Yolcu360 Blog
Smart EQ Fortwo incelemesi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Smart EQ Fortwo İncelemesi | Smart EQ Fortwo Özellikleri

Smart EQ Fortwo İncelemesi | Smart EQ Fortwo Özellikleri

Smart EQ Fortwo incelemesi arayanlar ya da Smart EQ Fortwo testi isteyenler buraya. Yeni Smart EQ Fortwo hakkında merak ettiklerinizi yanıtladık. Smart EQ Fortwo nasıl görünüyor, ne kadar yakıyor, içi nasıl ve daha fazlası. Kiralık Smart EQ Fortwo fiyatları ya da sıfır Smart EQ Fortwo fiyatları gibi konular için de okumaya devam edin…  Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Smart marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 🙂

Smart EQ Fortwo İncelemesi

Dördüncü nesilde Smart, ailenin bütün üyelerinde yüzde 100 elektrikli ve 0 emisyonlu sürüş sunuyor. Smart ile içten yanmalı motordan uzak. Öyle ki Smart ürün gamının hepsi sadece elektrikli. Bu yönüyle de şimdilik dünyada tek. Yani özel bir markadan söz ediyoruz.

%100 Elektrikli Smart

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Smart, dünyada tüm modelleri tamamen elektrikli olan tek otomobil markası konumunda. Smart EQ Fortwo ise oldukça yüksek kapasiteli lityum ion pillerle ev tipi prizde de şarj olabiliyor. 6 saatte şarj olan araç, yüksek çekiş gücüne sahip. 160Nm tork üretiyor ve 160km menzil sunuyor.

Bu arada Smart EQ Fortwo’da öngörülen menzilin olumsuz etkilenmemesi için de maksimum hız 130km/s ile sınırlanıyor. Ayrıca elektrikli motorun karakteristik yapısı sayesinde sistem tek bir dişli ile yetiniyor ve vites değiştirmek gerekmiyor.

Smart Fortwo Cabrio Özellikleri için tıklayınız.

Smart EQ Fortwo Sürüş Modları

Elektrikli Smart EQ Fortwo farklı sürüş modlarına sahip.Standart sürüş modu da çok etkili ama diğer modlar şöyle. Eco mod, maksimum hızı kısıtlıyor. Bu modda iken enerji geri kazanım seviyesi maksimum düzeye çıkıyor. Enerji geri kazanım kapsamında süzülme veya fren anında kinetik enerji devreye giriyor.

Güvenlik ve Otonom Sürüş

Otonom sürüş, hemen her otomobil markasının AR-GE gündeminde. Yeni çıkan hemen her modelin bir parçasına bu konuya yönelik bir teknoloji sunuluyor. Ama elektrikli modellerde, bu konu çok daha fazla önemseniyor. Smart EQ Fortwo da sürücüye destek olan güvenlik donanımlarını önemsiyor. Mesela sürüş istikametindeki trafik durumunu sürekli denetliyor. Trafik akışını denetleyen radar sensörleri ayrıca enerji geri kazanım sistemine de komut veriyor.

Smart Forfour Özellikleri için tıklayınız.

Kişiselleştirilebilen Eğlenceli Bir Otomobil

Son yıllarda otomobilin kişiselleştirilebilmesi çok önemli bir konu. Pek çok kişi, alacağı otomobili kendi zevkine göre kişiselleştirmek istiyor. Kişiye özel çözümler sunan BRABUS sistemi ise çok keyifli. Kullanıcının gerçekten özel hissetmesini sağlıyor.

Kiralık Smart EQ Fortwo

Smart marka araç kiralamak üzere araştırma yapıyorsanız seçenekler maalesef, bugün için çok kısıtlı. Ancak gelecek yıllarda rent a car firmalarının filolarına Smart kiralama gibi elektrikli kiralama seçeneklerini ekleyecekleri kesin.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle