Yolcu360 Blog

Karslı Ünlüler

Kars; Türkiye’nin serhat şehirlerinin en güzeli. Soğuğu, ayazı kadar burada doğup, büyümüş ünlüleri de meşhur. İşte Karslı ünlüler listemiz:

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!
  • Köksal Engür

karsli-unluler-8

Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunudur. 1946 yılında Kars’ta dünyaya gelmiştir. Ekranlarda yayınlanan “Beş Kardeş” dizisinde “Osman Amca” karakterini canlandırmıştır. Bunun yanı sıra Köksal Engür hepimizin ilgiyle takip ettiği dizi “Leyla ile Mecnun”un “Ak Sakallı Dede”si ve “Karabasan”ıdır. 

  • Çağla Şikel

karsli-unluler

Model, oyuncu ve sunucu olarak tanıdığımız Çağla Şikel, Karslı ünlüler listemizde ilk sırada yer almaktadır.  Son yıllarda oyuncu ve sunucu olarak pek çok başarılı projeye imzasını atmıştır. 1979 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Çağla Şikel’in annesi Adanalı, babası ise Karslıdır. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda ortaokul ve lise eğitimlerini tamamlamıştır. Ardından Mimar Sinan Üniversitesi’nde lisans eğitimini de bitirmiştir. 1997 yılında katıldığı Miss Turkey yarışmasında 1.olmuştur. Daha sonra Miss World 97 güzellik yarışmasında ise dünya 4.sü olmuştur. Bu sayede Avrupa Güzeli seçilmiştir. Aynı zamanda uzun yıllar Yunanistan, Amerika, Fransa, Almanya, Mısır, İsviçre ve Rusya’da defilelere çıkmıştır. İlk oyunculuk deneyimini ise 1996 yılında Odessia isimli sinema filmi ile gerçekleştirmiştir. 2004 yılına geldiğimizde Cennet Mahallesi dizisinde rol almıştır. 

  • Fadik Sevin Atasoy

karsli-unluler-

Fadik Sevin Atasoy, 1975 yılında Ankara’da dünyaya gelmesine rağmen baba tarafından aslen Karslı ünlülerimizdendir. Oyunculuğunun yanı sıra yazar olarak da tanınmaktadır. 2015 yılında katıldığı Amerika Los Angeles’taki Edgemar Center For The Arts’ta “Muse 90401” isimli oyunu ile büyük beğeni toplamıştır. Günümüze kadar pek çok dizi ve filmde rol alan ünlü sanatçının oynadığı bazı dizi ve filmler: Bizim Evin Halleri, Serseri Aşıklar, Ah Be İstanbul, Kısmet, Sev Kardeşim, Dudaktan Kalbe, Geçerken Uğradım. Fadik Sevin Atasoy aynı zamanda dil becerisi de gelişmiş bir sanatçımızdır. Çok iyi derecede İtalyanca, Bulgarca, Almanca ve İngilizce bilmektedir.

  • Deniz Zeyrek

karsli-unluler-1

1972 yılında doğan Deniz Zeyrek deneyimli bir gazetecimizdir. Susuz Kazım Karabekir Öğretmen Lisesi’nde yatılı okumasına rağmen bir öğretmeninin yönlendirmesi ile kimyacı olmuştur. Gazi Üniversitesi’nde Kimya bölümünü bitirdikten sonra ODTÜ’de Biyoloji bölümünden de mezun olmuştur. 1994 yılında ise Evrensel Gazetesinde Kültür Sanat Muhabiri olarak görev almış ve meslek hayatına adım atmıştır. Deniz Zeyrek’in yazarlık yönü de ağır basmakla birlikte Karslı ünlülerimiz listesinde yerini almaktadır. 

  • Sinan Şamil Sam

karsli-unluler-2

1974 yılında Almanya Frankfurt’ta dünyaya gelen profesyonel Türk boksör Sinan Şamil Sam aslen Karslı’dır. Ağır siklette 9 kez Türkiye şampiyonluğu ünvanını elde etmiştir. 2000 yılında profesyonel boks kariyerine başlayan Sinan Şamil, 2002 senesinde Avrupa şampiyonluğunu kazanmıştır. Toplam 35 maça çıkmış ve 31’ini de kazanmıştır. 2004 yılında Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonluğu’nu da kariyerine ekleyen başarılı boksör Sinan Şamil Sam 2010 yılında karaciğer yetmezliği sonucu yoğun bakıma alınmış. Daha sonra taburcu olmasına rağmen hastalığın pençesinden kurtulamamıştır. 2015 yılında; 41 yaşındayken yaşamını yitirmiştir. Genç yaşta kaybettiğimiz Sinan Şamil Sam, müsabakaları sırasında “Boğazın Boğası” lakabı ile tanınmaktaydı. 

  • Peker Açıkalın

karsli-unluler-3

Usta oyuncu Peker Açıkalın, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunudur. Karslı ünlülerimizdendir.  Bizler onu “Avrupa Yakası” adlı dizide canlandırdığı “Gaffur” karakteri ile tanıdık. O dönemler izleyenlerden tam not alan Peker Açıkalın bunun yanı sıra pek çok dizi ve sinemada da rol almıştır. Bugüne kadar Yahşi Cazibe, Ekmek Teknesi, Çiçek Taksi gibi ünlü dizilerde rol almıştır. Aynı zamanda Hababam Sınıfı Merhaba, Hababam Sınıfı Askerde, Maskeli Beşler Irak gibi seri filmlerde de oynamıştır. 

  • Tamer Karadağlı

karsli-unluler-4

Usta oyuncu Tamer Karadağlı 1967 yılında dünyaya gelmiştir. Oyunculuğun yanı sıra seslendirme sanatçısı olarak da görev yapan Tamer Karadağlı Ankara doğumlu olmasına rağmen aslen Karslı ünlülerimizdendir. İlkokul eğitimine Amerika’da başlayan Tamer Karadağlı, Bilkent Üniversitesi Sahne ve Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. 1993 yılında “Ferhunde Hanımlar” dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini gerçekleştirmiştir. Başta “Çocuklar Duymasın” olmak üzere Şaşı Felek Çıkmazı, Fedai, Ah Kalbim gibi pek çok projede rol almıştır.  

  • Esra Ruşan

karsli-unluler-5

Esra Ruşan “Masumlar Apartmanı”nda canlandırdığı rolü ile oyunculuk kariyerinde adından söz ettirmeye başlamıştır. 1983 yılında dünyaya gelen başarılı oyuncu Kars doğumludur. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. BluTV’de yayınlanan “Yarım Kalan Aşklar” isimli dizide “Saadet” karakterini canlandırmıştır.

  • Talat Bulut

karsli-unluler-6

Ailenin 10. çocuğu olarak dünyaya gelen Talat Bulut, Karslıdır. Hacettepe Üniversitesi Elektronik Bölümü’nde eğitim hayatına devam ederken 2. sınıfta tiyatro ile tanışmıştır. Aynı sene Ankara Sanat Tiyatrosu oyuncu seçmelerine katılmış, 450 kişi içinden ilk 15’e girmeyi başarmıştır. 1976 yılında ise Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesinde “Dimitrol” isimli tiyatro oyunu ile ilk kez sahneye çıkmıştır. Talat Bulut’u günümüzün popüler dizilerinden olan “Yasak Elma” ile ekranlarda görmeye alışığız. Bunun yanı sıra Beni Böyle Sev, Yılanı Öldürseler, Kuyucaklı Yusuf, Cemile, Mutluluk gibi dizi ve filmlerde de rol almıştır. 

  • Tolga Tekin

karsli-unluler-7

1973 yılında dünyaya gelen usta oyuncu Ankara doğumlu olmasına rağmen Karslıdır. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nden başarı ile mezun olmuştur. Üniversitedeyken Cüneyt Gökçer, Çetin Tekindor, Laçin Ceylan, Asuman Korad gibi başarılı isimlerden eğitim almıştır. Tolga Tekin 20 yılı aşkın süredir Devlet Tiyatrolarında “Macbeth”ten, “Salome”ye; “Yastık Adam”dan, “Keşanlı Ali Destanı”na kadar pek çok kült eserde sahneye çıkmıştır. Muhteşem Yüzyıl, Bizim Evin Halleri, Rise of Empires: Ottoman, Akıncı gibi dizi ve filmde de rol almıştır. 

6 yorum

  • Ahmet Mekin
    Tugay Toksöz
    Bu iki sanatçı Yeşilcamin unutulmaz oyuncularından Aslen Karslı dırlar. Sitenize eklemek isterseniz.. sizlere bunlar ile ilgili belge gönderebilirim. Saygılarımla…

  • Merhaba, Prof. Dr. Süleyman Kondacı bu listede yok. Doğma büyüme Karslı S. Kondakcı Gazi Üniversitesi Elektrik bölümünden sonra Norveç Oslo Üniversitesi’nde Bigisayar mühendisliği alanında lisans, master ve doktora yapmıştır. Siber Güvenlik alanında Bilgisayar profesörü olan S. Kondakcı aynı zamanda şarkı yazarı ve müzisyendir. Müzik Albümleri ve klipleri Spotify ve Youtube gibi yerlerde yayınlanmaktadır. Google’da tarandığında detaylı bilgilere geniş ölçüde erişilebilmektedir.

  • Merhaba, Prof. Dr. Süleyman Kondakcı bu listede yok. Doğma büyüme Karslı S. Kondakcı Gazi Üniversitesi Elektrik bölümünden sonra Norveç Oslo Üniversitesi’nde Bigisayar mühendisliği alanında lisans, master ve doktora yapmıştır. Siber Güvenlik alanında Bilgisayar profesörü olan S. Kondakcı aynı zamanda şarkı yazarı ve müzisyendir. Müzik Albümleri ve klipleri Spotify ve Youtube gibi yerlerde yayınlanmaktadır. Google’da tarandığında detaylı bilgilere geniş ölçüde erişilebilmektedir.