Yolcu360 Blog
alacatinin-en-iyi-restorani-.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Alaçatı’nın En İyi 10 Restoranı

Alaçatı’nın En İyi 10 Restoranı

Alaçatı tatil planlarının vazgeçilmez rotalarından biri. İzmir’in eşsiz güzellikleri içerisinde, yapıları ve doğal güzellikleriyle Alaçatı’nın yeri ayrı. Böyle olduğu için de özellikle yaz döneminde Alaçatı oldukça kalabalık oluyor. Bu yoğunluk elbette Alaçatı içerisinde de gelişmelere sebep olmuş. Özellikle yemek çeşitliliği açısından Alaçatı oldukça renkli bir kimliğe sahip. Ziyaretçilerin bölgeden mutlu ayrılması için hem seçenek çok hem de her birinde hizmet kalitesi yüksek seviyede. Peki, Alaçatı’nın en iyi restoranı hangisi

Alaçatı Restoranları Listesi

Alaçatı’nın en iyi mekanı ya da en iyi restoranı için tek bir lokasyon vermek doğru olmaz. Ancak Alaçatı’da restoran tavsiyesi arayanlar için popüler mekanların öne çıkan özelliklerini listeleyebiliriz. Alaçatı’da restoran önerisi arayanlar buraya:)

  • Amavi

alacatinin-en-iyi-restorani.jpg

Alaçatı denilince akla elbette ilk önce deniz geliyor. Doğal güzelliklerin şık bir şekilde yansıtıldığı Alaçatı için, tıpkı Alaçatı’yı andıran bir mekan mevcut. Amavi misafirlerini ağırladığı bahçesiyle Alaçatı’nın zarif doğasını yansıtırken, deniz ürünleriyle de İzmir’in kıyılarını canlandırıyor. Zengin menüsü ile hem taze ve lezzetli bir deneyim yaşayabilirsiniz hem de yeni lezzetler keşfedebilirsiniz. Burada aşina olduğunuz lezzetleri bile farklı bir yorumla deneyimlemenin keyfine varacaksınız.

Amavi için genel olarak öğlen ve akşam yemeklerinde tercih etmek uygun olabilir. Yemek sonrası lezzetli tatlılarıyla da keyifli bir son yakalayabilirsiniz. Eğer Alaçatı tatiliniz uzun süreli ise buraya büyük ihtimalle ikinci bir kere de uğrayacaksınız.

  • Dutlu Kahve

alacatinin-en-iyi-restorani-1.jpg

Alaçatı’nın meşhur mekanlarından birisi de Dutlu Kahve. İsmi ve dışarıdan görüntüsü yanıltıcı olabilir. Burası bir kafeden çok daha fazlasını içeriyor. Gündüz saatlerinde daha çok kahve ve çay ağırlıklı olsa da, akşam bir dönüşümle restoran oluyor. Çoğu akşamlar yer bulmakta dahi zorlanacağınız bir mekan haline geliyor.

Dutlu Kahve’yi bu kadar özel kılan ise mezeleri. Alaçatı Dutlu Kahve her gün taze ve lezzetli mezelerle ziyaretçilerini ağırlıyor. Ege mutfağını da en iyi haliyle sunuyor. Böyle olunca, Alaçatı ziyaretlerinde mutlaka deneyimlemeniz gereken bir mekan oluyor Dutlu Kahve. Ziyaret için günün her saati uğrayabilirsiniz.

  • Kapari Bahçe

alacatinin-en-iyi-restorani-2.jpg

Kapari Bahçe Alaçatı’nın göbeğinde ama sakin atmosferiyle dikkat çeken bir mekan. Kahvaltı veya yemek için rahatlıkla tercih edilebilir. Mekanın dizaynı kadar lezzetleri de akılda kalıcı. Ege mutfağının en iyi örneklerine Kapari’de ulaşabilirsiniz. Kullanılan ürünlerin taze ve yöresel olması, deneyimlerinizi çok daha üst bir noktaya taşıyor.

Mekanın konumu ve dizaynı gereği kendinizi özel hissedeceğiniz dakikalar yaşıyorsunuz. böylece olay yemek yemekten çok keyifli zaman geçirmeye doğru evriliyor. Uzun süre damağınızda kalacak lezzetlerle mekandan ayrılıyorsunuz. Yemek sonrası yapacağınız tatlı dokunuşlar da mekanın bonusu.

  • Eflatun

alacatinin-en-iyi-restorani-3.jpg

Eflatun, mekana oturduğunuzda Alaçatı’da olduğunuzu sonuna kadar size hissettiriyor. Alaçatı’nın ikonikleşen sokaklarına yerleştirilmiş masalarında hem lezzetin hem de ortamın tadını çıkarabiliyorsunuz. Akşam yemekleri için tercih edebileceğiniz bu mekanda tattığınız lezzetleri uzun süre hatırlayacaksınız.

Ege mutfağı temelinde hazırlanan lezzetler menüyü oluşturuyor. Ancak her bir yöresel malzemenin farklı kombinlenmesiyle daha önce yemediğiniz özel yemekler tadabiliyorsunuz. Bu haliyle de aslında çok bilindik tatları lezzet patlamalarıyla hafızanıza kazımış oluyorsunuz.

  • Ferdi Baba

alacatinin-en-iyi-restorani-4

Ferdi Baba 3 şubesiyle rakı balık severlere hizmet veriyor. Her mekanın kendine has bir ambiyansı bulunuyor. Masaların ve ortamın dizayn edilişi, bazı şubelerde denize sıfır yemek deneyimi yaşamanıza da olanak sağlıyor. Genel olarak bütün şubelerde keyifle hem mideye hem de göze hitap eden dakikalar geçirmeniz mümkün oluyor.

Balıkçı diye tabir edilen bu işletmelerde deniz mahsulleri her şekilde değerlendiriliyor. Ana yemekler, mezeler, yan ürünler ve birçok farklı lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Özellikle farklı pişirme teknikleri ve lezzet kombinasyonlarıyla deniz mahsulü deneyimleriniz farklı bir boyuta ulaşıyor. Ferdi Baba’da yemek yedikten sonra tatlı bir son için menüye göz atmayı unutmayın

  • Asma Yaprağı

alacatinin-en-iyi-restorani-5.jpg

Alaçatı Asma Yaprağı restoranın da iki şubesi var. Lezzetler tamamen aynı olduğu için mekanın atmosferine göre istediğiniz birini seçebilirsiniz. Genel olarak ev yemekleri algısında lezzetler mekanda ağırlıklı olarak bulabileceğiniz seçenekler. Tabi bu ev yemekleri konsepti tamamen Ege mutfağına dayanan ana malzemeler ve eşsiz sunumlarla sizleri karşılıyor.

Genel olarak rahat ve keyifli zaman geçireceğiniz mekanda yöresel lezzetler hakkında fazlaca fikir edinme şansı da bulacaksınız. Dilerseniz zeytinyağlı seçeneklere yönelebileceğiniz gibi, etli seçeneklerden de faydalanabilirsiniz. Asma Yaprağı günün her saati ziyaret edebileceğiniz bir mekan. Yemek sonrası yine ev yapımı tatlı bir son tercih edebilirsiniz.

  • Sota Alaçatı

alacatinin-en-iyi-restorani-6.jpg

Sota Restoran Viento Otel’in içinde. Bu sebeple yılın her zamanı açık olan restoran için ilgi büyük. Özellikle kabuklu deniz mahsulleri ve şaraplarıyla ünlü bir restoran. Mekana gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Mezelerin tazeliğini koruması adına kişi sayısına göre hazırlık yapılıyor. böylece siz de her lokmanızda size özel hazırlanmış taze ve lezzetli yiyeceklerin tadını çıkarabiliyorsunuz.

Kabuklu kabuksuz deniz mahsulleri ve zengin menüsü ile siz de kendiniz için uygun bir lezzet bulmakta zorlanmayacaksınız. Ancak farklı bir deneyim olsun isterseniz Sota’da sushi de seçenekler arasında.

  • Bom Dia

alacatinin-en-iyi-restorani-7.jpg

Alaçatı yemek saatlerini biraz daha sabah çektiğimizde kahvaltı mekanları arasında Bom Dia hemen göze çarpıyor. Geleneksel kahvaltı keyfini taze ve yöresel malzemeler eşliğinde deneyimleyebilirsiniz. Aynı zamanda farklı kahvaltı alışkanlıkları için de birçok seçenek mevcut. Smoothie kaseleri ile çok lezzetli ve sağlıklı kahvaltı alternatiflerinden faydalanabilirsiniz. 

Sadece kahvaltı mekanı olarak nitelendirmek doğru olmaz. Günün her saati birbirinden lezzetli tatlılara ve içeceklere ulaşabilirsiniz. Akşam saatleri için kokteyl seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Bom Dia ile hem bildiğiniz hem de gelenekselden uzak farklı deneyimleri yaşayabilirsiniz. Mekan genel konsept ve konum olarak da oldukça keyifli zaman geçirmenizi sağlayacak.

  • Katre

alacatinin-en-iyi-restorani-8-1.jpg

Kahvaltı denilince Alaçatı için Katre’den bahsetmemek olmaz. Kahvaltısını bu derece önemli kılansa ürünlerin kalitesi. Bütün malzemeler yerel olarak temin ediliyor. Ürünlerin en iyi versiyonları ziyaretçilere sunuluyor. Böylece Türk kahvaltısının en iyi halini deneyimleyebiliyorsunuz. 

Kahvaltı için eklenen her bir ayrıntı sizi buraya bir kere daha getirecek türden. Serpme kahvaltıya dahil olan lezzetler yeterince doyurucuyken, ekstra lezzetlerin de tadına bakmak isteyeceksiniz. Böylece uzun bir süre kahvaltı sofrasında kalacağınızı söyleyebiliriz.

  • Köşe Kahve

Kahvaltı, öğlen yemeği veya akşam yemeği için Köşe Kahve’yi ziyaret edebilirsiniz. Birbirinden lezzetli alternatifleri ile günün her saati keyifle zaman geçireceğiniz bir mekan. Özel lezzetleri geleneksel tatları farklı bir şekilde sunuyor. Böylece her lokmada kendinizi daha iyi hissediyorsunuz. Yemeklerinin yanı sıra ikonikleşmiş lezzetleri de mevcut.

Özellikle sakız eklenmiş kahvesi ve muhallebisi Köşe Kahve’nin olmazsa olmaz lezzetlerinden. Yemek sonrası mutlaka listenize eklemelisiniz. Eğer yemek için gelmediyseniz de bu imsa lezzetler ile küçük bir mola verebilirsiniz.

Alaçatı için günün her saati ziyaret edebileceğiniz birbirinden lezzetli 10 mekanı sizler için inceledik. İster kahvaltı veya küçük molalar, isterseniz de ana yemekler için tercih edebileceğiniz farklı türden restoranları listeledik. Her damak zevkine hitap edecek bir seçenek bulmak oldukça kolay. Bunca çeşitliliğin ve lezzetin arasında keyifli dakikalar geçireceksiniz. Alaçatı’nın imza mekanlarından derlediğimiz bu listeyi tecrübe ederek siz de Alaçatı gezinizin eksik parçalarını tamamlayabilirsiniz. Yöresel lezzetleri öğrenerek farklı kombinasyonlarını deneyimleyebilirsiniz. Alaçatı’yı öğrenmenin en lezzetli yolu olan mutfak kısmıyla seyahatinizi renklendirebilirsiniz.

Alaçatı Restoran Seçeneklerini Keşfetmek İçin Çeşme’de Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Çeşme araç kiralama seçenekleri arasında birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

Yorum ekle