Yolcu360 Blog
Ankara'da ne yenir
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Ankara’da Ne Yenir? Ankara’da Nerede Yenir? Ankara Mutfağı Hakkında Bilgiler

Ankara’da Ne Yenir? Ankara’da Nerede Yenir? Ankara Mutfağı Hakkında Bilgiler

Ankara’da ne yenir? Ankara’ya ilk defa gidenler için ve şehrin yabancıları için bu sorunun yanıtı değerli. İş için ya da gezmek için şehre geldiyseniz Ankara’da nerede ne yenir, Ankara yemekleri nasıldır, merak ediyor ve araştırıyor olmalısınız. O yüzden araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Ankara’yı keşfetmeye ne dersiniz? Ankara’nın neresinde ne ne yenir, nesi meşhur biraz anlatalım…

Ankara’da Ne Yenir?

Ankara’da yemek için seçenek çok. Ama Ankara’nın meşhur lezzetlerini özetlemek gerekirse şöyle bir liste yapılabilir.

beypazarı baklavası, ankara'da ne yenir

Beypazarı’nın Baklavası

Ankara gezisi denilince akla hemen Beypazarı gelir. Ahşap evleri, taş sokaklarıyla Beypazarı, çok güzel bir doku sunar. Tarih içinde keyifle vakit geçirebileceğiniz bir ilçedir. Beypazarın’da tam 40 ince yufka katından oluşan baklavayı mutlaka deneyin. Antep baklavasından farklı olarak içi cevizdir. Bol cevizli çıtır çıtır bir baklava keyfi sunar. “Kalorisi çok demeyin”, ara sıra özel şeylerin tadını çıkarmak gerek. Zira, Beypazarı baklavası öyle her gün her yerde yiyeceğiniz türden bir tatlı değil.

Yahşihan köyü gezi rehberi için tıklayınız.

yaprak sarması, ankara'da ne yenir

Ankara’da Ne Yenir: Yaprak Sarması

Türkiye’nin her yerinde yaprak sarması yiyebilirsiniz. İçi pirinç esaslı harçla dolu asma yaprakları her ilde, her evde pişer. Biraz zahmetli olduğu için genellikle de özel günlerde pişirilir. Ancak Ankara’nın yaprak sarması özeldir. Has Tokat asmasının körpe yapraklarından sarılır. Bu da ona ekşimsi mayhoş bir lezzet katar. Ayrıca sarma pişerken içine bir parça kemikli et atılır. Yoğun lezzetin sırrı da budur belki. Kemikli bir parça etle pişirilen yaprak sarması için yine “Beypazarına gidin” tavsiyesi verebiliriz.

Araç kiralama Ankara için Ankara Kavaklıdere araç kiralama fırsatlarından faydalanarak, Ankara turu yapabilirsiniz.

beypazarı kurusu, ankara'da ne yenir, ankara yöresel lezzetleri

Beypazarı Kurusu

Adres yine Beypazarı…Adını mutlaka duymuşsunuzdur Beypazarı kurusunun. Kuru bir hamur işi aslında. Yaş maya ile karılan hamura biraz tarçın ekleniyor ve kuruduktan sonra da yeniyor. Çayın yanında, pardon közlü semaver çayının yanında servis ediliyor. Beypazarı kurusu yemek için ilçeye gitmeniz şart değil ama yakınlarınıza yanınızda götürmek için mutlaka alın deriz.

Beypazarı gezi rehberi için tıklayınız.

ankara tava nasıl yapılır, ankara'da ne yenir

Ulus’ta Ankara Tava

Ulus, Anlara tava denilen lezzetin başkentidir. Tavada pişen dana eti, domates ve biberlerin enfes tereyağlı şehriye pilavı üzerinde servis edildiği bu lezzeti mutlaka deneyin.En iyisi için de Ulus’a gidin.

Ankara rent a car için Ankara araç kiralama olanaklarına bakabilirsiniz.

istanbul'da alkolsüz balık restoranları, balık tuzlayan aşçı şef

Tunalı Hilmi’de Balık Restoranları

Tunalı Hilmi Caddesinde balık restoranları vardır. Yanyana dizili restoranlarda deniz ürünleri servis edilir. “Ankara’daki balık donuktur” demeyin, restoran sektörü zaten dondurulmuş ürünleri sıklıkla kullanır. Yani İzmir’de yediğiniz balık da denizden o gün çıkmış değildir. Eğer canınız balık yemek istiyorsa ve biraz da keyif yapmak, Tunalı Hilmi’ye gidin, gözünüze kestirdiğiniz bir balık restoranına girin.

Ankara’da Ne Yenir: Çankaya’da Döner

Çankaya’da dönerciler meşhurdur. Evet, Türkiye’nin her yerinde döner yiyebilirsiniz ama Çankaya’dakiler gerçekten çok iyi. Ayak üstü bile olsa Çankaya’da döner yemeyi deneyin.

kokoreç tarifi, ankara'da ne yenir, ankara kokoreç (1)

Kokoreçin Adresi: Çiftlik Cafe & Kokoreç

Kokoreç sevenler bilir. Ankara kesim kokoreçin tadı bir başkadır. İncecik kıyılır ve bol baharatla servis edilir. Ankara sokak lezzetlerinin belki de en güzelidir.

Kokoreç tezgahının önünden geçip de canı çekmeyenimiz yoktur. Kokusuyla aklımızı başımızdan alır.

Yanına şöyle bir de köpüklü ayran açarız. Değmeyin keyfimize. Ne yalan söyleyelim, bizim canımız çekti 😀

Sizin de Ankara gezinizde, mutlaka Ankara usulü kokoreci denemenizi tavsiye ederiz.

Kokoreç konusunda, Çiftlik Cafe & Kokoreç, Ankara lezzet durakları arasında en başarılı olanı. Atatürk Orman Çiftliği’ne gidince enfes kokuyu takip edin. O sizi eşsiz lezzete doğru götürecektir.

ankara simidi nereden alınır

Kahvaltının Vazgeçilmezi: Ankara Simitçisi

Bakın, çok iddialı konuşuyoruz! Tüm simitler bir yana Ankara simiti bir yana diyoruz.

Pekmeze bulanmış, kavruk rengiyle açık ara rakiplerinden öndedir. İncecik yapısıyla ağzınızda kıtır kıtır dağılıverir. Hele bir de fırından yeni çıkmışsa…

Hadi, Ankara’da ne yenir diye daha fazla düşünmeyin! Çankaya’da yer alan Ankara Simitçisi’ne uğrayın.

Tavşan kanı çayınızı da kapıp, gelin. Dumanı üstünde mis gibi simitleri daha fazla bekletmeyin.

aspava nedir, ankara'da ne yenir, ankara aspava

Ankara’da Ne Yenir: Aspava

Ankaralılar için Aspava yemekten ötedir. Adeta bir kültür haline gelmiştir. Günün her saatinde tercih edilen Ankara meşhur yemeklerindendir.

Önce Ankara döneri yufkayla dürüm yapılır. Ardından üzerine enfes salçalı sos dökülür. Son olarak dört küçük parçaya ayrılır.

Yanında patates kızartması, cacık ve salata ile servis edilir. Hatta üzerine irmik helvası da ikram edilir.

Özçelik Aspava, bu eşsiz lezzeti tadabilmeniz için 7/24 hizmetinizdedir.

İçimizi Isıtan: Boza

“Boza! Boza!” Hepimiz bu sese aşinayızdır.

Akşam vakitleri, karanlık olunca sokak satıcıları bağırırdı. Merakla koşardık hemen camlara. Sıcacık boza, soğuk kış akşamlarının vazgeçilmeziydi.

Çocukluğumuzdan kalma tadı hala damağımızdadır. Şimdilerde bozacılara pek rastlamıyoruz.

Ama merak etmeyin. Ankara sokak lezzetlerinden boza geleneğini devam ettiren bir yer biliyoruz.

Kızılay’da bulunan Akman Cafe & Restaurant. Burası sizleri kısa süreliğine de olsa çocukluğunuza götürmeyi başarıyor.

döner kebap, ankara'da ne yenir

Yaprak Kadar İnce: Döner

Ankara meşhur yemekleri arasında elbette döner gelir. Döner deyip geçmeyin. “Ankara’da ne yenir?” diye, kime sorsanız size döner cevabını verir.

Eğer güzel bir restoranda, enfes bir dönere denk gelirseniz şanslısınız. Yıllarca tadı damağınızda kalır. O lezzeti başka yerde bulamazsınız.

Kumrular Caddesi’nde yer alan Cici Piknik, Ankara en iyi restoranlarındandır. Burada yediğiniz incecik dönerin tadını başka bir yerde bulamazsınız.

Abartmıyoruz. Sırf bu lezzet bile sizi şehir dışından Ankara’ya getirir.

tamtak tiridi, ankara'da ne yenir (1)

Ankara’da Ne Yenir: Tamtak Tiridi

Tamtak tiridi, damağınızı çatlatacak Ankara yemeklerindendir. Kuzu eti, soğan ve çemenin eşsiz uyumundan meydana gelir. Misafir sofralarının olmazsa olmazıdır.

Kocaman tepsilerde yapılan bir çeşit kebap diyebiliriz. Türk aile yapısının kalabalıklığına uygun geleneksel bir lezzettir.

Ailecek tamtak tiridini yiyebileceğiniz yer tavsiyesinde bulunalım. Polatlı’da yer alan, Ankara en iyi kebapçılarından Tadım Lokantası’nı tercih edebilirsiniz.

Şipşak Hazır: Kumpir

Aceleniz mi var? Öyleyse size ayaküstü atıştırabileceğiniz bir tavsiyemiz olacak: Kumpir.

Kolay hazırlanan ve doyurucu bir yiyecektir.

“Acelem var. Bu saatte Ankara’da nerede ne yenir?” diye hiç düşünmeyin. Kumpiri en iyi yapan yer Kıtır’dır. Tunalı Hilmi Caddesi’nde yer alır.

Kıtır’da daha pek çok lezzetli yemek vardır. Ama dumanı üstünde kumpiri bir başkadır.

Kafkaslardan Gelen Lezzet: Ankara Tava

Ankara meşhur yemekleri arasında tava, akla ilk gelenlerdendir. Kökeni Kafkaslara kadar dayanır.

Şehriye ve kuzu eti ana malzemeleridir. Protein açısından oldukça zengindir. Uzun yıllardan beri, “Ankara’da ne yenir?” sorusunun en net cevabıdır.

Vedat Milor’u hepimiz biliriz. Kendisi dünyaca ünlü bir gurmedir. Yemek mekanları önerilerinin olduğu pek çok yazısı vardır.

Hatta Ankara en iyi restoranlarını incelediği yazısı ilgi çekicidir. Bu restoranların içerisinde Boğaziçi Lokantası’na tam puan vermiştir.

Eğer siz de Ankara tavayı tatmak istiyorsanız, Ulus’taki bu lokantayı tercih edebilirsiniz.

Çiftlikten Gelen Lezzet: Dondurma

Atatürk Orman Çiftliği dondurmasını yedikten sonra şaşıracaksınız. “Daha önce yediklerimiz dondurma değilmiş!” diyeceksiniz. Abartmıyoruz.

Çiftlikte üretilen süt ile yapılan %100 doğal bir ürün. Hatta şöyle söyleyelim: İtalyan gelatolarından bile lezzetli.

“Ankara’da ne yenir?” sorusuna verebileceğimiz en tatlı cevaptır. İyisi mi daha fazla meraklandırmayalım. Bu lezzeti kendiniz deneyimleyin.

ankara kebabı, ankara'da ne yenir

Ankara’da Ne Yenir: Ankara Kebabı

Türkiye’de neredeyse tüm illerin kendine özgü kebabı vardır. Adana kebabı, Urfa kebabı bunlar en çok aşina olduklarımızdır.

Kimisi bol baharatıyla, kimisi de acısıyla ön plana çıkar. Ama kebabın olmazsa olması soğandır. Ankara kebabının da içerisinde bol soğan ve sarımsak vardır.

Fıstıklı ciğerli iç pilavla birlikte servis ediliyor. Peki böylesi enfes lezzeti nerede bulabilirsiniz? Hemen söyleyelim.

Ankara en iyi kebapçılarından olan Hacı Arif Bey, işinin ehlidir. Yıllardan beri tercih edilen et, kebap restoranıdır.

“Ankara’da nerede, ne yenir?” önerilerimiz sayesinde mutlu olacağınıza eminiz. Ankara’nın kadim kültürüyle gözleriniz; eşsiz lezzetleriyle de mideniz şenlenecek.

Size düşen, bir an önce valizinizi hazırlamak. ;D

yolcu360 blog arama banner

Ankara’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Ankara’da araç kiralama yapmayı düşünüyorsanız yolcu360.com’a şimdi girin ve en iyi fiyatları karşılaştırın. 1 dakikadan kısa süre içinde aracınızı rezerve edin! Ayrıca Yolcu360 mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Ankara Hakkında Daha Fazlası

1 yorum