Yolcu360 Blog
Rahmi Koç Müzesi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Çocuklarınızı Mutlaka Götürmeniz Gereken 5 Müze

Çocuklarınızı Mutlaka Götürmeniz Gereken 5 Müze

Çocuklarla gidilecek müzeler hangileri? Çocukları götürebileceğiniz müzeler nerede var? En güzel çocuk müzeleri hangi şehirlerde? İstanbul Oyuncak Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Rahmi Koç Müzesi ve daha fazlası…

Çocuklarınızı Mutlaka Götürmeniz Gereken 5 Müze

Tarihin küçük bir özetini hem de gerçek bileşenleriyle görmemizi sağlayan ender yerlerden olan müzeler, özellikle çocuklarımıza tarih bilinci aşılama konusunda eğlenceli ve merak uyandıran bir keşif vadediyor. Pek çok alanda hizmet veren ülkemiz müzelerinin mümkünse tamamını gezmek ve özellikle de çocukların ilgisini çekecek olanları es geçmemek gerekiyor.

istanbul-oyuncak-muzesi-

İstanbul Oyuncak Müzesi

Çocuklara müze gezme alışkanlığı kazandırabilecek en önemli müze hiç kuşkusuz ki Sunay Akın tarafından hayata geçirilen İstanbul Oyuncak Müzesi’dir. 1800’lerin başından günümüze pek çok ülkeden farklı tipte oyuncağın sergilendiği müze çocukların ilgisini çekecek oyuncakları bünyesinde barındırıyor. Diğer yandan sizin de bir zamanlar çocuk olduğunuzu ve çocuk yanınızı kaybetmediğinizi, hala içinizde barındırdığınızı düşünürsek belki de çocuğunuzdan daha fazla sizin ilginizi çekeceğine de eminiz.

Koç Müzesi

Rahmi Koç Müzesi

Çocukların özellikle içinde yaşadığımız döneme nasıl geldiğimizi anlaması açısından önem arz eden müze, 1994 yılından beri hizmet veriyor. Endüstri ve mühendislikle ilgili materyallerin sergilendiği müze daha çok sanayi toplumunun özetini çıkarmayı amaçlayan bir niteliğe sahip. Sanayinin ortaya çıkışı ve hayatımıza entegre olması sırasında ortaya çıkan bir çok ilginç ve türünün ilk örneği eserin müzede sergilendiğini belirtmeden geçmeyelim.

Rahmi Koç Müzesi ilk olarak İstanbul’da açılmakla birlikte Ankara’da hizmet veren bir şubesi de bulunuyor.

Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi

Cumhuriyetin kuruluşunu anlatan en iyi yer olarak adlandırabileceğimiz müze, Ankara’da, Anıtkabir’de Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesinin bulunduğu şeref salonunun altında yer alıyor. 3000 m²’lik alana sahip müzede Çanakkale Savaşı, Sakarya Muharebesi, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, farklı ve etkileyici tekniklerle sergileniyor.

4 bölümden oluşan müzenin ilk bölümünde Atatürk’e ait özel eşyalar sergilenirken, ikinci bölümde panaromik ve yağlı boya tablolarla yukarıda bahsettiğimiz muharebeler, üçüncü bölümde Milli Mücadele dönemi ve Atatürk Devrimleri anlatılırken, dördüncü bölümde ise Atatürk’ün okuduğu, incelediği, incelerken altlarını çizerek notlar aldığı kitaplar sergileniyor.

Topkapı Sarayı

Osmanlı’ya 400 yıl boyunca idari merkez olarak hizmet veren saray başlı başına bir müze. Mimarisi ile başlayan sergileme, Osmanlı yaşamını anlatan koleksiyonları ile de göz dolduruyor. Osmanlı döneminde farklı yerlerden İstanbul’a getirilen koleksiyon parçalarının da sergilendiği sarayda çocuğunuzla birlikte tarihten bir gün yaşayacağınıza eminiz.

Hava Kuvvetleri Müzesi

Çocukların en çok ilgisini çeken müzelerden biridir Hava Kuvvetleri Müzesi. Uçaklar, uçak motorları, ekipmanlar, silahlar, pilotlara ait aksesuarlar gibi havacılıkla ilgili pek çok bileşeni içinde barındıran müzede sabit olarak sergilenen eserlerin yanında yıl boyunca devam eden dönemsel sergi ve sunumlar da yer alıyor.

Müzelere konforlu bir biçimde ulaşmak üzere yolcu360.com üzerinden araç kiralama yapabilirsiniz. Araç kiralama fiyatlarını karşılaştırabilir, hızlı ve kolay bir biçimde örneğin İstanbul Sultanahmet’te en uygun fiyatlı kiralık araç seçeneğine erişebilirsiniz.

Yorum ekle