Yolcu360 Blog
istanbul-bit-pazari-0.jpg

11 En İyi İstanbul Bit Pazarı

İstanbul neşesi ve hareketliliği hiç bitmeyen bir şehir. Başınızı ne yana çevirseniz bambaşka bir renk ile sizleri selamlar. İşte İstanbul’un neşeli yerlerinden biri de bit pazarları. 11 en iyi İstanbul bit pazarı listesiyle karşınızdayız:

İstanbul’un dört bir yanındaki birbirinden güzel bit pazarlarını rahatlıkla dolaşmak ve konforla keşfetmek için Yolcu360’ın İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyebilir ve ideal aracınızı dakikalar içerisinde kolaylıkla kiralayabilirsiniz!

Bit Pazarı Ne Demek?

Bit pazarının tarihi uzun yıllara dayanıyor. 1800’lü yıllarda Paris’te ortaya çıkan bit pazarı akımı bizleri geçmişe götürüyor. O dönemlerde Paris yakınlarında kurulan pazarlar varmış. Fakat bu pazarlar öylesine berbat, öylesine kepaze bir haldeymiş ki fakirlerden başka kimse buraya uğramazmış. Nitekim buralar “bitlerin musallat olduğu pazarlar” olarak anılırmış. Durumu olmayan fakir insanlar eski, kullanılmış eşyalarını karınlarını doyurmak amacıyla bu pazarlarda takas ederlermiş. Avrupa’da yaygın olarak bilinen bit pazarı kültürü, ülkemizde de yer edinmeye başladı. Özellikle hafta sonları halkın ilgi gösterdiği mekanlar haline gelir oldu.

İstanbul Bit Pazarı Nerede? 

Bit pazarı denince aklıma eski püskü eşyalar gelmemeli. Aslına bakarsanız az kullanılmış, işlevselliğini yitirmemiş pek çok ürünü burada bulabilirsiniz. İstanbul bit pazarı nerede? Kadıköy, Beyoğlu ve Tuzla olmak üzere pek çok semtte bit pazarı ile karşılaşabilirsiniz. Kimi sadece hafta sonları açık kimi haftanın 7 günü de hizmet veriyor. Bu sayede dışardan çok daha ucuza alabileceğiniz alternatif ürünler ve antika eşyalar ile evinizi istediğiniz gibi dekore edebilirsiniz. 

istanbul-bit-pazari-3

İstanbul’un En İyi Bit Pazarları

Alışveriş merkezlerinden alışveriş yapmaya o kadar alıştık ki. Hatta çoğu zaman alışveriş merkezine gitmeye gerek duymadan internet üzerinden online siparişler de verebiliyoruz. Fakat kim ne derse desin dokunmadan, hissetmeden kıyafet ve eşya almaya karşıyız. Pazarlık yapmadan gerçekleşen satışın tadı çıkmıyor açıkçası. İşte neredeyse yarı fiyatına ürünler ile karşılaşacağınız İstanbul’un en iyi 11 bit pazarı.

  • Feriköy Antika Pazarı

Şişli ilçesinin Feriköy semtinde bulunan Feriköy Antika Pazarı, İstanbul’un en iyi 11 bit pazarından sadece biri. Avrupa yakasının en büyük bit pazarı olarak da bilinen pazar her hafta pazar günleri kuruluyor. 100 yıllık geçmişe sahip eşyalardan, elimizin altında olması gereken araç-gereçlere kadar ürün skalası oldukça geniş. Dilerseniz pazarın çevresinde bulunan kafelerin birinde soluklanıp, alışverişinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. 

Aynı zamanda Feriköy Organik Pazarı için de bir gününüzü ayırmanızı tavsiye ediyoruz. Cumartesi günleri kurulan organik pazara İstanbul’un dört köşesinden misafirler akın ediyor. Sağlıklı beslenmeye önem veren, taze sebze meyve arayışı içinde olanların tercih ettiği adres. Siz iyisi mi bu hafta sonu için kimselere söz vermeyin. Feriköy Organik Pazar ve Feriköy Antika Pazarı’nda keyifli bir gün geçirin. 

Feriköy Antika Pazarı Adres: Feriköy Antika Pazarı, Cumhuriyet Mahallesi, Semt Pazarı, No: 8, Şişli/ İSTANBUL.

  • Bomonti Antika Pazarı

Eskiye özlem duyanların çok beğeneceği bir lokasyon ile karşınızdayız. Bomonti Antika Pazarı. Pazar günleri kurulan bu pazar sayesinde zamanda yolculuğa çıkabilirsiniz.  Feriköy Organik Pazarı ile aynı bölgede kurulan Bomonti Ankara Pazarı’na ulaşım da epey kolay. Eski plaklar, müzik setleri, antika kılıçlar derken yüzyıllık bir yolculuğa çıkıyoruz. Eğer pazarı gezerken yorulursanız dinlenip, sıcak bir şeyler içebilirsiniz. 

Bomonti Antika Pazarı Adres: Bomonti Antika Pazarı, Cumhuriyet, Düzoğlu Sokak, No: 6, 34380, Şişli/İSTANBUL. 

  • Kadıköy Antika Pazarı

İstanbul’un en iyi 11 bit pazarından biri olan Kadıköy Antika Pazarı’nı inceliyoruz. Feriköy Bit Pazarı’ndan biraz daha küçük çaplı olsa da ismi il sınırlarını aşmış. Yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çeken bu küçük pazar İstanbul Anadolu yakası halkı tarafından beğeni ile takip ediliyor. Kadıköy Belediyesi ile İstanbul Eski Eşya ve Antika Sevenler Derneği’nin iş birliği ile organize edilmiş. Her hafta cumartesi günleri kurulan antika pazarı, yıllanmış eşya severlerin toplanma adresi oluyor. 

Kadıköy Bit Pazarı Adres: Hasanpaşa Mahallesi, Uzunçayır Caddesi, No: 2/34, 34722, Kadıköy/ İSTANBUL

  • Tuzla Bit Pazarı

Tuzla Bit Pazarı her hafta cumartesi ve pazar günleri sabah 07.00 ile akşam 18.00’a kadar hizmet vermektedir. İstanbul merkeze biraz uzak olsa da yine de görülmeye değer. Anadolu yakasının en ucunda bulunan Tuzla Bit Pazarı renkli bir dünya. Eski koltuklardan, perdelere kadar aradığınız her şeyi bulma imkanı sunuyor. 

Tuzla Bit Pazarı Adres: İçmeler, D100, No: 36, D: 1, 34947, Tuzla/İSTANBUL

  • Dolapdere Bit Pazarı

Burası eskimiş fakat ucuz olan eşyaların satışının yapıldığı bir pazar. Dolapdere Bit Pazarı, antika eşyaların yanı sıra az kullanılmış ürünlerin de uygun fiyatlı satışını gerçekleştirmektedir. Uzun yıllardır her hafta pazar günü Beyoğlu’nda kurulan pazarın müdavimleri de epey çoktur. Alışveriş merkezlerinde görmeye alışık olduğunuz ürünleri buradan daha ucuza temin edebilirsiniz. Sabahın erken saatlerinde kurulan pazara kalabalık olması sebebi ile öğleden sonraya kalmamanızı tavsiye ediyoruz.

Dolapdere Bit Pazarı Adres: Dolapdere Bit Pazarı, Yenişehir Mahallesi, Hacı İlbey Sokak, No: 13, Beyoğlu/ İSTANBUL.

istanbul-bit-pazari-2

  • Horhor Antikacılar Çarşısı

İstanbul’un Fatih ilçesinde yer alan Horhor Bit Pazarı, İstanbul’un en iyi 11 bit pazarı listemizde. 200’den fazla antika dükkanını barındıran bölge uzun yıllardır biliniyor. Bit pazarı olarak nitelendirilse de görünüş olarak eski tip çarşıyı andırıyor. Horhor Bit Pazarı, 6 katlı binanın içinde. Aslına bakarsanız her ne kadar pazar desek de burası haftanın her günü hizmet vermektedir. Ulaşım açısından da merkezi konumda yer alması Horhor Bit Pazarı’nı daha da cazip kılıyor. Günümüzde bazı dönem filmleri ya da reklam filmleri için kiralanan antika eşya dükkanları büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Aynı zamanda sanata da hizmet veren bir pazar desek yeridir. 😉

Horhor Antikacılar Çarşısı Adres: Horhor Antikacılar Çarşısı, İskenderpaşa, Horhor Caddesi, Tulumba Sokak, No: 13, 34080, Fatih/ İSTANBUL.

  • Bakırköy Bit Pazarı

Yüksek kaliteli eşyalar için Bakırköy Bit Pazarı. Tam ismi Bakırköy Bit Pazarı ve Sanatkarlar Çarşısı olan yer oldukça sıradışı bir mekan. Yüksek kaliteli eşyaların ve sanat değeri yüksek eserlerin satıldığı zengin bir pazar. Nitekim bu pazarda satılan eşyalar mezatlar tarafından da beğeni ile karşılanıyor. Mezatlardaki sanat eserleri dışarıda satılan fiyatlarından oldukça ucuza satışı yapılıyor. Her hafta cumartesi günü sabah 08.00’da açılan pazar, akşam 20.00’a kadar hizmet veriyor. 

Bakırköy Bit Pazarı Adres: Bakırköy Bit Pazarı, Cevizlik Mahallesi, Hüsreviye Sokak, Biberoğlu Sağkol İş Merkezi, No: 16, Bakırköy/ İSTANBUL.

  • Ambarlı Bit Pazarı

Avcılar’daki Ambarlı Bit Pazarı, geçtiğimiz yıllarda kapanmasına rağmen kapılarını yeniden açtı. Yaklaşık 400 tezgahın yer aldığı bölge “Nostalji ve Antika Pazarı” olarak da biliniyor. Her hafta pazar günleri 05.00 ile 20.00 arası hizmet vermektedir. Giyimden, oyuncağa; ev tekstilinden, dekorasyona kadar çeşit çeşit ürünü bir arada bulabilmeniz mümkün. 

Ambarlı Bit Pazarı Adres: Ambarlı Bit Pazarı, Ambarlı Mahallesi, Siteler Bölgesi, Fevzi Çakmak Caddesi, 46A, 34315, Avcılar / İSTANBUL.

  • Çukurcuma Antika Pazarı

İstanbul’un tarihi kadar eski olan Çukurcuma’da kurulan Çukurcuma Antika Pazarı. Aynı zamanda İstanbul’un en iyi 11 bit pazarı listemize giriş yapıyor. Tıpkı şehrin köklü tarihi gibi değerli antika eşyalar ile dolu bir mekan. Sadece ucuz ürünler yer almıyor bu pazarda. Semtin çeşitli yerlerinde düzenlenen müzayedeler sırasında satılan pek kıymetli eşyalar da yer alıyor. Kendinize müzayededen kıymetli bir parça seçmek istemez misiniz? Salonunuza yakışacak en güzel vazoyu seçmeniz için sizi Çukurcuma Antika Pazarı’na davet ediyoruz. 

istanbul-bit-pazari-1

  • Mecidiyeköy Antika Pazarı

Geçmişten günümüze kadar gelmeyi başarmış en nadide parçaların sergilendiği Mecidiyeköy Antika Pazarı. Dışarıdan bakınca her ne kadar bir pasajı andırsa da içerisi adeta tarih kokuyor. İki katlı binanın hemen hemen her köşesinde tarihten bir iz bulabilirsiniz. Sayısız antikacının yer aldığı Mecidiyeköy Antika Pazarı haftanın her günü hizmet veriyor. Saat 09.00 ile 18.00 arası burayı ziyaret edebilirsiniz. 

Mecidiyeköy Antika Pazarı Adres: Mecidiyeköy Antikacılar Pazarı, Kuştepe, 34387, Şişli/ İSTANBUL.

  • Küçükpazar Bit Pazarı

Son zamanlarda adından sıkça söz ettirmeye başlayan Küçükpazar Bit Pazarı’nı sizler için inceliyoruz. Her ne kadar kapladığı alan gitgide küçülse de yine de Balat’ın en popüler noktalarından biri. Canlılığını yitirmeyen caddeye uyum sağlamış Küçükpazar. Her cumartesi sabahın ilk ışıkları ile açılıyor. İstanbul’daki en kaliteli ve en dayanıklı eski eşyaları, antikaları burada bulabilmeniz mümkün. 

istanbul-bit-pazari.jpg

Yorum ekle