Yolcu360 Blog
En iyi Exxen dizileri

En İyi Exxen Dizileri 2023

En iyi Exxen dizileri 2023 listemizle karşınızdayız.

Televizyonun altın çağını geride bıraktığımız günümüzde, internet ilgi görmeye devam ediyor. Değişen ve gelişen teknolojiyle birlikte hayatlarımızın vazgeçilmezi haline geldi internet. Şartlar gereğince medya sektöründe çalışanlar da bu durumu değerlendirmek istedi haliyle. Artık günümüzde internet üzerinden yayınlar yapılıyor. Hatta neredeyse bu yayınlar kendisine, televizyon programlarından çok daha fazla izleyici buluyor. 

Sürekli ismini duyduğumuz ya da kullandığımız dijital platformlar var. Netflix, BluTv gibi içerik platformları bunlar. Tıpkı televizyondaki gibi dizi, film, belgesel, yarışma programlarını artık bu mecralar aracılığıyla izleyebiliyoruz. Belli üyelik koşullarını karşıladığımız takdirde, birçok içeriğe aynı anda internet aracılığıyla erişebiliyoruz. İşte Exxen de bu platformlardan biri. 

Exxen Acun Medya tarafından kurulan, 1 Ocak 2021 itibariyle yayın hayatı başlayan bir dijital içerik platformu. Henüz çok yeni bir oluşum olmasına rağmen epey ses getirdiğini söylemeliyiz. Peki Exxen’de nasıl içerikler var, güzel dizi önerileriniz neler dediğinizi duyar gibiyiz. Bu nedenle sizin için bir araştırma yaptık. 

İzleyenlerin çok beğendiği ve En İyi Exxen Dizileri 2023 listesine giriş yapmayı başarmış içerikleri, sizin için bir araya getirdik. Gelin hep beraber listemize göz atalım.

Gibi

gibi.png

Oyuncular: Feyyaz Yiğit, Kıvanç Kılınç

Sezon Sayısı: 3

Bölüm Sayısı: 12

Exxen isimli ücretli dijital platformun en beğenilen dizilerinden biri Gibi. Dizinin senaryosu, Cinayet Süsü, Ölümlü Dünya filmleriyle hayatımıza giren ve çok sevilen Feyyaz Yiğit tarafından yazılıyor. Gibi bir güldürü dizisi, izleyicilerin beğenisine bakılırsa bu işte oldukça başarılı. Çok fazla spoiler vermeden anlatmak gerekirse aslında dizi, Yılmaz ve İlkkan isimli iki arkadaşın başına gelenleri konu ediniyor. Bu ikilinin dizi boyunca tatlı atışmalarına şahit oluyoruz. Ayrıca doğal, basit hayatlarında başlarına türlü türlü belalar açmayı başarıyorlar. Neyse daha fazla anlatmayalım. Ama izlenmeye değer olduğunu söylemeden de geçmeyelim tabii. Gülmeye hasret kaldığımız bu pandemi döneminde, ilaç gibi gelecektir.

Vahşi Şeyler

exxen-dizileri

Oyuncular: Nurgül Yeşilçay, Selim Bayraktar, Hazal Türesan, Aytaç Uşun

Sezon Sayısı: 1

Bölüm Sayısı: 8

Sizleri spoiler bombardımanına tutmadan, oldukça yalın anlatmaya çalışacağız. Dizide, boşanma arifesindeki çiftimizi izliyoruz. Neredeyse birbirlerinden ölesiye nefret edecek kadar anlaşamadıklarına tanık oluyoruz. Ama o da ne? Bir anda her şeyi tepetaklak eden bir olay yaşanıyor. Tabii olayın ne olduğunu, çiftin ne yaşadığını bırakın da söylemeyelim! Fakat şunu bilin ki bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmuyor. Yaşanan bu olay neticesinde isteseler de ayrılamayacakları bir noktaya taşınan ilişkileri, izleyenleri gülümsetecek nitelikte. Neyse size daha fazla kopya vermeden izlemenizi tavsiye edip konu kısmını geçelim en iyisi. Ayrıca unutmadan bu dizide pandemiye de yer veriliyor. Aynı bizim yaşadığımız o garip dönemleri kahramanlarımız da yaşıyor. Bol bol maske takan kişi göreceğiniz bu dizi de izleyiciden tam not almış olanlardan. 

Hükümsüz

Oyuncular: Burçin Terzioğlu, Hande Doğandemir, Alican Yücesoy

Sezon Sayısı: 1

Bölüm Sayısı: 10

Bu dizide de çok sevilen oyuncular yer alıyor. Biraz gerilimli bir dizi olduğunu iddia edelim. Esma ve Filiz’in kötü olaylar neticesinde yollarının kesişmesiyle hızlanıyor. Biraz işin içine hak, hukuk, adalet, avukat girecek. Ama daha fazlasını söyleyemeyiz. Ser verip sır vermemek bu işin kuralı. Gerilim dizilerini severim diyorsanız sizin için oldukça iyi bir seçenek.

Öğrenci Evi

exxen-dizileri-2

Oyuncular: Baran Bölükbaşı, Bertan Aslani, Samet Kaan Kuyucu, Ozan Güçlü

Sezon Sayısı: 1

Bölüm Sayısı: 10

Bu dizi biraz daha gençlik dizisi tadında diyebiliriz aslında. Üniversite hayatını anlatıyor. Ülkenin farklı noktalarından gelen dört kişiyi aynı çatı altında buluşturuyor. Onların yaşadıklarına ve arkadaşlıklarına tanık oluyoruz. Bayılırım gençlik dizilerine diyenler için daha fazla anlatmayalım ki kendileri izlesinler!

Şeref Bey

exxen-dizileri-3

Oyuncular: Haluk Bilginer, Songül Öden, Ertan Saban, Devrim Yakut

Sezon Sayısı: 1

Bölüm Sayısı: 10

Yine çok sevilen oyuncuları bir arada gördüğümüz bir yapımla karşı karşıyayız. Bu proje Exxen’in çıkış projelerinden biri. Şeref Bey ve hayatında olup bitenlere kafa yoruyoruz. Aslında merak uyandırıcı, ilginç bir dizi. Şeref Bey karakterine kim can veriyor sizce? Evet doğru, bildiniz! Haluk Bilginer.

İşte Bu Benim Masalım

Oyuncular: Aleyna Tilki, Cemal Can Canseven

Sezon Sayısı: 1

Bölüm Sayısı: 8

Bu dizi aslında Exxen’in başlangıç projelerinden biriydi. Müzikal türünde bir dizi. Dizinin başrollerini paylaşan kişiler, dizide de aynı isimlerle karakterlere hayat veriyor. Bir gençlik dizisi olduğunu söyleyelim. Aleyna Tilki sesi çok güzel ama sahneye çıkmaya utanan, fobisi olan bir karakteri canlandırıyor. Cemal Can ise ona bu konuda yardımcı olan kişi. Sonrasında ne olacağını biz söylemeyelim, müzikal sevenler izlesin öğrensin diyelim.

Olağan Şüpheliler

exxen-dizileri-4

Oyuncular: Bennu Yıldırımlar, Ceren Moray, Yasemin Allen

Sezon Sayısı: 1

Bölüm Sayısı: 10

Gerilim dolu bir dizi daha. Üç kadının otelde eşleriyle birlikte sürpriz bir kutlama yaptıktan sonra başına gelenleri izliyoruz. Hatta gerile gerile izliyoruz diyebiliriz. Beklenmedik olaylardan sonra bahsi geçen üç kadın, kendilerini aksiyonlar zincirinin içinde buluyor. Sormayın, daha fazla anlatamayız!

Ölüm Zamanı

Oyuncular: Ahmet Mümtaz Taylan, İdris Nebi Taşkan, Ece Yaşar, Mert Ramazan Demir, Nilsu Berfin Aktaş, Mert Yazıcıoğlu

Sezon Sayısı: 1

Bölüm Sayısı: 8

Bu dizi, görüntü ve mekan kullanımı konularında oldukça takdir topladı. Hala da toplamaya devam ediyor. Yine bir gerilim dizisi. Aslında biraz Amerikan tarzı gençlik filmlerine benziyor. Dizide iki çiftin kampa gitmek istediğine tanık oluyoruz. Keşke gitmeseler değil mi ama? Bizi dinlemiyorlar elbette ve kampta ardı arkası kesilmeyen bir sürü olay yaşanıyor. Ayrıntı veremeyiz fakat gerilim sevenlere tam sizlik diyebiliriz.

Sihirli Annem

İlki 2003 yılında çekilen Sihirli Annem dizisi, özellikle o dönemin kız çocukları için büyük bir ekol haline geldi. Türk yapımı çocuk fantastik dizisi olması ile de önemli olan Sihirli Annem, bu alanda çok büyük bir başarı hikayesi yazdı. Süreç film tarafından başlatılan bu proje, 2012 yılına kadar devam etti. Adeta bir nesil onunla büyüdü. 240 bölümlük Sihirli Annem efsanesinde Defne Joy Foster, Zuhal Topal, Nevra Serezli, Gül Onat, Metin Serezli, Ebru karanfilci, İnci Türkay, Şahap Sayılgan gibi isimler oynadı. Sihirli Annem’in sihrini güncel bir versiyonlar Exxen’de izlemek mümkün. Çünkü kanalın sahibi Acun Ilıcalı, kızı Melisa’nın tekrar tekrar izlediği bu dizinin yeni versiyonu için kolları sıvadı. 21 bölümden oluşan ve 2 sezon olan yeni Sihirli Annem dizisi, çok sevildi. Ortalama 45 dakika olan her bir bölüm, özellikle kız çocukları için muhteşem bir izleme deneyimi sunuyor. Yeni Sihirli Annem dizisinin oyuncuları ise Açelya Topaloğlu, Emre Altuğ, Nergis Kumbasar. 

İlginç Bazı Olaylar

Türk dizileri içinde bambaşka bakış açılarına şahit olmaya başladık. Özellikle online platformlar, farklı dizi alternatiflerine daha açık. Exxen dizileri içinde de böyle güzel bir seçenek var: İlginç Bazı Olaylar. tek sezonluk dizide 37 yaşında Bursa’da ailesiyle yaşayan bir genç adamın hikayesi anlatılıyor. Nişanlısı tarafından terk edilen İbo, trajikomik olaylar yaşarken siz de onda kendinizden çok şey bulabilirsiniz. İbrahim Büyükak, Zafer Algöz, Füsun Demirel gibi oyuncuları gördüğümüz İlginç Bazı Olaylar dizisine bir şans verin, deriz. 

Leyla İle Mecnun

exxen-dizileri

Televizyonda çok sevilen ve özgün yapısıyla belirli bir hayran kitlesi elde eden Leyla ile Mecnun artık Exxen’de. Leyla ile Mecnun’un yollarının kesiştiğini göreceğiniz yeni bölümler, heyecan verici. Ali Atay’ın özgün karakter oyunculuğuna Cengiz Bozkurt, Deniz Işın, Köksal Engür, Serkan Keskin, Ahmet Mümtaz Taylan, Osman Sonant eşlik ediyor. Leyla ile Mecnun hayranları ve diziyi çok duyup da izlememiş olanlar için yeni bir başlangıç olarak öneriyoruz. 

Sadece Arkadaşız

Artık oyunculuğuna iyice aşina olduğumuz Hazar Ergüçlü ve hem komik hem romantik olma konusunda potansiyeli epey yüksek olan Kubilay Aka Sadece Arkadaşız dizisinde bir araya geldi. Exxen’de keyifle izleyeceğiniz bu dizide romantik komedinin en güncel versiyonlarından birini bulacaksınız. Komik sahneler, aşk, arkadaşlık üzerine günlük bir anlatım var. Kafa dağıtmalık bir dizi. 

Nusaybin Cinleri

exxen-dizileri

Exxen’in en çok izlenen dizileri değil ama en ilgi çekici ve özen yapımlarından biri Nusaybin Cinleri. Alıştığımız “batılı” korku temaları, bizi hiç bir zaman derinden etkilemedi. Ama  büyürken dinlediğimiz  ve bizden olan o hikayelerin tandansları olunca konu, tüylerimiz diken diken olmuyor mu? Nusaybin, farklı dinlerden insanların aynı coğrafyanın kaderini paylaştığı ilginç bir yer. Elbette tüm bu inançların ürettiği kadim kültürün izleri ve korku öğeleri de burada birbiri ile kesişmiş, sentezlenmiş. Senelerdir anlatıla gelen bir hikaye var ki, tüyleri diken diken ediyor. İşte onun belgeseli dizi olarak çekilmiş. 

Katarsis

İnsan kendi acıları, açmazları ve kendisi ile başbaşa kalınca kendi yankı odasından başka şey duyamaz olur. Ama başkalarının açmazları, acıları ve varoluş biçimleri ona ışık olabilir. İşte tam da bu nedenle diğerlerinin neler yaşadığını, yaşadıkları karşısında nasıl durduğunu merak ederiz. Uzman psikolog Gökhan Çınar, Katarsis’te işte tam da bunu yapıyor. Önyargıları yıkıyor, başka bir açıdan baktırıyor, başka deneyimlerle yalnız kalmış hissetmenin karşısında duruyor. Deneyimleri izlemek size çok şey katabilir. Exxen ‘de en çok izlenen dizilerden biri olduğunun da altını çizmek gerek. 

En iyi Netflix dizileri içeriğinden devam etmeye ne dersiniz?

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle