Yolcu360 Blog
yilbasinda-gidilecek-ulkeler-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Yılbaşında Gidilebilecek Vizeli ve Vizesiz Ülkeler

Yılbaşında Gidilebilecek Vizeli ve Vizesiz Ülkeler

2024 yılına eşsiz bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? Eğer siz de yeni yıl için yılbaşı turları 2024 ile farklı bir ülkede yeni yılı kutlamayı düşünüyorsanız planlarınızı şimdiden yapmaya başlayın. Alışık olduğunuz yılbaşı kutlamalarının aksine yepyeni deneyimler sizleri bekliyor. Hava şartları sakın gözünüzü korkutmasın, tek ihtiyacınız olan biraz cesaret. İşte yılbaşında gidilebilecek vizeli ve vizesiz ülkeler!

Yılbaşında Gidilebilecek Vize İsteyen Ülkeler

  • Paris, Fransa

Paris her daim Avrupa’nın en güzel şehirlerinden olsa da bir de yılbaşı döneminde görmelisiniz. Şehrin dört bir yanının ışıklarla bezendiği, göz alıcı bir yılbaşı atmosferi sizleri bekliyor. Yılbaşı için gidilecek ülkeler arasında bulunan Paris’in Eyfel Kulesi’nde dakikalar boyunca süren havai fişek gösterilerini izleyebilir, Şanzelize’deki görkemli kutlamalara katılabilirsiniz. Yılbaşı için Paris’e gitmişken Paris Charles de Gaulle Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirirerek, Paris’te gezilecek yerler için gezi rehberi hazırlamaya ne dersiniz?

  • Münih, Almanya

Bavyera’nın başkenti Münih, yılbaşı için gidilecek ülkelerin başında. Çünkü yılbaşı coşkusunu en iyi şekilde yaşayabileceğiniz yer burası desek abartmış olmayız. Avrupa’nın en güzel noel pazarlarından birine sahip olan Münih yılbaşı eğlenceleri konusunda da hayli iddialı. Sokak partileri ile sınırsız eğlencenin kapısını aralayabileceğiniz Münih’te ışık ve havai fişek gösterileri ile kusursuz bir yılbaşı geçirmeye hazır olun. Eski kent meydanı ile birlikte Marienplatz, Olympic Park ve English Garden yılbaşı kutlamalarının adresi konumunda. Münih gezi rehberi oluşturarak, Münih Franz Josef Strauss Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden faydalanabilir ve bu şehrin tüm güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Yeni yıla girmeden önce ışıl ışıl süslenmiş noel pazarları kış tatillerinin en ilgi çekici yanı. Meydanlar ve caddeler ışıklarla bambaşka bir hale bürünürken kıyafetten yeme içmeye aradığınız pek çok şeyi bulabileceğiniz noel pazarları Aralık ayında Avrupa seyahatini fazlasıyla cazip yapıyor. İşte seyahatinizi unutulmaz kılacak Avrupa’nın en iyi 5 noel pazarı.

  • Strasbourg, Fransa

Avrupa’da noel pazarı denince hiç şüphesiz akla ilk gelen yerlerden biri Strasbourg. Devasa noel ağacı, 300’den fazla tezgah ve ışıklandırmalarla adeta masallardan fırlamış bir görünüme sahip olan Strasbourg bu geleneğin mimarlarından biri. Noel kutlamalarının doğduğu yer olarak bilinen şehirde 11 farklı noel pazarı kurulsa da en görkemlisi Grande İle’de. Siz de Alsace bölgesinde büyüleyici bir yolculuğa çıkmayı düşünüyorsanız yılbaşı öncesinde Strasbourg’u listenize mutlaka ekleyin. Yılbaşı için gidilecek ülkeler kapsamında noel pazarı turlarına katılmayı da düşünüyorsanız, Strasbourg gezi rehberi ile Saint-Louis Euroairport Basel Mulhouse Freiburg araç kiralama imkanlarından yararlanarak gezinizi konforlu bir şekilde sürdürebilirsiniz.

