Yolcu360 Blog
gezgin.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > 6 Adımda Nasıl Gezgin Olunur?

6 Adımda Nasıl Gezgin Olunur?

Gezgin olmak pek çok kişinin yapmak istediği ancak tereddüt ettiği meslekler arasında yer alıyor. Gezginler dünyayı çok daha farklı bir şekilde keşfetme imkanı buluyor. Çok az kişinin cesaret edebileceği gezginlik, gezginlerin yaşam felsefesi haline geliyor. Bu nedenle birçok insan nasıl gezgin olunur diye soruyor. Tüm bu sorularınızın cevapları ise içerikte yer alıyor…

gezgin-3.jpg

Gezginlik Nedir?

Gezginliğin ne olduğu ve nasıl gezgin olduğuna dair pek çok soru işareti birçok insanın aklında yer alıyor. Gezginlik aslında geçmiş seyyahları olarak da birtakım kişiler tarafından nitelendiriliyor. Gezginlik nedir sorusuna pek çok cevap verebiliyoruz. Bizce gezginlik bir bölgeyi, yeri veya tüm dünyayı gezen ve bunu hayatının bir parçası olarak yapan insan olarak niteleniyor. Gezginler, gezgin olabilmek için birçok aşamadan geçiyor. Gezginliğin bir eğitimi olmasa da bu aşama gezilen ülke ve şehirlerde verilen yaşam savaşı ile ortaya çıkıyor. Gezginlerin belirgin karakteristik özellikleri var. Gezgin olmak için sahip olunması gereken birtakım özellikler de bunlar arasında. Gezginler hem maceracı hem de sabırlı diyebiliriz. Aynı zamanda onlar birçok olumsuz koşula karşı hazırlıklı. Bir yandan da çalışkan olan gezginler, keşfetmeye de her zaman meraklı. Bu gibi pek çok özellik gezginler arasında aslındaki ortak özellikler arasında. gezgin-6.jpg

Seyahati sevmeniz gezgin olmanız için yeterli değil. Gezginler, seyahati bir yaşam biçimi haline getiriyor.  Bu da yılın sadece belirli dönemlerinde seyahat edenler ile arasındaki farkı ortaya koyuyor. Hali hazırda sadece seyahat edenler de gezgin olanlar da seyahat etmenin ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyordur. 

Gezginlik Bir Meslek Midir?

Gezginlik ile ilgili herkesin merak ettiği sorulardan biri de bunun bir meslek olup olmadığı. Gezginliğin ne şekilde yapıldığına bağlı olarak meslek olabiliyor. Gezginliği bir meslek olarak yapan gezginler aslında bu işten kazanç da sağlıyor. Bu nedenle yaptıkları iş meslek olarak niteleniyor. Gezginliği meslek olarak yapanlar gezdikleri yerlerden bazen fotoğraflar paylaşarak kazanç sağlıyor. Bazen ise bu kişiler fotoğraf yerine blog yazıları gibi farklı sunumlar gerçekleştiriyor. Bu da gezginliği birçok gezgin için bir meslek kapısı haline getiriyor. 

Nasıl Gezgin Olunur?

gezgin-4.jpg

Gezgin olmanız için gereken birtakım özellikler ve malzemeler var. Bunların her birine erişiminiz olmasa da gezeceğiniz yerler uygun parçalar barındırmanız önem arz ediyor. Gezgin olmak için gereken karakteristik özellikler sizlere yol boyunca kolaylık sağlıyor. Nasıl gezgin olunur sorusunu soranlar sahip olunması gereken özellikleri de merak ediyor. 

  • Birikim Sahibi Olmak

Gezgin olmanız için belli bir miktar paraya sahip olmanız gerekiyor. Para miktarını gidilecek ülke ve benzeri durumlar belirliyor. Para kazanmak bir gezgin için vazgeçilmez öneme sahip. Gezginler bazı durumlarda öncesinde para biriktiriyor ve seyahat süresince harcıyor. Bazen ise bazı gezginler gezerek para biriktiriyor. İnternet üzerinden çalışanlar olduğu gibi gittikleri ülkede birtakım meslekleri yapanlar da var.

