Yolcu360 Blog
istanbulun-gokdelenleri-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > İstanbul’un En Yüksek 11 Gökdeleni

İstanbul’un En Yüksek 11 Gökdeleni

İstanbul’un en yüksek gökdelenleri hangileri? Dünyanın en büyük ve en kalabalık şehirlerinden biri olan İstanbul’da yaşamak, keyifli vakit geçirmek, çalışmak için çok sayıda gökdelen var. İstanbul’un gökdelenleri listesi ile kentin öne çıkan yapılarını inceledik. İstanbul’un gökdelenlerinden en yüksek olanları karşınızda! 

İstanbul’u keşfetmek için bir araca mı ihtiyacınız var? Yolcu360’ın İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, ideal aracınızı en uygun fiyatla dakikalar içerisinde kiralayabilirsiniz!

Gökdelenler Şehri İstanbul

2000’lı yılların başında İstanbul’da İş Bankası Kuleleri inşa edildiğinde hayran hayran izlemiştik. Hemen ardından kısa sürede yeni gökdelenler dikildi. Böylece İstanbul’un silueti değişiverdi.  Çok geriye gitmeye gerek yok, 30 yıl öncesinden bir zaman yolcusu, günümüz İstanbul’una gelse şaşkınlıktan konuşmayı unutabilir. 

Yüksek Binalar ve Kentsel Habitat Konseyi verilerine göre İstanbul Avrupa’da en çok gökdeleni bulunan şehir oldu.  2017’deki sayılara göre İstanbul’da en az 100 metre uzunluğunda 270’den fazla bina mevcut. İstanbul’un manzarasını kökten değiştiren, yeni nesil ofis ve yaşam alanları olan gökdelenleri sizler için derledik. En yüksek İstanbul gökdelenlerine de baktık. Dünyanın en yüksek gökdelenleri arasında yer alan yapıların da bulunduğu şehrin tepe noktalarına bir göz atalım…

  • Skyland İstanbul

istanbulun-gokdelenleri

Sarıyer’de bulunan Skyland, 293 metre yüksekliği ile İstanbul’un en uzun binası olma özelliği taşıyor.  B Blok’ta 65, A Blok’ta ise 64 kat bulunan Skyland, 2018 yılında tamamlandı.  Seyrantepe’de bulunan eski adıyla Türk Telekom Arena Stadı şimdi Nef Stadyumu’nun yanında yükselen Skyland İstanbul, bir residence projesi. Eroğlu Gayrimenkul tarafından gerçekleştirilen yapıda 830 konut, 504 ofis alanı ve 300 oda ve 550 kişilik konferans salonu ile beş yıldızlı uluslararası bir otel var. 

  • Metropol İstanbul

istanbulun-gokdelenleri-.jpg

Ataşehir’de bulunan Metropol İstanbul, 280 metre yüksekliğe sahip İstanbul’un ikinci en uzun binası.  58 katlı bina 2018 yılında inşa edildi.  İstanbul Finans Merkezi’nin tam karşısında yer alan Metropol İstanbul, rezidans ve alışveriş merkezinden oluşuyor.  Metropol İstanbul’un geniş alışveriş merkezinde, 5.000 metrekarelik eğlence ve performans alanı, 4.000 araç kapasiteli otopark, 5.000 metrekareye yayılan çocuk ve genç oyun alanları ve pek çok tanınmış kafe ve restoran var.

  • İstanbul Sapphire

istanbulun-gokdelenleri-1.jpg

2011 yılında inşa edilen 261 metre yüksekliğe sahip İstanbul Sapphire 54 katlı bir gökdelen. Avrupa’nın en yüksek 17. Binası olan Sapphire, Levent ile Maslak arasındaki Büyükdere Caddesi’nde. İstanbul Sapphire’in en üst katında yer alan seyir terası 360 derece İstanbul manzarası sunuyor ve bu özelliği ile pek çok turisti kendine çekiyor.  50 saniye süren bir asansör yolculuğu ardından siz de İstanbul’un tadını çıkarabilirsiniz.

  • Nurol Life

istanbulun-gokdelenleri-2

Yine Sarıyer’de bulunan başka bir gökdelene gidiyoruz.  Nurol Life, 252 metre yüksekliğe sahip.  50 katlı bina 2018 yılında inşa edildi.  9.525 metrekarelik alana kurulu Nurol Life’da 502 konut, 50 adet ofis, 2 adet dükkan var.  Nef Stadyum’un hemen yanında yer alan Nurol Life’da bulunan 502 konutun 26 adeti teras ev, 476 adeti ise rezidans olarak karşımıza çıkıyor.

  • Spine Tower

istanbulun-gokdelenleri-3

217 metre yüksekliğe sahip başka bir Sarıyer gökdeleni Spine Tower.  47 katlı Spine Tower, 2014 yılında inşa edildi.  Maslak finans bölgesinde yer alan Spine Tower, toplam 140.000 metrekarelik kapalı alana sahip.   Silindirik yapısıyla diğer gökdelenlerden farklı bir mimariye sahip Spine Tower, tek cepheli.  Bu anlamda modern ve yenilikçi bir tasarım anlayışına sahip Spine Tower’de yaşayanlar hemen hemen 360 derece İstanbul manzarası ile karşı karşıya kalıyor.

  • Varyap Meridian Grand Tower

istanbulun-gokdelenleri-4

Ataşehir’in ilk projelerinden biri olan Varyap Meridian Grand Tower, 210 metre yüksekliğe sahip 61 katlı bir bina.  Sıradışı ve farklı tasarımı ile Ataşehir’de hemen diğer gökdelenlerden ayrılan Varyap Meridian, Türkiye’nin ilk yeşil karma konut projesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu kapsamda kat bahçeleri konseptine sahip Varyap Meridian’da 1.500 konut, beş yıldızlı bir otel, ofisler ve otopark alanlarından oluşan konferans tesisleri mevcut.

  • Anthill Residence

istanbulun-gokdelenleri-5 (1)

2013 yılında Şişli’de inşa edilen Anthill Residence’ın birinci bloğunda 51, ikinci bloğunda 57 kat var.  202 metre yüksekliğe sahip Athill Residence, Avrupa’nın en yüksek 32. binası olma özelliği taşıyor.  Tarihi Bomonti mahallesinde yükselen bu gökdelen, Haliç, Boğaz, Marmara ve Adalar manzaralarıyla içinde oturanlara ev sahipliği yapıyor.

  • Rönesans Tower

istanbulun-gokdelenleri-6.jpg

Yine 2013’te inşa edilen başka bir gökdelen Rönesans Tower, 186 metre yüksekliğe sahip. 40 katlı binada sadece ofisler var. Rönesans Tower, Anadolu yakasının önemli iş merkezlerinden olan Kozyatağı’nda, E-5 otoyolu ile TEM bağlantı yollarının kesiştiği stratejik bir noktada yer alıyor. Çok uluslu bir mimari tasarım ekibiyle inşa edilen Rönesans Tower, 13.810 metrekarelik bir arsa üzerine kurulu.

  • İş Kuleleri

Beşiktaş’ın ve İstanbul’un ilk göz ağrısı gökdelenlerinden biri olan İş Kuleleri 2000 yılında inşa edildi.  11 yıl boyunca İstanbul’un en yüksek binası olma özelliğini taşıtan kuleler, Türkiye İş Bankası’na ait üç gökdelenden oluşuyor.  Birinci kule, tamamen İş Bankası tarafından kullanılırken, diğer iki kulelerde kiracı şirketler yer alıyor.  181 metre yüksekliğe sahip kuleler post modern bir mimari anlayışını yansıtıyor.  Isıtma, soğutma, temiz su, atık suyu, yağmur suyu, yangın söndürme gibi tesisatlarda kullanılan boru miktarı toplamı 300 km uzunluğuna sahiptir.  Bu hemen hemen İstanbul-Bursa arası kadar bir yol mesafesidir.

  • My Towerland

2013 yılında inşa edilen My Towerland, 181 metre yüksekliğe sahip bir Ağaoğlu projesidir.  Ataşehir’de yer alan My Towerland, özgün mimari anlayışı ile Ataşehir’de bulunan diğer projelerden bu anlamda daha farklıdır. 

  • Palladium Tower

istanbulun-gokdelenleri-9.jpg

180 metre yüksekliğe sahip Palladium Tower, 2011 yılında inşa edildi.  Ataşehir’deki 43 katlı binada 40.000 metrekarelik bir alana sahip alışveriş merkezi öne çıkıyor.  26.500 metrekarelik alanında ise rezidans ve ofisler mevcut.  Palladium Tower’da ayrıca 2.500 araç kapasiteli 5 katlı bir otopark da yer alıyor.  E-5 ile TEM bağlantı yollarının kesişim noktasında yer alan Palladium Tower sarı ağırlıklı mimarisi ile çok uzaklardan bile kolaylıkla fark edilebiliyor.

  • Şişli Plaza

istanbulun-gokdelenleri-10-1.jpg

2007 yılında inşa edilen, İstanbul’un ilk gökdelenlerinden biri olan Şişli Plaza 170 metre yüksekliğe sahip. 46 katlı olan Şişli Plaza, adından da anlaşılacağı gibi Şişli’de yer alıyor.  Uzun beyaz silueti ve silindirik yapısı ile boy gösteren Şişli Plaza, Yapı Merkezi tarafından yapıldı.

  • Tekstilkent Plaza

istanbulun-gokdelenleri-11.jpg

Halk arasında İkiz Kuleler olarak da bilinen Tekstilkent Plaza, Esenler’de yer alıyor.  İki bloktan oluşan yapı, 168 metre yüksekliğe sahip. 44 katlı Tekstilkent Plaza’nın, inşaatı 2000 yılında tamamlandı ancak tam olarak faaliyetlerine 2005 yılında başladı.  Ofislerden oluşan Tekstilkent Plaza bu anlamda tam bir iş merkezi.  Büyük camları ve koyu renkli mimarisi ile İstanbul’un simge yapılarından biri.

Bir zamanların 7 tepeli şehri İstanbul’da artık gökdelenler nedeniyle yedi tepeyi ayırt etmek çok zor.  Milyonlarca insana ev sahipliği yapan gökdelenler sadece bir yaşam alanı değil.  İçinde bulunan ofislerle, alışveriş merkezleri ve ortak kullanım alanıyla adeta hepsi birer küçük şehir. Hali hazırda inşaatına devam eden gökdelenler de şehrin tepelerinde yeni misafirlerini ağırlamayı bekliyor. İstanbul’un içinde izole hayatların sürdüğü gökdelenler uzun yıllar İstanbul’un karakteristik özelliği olarak kalacak gibi duruyor.

İstanbul’da yapacağınız bir seyahatte araca ihtiyacınız olursa kiralık araç fiyatlarına Yolcu360.com ile bakabilirsiniz. Yolcu360.com ile İstanbul’da kiralık araçları fiyatlarına göre kıyaslayabilirsiniz. Fiyat karşılaştırması ile bütçenize en uygun fiyatı kolayca bulabilirsiniz. 

 

Yorum ekle