Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ovit Yaylası: Keçilerin peşinde Karadeniz’in kalbine yolculuk

Ovit Yaylası: Keçilerin peşinde Karadeniz’in kalbine yolculuk

Ovit Yaylası muhteşem doğası ve heyecan veren yollarıyla sürüş keyfinin zirveye çıktığı noktalardan biri. Zirveye çıkmak derken aslında tam anlamıyla zirveye bir çıkış söz konusu! Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, yazarımız Elif Omput keçilerin peşinde bu muhteşem gezi rotasını sizler için yazdı…

Ovit Yaylası : Dünyanın en uzun 4. Tüneli burada!

Merhaba yol severler, artık yazı geride bıraktığımız bu günlerde sizlerle Ovit Yaylası’nı ve oraya giden güzel yolunu paylaşmak istiyorum. Muhtemelen Ovit adını bir yerlerden duymuşsunuzdur. Nedeni ise Türkiye’nin en büyük tüneline sahip olması. Ovit Tüneli tam olarak 12.6 kilometre uzunluğunda Türkiye de 1. sırada, dünya da ise 4. sırada yer alıyor.

Ovit Yaylası nerede ve nasıl gidilir?

Karadeniz bölgesini bir nevi iç bölgeye bağlayan bir nokta olarak kış burada oldukça çetin geçiyor. Rize / İspir- Erzurum yolu üzerinde bulunan Ovit yaylası İkizdere ilçesine bağlı olup, ilçe merkezine 36 kilometre mesafede bulunuyor. Yazın da gelseniz kışın da gelseniz ilikleriniz de o soğuk serin havayı hissedebiliyorsunuz.

Yaylanın denizden yüksekliği 2640 rakım evet doğru okudunuz bir nevi gökyüzüne yaklaşıyorsunuz. Yola çıkmadan önce Yolcu360’tan araç kiralama fiyatlarına kesinlikle bir göz atın. Rize araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.  Yaylaya bu şekilde Rize sahil yönünden gelirseniz, bilmenizde fayda var çam ağaçları keçi sürüleri sis denizi karlı tepeler ve daha birçok manzara size eşlik ediyor 🙂

Manzara peşindeyseniz kesinlikle tünelin içinden girmeyerek eski yolu kullanarak devam edin hele yılın bu zamanları güzün sıcaklığı sizi saracaktır. Trabzon Havalimanı araç kiralama da bir tercih olabilir veyahut Erzurum üzerinden Erzurum Havalimanı araç kiralama fiyatlarını değerlendirerek ulaşım sağlayabilirsiniz.

Ovit Yaylası Şenlikleri

Her yıl geleneksel hale gelen Ovit Yaylası şenliklerinden bahsetmeden olmaz elbette 20 yıldır her Ağustos ayın da 2 veya 3 gün süren Ekşioğuları Vakfının düzenlediği Ovit Yaylası şenliklerine yerel ve ulusal sanatçıların konserleri eşliğinde binlerce insan katılımcı oluyor. Eğer o tarihlerde bu bölgelerde olursanız mutlaka uğrayıp bir Karadeniz rüzgarını hissetmenizi tavsiye ederim.

Ovit yaylasında herhangi bir konaklama bulunmuyor. Yolun kenarların da ufak tefek dinlenebileceğiniz bir şeyler yiyebileceğiniz köy kahvesi tarzın da birkaç yere denk gelirsiniz.  Bu hissi seveceğinizden eminim serinlik ve tarifi mümkün olmayan özgürlük hissi.

Buraların yazı başka yerlere benzemez mutlaka hazırlıklı yola çıkın bir de yolda ne bulduysanız içtenlikle söylüyorum gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz. Ovit Yaylası’ndan sonra sizi Çamlık Köyü kucaklayacaktır. Gezginkz  der ki; Doğa ile kalın, doğa da kalın.

Yorum ekle