Yolcu360 Blog
iyi hissettiren filmler, imdb mutlu hissettiren filmler, feel good filmleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > İzleyince İyi Hissettiren Filmler: Distopyadan Sıkılanlara!

İzleyince İyi Hissettiren Filmler: Distopyadan Sıkılanlara!

İyi hissettiren filmler bizi belirli süreliğine başka dünyalara götürüyor. Böylece hayatımızdaki stresli anları bir kenara bırakabiliyoruz. İzleyince mutlu eden filmler arıyorsanız, sizin için bir liste hazırladık.   

‘Distopyadan yorulanlara, iyi hissettiren filmler listesi’ hazırlayarak sizi biraz olsun kaygılardan uzaklaştırmak istedik. Çünkü biliyoruz ki hepimiz COVID-19 pandemisi ile birlikte hiç olmadığı kadar stres ve üzüntü yüklendik. Bir zamanlar distopyalarda duyduğumuz karantina, bulaşı, pandemi gibi kavramlar artık yaşamımızın bir parçası oldu.

Hatta Netflix gibi yayın platformlarında gördüğümüz geniş distopya seçkisi ile daha da karamsarlığa düştük. Dünyadaki distopik olaylar ne zaman biter bilmiyoruz ancak bu ruh halinden kurtulmanın yolunu sizinle paylaşabiliriz: İyi hissettiren filmler seyretmek. ‘Feel-good movies’ yani iyi hissettiren filmleri seyrederek birkaç saatliğine de olsa sorunlardan kaçıp kurtulabilirsiniz.

İnsana iyi hissettiren filmler listemiz başlıyor! Şimdi koltuğunuza yaslanın ve aşağıdaki filmlere bir göz atın!

iyi hissedeceğiniz film listesi, mutlu hissettiren filmlerİyi Hissettiren Film Tavsiyeleri

İyi hissettiren filmlerin güzel yanı; daha önce seyretmiş olsanız bile sizi her zaman gülümsetmesi. Örneğin ne kadar eski bir yapım olduğunu bilseniz de Singin’ In The Rain’i her izlediğinizde ¨Güneş kalbimde, aşka hazırım, bırak fırtına bulutları kovalasın¨ şarkısını söyleme isteğinin uyanması paha biçilemez. 

Patlamış mısırınızı hazırladıysanız koltuğunuza kıvrılıp yüzünüzde tebessüm oluşturacak filmlerden birini seyretmeye başlayabilirsiniz. İşte seçiminizi kolaylaştırmak için size özel derlediğimiz mutlu eden filmler:

The Bucket List (2007): İzleyince İyi Hissettiren Filmler

Sizin de ölmeden önce yapmanız gereken şeyler ya da gitmeniz gereken yerler listeniz var mı? Henüz böyle bir hedefiniz yoksa ya da artık kendinizi bunun için yorgun hissediyorsanız Edward ve Carter’ın hikayesi size ilham verecek. Başrollerini iki usta oyuncu Jack Nicholson ve Morgan Freeeman’ın paylaştığı The Bucket List, sıcak bir dostluk hikayesi. Türkçe’ye Şimdi ya da Asla olarak çevrilen filmin IMDB puanı ise 7.4. 

The Little Prince (2015): İyi Hissettiren Animasyon Filmleri

Küçük Prens, tatlı stop motion görüntüleri ile yüzünüzü gülümsetmeye aday animasyonlardan. Netflix yapımı bu filmde hepimizin bildiği Antoine de Saint-Exupéry’s hikayesi modern zaman anlatısıyla birleşiyor. Hayallerinden vazgeçmeyen bir kız çocuğunun Küçük Prens ile kurduğu dostluğu izleyeceğiniz bu filmin IMDB puanı 7.7

Midnight In Paris (2011): İzleyince İyi Hissettiren Aşk Filmleri

IMDB’nin iyi hissettiren filmler listesinde birinci sırada yer alan film, Türkçe’ye orjinalinde olduğu gibi yani Paris’te Gece Yarısı ismiyle çevrilmiş. Edebiyata ilginiz varsa bu Woody Allen filmini mutlaka izlemenizi öneririz. Kendisini bir anda 1920’lerde bulup Hemingway’le sohbet eden kahramanımız Gil’i seyrederken keyifli hayallere dalabilirsiniz. Merak edenler için; filmin IMDB puanı ise 7.7. 

