Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Sonbaharın Romantik Rotaları | Sonbahar Rota Önerileri

Sonbaharın Romantik Rotaları | Sonbahar Rota Önerileri

Soğuk kış günleri kapımızı çalmadan önce doğanın renk cümbüşünü izlemek, birkaç günlüğüne de olsa şehir hayatının yorucu rutinlerinden uzaklaşıp sakince tatil yapabilmek için en ideal mevsimdeyiz. Yola çıkmaya hazırsanız Trakya’dan Karadeniz’e sonbaharın en güzel rota önerilerine birlikte göz atalım!

Sonbaharın Romantik Rotaları

  • İğneada

Dört mevsim ziyaretçilerini bambaşka güzelliklerle karşılayan İğneada en popüler hafta sonu kaçış rotalarının başında geliyor. Yazın kalabalığına inat sonbahar döneminde hayli sakin olan İğneada’nın el değmemiş doğası fazlasıyla büyüleyici. Longoz Ormanları’nda keyifli bir yürüyüş ile güne başlayabilir, göz alıcı sonbahar renkleriyle bezeli doğada eşsiz fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Karnınız acıktığında rotanızı şirin balıkçı kasabası Kıyıköy’e çevirip taptaze deniz ürünleri ile mide ziyafeti yaşayabilirsiniz. İğneada’ya gelmişken Dupnisa Mağarası’nı listenize mutlaka ekleyin.

 Kırklareli Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

  • Yeşilyurt Köyü

Baharın İlk Sabahları Tüyden... - Kazdağları Yeşilyurt Köyü | Facebook

Sonbaharda Ege bir başka güzel oluyor. Sevdiklerinizle birlikte sakin ve huzurlu birkaç gün geçirmek için Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Yeşilyurt Köyü ideal adreslerden biri. Kazdağları’nın yamacındaki köy komşusu Adatepe gibi taş evlerle süslü. Bir zamanlar Rumların ağırlıklı olarak yaşadığı Yeşilyurt Köyü’nde birbirinden güzel butik otel ve pansiyonlar mevcut. Zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrili Yeşilyurt Köyü’nde dalından koparılmış organik sebze-meyvelerle kahvaltı yapmak ayrı bir keyif. Dönüşte köy sakinlerinden zeytinyağı, reçel, salça gibi doğal ürünleri almayı unutmayın.

Çanakkale Sanal Tur yazısı için tıklayınız.

  • Amasra

Romantik bir sonbahar gezisi için rotanızı Batı Karadeniz’e çevirmeye ne dersiniz? Bartın’ın güzel ilçesi Amasra hem doğası hem tadına doyulmaz deniz ürünleriyle keşfedilmeye değer. Şehir hayatının stresini bir kenara bırakıp huzur dolacağınız Amasra’nın merkezi hayli küçük, birkaç saatlik keyifli bir gezi sonrası Karadeniz’in eşsiz lezzetlerini tatmaya başlayabilirsiniz. Mevsim balıkları bol ve taptaze, balığın yanında gelen Amasra salatasının ise tadı hafızanızda kalacak cinsten! Amasra’ya gelmişken Safranbolu’ya da uğrayabilir, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ndeki tarihi Safranbolu evlerini görme şansı bulabilirsiniz.

Bartın araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Odunpazarı

Renkli tarihi konaklarıyla Eskişehir denince akla ilk gelen yer hiç şüphesiz Odunpazarı. Şehrin en eski yerleşim yeri olan Odunpazarı’nın dar sokakları arasında yürürken tarihi atmosferin içinde buluyorsunuz kendinizi. Gezinize ilk olarak Kurşunlu Camii’nden başlayabilir, Lületaşı Müzesi’nde Eskişehir’in meşhur lületaşından yapılmış olan bileklik, kolye ve yüzükleri yakından inceleyebilirsiniz. Sevdiklerinize hediyelik eşya almak isterseniz Atlıhan El Sanatları Çarşısı’na bakabilir, karnınız acıktığında bir Eskişehir klasiği olan çibörek ile lezzetli bir mola verebilirsiniz. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi ve şehrin en yenisi OMM Odunpazarı’nda gezebileceğiniz müzeler arasında. Odunpazarı sonrası Porsuk Çayı’nda gondol turu yaparak sevdiğinizle romantik dakikalar geçirebilirsiniz.

Eskişehir merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Urla

Birbirinden güzel şarap bağlarıyla Türkiye’nin Toskana’sı olarak bilinen Urla son yıllarda gastronomi alanında da inanılmaz bir ivme kazandı. Tertemiz denizi ve plajlarıyla yaz aylarında tatilcilerin gözdesi olan Urla sonbaharda sakinliği sevenleri ağırlıyor. Sanat Sokağı ve Malgaca Pazarı’na birkaç saatinizi ayırıp hem alışveriş yapabilir hem de Ege’nin yöresel lezzetlerini tadabilirsiniz. Şarap içmeyi seviyorsanız bir gününüzü bağ rotasına ayırıp şarap mahzenlerini gezebilir, tadım yapabilir hatta muhteşem bir bağ evinde konaklayabilirsiniz. Karantina Adası, Bademler, Barbaros ve Demircili köylerini de gezi listenize ekleyebilirsiniz.

İzmir Urla araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle