Yolcu360 Blog
kamera-onerileri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kamera Önerileri: Gezginler İçin En İyi Kameralar

Kamera Önerileri: Gezginler İçin En İyi Kameralar

Gezmeyi, değişik yerlere gitmeyi, mutlu anları fotoğraflayarak anılar biriktirmeyi seviyorsanız iyi bir kamera edinmenizde fayda var. Biz de tam da bu sebeple kamera önerileri ile karşınızdayız. Seyahat fotoğrafçılığı çok zevkli ve bir o kadar da eğlenceli bir hobi. Eğer iyi bir fotoğraf makineniz varsa, dünyanın farklı yerlerini gezip yepyeni deneyimler kazanabilirsiniz. Ayrıca gördüğünüz farklı kültür ve doğal güzellikleri fotoğraflarla ölümsüz hale getirebilirsiniz.

Gezi Fotoğrafçılığı: Harika Seyahat Fotoğrafları İçin Profesyonel Tavsiyeleri için tıklayın.

 

Bir gezginin çantasında bulunan en önemli eşyalar banka kartları, pasaport gibi hayati evraklardan sonra fotoğraf makinesi olabilir. Anıları gerektiğinde tazelemek, gerektiğinde belgelemek için fotoğrafların, videoların önemi tartışılmaz. İyi kötü anıları taze tutmanın yoludur fotoğraflar. Günümüzde akıllı telefonlar sayesinde fotoğrafçılığa talep artıyor. Tabii gündelik hayatta akıllı telefon büyük pratiklik ama dünya turu gibi seyahatler düşünüyorsak çok da kullanışlı değil. Profesyonel fotoğraflar çekmek istiyorsak fotoğraf makinesi bizim kurtarıcımız. Fotoğraf teknolojik bir sanat. Teknolojik aletler yani gerekli ekipman ve fotoğraf bilgisi yoksa iş zorlaşıyor. Elbette uygun bir ekipmanla çalışmak başarının anahtarı diyebiliriz. Yine de iyi fotoğrafı çeken makine değil kişidir diyebiliriz. 

Gezerken Fotoğraf Çekenler ve Fotoğraf Çekmek İçin Gezenler

Seyahat fotoğrafçılığı iki ayrı şekilde gruplandırılabilir. Gezerken fotoğraf çekenler ve fotoğraf çekmek için gezenler olarak ayırabiliriz. Bu iki grubun fotoğraflardaki beklentileri farklılık gösteriyor tabii. Gezi fotoğrafçılığı en kısa tanımıyla, fotoğraf çekmek amacıyla geziye çıkmak anlamına geliyor. Bu gezi esnasında çektiğiniz fotoğraflarda gezi fotoğrafları olarak adlandırılıyor. Oldukça heyecanlı ve ilgi çekici bir uğraşı.

Gezdiğiniz yerleri, karşılaştığınız durumları kendi bakış açınızla aktarabiliyor olmanız, bu uğraşı keyifli yapan yan. Bu uğraşı daha keyifli hale getirmek, çektiğiniz fotoğraflardan başarılı sonuçlar almak istiyorsanız özellikle dikkat etmeniz gereken kurallar var. Bu kuralların başında uygun fotoğraf makinesi ve ekipmanı seçmek geliyor.

kamera-onerileri-2.jpg

Tabii ki öncelikle bir gezi planınız olmalı. İlk olarak gideceğiniz yeri planlamanız gerekiyor. Bu işe öncelikle kendinize bir gezi rehberi edinerek başlayabilirsiniz. Hangi tarihte nereye gideceğinizi planlamak birçok şeyi halletmek diyebiliriz. Böylece o tarihteki gezide hangi ekipmanlara ihtiyacınız olacağını daha önceden belirlemiş olursunuz. Ekipman işi gezi fotoğrafçılığı yapanlar için çok hassas bir konu. Çünkü çekim yapılacak zamana, gezilecek yere, manzara veya portre olması durumuna göre yanınıza almanız gereken ekipmanlar farklılık gösteriyor. Örneğin,manzara çekimlerinde daha geniş bir alan fotoğraflamak için yanınızda geniş açılı bir lens bulundurmanız gerekli.

Uzaktan fotoğraf çekimleri yapmak için zoom lensler bulundurmanız gerekiyor. Bunların dışında tripod, şarj cihazı ve taşıma çantası gibi önemli araçlar da cabası. Bir de mevsimsel olarak zamanlamanın da fotoğraf çekiminde rolü çok büyük.

Mesela Kars’a Şubat ayında giderseniz fotoğraf çekebilmeniz için kar, tipi veya aşırı soğuk hava koşulları sizi zorlayabilir. Gideceğiniz her bölgenin, ülke veya şehrin iklimine uygun bir program uygulamalısınız. İstediğiniz ışığı yakalayabileceğiniz ve fotoğraf çekimine elverişli yerler seçebilirsiniz. Kötü sürprizler yaşamamak, güzel fotoğraflar çekmek için doğru zamanlama çok önemli.