To All The Boys I’ve Loved Before (2018): İyi Hissettiren Filmler Netflix

Şimdiki filmimiz ise romantik komedi tutkunlarına özel: Sevdiğim Tüm Erkeklere. Spoiler vermemeye çalışarak filmin konusundan bahsedelim. 

Filmin kahramanı Lara, önceden aşık olduğu beş erkeğe mektup yazar. Ancak bunları gönderme niyetinde değildir. Ancak kendi haberi olmadan bu mektuplar eski aşklarına gönderilir ve macera başlar. Romandan uyarlanan bu Netflix yapımının IMDB puanı 7.1

Chocolat (2000): En Güzel İyi Hissettiren Filmler

Bu iç ısıtan filmi belki de bilmeyeniniz yoktur. Bizden söylemesi eğer henüz seyretmediyseniz sıcak çikolatanızı yanınıza alın ve Çikolata’yı seyretmeye başlayın. Başrollerini yıldız oyuncular Juliette Binoche ve Johnny Deep’in paylaştığı Chocolat biraz dram dozu barındırsa da filmden aklınızda sevgi dolu sahneler kalacak. Romandan uyarlanan bu filmin IMDB puanı 7.2 

It’s a Wonderful Life (1946): Kendinizi İyi Hissedeceğiniz Filmler

İçinizi ısıtacak kış filmleri listesinin başında yer almayı hak eden bu film Türkçe’ye Şahane Hayat olarak çevrilmiş. Kar manzaraları ile çevrili film uzun bir noel akşamında geçiyor. James Stewart’ın canlandırdığı George Bailey karakterinin intihara karar vermesi ile başlayan macera bir mucize ile devam ediyor. 

Filmde, George’un hiç doğmasaydı, yaşamın nasıl olacağını öğrendiği macerasına tanıklık edeceksiniz. Yönetmenliğini Frank Capra’nın üstlendiği filmin IMDB puanı 8.6.

The Age of Adaline (2015): İzleyince Mutlu Hissettiren Filmler

Türkçe’ye Ölümsüz Aşk olarak çevrilen filmin konusu şöyle: Blake Lively’nin canlandırdığı Adaline bir kaza sonucu yaşlanmamasını sağlayan bir özellik kazanır. Sırrını kimsenin öğrenmemesi için yaklaşık 80 yıl boyunca insanlarla yakın ilişki kurmayan Adaline, Ellis Jones ile tanışınca her şey farklı bir hal alır. Adaline ve Ellis’in aşk hikayesini konu edinen filmin IMDB puanı 7.2

Amelie (2001): En Güzel “Feel Good” Filmleri

Amelie, iyi hissetmenizi sağlayacak sıcak filmlerin vazgeçilmezlerinden. O yüzden canlı renkleri hatırınızdan silinmeden filmi ara sıra yeniden seyretmenizi öneririz. Audrey Tautou’nun canlandırdığı Amelie, en ümitsiz kişilere bile umut aşılayan sıcacık bir karakter.  8.3 IMDB puanına sahip Amelie film afişinde yazdığı gibi ‘Hayatınızı değiştirecek.’

Isn’t It Romantic (2019): Netflix’te İzleyebileceğiniz Romantik Filmler

Filmin başrol oyuncusu Natalie, bir anda kendisini klişe saydığı romantik komedi filmlerine benzer bir durumda bulur. Netflix romantik film kategorisinde yer alan Romantik Değil mi! keyifli vakit geçirmenizi sağlayacak filmlerden. Filmin IMDB puanı ise 6.9.

Sing Street (2016): İyi Hissettiren Aile Filmleri

1980’ler atmosferinde geçen bu müzikal film, bir kabuğunu kırma hikayesi. 80’lerin müziklerini seviyorsanız Sing Street soundtrackini de filmden sonra dinleyeceğinizi tahmin ediyoruz. 