  • Dil Bilmek

Dil bilmek gezginler için hayat kurtarıcı. Elbette her dili bilmek gezginler için olası değil. Ancak pek çok kişinin bildiği ve anlaşmaya uygun olan İngilizce tercih ediliyor. Gezginler ülkelerde kaldıkları süre boyunca dile adapte oluyor. Ancak dili biraz öğrenerek gitmek her gezgin için kolaylık sağlıyor. Buna karşın dilin bir kısmını öğrenmek için kolay kitapçıklar da alabilirsiniz. Bu kitapçıklar ülke içerisindeki iletişiminiz sizlere pek çok açıdan kolaylık sağlar. 

  • Etkinliklere Katılmak

Yeni gezilen ülkelerde pek çok yeni etkinlik gezginleri bekliyor. Etkinliklere katılan gezginler burada yeni insanlar ile tanışıyor. Aynı zamanda yeni kültürleri en yakından tanıma imkanı elde ediyor. Bu nedenle etkinliklere katılmak gezen pek çok kişi için kurtarıcı bir rol üstleniyor. Yeni bağlantılar sizler seyahat esnasında gezilecek en iyi yerleri bilmediğinizde sizlere bunları gösterir, uygun fiyatlı hostel bulmanıza yardımcı olur. 

Gezginler için gerekli olan bu unsurlar gidilen ülkelere göre değişim gösteriyor. Örneğin bir gezgin Hindistan’a gittiğinde ihtiyaç duyduğu para miktarı ve dil bilgisi farklı oluyor. Bunu İngiltere, Fransa ve benzeri ile karşılaştırmanız gerekiyor. Ülkelerin durumlarına bağlı olarak önceden bir planlama yapmanız seyahatinizi kolaylaştırır.

Biz Gezginin Olmazsa Olmazları

gezgin-2.jpg

Bir gezgin için olmazsa olmaz bazı karakter özellikleri var. Gezginler birtakım kişisel özellikleri ile çok daha kolay bir biçimde seyahat hayatına adapte oluyor.  Aynı zamanda seyahati daha eğlenceli hale getiriyor. 

  • Pratik Zekalı Olmak

Gezginlerin sahip olduğu özelliklerden biri pratik zekalı olmak. Pratik zekalı gezginlerin seyahatleri çok daha uzun sürüyor. BPek çok gezgin seyahat süresince birtakım olumsuzluklar ile karşılaşır. Buna karşın pratik zekalı gezginler bunu kolayca çözer ve seyahatlerinin tadını çıkarmaya devam edebilir. 

  • Uyumlu Bir Karaktere Sahip Olmak

 Seyahat esnasında birçok insan ile kaynaşmak gezginlerin hayatını eğlenceli hale getirir. Arkadaşlar ile seyahat etmek, farklı ülkelerden insanlar tanımak seyahat edenlerin yaşamını kolaylaştırır. Uyumlu olmak ve sorun çıkarmamak da sizleri iletişime açık hale getirir.

  • Çalışkan Olmak

Çalışkanlık dünyanın her yerinde avantaj sağlar. Birçok farklı iş alanı farklı ülkeler içerisinde sizleri bekliyor. 

Bunlar gibi pek çok karakteristik özellikler seyahat sürecinde gezgin olmak isteyenlere destek oluyor. Tabii bu özelliklere sahip olmayanlar gezgin olamaz diye bir şey yok. İnsan gezdikçe, öğrendikçe gelişir. Gezginler de her güzergahta kendilerine yeni özellikler ekleyebilir. Seyahat ederek öğrenebilir, farklı bir insan olabilirsiniz.

gezgin-5.jpg

Gezgin Olmak Kolay Mı?

 Seyahat etmek isteyenler için şunu söylemek gerekiyor ki gezgin olmak kolay değil. Buna karşın dünyaya karşı  farklı bir bakış açısı edinen pek çok gezgin var. Dezavantajlarına karşın gezginler seyahat etmeye her gün daha fazla şevk duyuyor. Özetle gezgin olma sürecinde her duruma hazırlıklı olmalısınız. Buna karşın sizleri hoş manzaralar, sevecen dostlar ve yepyeni maceralar bekliyor. Karar ise size kalıyor.

Seyahatlerinizde Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Seyahat sürecinde araç kiralayarak çevre bölgeleri daha pratik ve rahat bir biçimde keşfedebilirsiniz. Pek çok kişi araç kiralama yöntemini tercih ederek seyahati hem konforlu hem de daha zevkli hale getiriyor. Dünyanın 110 ülkesinde araç kiralayabileceğiniz araç kiralama platformu Yolcu360 ile, binlerce farklı model ve marka aracı karşılaştırarak, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

 

Yorum ekle