Yolcu360 Blog
balikesirli-unluler-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Balıkesirli Ünlüler Kimler?

Balıkesirli Ünlüler Kimler?

Ünlü isimlere dair en çok merak edilen konuların başında nereli oldukları geliyor. Balıkesirli ünlülerin kimler olduğunu merak edenler için detaylı bir içerik hazırladık. Televizyon, tiyatro, spor, siyaset dünyasından Balıkesir doğumlu ünlü isimleri merak ediyorsanız bu içeriğe göz atabilirsiniz.

Ayvalık tostu, Balıkesir kaymaklısı gibi birçok yöresel lezzeti ile öne çıkan Balıkesir sadece yemeği ve tatlısı ile ön planda değil. Aynı zamanda pek çok ünlü ismin de doğduğu ilimiz. İşte Balıkesirli ünlü 10 isim…

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!
  • Zerrin Tekindor

balikesirli-unluler

1964 yılında Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. Yükseköğrenimini 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde tamamladı. 2004, 2010 ve 2014 yıllarında Afife Jale Tiyatro Ödülüne layık görüldü. Tiyatro kariyeri ile resim kariyerini sürdürdü ve pek çok kişisel sergi açtı. Aşk-ı Memnu dizisindeki “Matmazel” rolü ile geniş kitlelerce tanındı.

  • Hande Erçel

balikesirli-unluler-

1993 yılının Kasım ayında dünyaya gelen güzel oyuncu aslen doğma büyüme, Balıkesir Bandırmalıdır. Hande Erçel Fox Tv ekranlarında yayınlanan Sen Çal Kapımı isimli dizi de Eda Yıldız karakteri için kamera karşısına geçmiştir. Güzel oyuncu daha önce de rol aldığı başarılı projeler ile adından söz ettirmiştir. Oynadığı diziler arasında Güneşin Kızları (Selin Yılmaz), Aşk Laftan Anlamaz (Hayat), Siyah İnci (Hazal), Halka (Müjde Akay), Azize (Azize Günay) yer almaktadır.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü mezunudur. Ekranların sevilen oyuncularından Gamze Erçel’in de ablasıdır. Annesinin ismi Aylin Erçel, babasının ise Kaya Erçel’dir. Hande Erçel başarılı oyunculuğu ve sıcakkanlı tavırlarıyla her kesimden büyük bir sevgi ile karşılanmaktadır.

  • Afra Saraçoğlu

balikesirli-unluler-1,

Afra Saraçoğlu baba tarafından aslen Balıkesir Edremitlidir. 1997 doğumlu güzel isim, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde eğitim almıştır. Başarılı oyuncu bir anı defteri tuttuğunu ve gün içinde kendisini ne etkilediyse onları yazdığını belirtmiştir.

Afra Saraçoğlu’nun oynadığı sinema ve dizilere de bakalım, istedik. En Güzeli (2015 – Sinema filmi), İkinci Şans (2016 – Sinema filmi), 2017 Fazilet Hanım ve Kızları – Dizi (Ece Çamkıran), Kötü Çocuk (2017 – Sinema Filmi), Aşk Bu Mu? (2018 – Sinema Filmi), İyi Oyun (2018 – Sinema Filmi), 2019 yılında ise Kardeş Çocukları dizisinde rol almıştır. Kardeş Çocukları dizisinde Hayat karakterini canlandırmıştır.

  • Barış Falay

balikesirli-unluler-2

Sinema ve diziler de canlandırdığı karakterler ile ekran severler tarafından büyük bir beğeni ile takip edilen Barış Falay 1972 yılında doğmuştur. Aslen Balıkesir, Edremitli olan Falay’ın babası TRT’de elektronik teknisyeni olarak çalışmış, annesi ise Edebiyat Öğretmenliği yapmıştır. Kendisinden 5 yaş büyük bir Biriz Falay Göksu isminde çok iyi anlaştığı bir ablası vardır. Barış Falay yaşantısını, Ankara, Diyarbakır ve sonrasında tekrar Ankara’da sürdürmüştür. Küçükken mahallede skeçler yapan bir çocukluk geçirmiş, yetenekli olduğunun farkında olmadığını ama ablasının sık sık dile getirdiğini belirtmiştir. Skeçler için hiçbir şey bulamasa bile karnım ağrıyor diye kendisini yerlere attığını bir röportajında esprili bir şekilde dile getirmiştir.

Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü mezunudur. Birçok özel tiyatro ve Ankara Devlet Tiyatrosu’nda yer almıştır. 1997 senesinde ise İzmit Şehir Tiyatrosu sanatçısı olmuştur.

  • Eylül Öztürk Özkan

balikesirli-unluler-3

Eylül Öztürk Özkan 4 Haziran 1986 Balıkesir’de doğumludur. Ailesinin yurt dışında görev yapması sebebiyle uzun yıllar yurt dışında yaşamıştır. Flemenkçe, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Belçika’da uluslararası bir tiyatro grubunun seçmelerine katılmış, 5 yıl boyunca bu grupla beraber çeşitli oyunlarda ve yabancı müzikallerde rol almıştır. İstanbul Üniversitesi Yunan Dili ve Edebiyatı’ndan sonra üniversite hayatına Maltepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları bölümünde devam etmiştir. 2015 yılında yayınlanmaya başlayan “Benzemez Kimse Sana” yarışma programı ile büyük bir ivme yakaladı.

2017 yılında iş insanı Barış Kenan Özkan ile evlenen başarılı ismin bu evliliğinden Alex ve Alice adında 2 çocuğu dünyaya bulunuyor.

2018 yılında ”4 Kadın Zamanı” programının dört sunucusundan biri olan Eylül Öztürk, 2019 yılında ise “Eylül Öztürk ile Hey Anne” programının sunuculuğunu yapmıştır.

  • Kazım Akşar

balikesirli-unluler-4

Sahne Yönetmeni, Oyuncu ve Yazar olarak çalışmalarını sürdüren Kazım Aşkar 1953 yılında Balıkesir Burhaniye’de doğmuştur.  Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölüm mezunudur. Devlet Tiyatroları ile, Tiyatro İstanbul, Tiyatro Ayna gibi özel tiyatrolarda da oyunculuk ve yönetmenlik görevini üstlenmiştir.

1988 senesinde, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünde 4 sene eğitmen olarak çalışmıştır. ODTÜ ve Kadir Has Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmalar yapmıştır.

1970’te radyoda Çocuk Saati programına girmiş sonrasında yine radyoda, Arkası Yarın, Mikrofonda Tiyatro’da, oyuncu ve yönetmen olarak çalışmıştır. 1986 ve 1987’de İngiltere’ye Devlet tarafından gönderilen başarılı oyuncu Akşar, National Theatre’da Peter Hall ile; Entertaining Strangers (David Edgar), The Winter’s Tale (Shakespeare), The Tempest (Shakespeare) ve Cymbeline (Shakespeare) oyunlarında yardımcı olarak çalışmıştır.

Oyunlaştırdığı eserleri Dorian Gray’in Portresi, Yeraltından Notlar ve Beyaz Geceler oyunlarıdır. Pek çok tiyatro oyununda sahne almış, pek çok tiyatro oyununu ise yönetmiştir. Sinema, dizi ve tiyatro oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçısı olarak da birçok projede yer almıştır.

  • İlker Ayrık

balikesirli-unluler-5

16 Ekim 1979 tarihinde Balıkesir’de dünyaya gelen ünlü oyuncu, sunucu ve tiyatrocu İlker Ayrık’ın aslen Arnavut kökenlidir. Babasının ismi ise Vehbi Ayrık’tır. Bir ablası, bir de abisi vardır. Başarılı isim oynadığı dizi ve sinema filmlerinin yanı sıra son dönemlerde ekranlarda sunucu olarak başarıdan başarıya koşuyor. Balıkesir Lisesi’nde eğitim gördüğü dönemde tiyatro ile ilgilenmeye başlamıştır. 1997 senesinde tiyatro hayalinin peşinden koşarak İstanbul’a gitmiş İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde kurslara katılmıştır. 2 yıl kursiyer olarak eğitim almış ardından Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne girmiştir. Ardından Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro bölümünü bitirmiş, 2005 ve 2006 yılları arasında tiyatrocu arkadaşı Aykut Taşkın ile Pervasız Tiyatro’yu kurmuştur.

  • Neptün Soyer

balikesirli-unluler-6

Neptün Soyer İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi. Neptün Soyer aslen Balıkesir doğumludur. Hem anne hem öğretmen olan Soyer ayrıca kooperatifler birliği başkanıdır. İzmir-Koop’un ilk kadın başkanı ve aynı zamanda matematik öğretmenidir. 2000 ve 2017 yılları arasında 17 sene matematik öğretmeni olarak köy ilkokullarında öğretmenlik yapmıştır. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü mezunudur.

Memur bir babanın kızı olarak dünyaya gelmiş, babasının mesleği sebebi ile birçok farklı şehirde okumuştur. Sığacık’ta üretici pazarını kuran isimlerin başında yer almaktadır.

Resmi instagram hesabının kullanıcı ismi @neptunsoyer, twitter hesabı ise @neptunsoyer ‘dir.

  • Meltem Avcı

balikesirli-unluler-7

Meltem Avcı 30 Ocak 1997 tarihinde Balıkesir’de dünyaya gelen başka bir ünlü isimdir. Başarılı sporcu basketbola kariyerine önce Antalya Kolejinde forma giyerek başlamış ve 2014 yılında Beşiktaş kulübüne transfer olmuştur. Burada 4 yıl Uzun Forvet pozisyonunda başarılı bir şekilde forma giymiş ve bu sırada Yıldız ve Genç Milli Takımlarında forma giymiştir. 2018-19 sezonuna gelindiğinde sezon başında Çukurova Basketbol takımına transfer olmuştur.

Kariyeri boyunca oynadığı tüm takımlarda ligde toplam 83 karşılaşmada forma giymiş ve toplam 18:34:27 süre sahada kalarak maç başı 5,12 sayı ortalaması ile toplam 425 sayı atma başarısı göstermiştir.

  • Karahan Çantay

balikesirli-unluler-8

1973 yılının aralık ayında Ankara’da dünyaya gelen ünlü isim aslen Balıkesirlidir. Karahan Çantay 2021 yılında elim bir trafik kazasında hayata gözlerini yummuş tüm sevenlerini yasa boğmuştur. ODTÜ Matematik Bölümü son sınıfı öğrencisi iken 1995 senesinde Mr. Turkey yarışmasında birinci olmuştur. Daha sonra 1996’da İstanbul’da düzenlenmiş olan Mr. World Erkek Güzellik yarışmasında ülkemizi temsil etmiş ve yarışmada 3.lük elde etmiştir.

Sinema, spor, tiyatro gibi birçok alanla adını duyurmuş Balıkesir doğumlu ünlü isimlere yer vermeye çalıştık. Türkiye’nin en kalabalık on yedinci şehri olma özelliği taşıyan Balıkesir ilimizde doğmuş ünlü isimleri okurken keyif almanızı dileriz.

 

 

 

 

Yorum ekle