Yolcu360 Blog
Google'da En Çok Aranan Diziler 2022
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Google’da En Çok Aranan Diziler (2023 Listesi)

Google’da En Çok Aranan Diziler (2023 Listesi)

Pandemi ile beraber internette geçirilen sürede arttı. Evlerimize kapanmamız ile birlikte daha çok internet dizi aratır ve onları takip eder olduk. Tabi bu yönelmenin farkında olan küresel dijital sektörü birçok dizi ve film platformları ile karşımıza çıkıyor. Türk izleyicisi de özellikle dizileri takip etme noktasında internette hatırı sayılır zaman geçiriyor. Bölümlerin takibi, fragmanlar, özetler derken dizi ile ilgili her şey neredeyse internetten takip ediliyor. 

Google’da her yıl olduğu gibi bu yılda en çok arama yapılan konu ve başlıkları yayınladı. Bizde sizler için 2023 yılında Türkiye’de en çok aranan dizileri araştırdık. imdi hep birlikte en çok aranan bu yerli dizlerin konularına bir göz atalım..

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

en-cok-aranan-diziler.jpg

En Çok Aranan Yerli Diziler

Google’da aramalarına göre dünyada en popüler beş dizi sıralaması ise şu şekilde gerçekleşti: 

Yalı Çapkını

OGM Pictures imzalı Yalı Çapkını dizisi Yayınlandığı ilk bölümünden itibaren reyting rekorları kırıp, milyonların sevgilisi haline geldi. Başrol oyuncuları Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir ve Çetin Tekindor adete seyircinin gönlüne taht kurdu. Senaryosunu Mehmet Barış Günger’in kaleme aldığı  Yalı Çapkını dizisi gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan senaryosuyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 

Star TV ekranlarının sevilen dizisi Yalı Çapkını, psikiyatr ve yazar Gülseren Budayıcıoğlu’nun yazdığı bir hikayeden uyarlanmış. Gülseren Budayıcıoğlu’nun bir danışanının hikayesi olan dizinin kahramanlarının kim olduğu ise etik kurallar nedeniyle açıklanmamaktadır.

Ferit, Gaziantepli Korhan Ailesi’nin reisi dediğim dedik Halis Ağa’nın biricik torunudur. Ferit, ailenin el bebek gül bebek yetiştirilen başına buyruk oğludur. Bu karakter, başına buyruk tavırları ve sorumsuzluklarıyla başta dedesi Halis Ağa olmak üzere tüm Korhan ailesini kızdırır. Böylece aile Ferit’i Gaziantep’te uygun buldukları bir kızla evlendirmeye ve onu düzene sokmaya karar verir. Halis Ağa’nın baskısı ile evlenmek zorunda kalan Ferit, evin en büyük gelini İfakat’ın bulduğu gelinle evlilik hazırlığına başlar. Suna adındaki genç kızı Ferit için istemeye giden aile, isteme sırasında yaşanan bazı olaylar nedeniyle Suna’nın küçük kardeşi Seyran’ı isterler. Bu olayla Ferit ve Seyran’ın hayatı bir anda tamamen alt üst olur. İkili arasında yaşanan pek çok sorun ve zamanla büyüyen aşkları Korhan Ailesi için her şeyin başlangıcı olur… 

Duy Beni

 

İstanbul’un orta halli mahallerinden birinde sıradan bir hayat yaşayan lise öğrencisi Ekim’in hayatı, gözünün önünde gerçekleşen trajik bir trafik kazasıyla alt üst olur. Ekim’in kazaya dair hatırladığı tek şey şoförün yüzündeki maske ve yerde kanlar içinde yatan arkadaşı Leyla’dır.

Leyla’ya çarpıp kaçan araba, mahalleye de çok yakın bir kampüsü olan Gerçek Koleji’nde saklandığını öğrenen mahalleli isyan çıkarır. Araba bu zengin ve ayrıcalıklı ailelerin çocuklarının okuduğu okulda adeta sırra kadem basar. Mahalleli adalet isterken okul yönetimi mahalleden başarılı üç gence vereceği bursla tepkileri yumuşatmaya çalışır. Bir süre sonra da olay kapanır. Ancak Ekim’in en yakın arkadaşını yatağa mahkum edenlerin peşini bırakmaya niyeti yoktur. Emin olduğu tek şey vardır. Suçlu, okuldaki zengin ve şımarık çocuklardan biridir.

Bir grup öğrencinin liderlik ettiği şiddet, Ekim ve okula giren diğer iki fakir genci adeta hayatla yüzleştirir. Ekim, bir yandan bu karanlık sır perdesini aralamak ve adaleti sağlamak için uğraşırken, duyguları kafasını karıştıracak ve yüreğini alt üst edecektir. Gençlik rüzgarı öyle sert ve öyle şiddetli esecektir ki Gerçek Koleji’nde hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Gelsin Hayat Bildiği Gibi

Gelsin Hayat Bildiği Gibi dizisinde kirli geçmişini ardında bırakarak coğrafya öğretmeni olarak Karabayır Lisesi’ne atanan ve burada yolu ıslahevinden gelen beş gençle kesişen Sadi Payaslı’nın öyküsünü anlatılıyor. Sadi Payaslı, sarsılmaz adalet duygusu ile hayata bir sıfır geride başlamış bu gençlere kol kanat gererek, onları bu zorlu hayat mücadelesinde yalnız bırakmıyor.  

Tozlu Yaka

Yapımcılığını NTC Medya’nın ve yönetmenliğini Semih Bağcı’nın üstlendiği Tozlu yaka dizisinde zengin ve fakir öğrencilerin etkileyici hikayeleri anlatılıyor. Dizide iki farklı dünyaya ait gençlerin, aralarındaki sınıf farkına rağmen geliştirdikleri dostlukları ve umutlarını kaybetmeme serüvenleri konu alınmakta.

Erşan Kuneri

 

Netflix’te yayınlanan dizide erotik filmlerin unutulmaz yönetmeni, yapımcısı ve oyuncusu Erşan Kuneri, farklı film türlerini denemek ve pornocu yaftasından kurtulmak için kolları sıvıyor. Erşan Kuneri; GORA, Arif V 216 ve Erşan Kuneri gibi yapımlarda Cem Yılmaz tarafından canlandırılmış kurgusal bir karakter. Yönetmenliğini Cem Yılmaz’ın üstlendiği Erşan Kuneri dizisi oyuncu kadrosu; Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Ezgi Mola, Çağlar Çorumlu, Uraz Kaygılaroğlu, Nilperi Şahinkaya, Merve Dizdar, Bülent Şakrak, Can Yılmaz gibi birbirinden değerli isimlerden oluşuyor.

En Çok Aranan Yabancı Diziler

Google’da aramalarına göre dünyada en popüler beş dizi sıralaması ise şu şekilde gerçekleşti: 

Euphoria

Euphoria’da 17 yaşındaki Rue’nun hikayesi anlatılıyor. Zendaya’nın hayat verdiği Rue’nun anlattığı hikayeler; seks, kimlik arayışı, travma, sosyal medya, uyuşturucu, aşk ve arkadaşlık gibi temaları ele alıyor.

Game of Thrones – House of the Dragon

House of the Dragon dizisi, Game of Thrones serisinden 300 yıl öncesini konu alıyor ve Targaryen iç savaşını (Ejderhaların Dansı) anlatıyor. George R. R. Martin’in Buz ve Ateşin Şarkısı kitap serisinden uyarlanan House of the Dragon, Targaryen ailesine odaklanıyor. Targaryanler’in Demir Taht’ı korumak için verdiği mücadeleler ve kendi aralarında savaşa girmeleriyle başlayan Ejderhaların Dansı dizide işlenen olaylardan biri.

Moon Knight

Dissosiyatif kimlik bozukluğu ile mücadele eden eski bir ABD denizcisine bir Mısır ay tanrısı Khonshu’ya ait güçler devredilir. Süper güçlere kavuşan Marc Spector, çok geçmeden bu yeni güçlerin sıkıntılı hayatı için hem bir lütuf hem de bir lanet olabileceğini öğrenir.

The Watcher

Dizi, New Jersey’de hayallerindeki eve taşındıktan sonra “The Watcher” takma adını kullanan bir sapık tarafından imzalanan mektuplarla taciz edilen evli bir çiftin gerçek hikayesini anlatıyor.

Inventing Anna

Inventing Anna, mesleğinde kendisini kanıtlamaya çalışan bir gazeteciye odaklanıyor. Mesleğinde başarılı olan bir gazeteci, kendisini New York’un sosyetesinin hem kalbini hem de parasını çalan bir Instagram ünlüsünün peşine düşer. Sahte mirasyedi Anna Delvey olayını araştıran gazeteci, Anna yargılanmayı beklerken onun gerçekte kim olduğunu öğrenmeye çalışır.

Yorum ekle