Yolcu360 Blog
lando-norris-2
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Lando Norris Kimdir? F1 Günlükleri

Lando Norris Kimdir? F1 Günlükleri

Formula 1’in en genç pilotunu Lando Norris ‘i yakından tanımaya ne dersiniz? 13 Kasım 1999 doğumlu Lando Norris, son dönemde yetişen ve pistlere damga vuran Britanyalı yarış sürücüleri arasında en fazla dikkat çeken isimlerden biri. 

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Lando Norris ve  Formula 1 Kariyeri

lando-norris.jpg

Formula 1’in en genç pilotu unvanına sahip Norris, 2015’te MSA Formula şampiyonluğunu, 2016’da Toyota Yarış Serilerini kazanmıştır. Eurocup Formula Renault 2.0 ve Formula Renault 2.0 Kuzey Avrupa Kupası’nı da kazanarak McLaren Autosport BRDC Ödülü’nü de aldı. Daha sonra 2017 FIA Formula 3 Avrupa Şampiyonası’nı kazandı. 

Norris, 2017 Avrupa Formula 3 Şampiyonası’nda Carlin Takımı ile tam zamanlı yarıştı. Hockenheimring finalinde üç yarıştan ilkinde şampiyonluğu garantiledi ve ikinci Joel Eriksson’un 53 puan önünde bitirdi. 

2018 FIA Formula 2 Şampiyonası’nda yine Carlin Takımı için yarıştı ve şampiyonluğu kazanmaya çok yaklaştı. Ancak Britanyalı George Russell’ın ardından kıl payı olarak ikinci bitirdi. Bu yüksek performansları ile dikkatleri çekti. Ve 2019’da Mclaren Takımı ile sözleşme imzaladı.  Böylelikle de Formula 1’in en genç pilotu oldu.

İlk sezonu için tam bir çaylak performansı sergileyen Norris çok fazla şaşırtmadı. Sık sık basit çarpışma ya da zamanlama hataları sebepleriyle alabileceği puanlardan mahrum kaldı. 2019 onun için çok heyecanlı aynı zamanda zor bir yarış sezonu oldu. Yine de bir çaylak için fena olmayan performansı üzerine McLaren ile sözleşme yenilediler. Böylelikle F1’in en genç pilotu F1 McLaren takımında yoluna devam etti.

2019 sezonunda 49 puan toplayabildi ve sezonu 11. Sırada bitirdi.

2020 sezonunda hırslı ve çalışkan bir genç olarak bir izlenim gösterdi ve kendisine dair beklentileri tazeledi. Sezonun ilk yarışında 3. olarak podyum gördü. Bir yarışta 4. İki yarışta da 5. olarak bu sezon daha iddialı olduğunu kanıtlamış oldu.

Lando Norris Hangi Takımda?

lando-norris.jpg

McLaren pilotu Lando Norris, 2025 sezonunun sonuna kadar sürecek yeni bir Formula 1 sözleşmesi imzalamasının ardından kendisini tamamen McLaren’a adamış oldu.

Lando Norris ile Soru Cevap

lando-norris.jpg

Lando Norris’i Formula 1’in resmî sitesine verdiği röportajla tanıyalım.

F1 izlemeye ne zaman başladın?

Altı yaşındaydım. 2005 civarında Lewis Hamilton ve Fernando Alonso’yu izleyerek bu spora bağlandım. Daha önceden F1 ile çok ilgilenmezdim; MotoGP çok daha fazla ilgimi çekiyordu.

Bütün dünyanın gözü senin üstünde gibi bir hissin var mı?

Formula 1’de bulunan her pilot belli bir izleyici kitlesine sahiptir. Herkes genç yaşınızdan dolayı sizden bir şeyler bekler. Bu hisler bende de var. Tabii ki bir baskı var ama bu baskı beni rahatsız etmiyor; eğer bir hata yaparsan seni suçlamazlar, çünkü gençsin. Ama bu benim bahanem değil pistte her zaman en iyi pilot olmak için savaşacağım.

İdolün kim ya da kimler?

Formula 1’den çok fazla idol edinmedim. Dört yaşındayken Valentino Rossi benim kahramanımdı. İzlerken en keyif aldığım ve en çok desteklediğim kişi Rossi’ydi. F1’de idolden ziyade desteklediğim kişiler oldu; Lewis Hamilton ve Jenson Button gibi…

Kime karşı yarışmak daha keyifli?

Net bir isim yok ama tabii ki en iyilerine karşı rekabet içerisinde olmak istiyorum; Lewis, Vettel, Kimi gibi isimlerle. George Russell’a karşı yarışmıştım onla birçok anı biriktirdik ve şimdi ikimizde buradayız.

En sevdiğin pist neresi?

Spa, Austin ve Silverstone favorilerim. 

Akıl hocan var mı?

Akıl hocası tanımını birebir karşılayan birisi yok ama bugünlere gelmemi sağlayan kişi babam. O benim antrenörüm, menajerim ve sürüş koçum. Bütün yarışlarımda benimle oldu en büyük destekçim her zaman babam oldu Onun dışında Fernando Alonso’dan da büyük yardımlar aldım.

Zengin Pilot: Norris

Genç yaşta alınan birçok başarının yanı sıra Lando Norris, bazılarının aklında ‘paralı pilot’ olarak kalmış durumda. Lando’nun babası Adam Norris, emekli maaşları tavsiye şirketini sattıktan ve yaklaşık 250 milyon dolarlık bir servet biriktirdikten sonra 36 yaşında emekli oldu. Bu serveti de oğlunun ayaklarının ayağına seren baba Adam Norris, oğluna özel fizyoterapistlerden, şef desteklerine kadar büyük bir imkan sunuyor.   Babasının parasını ve desteğinin arkasına alan Norris, gelecek dönem yarışlarında nasıl bir başarıya imza atacak merakla bekleniyor. Norris, partilerle ve alkol almakla ilgilenmediğini ve disiplinli olarak Formula 1’deki şansını en iyi şekilde kullanmak istediğini her yerde ifade ediyor.  Genç yaşta alınan bu başarıların devam edip etmeyeceği ilerleyen günlerde belli olacak. 

 

Yorum ekle