Yolcu360 Blog
trabzon-sinema-salonu-1-e1671442664838.jpg
Rows of red seats in a theater
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Trabzon’un En İyi 5 Sinema Salonu

Trabzon’un En İyi 5 Sinema Salonu

Trabzon sinema salonları listesi arıyorsanız yazımız tam size göre. Trabzon’da hangi sinema salonları var, birlikte bakalım. Trabzon’da sinemaya gitmek için seçenekleriniz neler öğrenelim. 

Trabzon’un en güzel sinema salonlarını ve diğer güzelliklerini yerlerini kiralık araç konforuyla keşfetmek isterseniz Yolcu360’ın Trabzon kiralık araç seçeneklerinden dilediğiniz aracı dakikalar içerisinde en iyi fiyatlarla kiralayabilirsiniz!

Sinema Kültürü

Sinema çok eski yıllardan beri insan üzerinde etkisini sürdüren bir sanat dalıdır. Her kesime ve her beğeniye hitap eden film türleri bulunabilir. Bugünkü teknoloji ile dijital platformlar hayatımıza girse de sinema salonlarında film seyretmenin bıraktığı etkinin farklı olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle hemen hemen bütün şehirlerde ve önemli ilçelerinde sinema salonlarına ver veriliyor. Trabzon da hem doğal güzelliği ile hem de kültür ve sanata verdiği önem ile değerli şehirlerimizden biri. Trabzon’un resim, fotoğraf, tiyatro, sinema gibi birçok sanat alanında aktif olmaya çalıştığını görmek mümkün. Özellikle ilgilenenler için de Trabzon’da sinemanın gelişimi ve sinema salonları ile ilgili detayları aşağıda paylaşıyoruz.

Trabzon Sinema Salonları ve Yerleri

Karadeniz Bölgesi ve Trabzon denildiğinde öncelikle akla doğal güzellikleri ve tarihi yerleri gelebilir. Ancak Trabzon birçok sanat dalı ile ilgili yapılan çalışmalara da yer veriyor. Bundan dolayı da Trabzon uzun yıllardır yazlık ve kışlık sinemaları ile filmlerini seyircilerle buluşturuyor. Tarihine bakıldığında ise Trabzon’da sinema kültürünün yerleşmesi 1920 lere dayanır. O dönemde 20’ye yakın sinema salonu varken zamanla kapanan Trabzon sinemaları da mevcut. Yıldız, Lale, Atlas, Saray, İnci, Fuar, As, Atapark, Hisar ve Sümer Sinemalarını buna örnek olarak verebiliriz. Daha sonra tekrar faaliyete geçen sinemalar da var. Günümüzde sinemanın tekrar ilgi görmesinin sebebi kullanılan teknoloji ve görsel olarak filmlerin yarattığı etkidir. Üstelik sinema salonlarının fiziksel yapısı, daha önce ziyaret edenlerin yorumu ve film eleştirileri artık kolay ulaşılabilir durumdadır. Bu durum film ve filmin izlenebileceği salonlar hakkında da fikir vermektedir.

trabzon-sinema-salonu-3

Trabzon sinema nerede var, sorusuna yönelik faaliyetine devam eden sinemaları inceleyebilir, vizyondaki film ve saatleri ile ilgili bilgileri web üzerinden öğrenebilirsiniz. Karadeniz Bölgesinin en önemli şehirlerinden biri olan Trabzon’da keyifle film izleyebileceğiniz salonları paylaşıyoruz. İşte Trabzon sinema salon listesi detayları…

  • Trabzon CFC Royal Sinemaları

Trabzon’un Ortahisar ilçesindedir. 5 salonu ve 525 koltuk kapasitesine sahiptir. Kafeteryası vardır. Yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Klima da sinema salonları için önemli bir ihtiyaçtır. Royal Sinemalarında klima da mevcuttur. 

Trabzon CFC Royal Sinemaları Adres: Gazipaşa, Cudibey Mektep Sk. 6/C, 61030 Merkez/Ortahisar/Trabzon

  • Lara Sinemaları

Trabzon’un sinema tarihinde Saray Sineması oldukça önemli bir geçmişe sahiptir. Bu salonda daha sonra kapanmış olsa da sinema severler tarafından hatırlanmaya devam ediyor. İşte Lara Sineması da eski Saray sineması ile aynı mekanı paylaşıyor. Film izlemenin yanı sıra Lara Sinemasının büyülü atmosferinin çağdaş dünyayla uyumunu hissedebilirsiniz. Gelişmiş ses ve görüntü sistemleri, yenilenmiş koltuklar, salon dizaynı ve sunulan filmlerin kalitesi, Lara Sinemasının seyirci üzerindeki olumlu etkilerini artırmaktadır.

