Yolcu360 Blog

En İyi Yerli Korku Filmleri

En iyi yerli korku filmleri neler? Mutlaka izlenmesi gereken yerli korku filmleri arasında neler var? Bazı insanların tek başına izleyemediği bir türdür korku filmleri. Yerli korku filmleri arasından en iyi 5 film önerisini oyuncu Ziya Çiçek sizler için yazdı, iyi seyirler!

EN İYİ YERLİ KORKU FİLMLERİ

Ara sıra kim korkmayı sevmez ki diye düşünüp en iyi yerli korku filmlerinden bir liste yapalım dedik. Tek olmamanızı tavsiye ederiz. Mutlaka saklanacağınız bir sırt olsun 😊 bu türü iyi yaptığımızı gösteren en iyi yerli korku filmlerinden oluşturduğumuz 5 filmlik listemiz ile sizi baş başa bırakıyoruz.

ÜÇ HARFLİLER: BEDDUA (2018)

  • ÜÇ HARFLİLER: BEDDUA FİLMİ HAKKINDA

En iyi yerli korku filmlerinde Alper Mestçi’nin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı Üç Harfliler: Beddua filmi ile başlıyoruz. Başrollerinde Bayzanur Mete, Esma Soysal, Şerife Ünsal ve Gizem Takma paylaşmaktadır. 2018 yılında vizyona giren filmin fragmanı aşağıdadır.

  • ÜÇ HARFLİLER: BEDDUA FİLMİNİN KONUSU

Lise arkadaşı olan 4 kızın yaşadıkları ele alınıyor. Aradan geçen yıllara rağmen birbirinden ayrılmayan Melek, Burcu, Eda ve Ayla yaşantılarını yoluna koymuş, mutlu bir yaşam sürmektedirler. Hayatlarına Havel girince işler değişmeye başlar. Şaman bir kadın olan Havel ile bir gece karşılaşırlar ve hayatları cehenneme döner. Kimin tarafından yapıldığını bilmedikleri bir beddua ile karşılaştıkları kâbus ile yüzleşmek zorunda kalacaklardır. 

DABBE: ZEHR-İ CİN (2014)

  • DABBE: ZEHR-İ CİN FİLMİ HAKKINDA

2014 yılında yönetmenliğini ve senaristliğini Hasan Karacadağ’ın üstlendiği en iyi yerli korku filmlerinden biridir. Başrollerinde Nil Günal Çakıroğlu, Ümit Bülent Dinçer, Sultan Köroğlu Kılıç, Emir Özbek Yıldız, Pelin Acar ve Ömer Duran yer almaktadır. İlkx üç günde 134 bin civarı izlenen filmin fragmanı aşağıdadır.

  • DABBE: ZEHR-İ CİN FİLMİNİN KONUSU

Dilek ve Ömer mutlu bir yaşam sürmektedir. Dilek’in gördüğü rüya ile sakin günler geride kalır. Rüyasında ne olduğunu anlamadığı belirsiz suretler kulağına bir şeyler fısıldarlar ve uyandıktan sonra ona musallat olurlar. Ömer bu rüyayı yaşadıkları hırsızlık olayına bağlasa da Dilek kendisini karanlıklara çeken bu cinleri iyice hissetmektedir. Zaman geçtikçe bedenini kontrol altına alırlar. Olaylar kontrol altından çıkmaya devam edince çift, işin uzmanı olan Belkıs hocaya ulaşmak için Bitlis’e yola çıkarlar.

SİCCİN 5 (2018)
  • SİCCİN 5 FİLMİ HAKKINDA

2018 yılı yapımı yönetmenliğini ve senaristliğini Alper Mestçi’nin yaptığı en iyi yerli korku filmlerinden biridir. Başrollerinde Rüya Önal, Merve Ateş, Özgür Hacıer, Ece Baykal, Pınar Gülkapan, Tuncay Çağıl ve Metin Yıldırım yer almaktadır. Filmin fragmanı aşağıdadır. 

  • SİCCİN 5 FİLMİNİN KONUSU

Hale, Nevşehir’de tarihi bir evde yaşayan 12 yaşında küçük bir kızdır. Iletişim sorunu yaşayan küçük kız, ürkütücü bu evde Annesi, akli dengesi bozuk babaannesi ve halası Azra ile yaşamaktadır. Hale’nin babası doğmadan önce kaybolmuş ve bir daha haber alınamamıştır. Hale’nin gördüğü bir kâbus sonrası dengeler değişir. Rüyasında babası onu eski bir eve çağırırken görür. Bu ev dedesinin Karain Köyü’ndeki evidir. Bu evde çok eskiden yasak bir ayin yapılmıştır. Kabustan sonra Hale değişmeye başlar. Ev halkı bu değişimlerden çok korkmaya başlar ve en çok etkilenense, Halası Azra ve erkek arkadaşı Selim olacaktır. 

MUSALLAT 
  • MUSALLAT FİLMİ HAKKINDA

2007 yılı yapımı en iyi yerli korku filmlerinden biridir. Alper Mestçi’nin ilk yönetmenlik deneyimidir. Senaryosunu Güray Ölgü ile birlikte yazmışlardır. Başrollerinde Burak Özçivit, Biğkem Karavus, Kurtuluş Şakirağaoğlu, İbrahim Can, Sedat Kalkavan ve Selam Kutluğ yer almaktadır. 15 yaş izleme sınırı getirilen filmin fragmanı aşağıdadır.

  • MUSALLAT FİLMİNİN KONUSU

Birbirlerini çok seven Suat ve Nurcan, herkesin gıpta ile izlediği ilişkilerini evlilik ile tamamlamak istiyorlardır. Bu karar sonrası başlarına bir bela musallat olur. Tuhaf bir yaratık, açıklanması imkânsız olayların oluşmasına sebep olur. Bu ecinni onlara asla rahat vermez. Yaşamları ve aşkları eskisi gibi değildir artık. 

EL-CİN (2013)
  • EL-CİN FİLMİ HAKKINDA

2012 yılı Hasan Karacadağ’ın yönetmenliğini ve senaristliğini yaptığı en iyi yerli korku filmidir. Başrollerinde Fulya Zenginer, Serdal Genç, Oğuzhan Yıldız, Hande Kaptan, Alper Kadayıfçı ve Sevinç Erol yer almaktadır. Fragmanı aşağıdadır. 

  • EL-CİN FİLMİNİN KONUSU

İstanbul Şile’de küçük bir kız kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılır. Bu olaydan habersiz 5 üniversiteli genç, bir anda kızla ilgili garip olaylar yaşamaya başlarlar. Aniden beliren telepatik görüntüler, fısıltılar, gizemli olaylar çevrelerini sarar. Kızla ilgili hiçbir bağlantıları olmadığı halde neden bunları yaşadıklarını çözmeye çalışırlar. Bir çıkış yolu ararlarken, kendilerini cinler aleminin içinde bulurlar.

Korku Filmleri yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle