Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Cannes : Film Festivali ve ötesinde bir gezi rehberi / Fransa

Cannes : Film Festivali ve ötesinde bir gezi rehberi / Fransa

Cannes Film Festivali ile ünlenmiş bir şehir olarak Avrupa’da adı en çok dillendirilen noktalardan.

Deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarabileceğiniz kumsalları, içinizi ısıtan havası, her yıl Mayıs ayından düzenlenen dünyaca ünlü film festivali ile adından söz ettiren bir Akdeniz şehri Cannes. Nice ile birlikte Güney Fransa’nın en fazla turist ağırlayan şehri konumunda olan Cannes tarihte küçük bir balıkçı kasabasıymış. Zamanla gelişip dünya jet sosyetesinin ilgi odağı haline gelen Cannes’ı daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Cannes nerede ve nasıl gidilir?

Cote d’Azur’un önde gelen şehirlerinden biri olan Cannes Fransa’nın güneyinde yer alıyor. Akdeniz kıyısındaki şehir Fransa’nın en zenginlerine ev sahipliği yapıyor. Cannes’da havalimanı bulunmadığı için şehre en kolay ulaşım Nice Cote d’Azur Havalimanı üzerinden sağlanıyor. Siz de Nice seyahatinizi Cannes ile birleştirmeyi düşünürseniz havalimanından araç kiralayarak sadece 45 dakikada Cannes’a ulaşabilirsiniz. Şehre Marsilya’dan gelmeyi düşünenler için yolculuğun iki saate yakın sürebileceğini hatırlatmak isterim. Bu keyifli yolculuk için Yolcu360’tan bir araç kiralamak en mantıklı tercih olacaktır. Nice Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Cannes gezi rehberi

Cannes gezinize ilk olarak şehrin tarihi havasını soluyarak başlamaya ne dersiniz? Le Suquet olarak bilinen eski şehir bölgesi dar ve dolambaçlı sokaklarıyla gezmesi bir hayli keyifli. Yüzyıllar öncesinden kalma tarihi binalar sizi adeta zaman yolculuğuna davet ediyor. Lüks oteller ve butik mağazalarla çevrili olan La Croisette günün her saati canlı ve kalabalık.

Şehrin ünlü sahil yolunda yürürken bir yanınızda milyon dolarlık yatlar, bir yanınızda ihtişamlı binalarla kendinizi bambaşka bir dünyada hissetmeniz mümkün. Her yıl yüzlerce yönetmen, oyuncu ve sanatçıyı ağırlayan Cannes Film Festivali binası Palais des Festivals de bu cadde üzerinde yer alıyor. Yıl boyunca pek çok müzik ve tiyatro etkinliğine de ev sahipliği yapan bina önünde fotoğraf çektirmeyi unutmayın☺

Şehrin yerlileri gibi vakit geçirmek isteyenler Marche Forville’yi listelerine ekleyebilir. Pek çok restoranın yer aldığı Rue Meynardiers’teki kapalı pazarda yöreye özgü tatları deneyebilir, Fransız şarabı eşliğinde keyifli bir yemek molası verebilirsiniz.

Birbirinden ünlü isimlerin el izlerinin sergilendiği Les Alless des Etoiles’i de mutlaka görmenizi öneririm. Meryl Streep, Robert de Niro, Gerard Depardieu el izlerini görebileceğiniz ünlü simalardan sadece birkaçı. Vaktiniz varsa yüzyıllar öncesinden kalma bir manastıra ev sahipliği yapan ve sadece tekne ile ulaşılabilen Iles de Lerins’e uğramayı sakın unutmayın.

Yorum ekle