  • Viyana, Avusturya

Bembeyaz karlar arasında sıcak şarabınızı yudumlayıp yöresel lezzetleri tatmak, dans ve eğlencelerle keyifli vakit geçirmek isterseniz Viyana sizleri bekliyor. 1200’lü yıllara dayanan noel pazarı geleneğini en iyi şekilde sürdüren Viyana’da Belediye Sarayı’nın önünde kurulan Weihnachtstraum milyonlarca ziyaretçiyi kendine çekmeyi başarıyor. Yılbaşı için gidilecek ülkeler arasından bulunan Viyana, Kasım ayının ortalarından itibaren kurulmaya başlanan noel pazarında hem kendiniz hem sevdikleriniz için hediyelik eşyalar satın alabilir, ağız sulandıran lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Viyana gezilecek yerler için Yolcu360‘tan Viyana Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

  • Berlin, Almanya

Noel ruhunu yaşayabileceğiniz şehirlerden bir diğeri ise Berlin. Rengarenk ışıklarla süslenmiş şehri bir de bu haliyle keşfetmek isterseniz noel pazarları Kasım sonundan itibaren kurulmaya başlıyor. Ocak ayının ortalarına kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Şehrin en büyük noel pazarı ise Fransız ve Alman katedralinin yer aldığı meydan ile aynı ismi taşıyan Gendarmenmarkt. Noel şarkıları eşliğinde gezebileceğiniz pazarda alışverişin tadını çıkarabilirsiniz. Berlin gezi rehberi kapsamında Alexanderplatz ve Charlottenburg’taki noel pazarlarına da uğramayı sakın unutmayın. Noel pazarları gezisi için Berlin Schönefeld Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atarak, kolay bir ulaşım fırsatı yaratabilirsiniz.

  • Prag, Çekya

Yılbaşında yurt dışında nereye gidilir sorusunun en net cevabı Prag. 🙂 Çekya’nın başkenti Prag noel pazarı konusunda birçok şehri geride bırakıyor. Eski şehir meydanına kurulan noel pazarında yöresel lezzetlerden kıyafete, el işinden hediyelik eşyalara kadar pek çok şey bulmak mümkün. Rengarenk süsler ve ışıklarla görsel şölen sunan noel ağacının da yer aldığı eski şehir meydanı özellikle akşam saatlerinde ziyaretçi akınına uğruyor. Prag Kalesi’nin yanı başında kurulan noel pazarı da listenizde mutlaka yer almalı.

  • Brüksel, Belçika

Her yıl Kasım sonunda Grande Place’te kurulmaya başlayan noel pazarı Brüksel’i ziyaret etmek için harika bir neden olabilir. Geniş bir alana yayılan noel pazarında nefis Belçika çikolatalarını tadabilir, noele özgü kurabiyelerle lezzet yolculuğuna çıkabilirsiniz. Yılbaşı Avrupa turu için şimdiden hepinize keyifli seyahatler!

  • Londra, İngiltere

yilbasinda-gezilecek-yerler-.jpg

İngiltere, Noel ve yılbaşı coşkusunun en yüksek şekilde yaşandığı ülkelerden biri. Özellikle de başkent Londra yeni yılı karşılamak için harika bir alternatif. Yeni yıl gecesi saatler 12’yi gösterdiğinde neredeyse 15 dakika süren havai fişek ve ışık gösterilerini izlerken yeni yıl ruhunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Özellikle de Thames Nehri ve London Eye bu özel gecede ışıl ışıl ve rengarenk oluyor. Yeni yıl coşkusunu en net şekilde yaşayabileceğiniz Londra’da Hyde Park’ta kurulan Winter Wonderland Noel Pazarı ise yılbaşı temalı birçok ürünü bulabileceğiniz ve harika hediyelikler alabileceğiniz bir yer. Eğer Londra’ya çocuklarınızla birlikte gidecekseniz bu dönemde onlar için de harika bir önerimiz var. Londra’ya yalnızca yarım saat mesafede yer alan Ascot’ta her yıl aralık ayında kurulan Noel Baba’nın Evi (Lapland UK) içerisinde bulunan buz pateni pisti, oyuncak fabrikası ve Husky köpek turu gibi eğlenceli aktiviteleri ile hem size hem de çocuklarınıza oldukça keyifli anlar yaşatacak. 

  • Amsterdam, Hollanda

yilbasinda-gezilecek-yerler-1.jpg

Yeni yılı karşılamak için en iyi alternatiflerden biri de eğlence denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri olan Hollanda’nın başkenti Amsterdam. Yalnızca yeni yıl için yılın 365 günü renkli ve eğlenceli sokakları ile adından söz ettiren Amsterdam, yılbaşı zamanında da beklentilerin çok üzerinde bir eğlence vaadediyor. Dam Square meydanında toplanan binlerce insan yeni yılın ilk dakikalarından sabahın ilk ışıklarına kadar coşkulu bir şekilde eğlenmeye devam ediyor. Hem yerli hem de yabancı turistlerin en çok ilgisini çeken Red Light District ise yeni yıl döneminde de oldukça hareketli. Amsterdam’a geldiğinizde yeni yılı coşkuyla karşıladıktan sonra tatilinizin geri kalan günlerinde ise Van Gogh Müzesi ve Madame Tussaud Balmumu Heykel Müzesi’ni ziyaret edebilir, yakınlardaki balıkçı kasabalarını Noel süslemeleri içerinde görebilir ve lezzetli deniz ürünlerini deneyimleyebilirsiniz. 

  • Kopenhag, Danimarka

yilbasinda-gezilecek-yerler-2.jpg

Hem kış mevsiminin hem de yeni yılın ruhunu sonuna kadar hissetmek için kuzey ülkeleri en iyi seçeneklerden. Danimarka’nın Kopenhag şehri ise farklı ve huzurlu bir yeni yıl tatili geçirmek isteyenler için ideal bir lokasyon. Kopenhag’da yeni yıl kutlamaları şehrin ünlü Tivoli Bahçeleri’nde yoğunlaşıyor. Ancak bahçe dediğimiz için aklınıza sıradan şeyler gelmesin. Tivoli Bahçeleri içerisinde yarım milyon çiçek ve bine yakın ağaç bulunduruyor. Aynı zamanda içerisinde 28 farklı tipte roller coaster, suni bir göl, 1500’ün üstünde deniz canlısının görebileceğiniz bir akvaryum da bulunan Tivoli Bahçeleri’nde birçok restoran da yer alıyor. Bu restoranlar içerisinde Michelin Yıldızı’na sahip yerler de var. Yıl içerisinde Eylül ve Nisan aylarında ziyarete kapalı olan bu özel bahçe Noel döneminde ise 1 hafta boyunca ziyarete açılıyor. Bu nedenle de kesinlikle yeni yılı bu büyüleyici alanda karşılamanızı öneririz. 

  • Madrid, İspanya

Eğlencenin ve ilginç geleneklerin adresi olan İspanya da yeni yılı karşılamak için tercih edebileceğiniz güzel alternatiflerden biri. Başkent Madrid’in ana meydanı Puerta Del Sol ise yılbaşı kutlamalarının merkezi. Her yıl Noel zamanı ışıl ışıl olan meydanda ise çok ilginç bir yılbaşı geleneği var. 31 Aralık gecesi saat 12’yi vurduğunda meydanda 12 gong sesi duyuluyor. Her gong sesinde ise meydanda toplanmış binlerce insan bir adet üzüm yiyor. İspanyollar bu 12 üzüm sayesinde tüm yıl boyunca bolluk ve bereket içerisinde yaşayacaklarına inanıyorlar. Siz de bu ilginç geleneğe dahil olarak güzel bir yeni yıl anısı elde edebilirsiniz. Gotik ve Rönesans mimarisinin en ilginç örneklerine ev sahipliği yapan Madrid size büyüleyici bir yılbaşı tatili yaşatacak. 

Madrid’te Görmeniz Gereken 5 Yer

Yılbaşında Gidilebilecek Vizesiz  Ülkeler

Malum yılbaşı yaklaştı. Yeni yıla yurtdışında girmek istiyorsunuz. Fakat vizeyi bu kadar kısa süre içerisinde almanız mümkün gözükmüyor. Üzülmeyin. Sizlere vizesiz yılbaşında gidilebilecek ülkelerden bahsedelim:

  • Montenegro

yilbasinda-gidilecek-ulkeler.jpg

Karadağ olarak bildiğimiz Montenegro vizesiz yılbaşında gidilebilecek ülkeler listemizde ilk sırada yer alıyor. Adriyatik’in en güzel manzarasına ev sahipliği yapan Montenegro’da yılbaşının tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Çevresi yüksek dağlar ile çevreli, sonsuz yeşilliğe sahip bir ülke. Sadece pasaportunuz ile seyahat etme imkanına sahip olmanız da Karadağ’ı cazip hale getiren etmenler biri. Özellikle Kotor’da yeni yılı karşılamanızı tavsiye ediyoruz. Adeta İtalya’nın küçük bir kasabasını andıran bu şehir yeşil ve mavinin kesişim noktasında yer alıyor. Bunun yanı sıra yıllara meydan okuyan tarihi eserleri ile de Kotor göz dolduruyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden yılbaşı partileri için sizleri Karadağ’a bekliyoruz.

  • Makedonya

yilbasinda-gidilecek-ulkeler-1.jpg

Pasaportunuzla vizesiz yılbaşında gidilebilecek ülkelerden bir diğeri ise Makedonya. Balkanların her zaman bizdeki yeri bir başkadır. Mutfak kültürü, ortak tarihimiz ve benzer geleneklerimiz sayesinde bir yanımız hep Balkanlarda yaşar. Sizlere yılbaşı için önerebileceğimiz şehri ise Ohrid. Ülkenin güneybatısında yer alan Ohrid, Makedonya’nın incisi olarak da biliniyor. Göl kenarına kurulan bu küçük kasabanın dinlendirici bir etkisi var. Tıpkı bizdeki Safranbolu gibi düşünebilirsiniz. Sakin ve bir o kadar da dingin bir kasaba. Burası öylesine değerli bir şehir ki Osmanlı döneminden kalma mimari eserleri keşfedebilirsiniz. Nitekim Ohrid Gölü de Makedonya’ya ayrı bir değer katıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi başaran bu doğa harikası görenleri büyülüyor. 

  • Gürcistan

yilbasinda-gidilecek-ulkeler-2.jpg

Karadeniz’e kıyısı olan Gürcistan ile komşu ülkeyiz. Hatta Gürcistan’a günlük otobüs seferleri bile düzenlenmektedir. Yılbaşında yurtdışı tatil alternatifi arıyorsanız sizlere Gürcistan’ı öneriyoruz. Hem yakın olması hem de vizesiz giriş imkanının bulunması sebebi ile sıklıkla tercih ediliyor. Yeni yıla özel yapılan süslemeler, renkli ışık gösterileri eşliğinde unutulmaz bir yıla giriş yapacağınıza eminiz. Özellikle Gürcistan’ın başkenti Batum’da birkaç günlük tatil yapmanızı tavsiye ediyoruz. Batum’a özgü lezzetleri tatmak ve biraz Karadeniz havası almak için harika bir fırsat.

Batum Gece Hayatı ve En İyi 8 Gece Kulübü

  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

yilbasinda-gidilecek-ulkeler-3.jpg

Elbette vizesiz yılbaşında gidilebilecek ülkeler listemizde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yer alıyor. Yavru Vatan her yıl olduğu gibi bu yıl da yılbaşı kutlamalarının vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden partiler, sokak konserleri ve rengarenk meydanları ile KKTC yurtdışı yılbaşı tatili için güzel bir alternatif. Sadece kimlik kartınız ile giriş yapabileceğiniz için vizeye ihtiyacınız yok. Dilediğiniz zaman ada ülkesi Kıbrıs’a gidebilirsiniz. 

  • Azerbaycan

yilbasinda-gidilecek-ulkeler-4.jpg

Aslına bakarsanız tatil rotalarımızı uzaklarda aramaya gerek yok. Kardeş ülkemiz Azerbaycan bizlere her zaman kucak açar. Nitekim bu yılbaşında sizleri Bakü’ye bekliyoruz. Hazar Denizi’nin batı kıyısında bulunan Bakü, Azerbaycan’ın başkenti olmakla birlikte aynı zamanda Kafkaslar’ın en önemli kültür ve ticaret merkezlerinden biri. Tıpkı diğer vizesiz giriş yapılan ülkeler gibi Azerbaycan’a da sadece pasaportunuzla giriş yapabilirsiniz. Noel zamanının yaklaşması ile birlikte caddeler, sokaklar binbir renge bürünüyor. Umut dolu bir yıl için geri sayımı Azerbaycan’da yapmaya ne dersiniz? 

  • Sırbistan

Yılbaşında vizesiz ziyaret edebileceğiniz en güzel ülkelerden biri de Sırbistan. Özellikle de düşük bütçeli Paris olarak nitelendirilen başkent Belgrad yeni yılı karşılamak için oldukça renkli bir alternatif. Eğlenceli gece hayatı ve Avrupa şehirlerine oldukça benzeyen mimari yapısıyla yılın her dönemi turist çeken Belgrad yılbaşı ve Noel döneminde sahip olduğu meydan süslemeleri ile Noel ruhunu tamamıyla hissetmenizi sağlıyor. Belgrad’da Noel’den önce kurulan Noel pazarları da birçok yılbaşı süslemesi bulabileceğiniz ve hem kendiniz hem de sevdikleriniz için yeni yıl hediyeleri bulabileceğiniz yerler. Belgrad’da yer alan Cumhuriyet Meydanı, Kalemegdan ve Knez Mihailova Caddeleri her yılbaşında ışıl ışıl oluyor ve Belgrad’da bulunan hemen herkes bu ışıltılı meydanlarda yeni yılı karşılıyor. Yeni yılın girişiyle yükselen coşku gece boyu ise birçok mekanda yapılan partilerle devam ediyor. Bu partilerle yeni yıl eğlenceleri sabaha kadar devam ediyor. Yalnızca yılbaşında değil yılın tüm zamanlarında eğlenmenin ne demek olduğunu oldukça iyi bilen Belgrad’a yeni yıl için kesinlikle bir şans vermelisiniz. 

Belgrad’ta Görmeniz Gereken 7 Yer

  • Kosova

En renkli ve eğlenceli Balkan ülkelerinden biri olan Kosova da yılbaşı tatili için geçirebileceğiniz harika bir alternatif. Hem ülkemize yakın oluşu hem de vizesiz ziyaret edilebilmesinin yanı sıra Osmanlı tarihine de yakından şahit olabileceğiniz bir ülke olan Kosova’da yılbaşını oldukça keyifli karşılayabilirsiniz. Diğer tüm Balkan ülkeleri gibi Kosova’da da yeni yıl büyük bir coşkuyla karşılanıyor. Kosova’nın başkenti ve en büyük şehri olan Priştine ise yeni yıl coşkusunun çok daha heyecanla yaşandığı bir şehir. Noel öncesinde Priştine’nin neredeyse tüm sokakları ve meydanları yılbaşı süsleriyle ve ışıklarla süsleniyor. Yılbaşı için Priştine’ye gittiğinizde meydanlarda kurulan Noel Pazarı stantlarını gezerek birbirinden güzel hediyelikler alabilir, Kosova’nın kendine özgü lezzetlerini tadabilir ve yeni yılı büyük bir coşkuyla hareketli sokaklarda karşılayabilirsiniz. 

Kosova Nerede? Kosova’da Gezilecek Yerler

  • Bulgaristan

Hem vizesiz hem de Türkiye’ye yakın bir lokasyon arıyorsanız aradığınız ülke kesinlikle Bulgaristan. Ünlü kayak merkezleri ve eğlenceli gece hayatı ile hem yeni yıl coşkusunu sonuna kadar yaşayabileceğiniz hem de kayak tatili yapabileceğiniz bir ülke olan Bulgaristan’da yılbaşı için en iyi rota ise Bansko. Ülkenin en ünlü kayak merkezi olan Bansko ülkemize de oldukça yakın. Araba ile 4 saatlik bir yolculukla ulaşabileceğiniz Bansko’da büyük şehir merkezlerindeki gibi devasa partiler olmasa hem eğlenceli hem de huzurlu bir yılbaşı tatili geçirebilirsiniz. Kayak merkezlerinde hem otellerde hem de kar üzerinde düzenlenen yılbaşı partilerinde oldukça keyifli vakit geçirebileceğinizden emin olabilirsiniz. 

Bulgaristan Gezilecek Yerler: Bulgaristan Hakkında Bilgiler

  • Tayland

yilbasinda-gezilecek-yerler.jpg

Yeni yılı karşılamak için kar yağışı yerine daha sıcak bir iklim alternatifi tercih ederseniz vizesiz gidebileceğiniz sıcak ülkelerden biri de Tayland. Eğlence ve gece hayatı konusunda oldukça iddialı bir ülke olan Tayland belki de dünya üzerinde yeni yılı en coşkulu şekilde karşılayabileceğiniz yerlerden biri. Yılbaşı için Bangkok’u tercih ederek unutulmayacak yeni yıl anıları biriktirebilirsiniz. Bangkok için ikinci bir seçenek de genellikle romantik bir rota olarak tercih edilen Phuket Adası. Bangkok Havalimanı’ndan aktarma ile ulaşabileceğiniz ada denizi ve kumsallarının muhteşemliği ile biliniyor. Yılbaşı için “White Party” konsepti ile partilerin düzenlendiği adada eğlenceyi sonuna kadar yaşayarak yeni yılı karşılayabilir, yeni yılın ilk gününde denizin ve güneşin tadını çıkararak kendinizi de yenileyebilirsiniz. Aynı zamanda masaj yaptırmak, enfes Tayland yemeklerini tatmak ve romantik atmosferin tadını çıkartmak gibi aktivitelerle muhteşem yeni yıl anılarına sahip olabilirsiniz. 

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle