Yolcu360 Blog
Antalya Lara’da ne yenir?

Lara’da Ne Yenir?

Antalya Lara’da ne yenir? Lara’nın nesi meşhur? Lara’da gezilecek yerler nereleri? Antalya Lara’da tatil yapanlar için yazdık: Lara gezi rehberi ve Lara’da yemek seçenekleri…

Lara’da Ne Yenir?

Antalya’nın Muratpaşa İlçesine bağlı ve plajlarıyla da dünyaca ünlü olan Lara, kendine ait bir yemek kültürünü de barındırma özelliğine sahip yerlerden. Her yıl binlerce insanın tatil için akın ettiği bölgede, dünyanın ve ülkemizin pek çok yerinden farklı lezzetlere ulaşbileceğiniz gibi Lara’ya özgü yiyecekler de bulunuyor.

Lara Yemekleri

Deniz kıyısında olmasının verdiği en büyük avantaj hiç şüphesiz ki balık konusunda öne çıkıyor. Lara’da birbirinden farklı ve leziz balık çeşitlerini ve yemeklerini güvenle tadabiliyorsunuz. Zira, balıklar “denizden yeni çıkmış derya kuzusu” tanımlamasında olduğu gibi taptaze şekilde önünüze geliyor. Izgarasından buğulamasına, Fransız usulünden ekmek arasına balığın hemen her türünü Lara’da yemek listenize ekleyebiliyorsunuz.

Akdeniz kıyısındaysanız eğer zeytinyağlıların sağlıklı ve leziz alternatifler olduğunu unutmamanız gerekiyor. Lara’da zeytinyağlı yemeklerin envai çeşidiyle karşılaşmanız mümkün. Genellikle bölgede yetişen sebzelerle yapılan zeytinyağlıların tadına doyamıyorsunuz. Denizden yeni çıkmış olsanız da, akşam için ne yesek diye düşünseniz de zeytinyağlılar bu konuda önünüzde duran iyi bir seçenek.

Ege ve Akdeniz’in otları meşhurdur. Özellikle de bu otlardan yapılan kavurma yemekleri. Baharatlar ve zeytinyağı ile bütünleşen bu kavurma lezzetlerini Lara’da da deneyimleyebilirsiniz. Kendine has yapılma biçimleriyle pek çok ot kavurması Lara’da sizi bekliyor.

Gavurdağı salatası ülkemizin hemen her yerinde olmakla birlikte, burada tadına bakabileceğiniz Gavurdağı salatasının yeri bir başka. Lara’nın havasından mıdır, suyundan mıdır bilinmez pek bir leziz oluyor. Taptaze malzemelerle yapılan salata baharatlarla çeşitlendirilerek sunuluyor. Başlı başına bir öğün yemeği olarak tüketebileceğiniz Gavurdağı salatasını denize karşı keyif yaparak yemenizi özellikle tavsiye ediyoruz. Hele bir de akşamüstü, gün batımına yakın saatlerde enfes bir tat, mükemmel bir keyiflilik hali veriyor insana.

Bütün bu lezzetlerin ardından İncir tatlısını da unutmayalım. Antalya’da hemen her yerde olmakla birlikte, Lara’da daha hafif bir tat olarak karşımıza çıkan incir tatlısı her yemeğin sonrasında yiyebileceğiniz bir lezzet.

Lara’nın Nesi Meşhur?

Lara’nın en önemli değeri hiç şüphesiz Altınkum adıyla da bilinen Lara plajı. Her yıl dünyanın pek çok yerinden turist kafilesini ağırlayan beldenin plajları gerçekten de dünyaca ünlü.  Adının Altınkum olarak anılması da boşuna değil. İncecik ve altın sarısı renge sahip kumlardan oluşan plajda güneşlenmek de deniz girmek de insana büyük keyif veriyor.

Lara’dayken çevrede neler yapabilirim diye düşünürseniz de Perge Antik Kentini ve Düden şelalesini görmenizi öneririz.

Antalya Lara Oto Kiralama

Antalya araç kiralama seçenekleri için yolcu360.com üzerinden hızlı bir araştırma yapabilirsiniz. Çok pratik bir biçimde Antalya’da en ucuz kiralık araç veya Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerini bulabilirsiniz. Benzer şekilde Lara’da en uygun fiyatlı kiralık araba seçeneğini de sadece bir kaç saniyede bulabilirsiniz. Sistem, araç kiralamak istediğiniz bölgedeki tüm rent a car firmalarının online rezervasyon modüllerine anlık olarak ulaşır. Size aracın hangi rent a car firmasından kiralık olduğu, günlük kiralama fiyatı, markası, modeli, şanzıman tipi, yakıt tüketim şekli gibi detayları içeren karşılaştırmalı bir liste sunar. Bu listeye bakarak en uygun fiyatlı kiralık aracı bulabilirsiniz.

 

Yorum ekle