Gezginler İçin Kamera Önerileri

kamera-onerileri-1.jpg

Seyahat fotoğrafçılığı için binlerce hatta on binlerce seyahat rotası var. Bu konu tamamen sizin merak ettiğiniz yere ve seyahat seçiminize bağlı. Fakat seyahat fotoğrafçılığından bahsedip fotoğraf makinelerine değinmeden geçmek olmaz. Gelin hep birlikte fotoğraf makineleri ve lensleri birkaç örnekle inceleyelim.

  • Canon EOS RP

Tam kare 26.2 MP sensör, DIGIC 8 işlemci özelliği var. Bu özellikler ile seyahat fotoğrafçılarının başlangıç makinesi olarak biliniyor. İyi fotoğraflar çekmenize olanak sağlıyor. Hareket halindeyken mükemmel fotoğraflar yakalamanız için ideal bir makine.

Etkileyici görüntüler yakalamanıza yardımcı olabilecek düşük ışık ve yüksek ISO olanaklarına da sahip. Birçok özelliği bulunan Canon EOS RP marka fotoğraf makinesi, seyahat ve gezi fotoğrafçılığı başlangıcı için iyi bir seçenek diyebiliriz.

  • Canon EOS 250D 

Canon DIGIC 8 işlemcisi, 4K film, hareket edebilen ekranı ve yaratıcı asistan özellikleri ile dünyanın en hafif DSLR makinesi. EOS 250D isimli fotoğraf makinesi, 24.1 megapiksel fotoğraflar ve 4K filmler çekebiliyor. 

Özellikle hareket edebilen ekranı ile selfie çekimleri için de ideal bir makine. Severek kullanmak için bu makineyi de tercih edebilirsiniz.

  • Canon PowerShot SX70 HS

Canon PowerShot SX70 HS isimli fotoğraf makinesi ile çekimlerinizde esneklik, hassasiyet ve güvenilirliğin keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca PowerShot SX70 HS makine sizlere, gözle görülmeyecek ayrıntıları, lensleri değiştirmenize gerek kalmadan yakalamanızı sağlıyor.

  • Nikon D500 

Nikon D500 doğal ortamlarında hayvanları ve muhteşem doğa manzaralarını güçlü ölçüm ve görüntü sensörleri ile yakalıyor. D500 fotoğraf makinesi, ışığın yetersiz olduğu alanlarda yüksek kalitede fotoğraflar elde etmenizi sağlıyor.

  • Nikon D750 

Nikon D750 fotoğraf makinesi, 50p/60p hızında Full HD (1080p) filmler kaydetmeyi sağlıyor. Özellikle de tanıtım filmleri için ideal bir fotoğraf makinesi. Barındırdığı birçok özellik sayesinde oldukça tercih edilesi. 

  • Kamera Önerileri: Nikon Coolpix S33 

Nikon Coolpix S33 fotoğraf makinesi özellikle su altı fotoğraf çekimleri yapma imkanı sağlıyor. En önemli özelliği su altında yüzleri net bir şekilde tanımlayabiliyor. Farklı çekim alanlarında kullanılabilmesi size avantaj sağlayabilir.

  • AF-NIKKOR 70-300mm f/4.5-5.6E ED VR Nikon Lens

AF-NIKKOR 70-300mm lensleri yanınızda her yere taşıyabilir, hızlı otomatik netleme yapabilirsiniz. Ayrıca hareket içeren durumların net bir şekilde fotoğrafını çekebilirsiniz. 

  • Kamera Önerileri: AF-FISHEYE NIKKOR 8-15mm f/3.5-4.5E ED Nikon Lens

AF-FISHEYE NIKKOR 8-15mm lens toza ve suya dirençli. Bu lenslerin en önemli özelliği sağlam bir yapıya sahip olması. Bu lens Nikon’un ilk balık gözü objektifi diye anılıyor. Seyahatlerinizde farklı açılardan kareler yakalamanıza imkan sağlıyor.

  • RF 35mm F1.8 MAKRO IS STM Canon Lens

RF 35mm F1.8 MAKRO IS STM lens, beş kademeli görüntü sabitleme sayesinde bulanıklığı önlüyor. Fotoğraf makinesinin titremesinden kaynaklanan bulanıklık olmadan fotoğraf çekmenize yarıyor. 

Geniş açılı perspektif, yakın odaklanma ve hybrid IS için hızlı açıklığa sahip. Ayrıca 35mm f/1,8 makro lens özelliği seyahat fotoğrafçılığı dışında başka alanlarda da işinize yarayabilir. Sokak fotoğrafçılığı ve makro fotoğrafçılık çekimleri yapmanıza olanak sağlıyor.

  • Kamera Önerileri: RF 24-105mm F4L IS USM Canon Lens

RF 24 – 105mm F4L IS USM lens, sessiz otomatik odaklanma, hızlı ve 5 kademeli görüntü sabitleme özelliğine sahip. Seyahat fotoğrafçılığı için bu lens, hava koşullarına dayanıklı, sağlam ve güven veren bir yapıda. Bu nedenlerden dolayı oldukça tercih edilesi bir lens.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle