Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Korku Filmleri Arasından En İyi 5 Korku Filmi Önerisi

Korku Filmleri Arasından En İyi 5 Korku Filmi Önerisi

En iyi korku filmleri neler? Korku filmleri listesinde neler var? Korku filmleri arasında mutlaka izlenmesi gerekenler neler? Korku filmleri sevenler buraya!

EN İYİ KORKU FİLMLERİ

Merhaba sevgili okur. Yaz sıcakları yaklaşırken, zamanımızın bir kısmını filmlere ayırıyoruz. Peki bugün biraz irkilmek ister misiniz 😊 bugün’ün listesini sizler için ‘En İyi Korku’ filmlerinden seçtik. O zaman 5 filmlik en iyi korku filmleri listemize başlayalım. 

THE SILENCE OF THE LAMBS / KUZULARIN SESSİZLİĞİ (1991)

  • KUZULARIN SESSİZLİĞİ EKİBİ HAKKINDA

Thomas Harris’in aynı adlı romanından uyarlanan, 1991 yılı ABD yapımı en iyi korku filmlerinden biridir. Yönetmen koltuğunda Jonathan Demme oturmaktadır. Başrollerinde, Jodie Foster, Anthony Hopkins, Scott Glenn ve Ted Levine yer almaktadır. 1992 yılında 7 dalda Oscar’a aday olan film, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi yönetmen ve en iyi senaryo Oscar’larını almıştır. Jodie Foster, 30 yaşına gelmeden iki Oscar kazanan nadir oyunculardan biridir. ABD Ulusal Film arşivine giren filmin fragmanı aşağıdadır.

  • KUZULARIN SESSİZLİĞİ FİLMİ NE ANLATIYOR

Akademiyi yeni bitirmiş Clarice Starling, genç bir FBI ajanı olarak sahalara iner. Sapık bir katilin elinde bulunan bir kadını kurtarmaya çalışmaktadır. Bu katil kurbanlarının derilerini yüzebilecek kadar psikopattır. Clarice istediğine ulaşabilmek için, baş bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşması gerekir. Önce Clarice’ın doktora güvenmesi lazım.

THE SHINING / CİNNET (1980)

  • THE SHINING FİLMİ HAKKINDA

En iyi korku filmlerine, yönetmen koltuğunda Stanley Kubrick’in oturduğu, Stephan King’in aynı adlı romanından uyarlanan 1980 yapımı korku-gerilim türü filmdir. Başrollerinde, Jack Nicholson, Shelley Duvall ve Danny Lloyd yer almaktadır. Uzun ve detaylı sahnelerin çekimleri için ‘Steadicam’ in en çok kullanıldığı ilk filmdir. Jack Nicholson’ın banyoya balta ile girdiği sahne 127 tekrar alınarak en çok çekim tekrarı yapılan filmdir. Bilmeyenler için fragmanı aşağıdadır.

  • THE SHINING NE ANLATIYOR

Yazar Jack Torrance, kış ayında kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenip ailesi ile birlikte otele yerleştikten sonra, gerçekleşen doğaüstü olayları konu alıyor. Ailenin küçük oğlu, doğaüstü sezgileri sayesinde otelde yalnız olmadıklarını anlar. Geçmişten ve gelecekten gelen hayaletler ile birlikte yaşadıklarını ailesine anlatmaya çalışır. Bir kar fırtınası sonucu otelde mahsur kalan aile, doğaüstü varlıklarla mücadele etmeye başlar. Jack varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar.

THE THING / ŞEY (1982)
  • THE THING FİLMİ HAKKINDA

The Thing, 1982 yılında John Carpenter tarafından yönetilen, Bill Lancaster tarafından yazılan ABD yapımı en iyi korku filmlerinden biridir. Başrollerinde, Kurt Russell, A. Wilford Brimley ve T.K. Carter yer almaktadır. Filmin müziklerini Ennio Morricone yapmıştır. Carpenter’ın, kendi yönetip de müziğini yapmadığı nadir filmlerinden biridir. Fragmanı aşağıdadır.

  • THE THING FİLMİ NE ANLATIYOR

Norveçli bilim insanları, kuzey kutbunda bir kurdun peşinden giderken farkında olmadan Amerika’nın Antarktika araştırma üssüne kadar gelmişlerdir. Ancak burada esrarengiz bir şekilde Norveçli bilim insanları hayatlarını kaybetmişlerdir. Amerikalı bilim insanları ne olduğunu anlamak için, Norveç araştırma üssüne gidip bu esrarengiz olayı çözme kararı alırlar. Norveç bölgesinde buldukları şeyler esrarengiz ve tüyler ürperticidir. Bir cesetle karşılaşan Amerikalı bilim insanları otopsi için cesedi yanlarına alırlar ama bu cesette tüyler ürpertici korkunçluğa sahiptir.

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film için tıklayınız.

THE SIXTH SENSE / ALTINCI HİS (1999)
  • ALTINCI HİS FİLMİ HAKKINDA

Çocukluğumuzda bizi en tedirgin eden ama izledikten sonra ne filmdi dediğimiz, 1999 yılı ABD yapımı M. Night Shyamalan’ın yazıp yönettiği en iyi korku filmlerinden biridir Altıncı His. Başrollerinde, Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette ve Olivia Williams yer almaktadır. Döneminin en iyi korku filmlerinden biri olan ve İMDB’de en iyi 250 film arasına giren ‘Altıncı His’ filminin fragmanı aşağıdadır.

  • ALTINCI HİS FİLMİNİN KONUSU

Cole Sear, sekiz yaşında karanlık güçlerin etkisi altında kalan küçük bir çocuktur. Hayaletler tarafından iradesi dışında ziyaret edilen bu ufak çocuk çok korkmaktadır. Kendisinde de doğaüstü güçler olduğunun farkına varan Cole, çektiği acıları çocuk psikoloğu Malcolm Crowe dışında kimse anlayamaz. Malcolm, Cole ile çalışmaya başladıktan sonra esrarengiz olaylar yaşamaya başlayacaktır. 

ROSEMARY’S BABY / ROSEMARY’NİN BEBEĞİ (1968)
  • ROSEMARY’ BABY FİLMİ HAKKINDA

1968 yılı yapımı Roman Polanski tarafından yönetilen, gelmiş geçmiş en iyi korku filmlerinden biri olarak gösterilen filmdir. İra Levin’in aynı adlı kitabından uyarlanmıştır. Başrollerinde, Mia Farrow, John Cassavetes ve Ruth Gordon yer almaktadır. Ruth Gordon’un, Akademi Ödüllerinde ve Altın Küre Ödüllerinde, En İyi Yardımcı Kadın oyuncu ödüllerini almıştır. Filmin fragmanı aşağıdadır.

  • ROSEMARY’S BABY FİLMİ NE ANLATIYOR

Ünlü bir aktör olmaya çalışan Guy ile karısı Rosemary, New York’ta eski bir binada mütevazi bir hayat yaşamak için daire tutarlar. Bilmedikleri bu yere alışmak için en büyük yardımcıları üst komşuları Castavet çiftidir. Castavet çiftinin bu kadar yakın olmalarından dolayı Rosemary şüphelenir. Günden güne tedirgin olmaya başlayan Rosemary’in şüphelerini kocası umursamaz. Rosemary gördüğü korkutucu rüyadan oldukça etkilenir. Rüyasında şeytanı bir varlık tarafından tecavüze uğrayan Rosemary, gerçek hayatında da hamile kalınca komşuları ile ilgili şüpheleri daha da netleşir. 

İspanyol Filmleri için tıklayınız.

Yorum ekle