Saray Sineması 1954’te açılmış, atmosferi sihirli kabul edilen önemli salonlardan biridir. 1970’li yıllarda televizyonun yaygınlaşması ile popülerliğini kaybederek kapanmıştır. 90’lı yıllarda sinemanın tekrar önem kazanmasıyla sinema severlere kapısını açmıştır. Bu döneme kadar da pasaj olarak ziyaretçilerini kabul etmiştir. O dönemde uzun kuyruklar başka sinema salonlarının açılmasına neden olmuştur diyebiliriz. Yeni Lara Sineması 5 ayrı salon ile modern mekanları da beraberinde taşımaktadır. Çağdaş bir anlayış ve seçkin filmleri ile Trabzon sinema salonları arasında önemli bir yeri vardır.

Lara Sinemaları Adres: Gazipaşa, Saray Çarşısı, Uzun Sk. D:No:5, 61100 Ortahisar/Trabzon

  • Kültürpark Sinemaları

Kültürpark Sinemaları Trabzon Akçaabat’tadır. Akçaabat, Trabzon’da sosyal hayata önem veren ve bunu geliştirmeye çalışan ilçelerden biridir. Kültürpark Sineması, Trabzon’da sinemaya olan ilginin artması üzerinde etkili olmuştur. 

Kültürpark Sinemaları Adres: Orta, İnönü Cd. No:143, 61300 Akçaabat/Trabzon

trabzon-sinema-salonu--e1671442647262.jpg

 

  • Atapark Avşar Sinema Trabzon

Atapark Avşar Sineması, Ortahisar ilçesinde bulunan Atapark AVM’de hizmet vermektedir. 10 sinema salonu ve 1083 koltuk kapasitesi vardır. Yiyecek ve içecek isteyenler için kafeterya hizmeti mevcut. Klimalı salonlarında konforlu bir şekilde film izlemek mümkündür. 

Atapark Avşar Sinema Trabzon Adres: Gülbaharhatun, Zağnospaşa Köprüsü No:8, 61040 Merkez/Ortahisar/Ortahisar/Trabzon

  • Paribu Cineverse Forum Trabzon

Forum AVM’de bulunan Paribu Cineverse Ortahisar ilçesinde yer alır. Paribu Cineverse, Paribu ve CGV Mars Cinema Group iş birliği ile ortaya çıkmıştır. Türkiye’de hizmet verdiği otuzun üstündeki şehirler arasında Trabzon’da. Yaklaşık 10 salonu ile hizmet veren sinemada kafeterya, klima, otopark mevcut. 3D ve IMAX özellikteki filmlerin keyifle izlendiği, gelişmiş teknolojiyi izleyiciyle buluşturan sinema salonlarından biridir.

Paribu Cineverse Forum Trabzon Adres: Kalkınma, Merkez Forum Trabzon, Devlet Sahil Yolu Cd., 61080 Ortahisar/Trabzon

trabzon-sinema-salonu-2-e1671442597385.jpg

  • Trabzon Galaxy Sinevizyon

Ortahisar ilçesi Varlıbaş Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde sinema severlere hizmet vermektedir. 9 salonu var. Rize’de 1 salon ile 2000’de faaliyete geçen Sinevizyon Sinemaları Trabzon’da izleyicileri için en yeni filmleri konforlu bir şekilde sunar.

Trabzon sinema salonları ağırlıklı olarak Ortahisar ilçesinde ve buradaki AVM’ler içerisinde. AVM sinemaları alışveriş, yemek gibi birçok alternatifi bir arada bulundurduğu için önceliklidir. Ayrıca bu sinema salonlarına ulaşım da şehir içinde oldukça kolay. Sinema salonunun otoparkı ya da AVM otoparkı araçlarınız için uygundur. 

Trabzon sinema salonlarını ziyaret ederek keyifli bir film izleme deneyimi yaşayabilirsiniz. Trabzon sinema salonları sadece kendi ilinden değil, Rize’den gelerek film izlemek isteyenlerin de ilgisini çekiyor. Günümüz teknolojisi sayesinde biletinizi salona gitmeden temin etmeniz de oldukça kolay. Trabzon sinema biletleri için web üzerinden araştırma yapabilir ve biletinizi satın alabilirsiniz. Bilet satın almak için fazla zaman ayırmanıza gerek kalmaz. Vizyondaki filmlerle beraber vizyona girecek filmleri takip edebilirsiniz. Böylelikle istediğiniz filme öncelik vermeniz mümkün. 

Trabzon Galaxy Sinevizyon Adres: Gülbahar Hatun Mah. İnönü Cad. No:8 Bodrum ve alt zemin kat Varlıbaş Atapark A.V.M – TRABZON

Yorum ekle