Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ege ve Akdeniz Sahilleri’nde Görmeniz Gereken 6 Yer

Ege ve Akdeniz Sahilleri’nde Görmeniz Gereken 6 Yer

Enerjini yükseltecek tatil fikirlerine mi ihtiyacınız var? Ege ve Akdeniz sahilleri tam size göre! Şöyle dolu dolu bir tatil yapsak dediğinizi duyar gibiyiz. O halde en iyi tatil fikirlerimize göz atmadan valizinizi hazırlamayın. 😊 İddialıyız. Yazın en iyi tatil fikirleri, benzersiz tatil rotaları ile karşınızdayız. 

Yurt Dışı Turu Seçimi Nasıl Yapılır? yazımız için tıklayın.

  • Cıvıl Cıvıl Kaş

Kaş ülkemizin en iyi tatil fikirleri arasında ilk sırada yer alıyor. Gün batımının eşsiz turunculuğu ile göz kamaştıran, her anı cıvıl cıvıl Kaş. Yaz aylarında milyonlarca turisti ağırlayan bölge hem kamp severlerin hem de eğlence severlerin vazgeçemediği rotalardan biri. Kekova Antik Kenti’nin büyüleyici güzelliğine kapılıp giderken, Likya Yolu’nun ferahlatıcı manzarası ile huzur bulacaksınız.

Ulaşım açısından da oldukça rahat bir güzergaha sahip Kaş’a Antalya ya da Dalaman Havalimanlarından kolaylıkla gidebilirsiniz. Lüks otellerin yanı sıra butik otel seçenekleri ile de adeta biçilmiş kaftan. Tekne turları ile Korsan Mağarası, Kaleköy ve özellikle Batık Şehir rotalarını ziyaret etmeyi unutmayın. 

  • Ege ve Akdeniz Sahilleri: Huzurun Adresi Akyaka

ege-ve-akdeniz-sahilleri-akyaka.jpg

Rüzgarın denizle kucaklaştığı yer olarak bilinen Akyaka sizi huzur dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Sörf tutkunlarının dalgalarla dans ettiği, ülkenin en güzel tatil lokasyonlarından biri. Cittaslow olmayı sonuna kadar hak eden bölge eşsiz manzarası ile görenleri kendine aşık ediyor. “Bu yaz huzur dolu bir tatil istiyorum.” diyenlerdenseniz Akyaka’ya listenize eklemenizi öneriyoruz. Benzersiz turkuazı, serin dalgaları ile sizi dünyadaki cennete çağırıyoruz. 

ege-ve-akdeniz-sahilleri-3lu.jpg

Aynı anda üç rotada tatile ne dersiniz? Hem de vakit kaybetmeden. Cevabınız evet ise o halde sizi muhteşem üçlü olarak da bilinen Çıralı-Olimpos-Adrasan yolculuğuna çıkarıyoruz. Bu üçlü bungalov evleri ile tanınan aynı zamanda kamp severlerin vazgeçilmez adresidir. Antalya’nın Kemer ilçesine uzaklığı sadece 30 km olan tatil bölgeleri birbirlerine oldukça yakındır. Peki muhteşem üçlüde neler yapılır? Olimpos’ta yer alan Tahtalı Dağı’nın doruk noktalarına teleferik ile ulaşıp, manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. M.Ö. 7.YY’dan kalma Phaselis Antik Kenti için ise Adrasan’a uğramalısınız. Bunun yanı sıra “Küçük Maldivler” olarak bilinen Suluada’da tekne turuna da katılabilirsiniz. Çıralı’daki yüzyıllar boyu yer altından çıkan gazların oluşturduğu Yanartaş’ı da unutmayın. Çıralı-Olimpos-Adrasan üçlemesinin tatil fikirleri arasında bol aktiviteli ve bol eğlenceli rotalardan biri olduğunu düşünüyoruz. Burada yaşadığınız anıları yıllar yılı unutamayacağınıza eminiz. 😉 

  • Doğa ile Kucaklaşmak Kabak Koyu

“Fethiye Kabak Koyu’nda neler yapılır?” diye soruyorsanız listemiz epey uzar gider. Şehir hayatından uzaklaşmak, yemyeşil doğa ile kucaklaşmak Kabak Koyu’nda yapılacakların başında geliyor. Bunun yanı sıra sakin denizinde saatlerce yüzmek, gün batımının turunculuğunu yakalamak da yapılacaklar arasında. Dünyanın yoga merkezi haline gelen bu eşsiz koy her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Bungalov tipi evleri ile de doğa ile bütünleşen konaklama imkanları size rüya gibi bir tatil vaat ediyor. 

ege-ve-akdeniz-sahilleri-kabak.jpg

  • Ege ve Akdeniz Sahilleri: Bambaşka Bir Deneyim Kuşadası

Kuşadası’nda huzurun da eğlencenin de sınırı yok. Dilerseniz gün boyu uçsuz bucaksız kumsallarında güneşlenebilir, dilerseniz de gece boyu sınırsız müziğe doyabilirsiniz.

ege-ve-akdeniz-sahilleri-kusadasi.jpg

El emeği doğal ürünlerle hazırlanan köy kahvaltılarından, bölgeye özel üzümlerle üretilen şaraplara pek çok rafine lezzeti tatil boyunca deneyimleyebilirsiniz. Özellikle Kuşadası’na gelip de Şirince köyünün şaraplarını tatmadan dönmemenizi tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra Güvercin Adası Kalesi gibi Kuşadası’nın tarihi öneme sahip noktalarını da mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

  • Ege ve Akdeniz Sahilleri: Uçsuz Bucaksız Kumsal Belek

ege-ve-akdeniz-sahilleri-belek.jpg

Antalya’nın doğusunda yer alan Belek doğa ve deniz ile iç içe bir tatil beldesi. Uçsuz bucaksız incecik kumsalı ile alabildiğine büyüleyici bir rota. Özellikle golf severlerin adresi. Aynı zamanda lüks otelleri ve alışveriş merkezleri ile de oldukça gözde. Belek’te neler yapılır? Hem tatil hem de tarihi keşfetmek isteyenler için Aspendos Tiyatrosu’nu önerebiliriz. Yunan mimarisinin eşsiz örneklerinden biri olan tiyatroyu görmeden dönmemelisiniz. Ayrıca UNESCO Dünya Miras Listesi’ne adını yazdırmayı başarmış Perge Antik Kenti’nden de bahsetmeden olmaz elbette. Ayrıca yüzyıllar boyu sapasağlam kalmayı başarmış su kenti olarak da bilinen bölge ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Güneşin ve tarihin sonuna kadar tadına varacağınız Belek en iyi tatil fikirleri arasında geliyor. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle