Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Kemal Sunal Filmleri | En İyi Kemal Sunal Filmleri

Kemal Sunal Filmleri | En İyi Kemal Sunal Filmleri

Kemal Sunal Hababam Sınıfı, Bekçiler Kralı, Köşeyi Dönen Adam ve Çarıklı Milyoner gibi birçok başyapıta imzasını atmış Türkiye’nin en değerli oyuncularından biri. Sizde inek şaban filmleri arasından en iyilerini, en komiklerini ve en güzellerini izlemek istiyorsanız bu yazıya bir göz atın deriz. En iyi şaban filmleri hangileri / Kemal Sunal filmleri yazısı oyuncu Ziya Çiçek sizler için hazırladı, iyi seyirler!

En İyi Kemal Sunal Filmleri

Türk sinema tarihinin en büyük isimlerinden biri olan usta oyuncu Kemal Sunal’ın 3 Temmuz 2000 yılında ani bir şekilde, bugünden tam 21 yıl önce daha 55 yaşındayken kaybettik. Usta oyuncu; Balalayka filminin çekimleri için Trabzon’a gidecek olan uçağa binmeden hemen önce kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 55 yıllık yaşamına 82 tane film sığdıran usta oyuncu Kemal Sunal’ın filmlerinden 5 tanesinden bahsedelim istedik. Hababam Sınıfı filmlerinde yarattığı ‘Şaban’ karakteriyle adını duyurmaya başlayan Kemal Sunal, bir kahkaha attı tüm ülke onunla beraber güldü. Günümüzde hala izlenmeye devam eden Kemal Sunal filmlerin en dikkat çekici 5 filmini sizlerle paylaşıyoruz.

Tosun Paşa (1976)

  • TOSUN PAŞA FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen:  Kartal Tibet
Senaryo:  Yavuz Turgul
Yapım Yılı ve Türü:  1976 – Komedi
Başroller: Kemal Sunal, Müjde Ar, Şener Şen, Adile Naşit, Ayşen Gruda ve Zihni Göktay.
Ek Bilgi:  Nazım Hikmet’in hikayesinden senaryolaştırılmıştır.
İmdb:  https://www.imdb.com/title/tt0253828/
  • TOSUN PAŞA FİLMİNİN KONUSU

19. Yüzyıl sonlarına doğru Osmanlı’da iki düşman aile olan Tellioğulları ve Seferoğulları, Yeşilvadi için mücadele etmektedirler. İki taraf da Yeşilvadiyi elde edebilmek için, üst düzey devlet memuru olan Daver Bey’in kızı Leyla ile oğullarını evlendirmeye çalışırlar. Daver Bey kızını Seferoğullarına verme kararı alır. Bu durum karşısında Tellioğulları ise evin uşağı Şaban’ı dönemin en etkili paşası Tosun Paşa kılığına sokarlar. Ancak Şaban’ın Leyla’ya âşık olması ve gerçek Tosun Paşa’nın gelmesi ile işler karışır. Kemal Sunal filmlerinde bolca kahkaha atacağınız ‘Tosun Paşa’ filminin fragmanı aşağıdadır.

Süt Kardeşler (1976)

  • SÜT KARDEŞLER FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen:  Ertem Eğilmez
 
Yapım Yılı ve Türü:  1976 – Komedi
Başroller: Kemal Sunal, Şener Şen, Ayşen Gruda, Adile Naşit, Halit Akçatepe ve Hale Soygazi.
Ek Bilgi:  Hüseyin Rahmi Gürpınar ‘Gulyabani’ adlı eserinden uyarlamadır. 
İmdb:  https://www.imdb.com/title/tt0253779/
  • SÜT KARDEŞLER FİLMİNİN KONUSU

Kemal Sunal filmlerinde yine kahkahaları basacağınız bir filme geldik. Konak sahibi Melek Hanım, sütoğlu Şaban sanarak Şaban’ın arkadaşı Ramazan’ı eve alır. Asabi olan abisi Hüsamettin’e ise Ramazan’ı damadı Bayram olarak tanıştırır. Konağa gerçek Şaban ve Bayram’ın gelmesi ile işler iyice karışır. 😊 Şaban, Bayram’ın kardeşi Bihter’e sırılsıklam âşık olur ve peşinde dolanıp durur. Bu sırada evde dolaşan Gulyabani isimli canavar olayını çözen süt kardeşler bir ödülü hak eder. Kemal Sunal filmlerinde mutlaka izlemeniz gereken ‘Süt Kardeşler’ filminin fragmanı aşağıdadır.

