Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > En İyi 10 Eşya Alım Satım Sitesi ve Uygulaması

En İyi 10 Eşya Alım Satım Sitesi ve Uygulaması

Gelişen teknolojinin tüketim alışkanlıklarını değiştirmesine sürekli olarak şahit oluyoruz. E-ticaret siteleri ve uygulamaları sayesinde zaman kaybetmeden istediğimiz ürüne ulaşabilmek, harika! Online alışverişte ürünleri eşya, fiyat, stok, beden, cinsiyet gibi birçok kategoride filtreleyerek daha pratik bir alışveriş yapabilmek de mümkün. Böylece avantajlı fiyatları ya da tam da ihtiyaç duyulan ürün veya hizmeti bulmak da kolaylaştı. Üstelik günümüzde akıllı telefon ve tabletler sayesinde birçok uygulama Android ya da iOS ile uyumlu bir şekilde her an yanımızda. Diğer yandan bireysel olarak kullanıcıların kullanmadıkları kendi eşyalarını, giysilerini ihtiyacı olan kişilere satabileceği uygulamalar da var. Bu uygulamalar birden fazla önemli amaca hizmet ediyor. Sürekli yenisini alıp tüketmek yerine mevcut ve kullanılabilir olanı sürdürmeye teşvik ederek sürdürülebilirliği destekliyor. Ürünlere sıfır fiyatına nazaran daha uygun fiyatlarla erişim sağlıyor ve pek çok kişinin daha minimalist yaşaması için kolaylık sunuyor. 

Peki en iyi eşya alım satım siteleri ve uygulamaları hangisi? Merak edenler için bir liste hazırladık, işte detayları paylaşıyoruz.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!
  • Dolap

alim-satim-sitesi

Dolap, yine online bir alışveriş sitesi olan Trendyol’un sunduğu bir uygulama olarak karşınıza çıkar. İkinci el eşya alınıp satılabilen en popüler uygulamalardan biri Dolap uygulamasıdır. Kadın, bebek, çocuk, ev, erkek ürün ve elektronik kategorilerinde çok geniş bir ürün yelpazesi olduğunu söyleyebiliriz. Eğer kullanmadığınız eşya ve ürünlerinizi Dolap uygulaması üzerinden satışını yapmak isterseniz ürünlerinizin fotoğraflarını yükleyerek işe başlayabilirsiniz. Eğer alışveriş yapan taraf olmak isterseniz istediğiniz kategorideki ürünleri filtreleyebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Ürünün hasarlı olması, eksik ya da anlatılandan farklı olması durumunda iade edilmesi mümkün. Bununla birlikte ikinci el ürünlerde beğenmeme ya da beden sorunu olduğunda iade olmadığı, uygulama üzerinden tekrar satışa çıkarılabileceği önemli detaylar arasındadır. 

  • Letgo

alim-satim-sitesi-

2015 yılında kurulan Letgo, özellikle ikinci el eşya alıp satan kişiler için oldukça sık kullanılan uygulamalardan biridir. Letgo kullanım kolaylığı ile kullanıcılarının beğenisini toplamıştır. Letgo üzerinden ürün satışı yapmak isteyen ya da alışveriş yapmak isteyenler için birçok kategori var. Elektronik, otomotiv, giyim, mobilya da takı gibi çok çeşitli ikinci el ürüne ulaşabilirsiniz. Letgo uygulamasını ücretsiz olarak indirebilir ve kullanabilirsiniz. Letgo uygulamasında güvenli alışveriş için “Güvenli Ödeme ve Kargo” hizmeti de devreye alınmıştır.

  • Etsy

alim-satim-sitesi-1

Etsy, özellikle el yapımı ürünlere yer veren bir alışveriş sitesi olarak ilgi görüyor. El yapımı, antika ürünler ya da bu ürünlerin yapımında kullanılan malzemelerin bulunduğu bir online alışveriş sitesidir. 2005’te Brooklyn merkezli kurulan bir Amerikan E-Ticaret şirketidir. Takı, çanta, giyim, oyuncak, mobilya ve dekorasyon kategorilerinde nostaljik olarak değerlendirilen birçok özel ürüne ulaşabilirsiniz. Bununla birlikte uluslararası bir pazaryeri özelliği taşıması nedeniyle İngilizceye hakim olmak oldukça önemlidir. 2019 yılından bu yana da 29 ülkede ticaret yapılmasına olanak sağlamaktadır.

  • Sahibinden

alim-satim-sitesi-2

Güvenli bir şekilde eşya alıp satabileceğiniz ve çok çeşitli ürünler bulabileceğiniz bir online alışveriş platformu da Sahibinden olarak gösterilmektedir. Gayrimenkul, araç, iş ve hizmet ilanları bulunan sitede üye olmak ve her kategoride yılda bir kere ilan vermek ücretsiz. şekilde gerçekleştirilir. Sahibinden uygulaması ile aldığınız ürünlerin kargo takibini de kolaylıkla yapabilirsiniz. Süreç nasıl işliyor merak edenler için de açıklayalım. Satıcılar ve alıcıları bir araya getiren bu platformda öncelikle yapılan ödeme işlemi anlaşmalı ödeme kuruluşu tarafından yönetilen Güvenli Hesaba aktarılır. Daha sonra ilan sahibi, ürünü kendisine tanınan süre içinde kargoya verir.

  • Zebramo

alim-satim-sitesi-3

2015 yılından bu yana faaliyet gösteren Zebramo 13 farklı kategoriyle, kullanıcıların ürün alıp satabilmesini mümkün kılan bir alışveriş sitesidir. Elektronik, kadın ve erken modasını yansıtan giyim ya da aksesuar ürünleri, ev dekorasyon ve mobilya, hobi ürünleri başlıca görebileceğiniz kategoriler arasındadır. Bununla birlikte çocuk giyim ve bebek ürünleri, uluslararası marka saatler ve ev yapımı reçel gibi gıda ürünleri de Zebramo uygulaması ile satın alınabilir. Herkese hitap eden bir e-ticaret platformu olarak değerlendirilebilir. 

  • Modacruz

alim-satim-sitesi-4

Modacruz, ikinci el lüks moda ürünlerini sunan bir alışveriş platformu. 2014 yılında kurulan Modacruz sitesinde giyim, çanta, ayakkabı, kozmetik gibi kategorilerde birçok markanın ürününe rastlayabilirsiniz. Modacruz uygulaması üzerinden satış yapmak isteyenler üye olduktan sonra bir dolap oluşturup ürün fotoğraflarını yükleyebilirler. Çoğu online alışveriş sitesinde olduğu gibi alışveriş yapıldığında teslim alan alıcının 2 gün onayı beklenmektedir. Herhangi bir iade talebi olmadığı halde onaylanmamış ürünler 2 gün sonra otomatik onaylanır ve ödeme satıcıya geçer. 

  • Sahaf

alim-satim-sitesi-5

Sahaf, kitap severler için faaliyet gösteren bir platformdur. Kitaplığınızda yer açmak için kitaplarınızı elden çıkarmak istiyorsanız ya da hiçbir yerde bulamadığınız eski basım bir kitap varsa sahaf ziyaret edebileceğiniz uygulamalardan biri olabilir. Bununla birlikte yeni kitapları daha uygun fiyatla satın almak, kitap alışverişinde tasarruf sağlamak da sahaf uygulaması ile mümkündür. İstediğiniz kitaplara daha hızlı ulaşarak kitap okumanın keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Alsatkitap

alim-satim-sitesi-6

Kitaplar için alım satım yapılabilen online alışveriş uygulamalarından biri de Alsatkitap uygulamasıdır. Bu uygulamada sıfır ya da ikinci el birçok kitaba ulaşmak mümkündür. Alıcı ve satıcı arasında mesajlaşma imkanı iletişimi kolaylaştırmaktadır. Kargo, teslimat ve onay süreçlerinin kolaylıkla yürütüldüğü platformlardan biri olarak kitap severlerin dikkatini çekmektedir.

  • Gardrops

alim-satim-sitesi-7

Hem Android hem de iOS uyumlu Gardrops 2016 yılında kurulmuştur. Gardırobunu yenilemek isteyenler için kullanışlı bir platform sunuyor. Kullanmadığınız giysileri Gardrops uygulaması üzerinden kolaylıkla satabilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Gardrops uygulamasında giyim, kozmetik, çanta, aksesuar gibi kategorilerde çok çeşitli ürünü inceleyebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. 

  • BebeCruz

alim-satim-sitesi-8

Online alışveriş sitelerinde ikinci el olarak piyasaya sürülen en fazla eşyalardan biri de bebek eşyalarıdır. Çünkü bebeklerin gelişimindeki hızlı ilerleme bazı eşyaların eskimesine fırsat kalmadan bir kenarda beklemesine nedeni olur. Bu gibi uygulamalar sayesinde kullanmadığınız bebek eşyalarınızı satabilir ya da aradığınız eşyaları uygun bir fiyatla satın alabilirsiniz. Bebecruz internet sitesi ve uygulamasında kız ya da erkek bebek fark etmekten birçok ürün çeşidi olduğunu görebilirsiniz. Dolayısıyla Bebecruz bebek giyimin yanı sıra çocuk ve anne giyim üzerine de geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. 

Önceleri genel olarak sahibinden eşyaların satıldığı ve hemen her şeyin satıldığı bir alışveriş anlayışı yaygınken bugün, bir alan özel alım satım sitelerinin sayısı artıyor. Sadece kitap, sadece giyim, sadece bebek ürünleri gibi bir konuya ağıbu sitelerin sayısı gün geçtikçe artabilir. Siz de ilgi alanınıza ya da ihtiyaçlarınıza uygun olacak şekilde hem kendi eşyalarınızı satmak hem de yeni ürünler almak üzere bu siteleri değerlendirebilirsiniz. 

 

2 yorum