Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Güzeldere Şelalesi: Düzce’de bir Hobbit Köyü

Güzeldere Şelalesi: Düzce’de bir Hobbit Köyü

Güzeldere Şelalesi güzelliğiyle gezginleri kendisine çeken bir seyahat rotası. Düzce’den yolu geçen herkesin kesinlikle uğraması gereken bu eşsiz noktayı yazarımız Esmer Emin sizin için gezdi gördü ve yazdı. İşte güzel bir hafta sonu için programınıza kesinlikle dahil etmeniz gereken Güzeldere Şelalesi, ulaşım ve araç kiralama gibi tüm detayları bu yazıda bulabilirsiniz.

Türkiye’de bir Shire(Yüzüklerin Efendisi’nde Hobbit Evlerinin bulunduğu yer) çayırların evlerinin güzelliğini burada karşımıza çıkıyor. Ailelerin için piknik alanları tatil için bungalov evler bulunmakta.  Şelaleye ulaşmak için epey bir merdiven inmeniz gerekecek tabi bu güzelliği görmeniz için bir engel olarak görülmemeli. Biz ağustos başlarında gittik ancak daha heybetli bir şelale görmek istiyorsanız size tavsiyem bahar aylarında nisandan sonra gitmeniz.

Güzeldere Şelalesi’ne nasıl gidilir?

Düzce’ye 28 km, İstanbul’a 227km ve Ankara’ya ise 246 km uzaklıkta olan doğa harikası TEM Otoyolu üzerinden Gümüşova-Gölkaya çıkışını kullanarak geçilebilir. Yola çıkmadan önce Yolcu360’tan kiralık araç seçeneklerine kesinlikle göz atın. İstanbul araç kiralama ve Ankara araç kiralama seçeneklerini değerlendirin.

Fotoğraf makinenizi evde bırakmayın!

Düzce’nin Gölkaya ilçesi sınırlarında 136 m yüksekliğindedir. Bıçkı deresinin taşıdığı sudan meydana gelen ve adını Güzeldere köyünden almaktadır. Şelale sanki gökyüzünden dökülüyor gibi gözlerimizin önünden akıp bıçkı deresiyle birleşiyor.

Bu dökülme sırasında su parçacıkları gökkuşağını her dem gözünüzün önünden ayırmıyor. Bu yüzden fotoğraf makinenizi yanınızdan eksik etmeyin.  Deniz seviyesinden 632 m yükseklikte olan doğa harikası alan mesire alanı olarak 1993’te Tabiat Parkı olarak da 2011 yılında Milli parklar tarafından tescillenmiştir. Milli Parklar tarafından ‘’Orman İçi Dinlenme Yeri’’olarak tescillenmiştir. Kır Gazinosu ve Büfe vardır.

Güzeldere Şelalesi’nde tabiat

Elmacık dağının içlerinde yer alan Tabiat Parkı çevresinde kestane, kayın, akçaağaç, gürgen, orman kavağı, ıhlamur, dişbudak, ceviz, orman gülü ağaçları; kantaron otu, üvez, böğürtlen, alıç, taflan, menekşe, eğrelti otu, fiğ, Arap sümbülü gibi birçok bitki topluluğunu bünyesinde barınmıyor.

Yaban hayatı olarak da Boz ayı, ağaçkakan, yaban domuzu, tilki, vaşak gibi hayvanlar da yer yer görülmüştür.

Güzeldere Şelalesi’nde nerede kalınır?

Doğanın içerisinde huzur dolu birkaç gün geçirmek istiyorsanız. Bambudan yapılmış doğaya uygun ve çevreyle bütünleşmiş bungalovlar yapılmıştır.

Günlük fiyatları ise 150tl’dir. Bazılarımız için pahalı gelse de yoğun bir talep olduğunu belirtmem gerek.  Alternatif olarak kullanılacak köy evlerinde kullanılabilir. Şelalenin etrafındaki doğa alanının çevresinde herhangi bir betonarme yapı söz konusu olmadığından en yakın oteller Düzce merkezdedir.

Güzeldere Şelalesi’nde kamp yapmak

Kamp kurmak için gittiğimizde görevlilerin bize gösterdiği kamp alanı oldukça kötüydü çadır kurulacak bir alan olarak nitelendirilemez. Yağmur sularından dolayı sular toprağı aşındırmış ve küçük sivri taşlar ortaya çıkmış ve çadırlar için olumsuz bir yer olmuş.

Kamp için çadır başına 23 TL alınmaktadır. Elektrik, aydınlatma, wc (çadır alanında) bulunmaktadır.  Görevlilere bu eksikliklere rağmen bu ücretlerin alınmasının yanlış olduğunu böyle güzel bir alanın böyle kötü bir kamp alanıyla güzelliğine leke düşürmemesi gerektiğini belirttik. Yakın zamanda yeni bir kamp alanı yapılacağını belirttiler. Umarım bir dahaki sefere daha düzgün bir kamp alanıyla karşımıza çıkarlar.

Yorum ekle