Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ankara’da Hafta Sonu Gezilecek Yerler

Ankara’da Hafta Sonu Gezilecek Yerler

Ülkemiz’de gezilip görülecek çok yer var. Hele de yaz mevsimi için Ege Bölgesi ve Akdeniz sahilleri muhteşem seyahat güzergahları. Ama bazı şehirlerin de en az bir kez gezilip görülmesi gerekir. Öyle ki bu kentleri görmek adeta ders niteliğindedir. Ankara da böyle bir kent. Yakın tarihe ait önemli yapıları, bugünün siyasi ve sosyal yaşamına dair popüler noktaları ile özellikle Ankara’da hafta sonu gezilecek yerler için çocuklarınızla plan yapmanızı tavsiye ederiz. Peki, Ankara gezilecek yerler için araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak haftasonu gezilecek yerleri ve Ankara’nın nesi meşhur sorusunun cevabını bulmaya hazır mısınız? 🙂

Ankara’da Arabayla Gezilecek Yerler

Ankara’da gezip görebileceğiniz yerler daha çok tarihle ilgilidir ama çevredeki doğal güzellikleri ve kaplıcalar da görülmeye değer. Keyifli bir Ankara turu için araçla yapılacak bir gezi daha doğru olabilir. Şehirde ziyaretçiyseniz ve aracınız yoksa hızlıca yolcu360.com ile fiyat karşılaştırması da yaparak Ankara’da en uygun fiyatlı kiralık araç için rezervasyon yapabilirsiniz.

Ankara’da Ne Yapılır?

Ankara’da yapılacaklar listesinin başına Anıtkabir ziyaretini koyabilirsiniz. Çok özel bir mimarisi olan Anıtkabir’in detaylarını keşfettikçe çok şaşırabilirsiniz. Mesela merdivenler oldukça dar aralıklarla inşa edilmiştir ki, ziyaretçiler, başları önde ilerlesin.

Ankara Kalesi, bölgedeki en keyifli tarihi gezi alanlarından biri. Ankara gezisinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken noktalardan biri olan Kale’nin bulunduğu yerde el işi hediyelik eşyalar da yakınlarınıza ve kendinize hoş birer hatıra olabilir.  

Ankara Kalesi’nden çıkıp Samanpazarı’na gidebilirsiniz. Samanpazarını biraz gezdikten sonra da Hamamönüne geçebilirsiniz. 16 yüzyıla ait bir sokağın tamamen korunduğu Hamamönü, tarihi bir filmin stüdyosunda hissettiriyor.

Ankara ve onun dahil olduğu Orta Anadolu bölgesi Hitit Uygarlığının uzun süre hakim olduğu alan içinde kalıyor. Güneş’e tapan, şehir mimarisinin dünyadaki ilk ve önemli prototiplerini tasarlayan Hititler, uygarlık tarihinin en önemli kültürleri arasında gösteriliyor. Ankara’da bulunan Arkeoloji ya da Sanat Tarihi Müzeleri de Hitit eserleri açısından epey zengin. Anadolu Medeniyetler Müzesi de Hitit eserleri açısından çok zengin bir müze.

Yahşihan köyü gezi rehberi için tıklayınız.

Ankara Gezilecek Yerler

Hacı Bayram Veli Camii ve türbesi de Ankara’da görmek isteyecekleriniz arasında. Osmanlı’nın son dönemlerinde inşa edilmiş olan yapı kompleksi, dinlenmek ve Ankara ruhunu anlamak için önemli.

Gençlik Parkı ise Ankara’ya gidip de görülmeden dönülmemesi gerekenler arasında. Parkta özellikle akşamları su gösterilerini izleyebilir, parktaki oyuncakları deneyebilirsiniz.

Haftasonu Cebeci Antika Pazarı çok eğlencelidir. Bu pazarda çok güzel şeyler bulabilirsiniz. Özellikle eski bir fotoğraf makinesi, bakır antika eşya ya da antika porselenler pazarın gözdeleridir.

Rahmi Koç Müzesi de Ankara’da mutlaka görmek isteyeceğiniz yerler arasında. Oldukça özenli bir sergileme sistemi olan müzede çok değerli eşyalar ve sanat eserleri görülebiliyor. Koç Vakfının dünyanın fakrlı yerlerinden değerli eserleri topladığı müzede ilk Macintosh marka bilgisayarı da görebilirsiniz.

Seğmenler Parkı da Anlara’da dinlenmek, doğanın keyfini çıkarmak üzere gidebileceğiniz yerler arasında. Seğmenler Parkın’da asırlık ağaçların arasında keyifli bir yürüyüş yapabilir,  bisiklet turuna çıkabilir ya da soğuk bir kış gününde enfes manzaraya karşı bir fincan kahve içebilirsiniz.

 Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Ankara Gezi Rehberi

Ankara Palas adlı otel ise şehrin en özel yapılarından biri. Cumhuriyet ilan edildikten sonra inşa edilen Ankara Palas, dönemin mimarisinin eşsiz bir örneği. Üstelik hep devlet erkanını ağırlamış.

Cumhuriyet dönemini anlamak için gitmeniz gereken yerlerden biri de İsmet Paşa’nın evi Pembe Köşk. Bugün İsmet Paşa’nın kızı Özden Toker’in yaşadığı ve aynı zamanda da bir müze gibi ziyarete açmaktan çekinmediği köşk, dönemin önemli kararlarının alındığı bir konut.

Mogan Gölü Ankara’ya oldukça yakın mesafedeki enfes bir dinlence alanı. Burada sessizlik ve ışıltılı bir göl manzarası sizi bekliyor. Haftasonu atlayıp arabanıza Mogan Gölü’ne gidebilirsiniz. Günü birlik bir Mogan keyfi yaşayabilir ya da bir gece çevredeki pansiyonlardan birinde kalabilirsiniz.

Beypazarı gezi rehberi için tıklayınız.

Ankara otelleri

Ankara gezilecek yerler için Ankara’ya geldiyseniz, konaklama konusunda hiç endişe etmenize gerek yok. Ankara’da her bütçeye uygun kalacak yer bulabilirsiniz. Biz de Ankara konaklama ve Ankara hostel için en iyi yerleri sizler için araştırdık ve bulduk. 🙂

  • Sheraton Ankara
  • Wyndham Ankara
  • Point hotel Ankara
  • The Ankara hotel
  • Hilton Ankara
  • Ankara kızılay otel
  • Radisson blu Ankara
  • Holiday inn Ankara
  • Bera otel Ankara
  • Divan Ankara

Ankara araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Ankara’ya nasıl gidilir?

İstanbul Ankara kaç km? İstanbul Ankara arası O-4 üzerinden 449,8 kilometre. Araba kiralama için İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, 4 saat 49 dakika içerisinde Ankara için gezinize başlayabilirsiniz.

Bursa Ankara arası kaç km? Bursa’dan Ankara’ya gidecek olanlar, Günlük araç kiralama için Bursa araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak D200/E90 üzerinden 4 saat 46 dakika içerisinde 388,1 kilometre yolu rahatlıkla tamamlayabilirler.

Konya Ankara arası kaç km? Konya üzerinden Ankara için yola çıkanlar, Kiralık araba için Konya araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek D715 ve D750/E90 üzerinden 262,9 kilometre yolu yaklaşık 3 saat 3 dakika içerisinde gidebilirler.

Yorum ekle