Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Pelit Çikolata Müzesi / İstanbul Gezilecek Yerler

Pelit Çikolata Müzesi / İstanbul Gezilecek Yerler

Pelit çikolata müzesi, eşsiz kapılarını sizler için 2014 yılında açtı. Birçok çikolata sever için güzel deneyimler sunan müze, İstanbul gezilecek yerler listenizde mutlaka yer edinmeli. Çünkü çikolatan yapılan heykeller, workshoplar vs. derken burada adeta Alice harikalar diyarında gibi hissedeceksiniz. Rent a car İstanbul için Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, Pelit çikolata müzesine doğru yola çıkmaya ne dersiniz? Haftasonu tatilini değerlendirmek için muazzam bir seçenek olan Pelit çikolata müzesi için gezi yazısını Yolcu360 ekibi sizler için hazırladı.

Pelit Çikolata Müzesi Esenyurt

1957’den beri insanlara hizmet veren marka, tatlıları ile çoğumuzun masalarında yer edinmiştir. Türkiye’nin ilk çikolata müzesini de açan Pelit, Türk İslam sanatının şaheserlerini, dünya sanatının baş yapıtlarını, masal kahramanlarını, ünlü efsaneleri ve şelalelerin tamamını çikolatadan hazırlayarak bizlerle buluşturur. Ana salon, İstanbul salonu, Türk büyükleri salonu, sanatçılar salonu ve medeniyetler salonu olmak üzere 5 kısımdan oluşmakta.

Müze, çikolata severler için adeta bir cennet gibi. Hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden müzeden gezip de keyif almayacak biri olacağını sanmıyoruz. 🙂 Çikolatadan heykelleri yememek için kendimizi zor tuttuk desek abartmış olmayız. Müzenin en güzel yanı ise çikolata imalatının da izlenebiliyor olması. Çocuklar için ise daha da eğlenceli bir şey düşünmüşler: mini mutfak. Çocuklar burada pastacılığa dair birçok şey öğrenebiliyorlar.

Pelit çikolata müzesi nerede? Koza Mahallesi 1678 Sk. No:19 Esenyurt

Pelit çikolata müzesi iletişim: 0 (0212) 411 13 00 / info@pelit.com.tr

Pelit çikolata müzesi giriş ücreti 2021: Kişi başı fiyatı 60 TL. Okul grubu kapsamında kişi başı 50 TL. 0-1 yaş aralığı ise ücretsiz.

İstanbul araç kiralama için İstanbul Ataköy araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, İstanbul’da gezilecek yerler için alternatif bir ulaşım seçeneği tercih edebilirsiniz.

İstanbul Gezilecek Yerler

  • İllüzyon Müzesi

İstanbul İllüzyon Müzesi, sizi yanılsama dolu bir atmosferin içine sürüklemekte. Bu müze, sadece İstanbul’daki değil, Türkiye’deki müzeler arasında da en sıra dışı olan müze olarak yer almakta. Pelit çikolata müzesi gibi bu müzenin de amacı, insanlara eğlenceli bir deneyim sunmak. Kiralık araba İstanbul için İstanbul Beşiktaş araç kiralama olanaklarından yararlanarak, müze için alternatif bir ulaşım seçeneği tercih edebilirsiniz.

  • İstanbul Büyük Saray Mozaikleri Müzesi

Pelit çikolata müzesi gibi İstanbul’da gezilecek müzeler arasında yer alan büyük saray mozaikleri müzesi, kültür turizmi konusunda çok önemli eserlere sahip. M.S. 450-550 yılları arasına tarihlenen mozaiklerde resmedilen konular, günlük hayat ve doğa üzerine yoğunlaşmış.

İstanbul Gezi Rehberi

  • Kadıköy kahvaltı mekanları

İstanbul’a ilk kez geliyorsanız Kadıköy’de kahvaltı yapmadan geri dönmemenizi öneririz. Süt yumurta reçel, Münis Cafe gibi birçok Kadıköy kahvaltı mekanı mevcut.

  • Kuzguncuk

Birçok dizi ve filme ev sahipliği yapan, eski ve küçük evleri ile bizi kendine hayran bırakan Kuzguncuk için en güzel hatırlatma ”Ekmek Teknesi” dizisi desek, bence çocukluğunuzu ya da gençliğinizi direk anımsarsınız.🙂 Kuzguncuk mekan rehberi yazımıza göz atarak, o sevdiğiniz eski dizileri tekrar yaşamak istemez misiniz?

İstanbul araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, ulaşımınızı rahat bir şekilde sağlayabilirsiniz.

Yorum ekle