Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Alsace : Şarap yolu rotası nasıl planlanır? / Fransa gezi rehberi

Alsace : Şarap yolu rotası nasıl planlanır? / Fransa gezi rehberi

Alsace son dönemde özellikle Orta Avrupa ve Fransa gezilerinin gözde uğrak noktalarından biri.

Fransa’nın şaraplarıyla ünlü Alsace (Alsas) bölgesi şu sıralar gezginlerin favori destinasyonları arasında. Alsace bölgesi kuzeyde Strasbourg’tan güneyde Mulhouse’a kadar 170 kilometre boyunca uzanıyor. Bölgede 100’ü aşkın irili ufaklı köy ve kasaba yer alıyor. Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Gris gibi dünyaca ünlü Fransız şarapları burada elde ediliyor.

Alsace yolu boyunca ilerlediğinizde alabildiğinize üzüm bağları arasında yolculuk ediyorsunuz. Eğer seyahatiniz Haziran-Eylül aylarına denk gelirse yemyeşil üzüm bağları arasında dolaşabilir, olgunlaşmaya başlayan üzümleri yakından inceleyebilirsiniz.

Alsace ‘ye nasıl gidilir?

Biz Alsace şarap yolu rotasına Colmar’dan başladık. Başta Selestat olmak üzere, Strasbourg, Eguisheim, Riquewihr, Ribeauville ve son olarak güneydeki Mulhouse’u da içine alan bir plan hazırladık. Alsace köyleri arasındaki mesafeler birbirine oldukça yakın. İyi bir planlamayla aynı gün içerisinde 3 köyü birden görebilirsiniz.

Köyler öyle güzel ki fotoğraf makinenizi elinizden bir an olsun düşüremeyeceğiniz için vaktin nasıl geçtiğini de anlamıyorsunuz☺ Alsace şarap yolu gezinize başlamak için Basel-Mulhouse havalimanına iniş yaptıktan sonra Yolcu360‘tan bir araç kiralamak en konforlu seçenek. Her köyde park yeri bulunduğu için bu konuda sıkıntı yaşamazsınız. Peki Fransa’da olan Alsace için neden İsviçre’ye iniş yapıyoruz?

Çünkü bu bölge Fransa’nın İsviçre sınırına çok yakın ve ülkeler arası geçiş oldukça rahat. Bu sebeple Saint Louis  EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atmanızı tavsiye ederiz.

170 kilometre uzunluğundaki Alsace şarap yolu rotası için biz dört gün ayırdık. Eğer gezinizi hafta sonuna sığdırmayı düşünüyorsanız iki günlük hızlı bir plan da yapabilirsiniz. Biz ilk günümüzü Colmar’da geçirdikten sonra ertesi gün Selestat ve Strasbourg’u gezdik. Üçüncü günde güzeller güzeli Eguisheim, Riquewihr ve Ribeauville’i gezdikten sonra son günümüzde gezimizi Mulhouse şehrinde sonlandırdık. Alsace’ta daha onlarca görülmeye değer köy bulunuyor. Kaysersberg, Turckheim, Obernai, Itterswiller Fransa’nın birbirinden güzel köyleri arasında yer alıyor.

Nerede konaklamalı?

Köylerin her birinde konaklama seçeneği bulunsa da Colmar, Strasbourg veya Mulhouse şehirlerini üs olarak seçmeniz çok daha bütçe dostu bir seçenek olabilir. Ancak favori köylerin Colmar civarında bulunduğunu hatırlatayım.

Köylerin hemen hepsi bir saatte gezilebilecek kadar küçük ama mimarileriyle büyüleyici bir dünyanın kapılarını ardına kadar açıyorlar. Üçgen çatılı renkli evleri ve çiçeklerle bezeli sokaklarıyla köylerin hepsi birbirine çok benziyor.

Ne alınır?

Köylerde şarap tadımı yapabileceğiniz küçük şarap evleri bulunuyor. Dilerseniz nefis Alsace şaraplarından satın alabilir, sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. Farklı şarap bardakları ve aksesuarları, tereyağlı Fransız kurabiyeleri, bölgenin simgesi leylek figürlü hediyelik eşyalar da alışveriş seçenekleri arasında.

Siz de unutulmaz bir seyahat deneyimi yaşamak ve Fransa’nın farklı bir yüzünü keşfetmek istiyorsanız Alsace şarap yolu gezinizi planlamaya başlayın derim. Hepinize şimdiden keyifli seyahatler!

Yorum ekle