Yolcu360 Blog
Amazon Prime En İyi Diziler, evde film ve dizi izleyen çift
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > Amazon Prime En İyi Diziler: Mutlaka İzlemeniz Gereken 16 Amazon Prime Dizisi

Amazon Prime En İyi Diziler: Mutlaka İzlemeniz Gereken 16 Amazon Prime Dizisi

Amazon Prime en iyi diziler listemizle karşınızdayız. Mutlaka izlemeniz gereken Amazon Prime dizileri listemize göz attıktan sonra akşamlarınız her zamankinden eğlenceli geçecek. Hazırsanız başlayalım.

Amazon Prime, 2020 yılında Türkiye’de yayına girdi. Bu tarihten önce ise bazı yerli platformların dışında, yabancı diziler için tek adres Netflix’ti. Bugün ise her iki platformda birbiri ile rekabet eden kaliteli yapımlar var. Netflix ülkemizde 2016 yılında yayına başladığı için artık neredeyse tüm dizileri bildiğinizi tahmin ediyoruz. Şimdi sıra Amazon Prime dünyasını keşfetmekte. İşte en iyi Amazon Prime dizileri:

  • Lord Of The Rings – Güç Yüzükleri

Orta Dünya’ya dönmeye hazır mısınız? Amazon Stüdyoları’na ait dizi Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri, sizi Orta Dünya’da yüzüklerin yapıldığı çağa götürüyor!

Yüzüklerin Efendisi – Güç Yüzükleri Konusu Nedir?

Dizi, hepimizin J.R.R. Tolkien’in Yüzüklerin Efendisi üçlemesinden bildiği olayların önsözü niteliğinde. Kitaplar Orta Dünya’nın Üçüncü Çağ’ında geçiyor. Güç Yüzükleri ise İkinci Çağ’da ortaya çıkıyor. Detaylar için:

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri

 

  • Fleabag

Kara mizah sevenler buraya! Fleabag, aralarında BAFTA ve Emmy ödüllerinin de bulunduğu farklı dallarda 63 ödülü kazandı. Ödüle doymayan bu dizinin IMDB puanı ise 8.7.

Fleabag konusu ne? fleabag dizisi, afiş

Fleabag Konusu Ne?

Fleabag’in konusu ise şöyle: Londra yaşamı ile başa çıkmaya çalışan Fleabag’in aynı zamanda bir trajedi ile yüzleşmesi konu ediliyor. 

Komedi drama türündeki dizinin ilk sezonu 2016 yılında çekildi. Dizinin 2. sezonu 2019 yılında çekildiğinde ise aradan geçen zamana rağmen çok ses getirdi. Amazon Prime’ın meşhur dizisi  Fleabag The Guardian’ın 21. yüzyılın en büyük 100 televizyon dizisi listesinde yer aldı.

  • The Marvelous Mrs. Maisel

The Marvelous Mrs. Maisel de ödül rekoru kıran Amazon Prime dizilerinden. Dizi 157 dalda aday gösterildi ve 81 dalda ödül kazandı. Dizinin IMDB puanı ise 8.7

the marvelous mrs maisel konusu ne, dizi afişi, amazon prime en iyi diziler

The Marvelous Mrs. Maisel Konusu Ne?

Dram, komedi türündeki dizi 1958 New York’unda geçiyor. Bir ev hanımı olan Maisel’in eşi tarafından terk edilmesi hayatını değiştiren bir dönüm noktası olur. Eşi tarafından terk edilişini sahnede komik bir şekilde anlatırken kendisindeki stand-up yeteneğini keşfeder.

  • Tom Clancy’s Jack Ryan

8.1 IMDB puanına sahip Jack Ryan, macera sevenler için ideal bir Amazon Prime yapımı. 2018 Ağustos’ta Prime bünyesinde karşımıza çıkan dizi, Amerikan siyasi aksiyon gerilim severler için iyi bir seçenek. Ayrıca John Krasinski hayranıysanız bu diziyi kesinlikle seveceksiniz! 

Jack Ryan konusu ne? Amazon Prime en iyi dizilerJack Ryan Konusu Ne?

Diziye ismini veren başkahraman Jack Ryan, bir CIA analistidir. Ryan, şüpheli bir banka işlemini araştırırken bunun terörist olaylarla ilişkisini fark eder ve macera başlar. 

  • Mozart In The Jungle

Gael Garcia Bernal severlerin kaçırmaması gereken Mozart in The Jungle, müzikal, dram ve komedi türünde. 8.1 IMDB puanına sahip.

mozart in the jungle konusu ne? Amazon Prime En İyi Diziler

Mozart In The Jungle Konusu Ne?

Dizi, New York’ta geçiyor. Dizi, bir obua sanatçısının yaşamı ve müzik dünyasının bilinmeyenlerini konu alıyor. Ayrıca deha bir orkestra şefinin çılgın fikirlerini izleyebileceğiniz bu dizi, hem duygusal hem eğlenceli!

İzleyince iyi hissettiren filmler listemizden devam etmeye ne dersiniz?

  • Good Omens

8.1 IMDB puanına sahip Good Omens, fantastik tutkunları için eğlenceli bir seçenek.

Amazon Prime en iyi diziler, Good Omens konusu ne, oyuncuları kim?

Good Omens Konusu Ne?

Dizi, kıyametin yaklaşmakta olduğu dünyada geçiyor. Bunun yanı sıra Good Omens’ta cennet ve cehennemin temsilcilerinin maceralarına tanık oluyoruz. 

  • Undone

Undone, yetişkinlere yönelik, her bölümü yarım saat süren bir animasyon. Bu tür çizgi diziler dikkatinizi çekiyorsa, ayrıca fantastik hikayeleri seviyorsanız mutlaka izlenecekler listenize ekleyin. 

amazon prime en iyi diziler, undone konusu ne? animasyon dizi afişi

Undone Konusu Ne?

Dizinin 28 yaşındaki ana karakteri Alma ölümcül bir trafik kazası geçirir. Kaza sonrası Alma’nın zaman algısı değişir ve bu yeni yeteneğini babasının ölümünü araştırmak için kullanır. Animasyon, fantastik, drama türündeki filmin IMDB puanı 8.2.

  • Upload

Bilim kurgu türündeki bu Amazon Prime dizisi 2033 yılı dünyasında geçiyor. Bilim kurgu, komedi türündeki dizinin IMDB puanı 8.0.

upload konusu ne? Amazon Prime en iyi diziler

Upload Konusu Ne?

Dizide insanlara öldüklerinde dijital dünyaya yüklenme seçeneği sunulur. Bu seçeneği kabul eden dizinin baş kahramanı Nathan ölümü ile ilgili şüpheler duymaya başlar. 

  • American Gods

Dizi ile aynı adı taşıyan romandan uyarlanan American Gods fantastik, drama türünde bir dizi. 7.7 IMDB puanına sahip. 39 dalda aday gösterilen dizi 3 ödül aldı. 

Amazon Prime En İyi Diziler, Ameican Gods konusu ne? Dizi afişi

American Gods Konusu Ne?

Dizinin konusu ise şöyle: Yeni serbest kalan Shadow isimli mahkum, Wednesday isimli birisi ile tanışır. Wednesday’in kendisinin geçmişi ve hayatı hakkında fazlasıyla bilgiye sahip olduğunu fark eder. Shadow, Wednesday’in koruması olarak işe başlar. Böylece kendisini eski ve yeni tanrılar arasında fantastik bir dünyada bulur. 

  • Homecoming

Julia Roberts hayranları buraya! Amazon Prime’da şahane bir dizi sizi bekliyor. Gerilim, gizem ve ayrıca dram türündeki filmin IMDB puanı 7.5. 

homecoming konusu ne? oyuncuları kim? julia roberts dizisi, amazon prime dizileriHomecoming Konusu Ne?

Heidi rolünde seyrettiğimiz Julia Roberts, Homecoming isimli bir tesiste danışman olarak çalışır. Homecoming, askerlerin sivil hayatına geçişine yardım eden bir tesistir. Heidi, bu kurumdan ayrıldıktan 4 yıl sonra kendisini inandığı olayların perde arkalarını sorgularken bulur. 

  • The Boys

Suç, aksiyon, drama türündeki dizide yozlaşmış süper kahramanlara karşı mücadele veren The Boys isimli grubu seyrediyoruz. Dizinin IMDB puanı 8.7.

  • Tales From The Loop

Loop, evrenin sırlarını keşfetmek için tasarlanmış bir makinedir. Tale From Loop dizisinde bu makine üzerinde yaşayan insanların maceraları konu ediliyor. Drama, bilim kurgu türündeki dizinin IMDB puanı 7.5.

  • Carnival Now

Orlando Bloom’un başrolünü oynadığı dizi, Viktorya dönemi atmosferinde geçiyor. Dizinin konusu Burgue isimli kurgusal şehirdeki seri katil cinayetleri etrafında şekilleniyor. Fantastik, suç, dram türündeki Carnival Now’ın IMDB puanı ise 7.8.

  • The Wilds

The Wilds, bir uçak kazasından kurtulan kadınların hayatta kalmak için verdikleri mücadeleyi konu ediniyor. Dizi, bizi kazadan kurtulanların sırlarına ortak eden bir serüvene çağırıyor. Macera, gizem, dram türlerindeki The Wild dizisinin IMDB puanı 7.3.

  • Sneaky Pete

Breaking Bad’de Walter White karakteri ile tanıdığımız Bryan Cranston, Sneaky Pete’in yapımcılarından. Başarılı oyunculuklar ve akıcı senaryo ile izleyicilerin beğenisini kazanan dizinin IMDB puanı 8.1. Sneaky Pete dizisinin konusu ise şöyle: Dizinin başkahramanı kendisinin peşine düşen bir gangsterden kaçar. Çareyi hapisenedeki hücre arkdaşı Pete’in kimliğine bürünmekte bulur. Ancak Pete’in ailesi de onu en az kaçtığı kadar tehlikeli bir dünyaya sürükler. 

Bonus: Expanse!

Yolcu360 çalışma arkadaşlarımızdan bir öneriyle listemizi tamamlıyoruz. Yazılım ekibimizin favori dizilerinden The Expanse, 6 sezonluk bir bilim kurgu dizisi. Bu türün hayranıysanız diziyi seveceğinize eminiz. Çalışma arkadaşımız Kaan’a önerisi için teşekkür ediyoruz  😊

Ayrıca bu dizi Jeff Bezos’un da favorisiymiş!

Amazon Prime En İyi Diziler Önerilerinizi Bekliyoruz!

Fenomen olmuş Amazon Prime dizileri arasından seçiminizi yaptıysanız şimdiden iyi seyirler dileriz. Ayrıca sizin de önerileriniz varsa, yorumlara bekliyoruz. Platforma henüz üye değilseniz de, ¨Amazon Prime’a nasıl üye olunur?¨ sorusunun cevabını verelim.

Amazon Prime’a Nasıl Üye Olunur?

Amazon Prime Video web sitesine girerek aylık ücret karşılığında üye olabilirsiniz. 

yolcu360 araç kiralama

En Keyifli İçerikler Yolcu360 Blog’da!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile eğlenceli içeriklere ulaşmak çok kolay! Blogumuzu takip ederek yeniliklerden haberdar olabilirsiniz. Ayrıca blogumuzu takip etmek ve güncel kampanyalardan haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirmeyi unutmayın!

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle