Yolcu360 Blog

Bergama’da Ne Yenir, Nereye Gidilir?

Ege bölgesi, özellikle mayıs-ekim döneminde yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Bergama da işte bu turistlerin en çok görmeyi istediği noktalardan biri. Bergama ‘ya nasıl gidilir? Bergama ‘da ne yenir? gibi sorularla aklınız meşgul olabilir.

Seyahatlerini Başka Dünyalar Da Var adı altında kaleme alan gezgin çift Merve & Furkan sizler için çok özel bir Bergama turu rehberi hazırladı… Eğer bu yaz yolunuz İzmir’den ya da bir şekilde Ege Bölgesi’nden geçecekse, çok işinize yarayacak gezi notlarını bu yazımızda bir arada bulabileceksiniz…

Gözden kaçırılan güzellik

 

Burası, güzel ülkemiz Türkiye’nin cennet köşesi Ege Bölgesi’ndeki tatil, seyahat ve gezi destinasyonları arasında değeri en az bilinen yerlerden biri. Genellikle yaz tatili için tercih edilen Ege’nin kıyı kesimlerine insanlar akın ederken, biraz iç kesimlerinde kalan Bergama gibi yerler ise gözden kaçabiliyor.

Oysaki Bergama, sahip olduğu değerli tarihi geçmişi ile ülkemiz sınırları içerisinde bulunan en kıymetli noktalardan. İşte bizde M.Ö. 3000’li yıllardan beri yaşamın süregeldiği bu toprakların değerinin biraz daha fazla bilinmesi gerektiğini düşündük ve eğer Ege gezisi sırasında 1 gününüzü bu güzel ilçeye ayırırsanız sizlere yardımcı olsun diye güzel bir Bergama gezi rehberi hazırladık.

Bu güzel tatil beldesi hem bağlı olduğu İzmir’in hem de ülkemizin en büyük ilçelerinden biri. Biraz önce de belirttiğimiz gibi buranın bizce hak ettiği değeri görememesinin en önemli sebeplerinden birisi kızgın kumlardan serin sulara atlayabileceğiniz kıyılardan biraz uzak olması. İzmir şehir merkezine yaklaşık 100 km uzaklıkta.

Bergama’da gezilecek yerler

Dedik ya bu bölgenin tarihi geçmişi çok eskilere dayanmakta diye. Hal böyle olunca Bergama gezilecek yerler listesi de baştan aşağı antik kentlerle, müzelerle, hamamlarla dolu oluyor. Tabi bunların arasında en önemlisi de Bergama şehir merkezine hakim bir tepede kurulmuş olan Pergamon Antik Kenti. İçerisinde bir çok önemli tarihi eseri barındıran antik kentin en önemli noktaları ise Bergama Akrapolü ve Asklepion.

Gezilecek diğer noktalar ise şöyle: İlçe merkezinde bulunan ve bölgenin o değerli geçmişine ait tüm izleri incelemenize olanak sunan Bergama Müzesi. Yine merkezde bulunan MS 2. Yüzyılda Roma İmpratorluğu döneminde yapıldığı düşünülen Kızıl Avlu (Serapeion). Eski bir Osmanlı mimarisi olan Hacı Hekim Hamamı. Son olarak da Kleopatra’nın bile gelip şifalı sularında güzelliğine güzellik kattığı iddia edilen Güzellik Ilıcası olarak sıralayabiliriz.

Bergama ’ya nasıl gidilir?

Bütün bu anlattıklarımızdan sonra buraya gitmeye karar verdiniz ve sıra ‘Bergama’ya nasıl gidilir’ sorusunun cevabını bulmaya geldiyse eğer şu anda tam olarak doğru yerdesiniz. 🙂

Bergama’ya özel araç ile O-5, E881 veya D230 kara yollarından birini tercih ederek ulaşım sağlayabilirsiniz. İnanır mısınız buraların tadı ancak araba ile gezildiğinde çıkıyor. O yüzden özel aracınız yoksa en güzel alternatiflerden biri güvenilir bir yerden araç kiralamak. Bu konuda sizlere onlarca farklı alternatif sunan Yolcu360’tan en uygun araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz.

İstanbul’dan arabayla kaç saat? > Yaklaşık 6 saat

Ankara’dan arabayla kaç saat? > Yaklaşık olarak 7.5 saat

Uçak ile İzmir’e gelmek ve oradan Bergama’ya geçiş yapmak da bir seçenek. İzmir ile arası ortalama olarak 1.5 – 2 saat sürüyor. Buradan yine Yolcu360’tan uygun fiyatlı kiralık araç temin ederek Bergama’ya kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bergama’da ne yenir ?

Bergama’da ne yenir sorusuna en ilginç cevaptan başlamak istiyoruz. Hiç karanfilli leblebi duydunuz mu? Evet öyle bir şey var ve burada oldukça meşhur. Karanfil tadını sevenlere duyurulur.

Bunun dışında adını genelde lokma tatlısı olarak duyduğunuz şey burada alışık olmadığımız bir şekilde tatlı değil tuzlu yapılıyor. Genelde yapıldıktan sonra çevreye ücretsiz olarak dağıtılan bu tatlı-tuzlu ilk başta akılları düşen şüphenin aksine oldukça lezzetli.

Meşhur olan diğer yöresel yemekler arasında ise çığırtma, nohut böreği, kabak çiçeği dolması ve balık köftesi bulunuyor. Bir başka gezi rotasında buluşmak dileğiyle…

Merve & Furkan’ın İzmir’in bu güzel ilçesi hakkındaki kapsamlı rehberine ulaşmak için Bergama Gezi Rehberi‘ni ziyaret edebilirsiniz…

Yorum ekle