Çöpçüler Kralı (1978)
  • ÇÖPÇÜLER KRALI FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen:  Zeki Ökten
Senaryo:  Umur Bugay
Yapım Yılı ve Türü:  1977-Komedi
Başroller: Kemal Sunal, Şener Şen, İlyas Salman, Ayşen Gruda, İhsan Yüce ve Erdal Özyağcılar.
Ek Bilgi:  15. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde Umur Bugay ‘En İyi Senaryo’, Şener Şen ise ‘En İyi Yardımcı Oyuncu’ ödüllerini almışlardır.
İmdb:  https://www.imdb.com/title/tt0253997/
  • ÇÖPÇÜLER KRALI FİLMİNİN KONUSU

Kemal Sunal filmlerinde hüzünle beraber kahkahalar içinde kalacağınız bir filme geldik. Zabıta amiri Şakir, yetkilerini kullanarak esnafı ve çöpçü Apti’yi baskı altına alır. Aynı mahallede oturan temizlikçi Hacer’e âşık olan Şakir annesinin tepkisi ile karşılaşır. Aynı zamanda Apti de Hacer’e aşıktır ancak parası yoktur. Farkında olmadan girdiği gazinoda şansı değişir. Kemal Sunal filmlerinde ‘Çöpçüler Kralı’ filmini merak ediyorsanız fragmanı aşağıdadır.

İngiliz Sinemasında Öne Çıkan 5 İyi Film için tıklayınız.

 

Zübük (1980)
  • ZÜBÜK FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen:  Kartal Tibet
Senaryo:  Atıf Yılmaz
Yapım Yılı ve Türü:  1980-Komedi
Başroller: Kemal Sunal, Nevra Serezli, Bülent Kayabaş, Kadir Savun, Ali Şen ve Metin Serezli.
Ek Bilgi:  Aziz Nesin’in aynı adlı romanından uyarlanmıştır. Zübük, Zeybek sözcüğünden ses benzeşimiyle Aziz Nesin tarafından yaratılmış bir sözcüktür.
İmdb:  https://www.imdb.com/title/tt0253991/
  • ZÜBÜK FİLMİNİN KONUSU

Meslekten men edilmiş üç kağıtçı milletvekili İbrahim Zübükzade ahlaksız bir adamdır. Gazeteci Yaşar, gazete yazı dizisi için Zübükzade’nin yaşamını öğrenmeye çalışır. Gülören köyüne gittiğinde bütün köylülerin Zübükzade’den nefret ettiğini görür. Bir dairede kâtip olarak işe başlamış ve rüşvetlerle kısa sürede zengin olmuştur foyası ortaya çıkınca kovulur. Destek partisi’ne yalakalıkla ocak başkanlığına yükselir. Girdiği her yere rüşvet bulaştıran Zübük’ün oyunları bitmek bilmez. Kemal SUnal filmleri arasında oldukça fazla hiciv içeren bir film.

En İyi Andrey Tarkovsky Filmleri için tıklayınız.

Propaganda (1999)
  • PROPAGANDA FİLMİ HAKKINDA
Yönetmen:  Sinan Çetin
Senaryo:  Sinan Çetin-Gülin Tokat
Yapım Yılı ve Türü:  1999-Komedi,Dram
Başroller: Kemal Sunal, Metin Akpınar, Meltem Cumbul, Rafet El Roman, Meral Orhonsay, Ali Sunal ve Nail Kırmızıgül. 
Ek Bilgi:  Kemal Sunal’ın son filmi🙁 ve oğlu Ali Sunal’ın ilk filmi.
İmdb:  https://www.imdb.com/title/tt0216986/
  • PROPAGANDA FİLMİNİN KONUSU

Kemal Sunal filmlerinde son filmimiz Kemal Sunal’ın da son filmi olan ‘Propaganda’ filmine geldik. 1948 yılında yaşanmış gerçek bir hikâyeden yola çıkılarak çekilmiştir. Siyasi bir otoritenin emriyle, tel örgüyle ikiye bölünen bir köyün sosyal, duygusal ve manevi olarak da ikiye bölünmesini anlatıyor. Gümrü memuru Mehdi ve en yakın çocukluk arkadaşı Rahim başta olmak üzere, bir arada yaşayan köy halkı sınır yüzünden dostlarını, aşklarını ve yaşam inançlarını yitirirler. Kemal Sunal filmleri arasında kalbimize en dokunanve Kemal Sunal’ın son filmi olan ‘Propaganda’ filminin fragmanı aşağıdadır.

Tıp Biliminin Önemini Gözler Önüne Seren Filmler yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle