Yolcu360 Blog
en iyi netflix dizileri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > En İyi Netflix Dizileri (2023 Listesi)

En İyi Netflix Dizileri (2023 Listesi)

En iyi Netflix dizileri hangileri? İnsanın içinde hikaye dinleme isteği hep vardır. 2023 Netflix dizi listeleri içinden sizin için bazı öneriler hazırladık. Bi’ göz atın ve beğendiklerinizi izlemeye başlayın 🙂

netflix-2023.jpg

Karanlık çağlarda mağara duvarlarına yapılan resimlerden beri hikayeler dinlemek, yaşamı başkalarının anlatıları ile yeniden gözden geçirmek istiyoruz. Bu, bir ihtiyaç. Sandığımız gibi sadece keyif ya da vakit geçirmenin çok ötesinde. Mağaralardaki resimler, sözlü hikaye anlatan ve diyar diyar gezen anlatıcılar, romanlar, sinema, televizyonda dizi ve filmler derken istediğiniz zaman istediğiniz konuda hikayeler bulabileceğiniz platformlar çıktı. Netflix de dijital içerik platformlarının öncülerinden biri. Siz de dinlenmek, vizyon edinmek, farklı bakış açılarına ulaşmak, eğlenmek ya da moda deyimle “kafa dağıtmak” üzere Netflix dizilerini takip edebilirsiniz. İşte bu sene öne çıkanlar:

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

En Çok İzlenen Netflix Dizileri

En popüler Netflix dizileri için online araştırma yapanlar genellikle en çok izlenenleri öğrenmek istiyor. Çok izlenen Netflix dizileri rehberliğinde risk almadan sevilen içerikleri tercih etmek mantıklı. Ama eklemek gerekir ki; çoğunluğun beğendiği her zaman için sizin de beğeneceğiniz seçenek olmayabilir. Ama yine de dizi izlemeye karar verdiğinizde en çok izlenen Netflix dizileri hangileri gibi bir online araştırma yaparak karar verebilirsiniz. 2023 en çok izlenen Netflix dizileri için bir liste yaptık. Göz atmanızı öneririz. İçerikleri hakkında, yönetmen ya da oyuncular konusunda düştüğümüz notları da dikkate alarak karar verebilirsiniz. 

Netflix dizi tavsiyesi 2023 arayışında gerilim, macera, belgesel, dram, komedi gibi farklı türlerden seçenekleri listeledik. Elbette Netflix’te çok daha fazlası var ama bunlara bi göz atın deriz.

  • Derek 

Britanya yapımı olan dizi, hem komedi hem dram tadında. Aslında tam olarak ikisinin kesiştiği noktada ve bu şekilde insan ruhuna da dokunmayı başarıyor. Zaten hayatın kendisi de böyle değil mi? Bu arada diziyi bu kadar çok popüler kılan ana detay da bu komik olma halinde acıklı olma haline geçişlerin yumuşak ve bir o kadar hızlı oluşu. Ricky Gervais tarafından yönetilen Derek dizisi, dünya genelinde fanları olan bir dizi. Ricky Gervais’in bu dizide canlandırdığı Derek ise çok etkileyici bir karakter.  Ayrıca ünlü oyuncunun En İyi Erkek Oyuncu dalında Emmy’ye aday gösterildiğini de ekleyelim. Peki, Derek dizinin konusu ne?

Dizinin baş kahramanı Derek Noakes, 50’li yaşların başlarındadır. En yakın arkadaşı ile birlikte bir huzurevinde çalışıyordur. Derek boş zamanlarının neredeyse tamamını Deal or No Deal isimli yarışmayı izleyerek geçirir. Bir de Youtube’da takılmayı sever. Eee olay ne derseniz; şöyle ki bu aşırı sıradan ve sıkıcı yaşamı içinde olaylara bakış açısı eleştrel bir bakış sunarken güldürürp ağlatabilme potansiyeline sahip. Bu da yönetmenin ve aynı zamanda baş roldeki Ricky Gervais’in başarısı. 

  • After Life

Son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz After Life dizisi de çok popüler. Kara mizah seviyorsanız gerçekten keyif alacağınız ve kafa dağıtacağınız bir içerikle ve anlatımla gelen dizi, Ricky Gervais tarafından yönetiliyor. Mizahi detaylar ise çok etkileyici.

  • Celebrity

Kore yapımı drama dizisi, dünya genelinde çok sayıda izleyiciye sahip. 30 Haziran 2023 tarihinde Netflix ekranlarında karşımıza çıkan dizi, oldukça etkileyici.  Celebrity,  gerilim ve dram karması bir yapıya sahip. Kim Chul Gyu yönetmenliğinde çekilen dizi, 12 bölümlük bir mini dizi. 

  • Prison Playbook

Popüler Kore dizilerinden biri de Prison Playbook. Dizinin konusu da oldukça farklı. Amerikan beyzbol ligine gitmeden bir gün önce karıştığı bir olayın ardından bir yıl hapis cezası alan bir beyzbol oyuncusunun yaşadıklarını konu alıyor. 90 dakikalık dizi bölümleri var ve ilk bölüm 2018 yılında izleyiciyle buluştu. 2023 yapımı değil ama en çok izlendiği yıl 203 olmuş. 

  • The Lincoln Lawyer

Amerikan hukuk dramasıdır. Aslında bir televizyon dizisidir. Michael Connelly’nin kitaplarında geçen olayları konu alan bir dizidir. The Lincoln Lawyer, David E. Kelley tarafından yeniden kurgulanmıştır. Bu dizi de 2023 yapımı değil fakat bu yıl çok izlenenler listesine girdi. 

  • Collateral

İngiltere yapımı olan dizi; dram, polisiye ve gerilim türlerinde kurgulanmış. Collateral dizi konusu ise heyecan verici ve sürükleyici. Pizza dağıtımı yapan bir gencin öldürülmesini araştıran bir dedektifin başına gelenleri izliyoruz. Dizinin kahramanı, Dedektif Kip Glaspie. Sıradan bir cinayet olarak görülen pizzacı cinayetinin arkasında çok başka detayların olması ile heyecan verici macera başlar. ilerledikçe cinayetin birbirine bağlı birçok olayla ilişkili olduğunu ortaya çıkarır.

  • The Uncanny Counter

Gizem dolu bir hikaye arıyorsanız The Uncanny Counter dizisi tam size göre. 2020 yılı yapımı olan dizi 2 sezonluk. 2 sezon 28 bölümden oluşan dizi, en sevilen Netflix dizisi seçeneklerinden biri. Uncanny Counter konusu, bir grup ölümsüz ruhların yaşadıklarını konu alıyor.  insanlığı korumak için mücadele eden bu ruhlar, gizem ve fantastik etkiler içinde dramatik olaylar yaşıyor. Dizideki ruhlar, insanların içine girdikleri ve suçluların hayaletlerini yakalayıp cezalandırmak için kullanabilecekleri bedenleri yönetebilirler. 

  • Abyss

Abyss dizisinin konusu gizem dolu bir hikaye örgüsü içinde şekilleniyor. Dizide ‘Abyss’ adlı gizemli yuvarlak bir nesne var.  Konu, ruhlarının güzelliklerine göre dış görünüşleri değişen iki insanın etrafında dönmektedir. Cha-Min (An Se-Ha) bir kaza sonucunda hayatını kaybeder. Kazaya neden olan gizemli bir güç onu, yeniden canlandırır. Bundan sonra da olaylar başlar. 

  • Jagun Jagun ( Savaşçı)

Mistik bir atmosferde ataların gizemli dünyasında bir kahramanlık öyküsü kurgulanmış. En güçlü savaşçı olmak için hedef koymuş genç bir erkeğin hikayesi anlatılıyor. Karar verdiği bu hedefe ulaşırken izleyeceği yolda bir diktatörün takıntılı gazabı ile karşılaşacaktır. Elbette çok tutkulu bir aşk hikayesi de var. Azim, kararlılık konusunda sizi motive edecek bir dizidir. 

  • Pine Gap

Pine Gap adlı bir mekanda geçen olaylar konu alınmış. Diziye göre burası, çok gizli bir ABD-Avustralya üssüdür. Pine Gap’te casusların çatışmaları da diziye hareketlilik katar. Politik detaylar, casusluk, sert gerçekler ilginizi çekiyorsa mutlaka izlemelisiniz. 

  • Painkiller

Netflix ana ekranında sıklıkla Painkiller afişini görmüş olmalısınız. Tam bir dramatik kurgu olan dizi, inanın çok etkileyici. 2023 yapımı olan dizi, bu yılın en sürükleyici Netflix dizilerinden biri olarak kabul ediliyor. Amerika’daki yaşanmış opioid salgını üzerine kurgulanmış. Gerçeği arayan bir soruşturmacının nelerle karşılaştığını görüyoruz. 

2023 Netflix Belgeselleri

Konumuz 2023 dizileri ama bazı belgesel yapımları da üzerinde durmadan geçilecek gibi değil. Zaten pek çok dijital içerik uzmanı, gelecekte kurgusal hikayelerden çok belgesel yapımların izleneceğini yani belgesellerin dizi ve filmleri geçeceğini söylüyor. Zaten senaryoları yapay zeka yazınca bu işlerin tadı biraz kaçabilir 🙂 En güzel Netflix 2023 belgeselleri için bir liste yapalım istedik. 

  • Perde Arkası: Sorunlu Çocuk Jake Paul

Önyargılarınızı yıkacak bir belgesel ama sonuna kadar izlemeniz lazım. Profesyonel boksun ünlü ismi Jake Paul’u konu alıyor. Bilindiği üzere kendisi Youtube çılgın fenomenlerinden biriydi. İnternette “korkunç” şakalar yaptığı günlerden gücünü sergilediği ringlere uzanan sıra dışı bir insan ve onun hikayesi etkileyici bir şekilde anlatılmış. Deniz kabuğu koalisyonu yaptığını da ekleyelim 🙂

  • Yemeğimizi Zehir Eden Kirli Gerçekler

Marketten aldığımız tertemiz paketli besinlerin bir gün içinde ölüme yol açma riski sandığımızdan fazla. ABD’de yaşanan gıda kaynaklı ölümcül hastalıkları konu alan bu dizi, ne yediğimize yakından bakıyor. Beslenme konusunda özenli iseniz sizin için gerçekten çok sürükleyici olan bu belgesel, uzmanlarla ve kurbanların aileleriyle yapılan çarpıcı röportajlara da yer veriyor.1 sezonluk dizidir. 

  • Veerappan

Hindistan gizemli ve keşmekeş bir ülke. Veerappan dizisi de bu kalabalık ülkedeki bir kaçakçılık olay örgüsünü konu alıyor. Kim bilir hangi hayatlara dokunan bu olayın gerçekliğini çok çarpıcı bir şekilde önünüze koyuyor. Korkunç bir suçlunun Veerappan’ın yükselişini ve düşüşünü konu alıyor. Tek sezonluk bir dizidir. 

  • The Big Nailed It Baking Challenge

Tek sezonluk bir belgesel dizi. Nailed It!”in devamı aslında. İzlediysen onun eğlenceli tarafı da çok güzeldi. Eğer izlemediyseniz şöyle anlatalım: Aşçılıkla en ufak ilgisi olmayan berbat yemek yapan insanların yemek yarışmasında yarıştığını hayal edin 🙂 İşte tam kafa dağıtmalık bir belgesel dizi.  İşin ucunda gerçek ve büyük bir ödül olduğunu da söyleyelim. 

Netflix’te Ne İzlenir?

Netflix’te ve diğer dijital platformlarda kendinize özel içerikler bulabilir ve keyifle izleyebilirsiniz. Zaman geçirmek, kafa dağıtmak, dünya dertlerinden uzaklaşmak hatta bazen de çözüm bulmak için içerikler size yol gösterebilir. 

1 yorum