Filmin konusu ise kısaca şöyle: Filmin ana karakteri Conor, kız arkadaşını etkilemek için bir müzik grubu kurar. Conor’ın her yazdığı şarkı sözü ve çaldığı şarkı ile de kız arkadaşı ile o birbirlerine giderek yakınlaşırlar. Sing Street’in IMDB puanı ise 7.9  

Forrest Gump – 1994: Kendinizi İyi Hissettirecek Filmler

Tom Hanks oyunculuğunun arşa çıktığı bir filmle devam ediyor. Forrest Gump, IQ seviyesi düşük olan bir adamdır. Jenny ile tanışınca ona aşık olur. Fakat Jenny ona daha çok arkadaşça yaklaşmaktadır. 

Forrest Gump, enteresan olaylar zincirinde kendini 60 ve 70’lerin en büyük kültürel olayların içinde bulur. Devamı filmde! Bunun yanı sıra filmin IMDB puanı ise 8.8. 

Squid Game’i izlediniz mi? Dizideki oyunlar ve meşhur şeker tarifini Squid Game Oyunları içeriğimizde okuyabilirsiniz!

iyi hissettiren filmler, IMDb feel good filmleri, sımsıcak hissedeceğiniz filmler, film makarası, sinema makarasıIMDB İyi Hissettiren (Feel Good Movie) Film Listesi 2020

Ayrıca 2020 yılında IMDB kullanıcılarının oylarıyla tüm zamanların iyi hissettiren en iyi filmlerini (feel good movies) listeledi. Biz de sizlerle o listeyi paylaşalım dedik. 

  • Her Çocuk Özeldir (2007): Film, 8 yaşındaki bir çocukla öğretmeni arasındaki ilişkiyi konu alıyor. Tam bir sabır ve şefkat filmi! 
  • Can Dostum (2011): Bir aristokrat, yamaç paraşütü kazasında sakat kalır. Ardından bakımı için genç bir adamı işe alır. Daha sonrasında yakın arkadaş olurlar. Sıcacık bir film!
  • Kalbini Dinle (2007): Ailesi tarafından terk edilen dahi bir müzisyen genç, yeteneğiyle onları bulmaya çalışıyor. Şahane bir müzikal!
  • Forrester’ı Bulmak (2000): Yazar olan baş karakterimiz, münzevi bir yazardan akıl almaya başlar. Drama filmi sevenler kaçırmasın!
  • Özgürlük Yazarları (2007): Genç bir öğretmen, öğrencilerinin daha iyiye gitmeleri için elinden geleni yapar. 
  • İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış ve İlkbahar (2003): Budizm kültürünü merak ediyorsanız, bu filmi kaçırmayın. 4 mevsim, tapınak hikayeleriyle karşımıza çıkıyor. 
  • Esaretin Bedeli (2007): İki baş karakterimiz, hapishanede arkadaşlık kuruyor. Aynı zamanda bir kaçış planı yapıyorlar. Bu klasiği mutlaka izleyebilirsiniz! 
  • Fil Adam (1980): Baş karakterimiz korkunç fil hastalığını yaşamaktadır. Bu nedenle toplumdan kötü muamele görür. Cerrahımız ise onu iyileştirmeye çabalarken, korkunç görünüşünün altında zarif bir ruh keşfeder.

IMDb İyi Hissedeceğiniz Film Listesi Devam Ediyor!

  • My Name is Khan (2010): Asperger sendromlu Müslüman Hint karakterimiz, Amerika’da yapacağı konuşma için yolculuğa çıkar. 
  • Umudunu Kaybetme (2006): Will Smith izlemeyi seviyorsanız bu filmi kaçırmayın. Film, tüm şanssızlıklara rağmen pozitif olmanın önemini anlatıyor.  
  • Cennet Sineması (1988): Sinema seviyorsanız, tam size göre bir film. Sinemacı baş karakterimiz, doğduğu köye gider ve buradaki sinemanın makinistiyle arkadaşlık kurar.
  • Truman Show (1998): Jim Carrey insanı ne zaman iyi hissettirmez ki? Bilim kurgu ve drama kategorisinde en iyi filmlerden Truman Show, son derece etkileyici bir eser! 
  • Şimdi ya da Asla (2007): Ölümcül hastalığa sahip iki yaşlı adam, yapılacaklar listesiyle yola çıkar. Kesinlikle izlenmeli! 
  • Hırçın Sevgilim (2001): Seul’da geçen romantik bir aşk hikayesi. Tren yolculuklarını ve Uzak Doğu sinemasını seviyorsanız, iyi bir seçim. 
  • Cenazede Ölüm (2007): Bazı sırlar vardır asla açığa çıkmaması gerekir! Filmin konusu kaotik. Fakat izledikten sonra kesinlikle mutlu hissedeceksiniz!

Listede Başka Hangi Filmler Var?

  • 3 Ahmak (2009): İki arkadaş kayıp üçüncü arkadaşını arıyor. Mükemmel bir dostluk filmi!
  • The Rookie (2002): Teksaslı bir beyzbol koçunun azim dolu hikayesi. Filmi izlerken sımsıcak hissedeceksiniz. 
  • Bir Erkek Hakkında (2002): Küçük bir çocuk, olgunlaşmamış karakterimize yetişkinliği öğretiyor. Kahkaha garantili!
  • Cennetin Müziği (2004): Ünlü orkestra şefimiz, emekliliğinde köyüne dönüyor. Ardından buradaki kilise korosunun başına geçiyor. 
  • Kalbim Bir An Durdu (2005): Piyanist ve suçlu arasında gidip gelen bir karakter. Karakterimiz hayatını acaba nasıl şekillendirecek? 
  • Kelebek ve Dalgıç (2007): Film, felçli Elle editörünün gerçek hikayesinden esinlendi. Sizi kesinlikle çok iyi hissettirecek! 
  • Cennetin Çocukları (1997): Erkek kardeşinizin ayakkabısını kaybederseniz, bulmak için ne kadar uğraşırsınız? Soru biraz garip olabilir ama filmi izleyince anlayacaksınız! 
  • Pi’nin Yaşamı (2012): Çocuk karakterimiz feci bir kazadan kurtuluyor. Fakat sonrasında fantastik bir yolculuğa çıkıyor? Çocuk psikolojisi seviyorsanız, bu filmden çok etkileneceksiniz. 
  • Straight’in Hikayesi (1999): Yaşlı bir adam, hasta bir erkek kardeşle olan ilişkisini düzeltmeye çalışıyor. Bunun için çim biçme makinesiyle uzun bir yolculuğa çıkıyor. Konusu merak ettirdi, değil mi?
  • Dalgaların Peşinde (2012): Bir sörfçünün dünyanın en büyük dalgasıyla mücadelesi… Heyecanlı, bir o kadar da iyi hissedeceğiniz bir film. 
  • L’Audition (2005): Hayatı boyunca oyunculuğa merak sarmış bir adam. Luc Picard döktürüyor! 
  • Kolya (1996): Kısa sürede zengin olayım derken birçok olay ters gider. Fakat hayat çok güzeldir! Film kesinlikle iç ısıtıcı. 

IMDb Kullanıcılarının Seçtiği Mutlu Hissettiren Film Listesi

  • Yenilmez (2009): Nelson Mandela’yı ne kadar tanıyorsunuz? Bu filmle onun ne kadar barışçıl olduğunu göreceksiniz. 
  • Bugün Aslında Dündü (1993): Bill Murray hayranı mısınız? Bu filmle olacağınız garanti! 
  • Kör Nokta (2009): Michael Oher’in inanılmaz hikayesine göz atın. Hiçlikten geldi. Fakat bir Rugby efsanesi oldu. Film, insanı inanılmaz mutlu hissetiriyor!
  • Benimle Kal (1986): Çocukların dostluğu başkadır. Bu filmde onu görüyoruz. Kesinlikle içimizi ısıtan sımsıcak bir film. 
  • Hoşça Kal Salo (2008): İki adam, inanılmaz bir dostluğa yelken açar. Filmde dostluğun önemini tekrar hatırlayacağız. 

Listenin devamı için IMDb’nin ilgili sayfasına göz atabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler dileriz!

Yorum ekle