek gerek. Şöyle yaktığınız ateşin üzerinde mangal yaptığınız, masmavi denize ya da yemyeşil ormanlara komşuluk ettiğiniz kamp alanları için aşağıdaki listeye bir göz atın deriz. Sonra da arabanın bagajına çadırı atın ve yola düşün. 🙂

  • Kazdağları

Mitolojik ismiyle İda Dağı olarak da bilinen Kaz Dağları, hem Balıkesir hem de Çanakkale sınırları içerisinde yer alan bir doğa harikası. E böyle bir ortam olunca Kazdağları Türkiye’de kamp yapılacak yerler listesine ilk sıradan giriyor. Elbette Kazdağları’nda tercih edebileceğiniz birçok kamp alanı da bulunuyor.

Gerçi hepimizin malumu, son günlerde ne yazık ki altın madeni projesi sebebiyle ormanların kesileceği konusuyla gündeme geliyor bol bol Kazdağları. Umarız böyle bir şey yaşanmaz ancak ülkemizde gerçekleşen daha önceki kıyımlara bakacak olursak, ne yazık ki Kazdağları’nın da sonunu umarsızca getireceğiz gibi gözüküyor. 🙁

O yüzden, bir bahane yaratın ve çok geç olmadan bu güzelliklerle bezeli oksijen deposunun keyfini çıkarın. Şelaleler, göller, ulu ağaçlar… Her yanı bir peri masalı  gibi Kazdağları’nın. O masalın içinde bir iki gün kamp kurup yaşamak ise paha biçilemez. Bu fırsatı kaçırmayın deriz.

  • Yedigöller

Yedigöller, ölmeden önce Türkiye’de görmeniz gereken yerler listenizde mutlaka ama mutlaka yer alması gereken bir yer. Şahane bir doğa, eşsiz bir huzur… Kelimelerle tarif etmek gerçekten çok zor Yedigöller’in güzelliğini. Gidip yerinde görmek, hatta kamp atıp dibine kadar hissetmek gerek Yedigöller’in enfes atmosferini.

Eğer her şey tamamsa ve Yedigöller’de kamp yapmaya karar verdiyseniz zamanı ile ilgili de ufak bir önerimiz var. Her ne kadar yazının başında, Türkiye’de kamp yapılacak yerlerden birinde sonbahara merhaba deyin, demiş olsak da burası için kamp işini biraz daha ertelemenizi tavsiye ederiz. Çünkü Eylül Kazdağları’nın en yoğun olduğu ay.

O yüzden kamp planınızı Ekim-Kasım ayları arasında yapmanızı tavsiye ederiz. Merak etmeyin, yaprak döken ağaçların sunduğu renk cümbüşünün içinde uyanmayı es geçmemiş olacaksınız. Ayrıca sakin bir doğa, durgun göller, onlara yansıyan ağaçlar, suyun yüzeyinde her renk yaprak…  Yani tablo gibi bir manzaranın parçası olmak Yedigöller’de mümkün olacak.

Ayrıca Türkiye’nin en çok rağbet gören kamp alanlarından biri olması sebebiyle de burada ihtiyacınız olan her imkanın mevcut olduğunu da ekleyelim.

  • Olympos

Yeşilin ve mavinin bir araya geldiği en güzel yerlerden biridir Olympos. Bu güzel kesişme noktasına bir de tarihin derinliği eşlik eder burada. Ne yana baksanız masmavi bir deniz, yemyeşil bir doğa ve tarihi kalıntılar görürsünüz.

Bu arada denizi de öyle sıradan değildir Olimpos’un, yüzmeye doyamazsınız. Zaten öyle bir doğanın içinde, o muhteşem manzaraya karşı yüzüp huzura kavuşmayacak, kendini bambaşka bir dünyada hissetmeyecek seyahat sever tanımıyoruz. 🙂

Özetle Olympos hem doğaya hem denize hem de kültüre doyacağınız çok yönlü bir destinasyon. Ve tabi tüm bu özellikleriyle Türkiye’de kamp yapılacak yerler arasında hatırı sayılır bir şöhreti  vardır. O yüzden burada da tıpkı Kazdağları ve Yedigöller’de olduğu gibi yıl boyunca açık olan ve hizmet veren kamp alanları mevcut.

  • Kelebekler Vadisi

Madem yazının başında yaza veda kampı olsun bu dedik, o zaman Türkiye’nin en güzel koylarından biri olan Kelebekler Vadisi’ni de es geçmeyelim. Herhalde bir insan kendisine bundan daha güzel bir güze merhaba hediyesi veremez. 🙂

Günümüze kadar bozulmadan gelmeyi başarmış, efsane bir güzelliğe sahip nadir yerlerden biridir Kelebekler Vadisi. Fethiye’de bulunan ve sadece deniz yolu ile ulaşılabilen Kelebekler Vadisi’ne geldiğiniz an kendinizi cennet bahçesine düşmüş sanmanız kuvvetle muhtemel olacağını da şimdiden söyleyelim.

Ayrıca tıpkı adı gibi gerçekten kelebeklerin uçuştuğu bir vadi burası. Hem çevrenizde hem de midenizde. Eşsiz bir doğa, berrak bir deniz, cennet gibi bir koy… Ayrıca kamp konusunda da oldukça gelişmiş, rahatlıkla kamp yapabileceğiniz bir alana sahip.

E daha ne olsun?! Eğer yaz bitmeden denize girebileceğiniz bir kamp tatili yapmayı düşünüyorsanız Kelebekler Vadisi seçeneğini mutlaka göz önünde bulundurun deriz.

  • Kabak Koyu

Turkuaz renge sahip deniziyle bize göz kırpan kamp alanlarından biri de Kabak Koyu. Ulaşması biraz zor olsa da gittiğiniz anda bunca meşakkatin böyle bir güzelliğe değdiğine fazlasıyla ikna oluyorsunuz. Gündüz masmavi denizin manzarası gece ise ateş böceklerinin dansı size eşsiz bir kamp deneyimi yaşatacak burada.Yıldızların sunduğu görsel şölen de cabası.

Ancak şunu belirtmekte fayda var. Kabak Koyu’nda belirlenen kamp alanı dışında çadır kurmak yasak. Bunu göz önünde bulundurarak gitmenizi öneririz.

Yorum ekle