Yolcu360 Blog
2022nin-en-iyi-yurt-ici-tatil-lokasyonlari
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > 2022’nin En İyi Yurt İçi Yaz Tatili Lokasyonları

2022’nin En İyi Yurt İçi Yaz Tatili Lokasyonları

2022’nin en iyi yurt içi yaz tatili lokasyonları neresi merak ediyorsanız Türkiye’nin en güzel tatil beldelerini derlediğimiz bu yazımız tam size göre. 

Tatil cenneti olan ülkemiz, bütçenize ve zevkinize göre pek çok seçeneğe sahip. Şimdiden iyi tatiller dileriz.

2022 Yaz Tatili İçin Gezilecek Yerler başlıklı yazımızı okumak için tıklayın.

  • Çıralı – Olimpos – Adrasan, Antalya 

2022nin-en-iyi-yurt-ici-tatil-lokasyonlari-adrasan.jpg

En iyi tatil yerleri deyince aklımıza ülkemizin henüz bakir kalmayı başarabilmiş noktalarından biri olan Adrasan geliyor. Çıralı, Olimpos ve Adrasan, doğası ve sakinliğiyle Türkiye’de kamp yapılacak en iyi yerler arasında yer alıyor. 

Eğer doğa aşığı iseniz ve kamp yapmayı seviyorsanız, Çıralı tüm beklentilerinizi karşılayacak bir lokasyon.

Halka Açık En Güzel Tatil Lokasyonları nereler öğrenmek için tıklayın.

En popüler tatil beldelerinden biri olan Antalya’nın en farklı beldesi ise bizce Olimpos. Belde sadeliği ve huzuruyla doğal atmosferini korumuş durumda. Olimpos’un Antalya merkeze uzaklığı 85 kilometre. Fakat bu uzaklık gözünü korkutmasın. 

Antalya Havalimanı’ndan kalkan Kumluca otobüslerine binerek Olimpos’a kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Yaz tatilinizi tek bir yerle sınırlandırmak istemiyorsanız, bu destinasyonda tek seferde 3 tatil beldesini ziyaret etme imkanına sahipsiniz.

Olimpos genel yaş kitlesi çerçevesinde revaçta olsa da Adrasan ve Çıralı henüz pek fazla keşfedilmiş değil. Bunun en temel nedeni beldelere ulaşımın diğer ilçelere kıyasla daha zor olması. 

Kemer’in ortalama 30 km uzağında yer alan bu beldeler, birbirlerini adeta tamamlıyorlar diyebiliriz. Gürültüden uzak ve mütevazı bir yaz tatili geçirmek istiyorsanız Adrasan-Çıralı-Olimpos hattını mutlaka ziyaret etmelisiniz.

2022’nin En İyi Yurt İçi Yaz Tatili Lokasyonları ‘ndan Olimpos Gezisi hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

  • Fethiye, Muğla

2022nin-en-iyi-yurt-ici-tatil-lokasyonlari-fethiye.jpg

Fethiye, Türkiye’nin en güzel tatil beldeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Ayrıca ilçe kendi güzelliğinin yanında Kelebekler Vadisi ve Ölüdeniz gibi birbirinden güzel beldelerle de özdeşleşmiş durumda.

Fethiye’den Ölüdeniz’e gitmek için merkezden yalnızca 10 km uzaklaşmanız yeterli oluyor. Kordonda salaş bir mekânda balık ekmek yiyebilir, günlük olarak düzenlenen tekne turlarına katılabilir ya da Kabak Koyu’nda doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Fethiye araç kiralama fırsatları için tıklayın.

  • Akyaka, Muğla 

2022nin-en-iyi-yurt-ici-tatil-lokasyonlari-akyaka.jpg

Yeşil ve mavinin en güzel haline ev sahipliği yapan Akyaka, Türkiye’nin en güzel tatil yerlerinden biri. Akyaka, Muğla şehir merkezine yalnızca 18 km mesafede.

Tatilinizi uygun fiyatlı geçirmek istiyorsanız Akyaka’da pek çok kamp alanı var. Çadırınızı Azmak Nehri’nin manzarasına karşı kurup sabah buz gibi suya girerek güne başlayabilirsiniz. 

Ayrıca Akyaka, kitesurf meraklıları için de uğrak noktası. Dilerseniz kitesurf dersleri de alabilirsiniz. Akyaka’da bisiklet kiralayarak doğanın içinde keyifli turlar atabilirsiniz ya da Azmak Nehri tekne turlarına katılarak keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

Muğla çevresinden uzanan ve Türkiye’nin en uzun yürüyüş yolu Karia Yolu hakkında bilgi edinmek için tıklayın.

  • Kabak, Fethiye

2022nin-en-iyi-yurt-ici-tatil-lokasyonlari-kabak.jpg

Fethiye’ye 31 km mesafede ve Baba Dağı’nın güneyinde yer alan Kabak Koyu

Kabak Koyu, Baba Dağı’nın güneyinde. Koy Fethiye’ye 31 km uzaklıkta. Kelebekler Vadisi’ne 16 km ve Kelebekler Vadisi’ne ise 4 km mesafede yer alıyor.

Kabak, Likya Yolu’nun Faralya Köyü’nden başlayan ve Kabak Vadisi’ne inen Yediburunlar, Sdyma, Pınara, Letoon, Xanthos antik kentleriyle çevrili. Dilerseniz Likya Yolu’nun Patara’da tamamlanan bölümünü buradan deneyimleyebilirsiniz. 

Bölgede, doğa ve yürüyüş meraklıları için harika aktivite alternatifleri mevcut.

Likya Yolu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey! Başlıklı yazımızı okumak için tıklayın.

  • 2022’nin En İyi Yurt İçi Yaz Tatili Lokasyonları: Foça 

2022nin-en-iyi-yurt-ici-tatil-lokasyonlari-foca.jpg

İzmir çevresinde tatil yapabileceğiniz pek çok yer seçeneği var. Foça ise İzmir’deki en iyi tatil yerleri listesinin başında geliyor. Aslında belde Eski ve Yeni Foça olarak ikiye ayrılıyor. Tarihi dokulardan hoşlanıyor ve taş yapıları seviyorsanız Eski Foça tam sizlik.

Siren Kayalıkları Eski Foça’da ziyaret edebileceğiniz en ilginç yerlerden. Siren ismi Yunan Mitolojisi’ne dayanıyor. Eğer şanslıysanız kayalıklarda yaşayan Akdeniz foklarını burada görebilirsiniz.

İzmir’in incisi Eski Foça küçük liman bölgesiyle, sayısız balıkçı teknesiyle, temiz sahil yoluyla, butik otele dönüştürülmüş eski Rum evleriyle ve daracık ara sokaklarıyla ziyaretçilerine aradığı huzuru veriyor.

Eski Foça gezisine çıkmadan önce beldeyle ilgili detaylı yazımızı mutlaka okuyun.

  • Kaş – Kalkan

2022nin-en-iyi-yurt-ici-tatil-lokasyonlari-kalkan.jpg

Antalya’nın en iyi tatil yerleri arasında yer alan Kaş ve Kalkan, yerli ve yabancı pek çok tatilcinin uğrak noktası.

Kaş’ta bulunan Kaputaş Plajı, bölgedeki favori mekanların başında geliyor. Bilhassa kampçıları mutlu eden Kaş, dalmayı sevenler için de ideal bir lokasyon. Ayrıca dalış tecrübeniz yoksa 4-5 metrelik keşif turlarına katılabilirsiniz.

İçinizi kıpır kıpır edecek bir tatil deneyimi için Antalya merkezden Kaş’a 3 saatlik bir yolculuğun ardından ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz cenneti andıran Gömbe Yaylası’ndaki şenliklere katılabilirsiniz. Ayrıca Simena Antik Kent’in hemen yanında kano gezisi yapabilirsiniz.

Kalkan hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

  • 2022’nin En İyi Yurt İçi Yaz Tatili Lokasyonları: Datça

2022nin-en-iyi-yurt-ici-tatil-lokasyonlari-datca.jpg

Datça, özellikle yabancı turistlerin oldukça sık tercih ettiği bir yer. Çünkü beldeye Yunanistan’ın Simi Adası’ndan günübirlik turlar var.

En Güzel Yunan Adaları nereler keşfetmek için tıklayınız.

Datça çok fazla turistin uğrak noktası olmasına rağmen, sakinliğini ve doğal güzelliğini her daim koruyor.

Datça uzun bir sahil şeridine ve 50’den fazla koya sahip. En ünlü sahili ise Gebekum Kumulu. Sahilde bulunan bir mikroorganizma buradaki kumları yiyerek yeni kumlar oluşturmuş. Gebekum Kumulu günümüzde koruma altında. 

Datça pek çok bitki ve kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Bu coğrafyada bütçene uygun seçeneklerle tatilinizi keyifli bir şekilde geçirebilirsiniz.

Datça gezilecek yerler yazımızı okumak için tıklayın.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle