Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Paris gezilecek yerler / Katedraller ve kiliseler / Fransa

Paris gezilecek yerler / Katedraller ve kiliseler / Fransa

Paris gezilecek yerler dendiğine akla gelen Eyfel Kulesi, Notre Dam Kilisesi, Disneyland ve müzeler gibi yerleri sizin için daha önce kaleme almıştık. Bu sefer de Paris’e gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken katedral ve kiliseleri özel bir gezi rehberinde bir araya getirdik. Paris gezi turları içinde en dikkat çeken Paris turistik yerler ve detayları Instagram’ın sevilen gezgin çifti Elitfukara hesabının yazarları Zehra ve Mutlu sizin için gezdi gördü ve yazdı…

Paris gezi turları özellikle bahar aylarında dikkat çekerken Paris seyahat rehberi her zaman merak edilen bir konu. Paris gezi blogları içinde kaybolmadan; Paris gezi rehberi ve Paris’te ücretsiz gezilecek yerler gibi detayları bu yazıda bir araya getirdik.

Paris Gezilecek Yerler

Özellikle bahar aylarında ilgi gören Paris gezi turları içinde; gezip görülecek eşsiz mimari yapılar, Paris tarihini yansıtan mimari yapılar ve birbirinden değerli  nokta bulunuyor. Paris seyahat rehberi araştırılırken her detayına hayran olabileceğiniz bir şehir Paris… Paris gezilecek yerler listesi öyle zengin ki bu şehre en az birkaç gün ayırmak gerekiyor. Öyle ki Paris turistik yerler bile bir iki günde gezilebilecek gibi değil. Paris gezi bloglarına bakıp iç geçirirken bir gün bu eşsiz şehre bir gezi planlayın. Sizi biraz daha cezbedecek Paris’te ücretsiz gezilecek yerler ve daha birçok noktayı sıralıyoruz;

Paris’teki katedraller ve kiliseler nasıl gezilir?

Paris’te gezilecek yerler listesini biz karış karış gezerek nerdeyse tamamladık. Peki, Paris kutsal ve dini yapılarını gezmeden olur mu? Paris turistik yerler içinde elbette en dikkat çeken yapılar onlar. Hadi gelin bu yazımızda Paris gezi turu boyunca gezip görülmesi gereken önemli kutsal yapılardan bahsedelim.

  • Notre Dame Kilisesi
  • Sacre Coeur Bazilikası
  • Sainte Chapelle
  • Paris Yer Altı Mezarları (Catacombs of Paris)      

Paris gezi turu içinde bu dört özel gezi rotasını ziyaret edebileceğiniz en ideal ulaşım aracı elbette ki kiralık araç. Yolcu360‘tan bir araç kiralayarak rahatlıkla Paris’teki kilise ve katedralleri gezebilirsiniz. Paris Charles de Gaulle Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirirseniz, uçaktan iner inmez bu muhteşem bir Paris gezi turuna konforla başlayabileceğinizi hatırlatmış olalım…

Paris’te mutlaka görmeniz gereken kilise ve katedraller

Paris gezi rehberi kitap ve Paris gezi bloglarını eminim incelemişsinizdir. Paris gezilecek yerler özellikle mimarisi ile bizi daha gitmeden büyülemeye yetiyor. Paris turistik yerler içinde en çok zaman geçireceğiniz yerler elbette kilise ve katedraller olacaktır. Zira birbirinden detaylı mimarisi, hayran bırakan tasarımları ile Paris’ta gezilecek kiliseler ve katedralleri paylaşıyoruz;

  • Notre Dame Katedrali

Paris gezilecek yerler içinde Paris’teki en önemli dini yapı dünyaca ünlü Notre Dame Katedrali’dir. Bu katedral öyle popüler ki Eyfel Kulesi’nden fazla turist çekiyor. 

Notre Dam nerede?

Notre Dame Katedrali, Fransa’nın başkenti Paris’deki  Seine Nehri’nin kıyısında yer alan bir yapıdır. Buraya “Cite” veya “St. Michel” metro durakları üzerinde ulaşım sağlayabilir veya Paris araç kiralama yaparak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

Bu kadar popüler olmasında ise mimarisinin güzelliği olduğu kadar Viktor Hugo’nun yazdığı “Notre Dame’ın Kamburu” kitabına da çok etkili.

Fransız gotik mimarisinin en önemli örneği olarak kabul edilmektedir. Roma-Gotik stili karışımı mimarisi, görkemli pencereleri, muhteşem süslemeleri ve içerisinde bulunan sanat eserleri ile sizi mest edecek… Aynı anda 9 bin kişinin ibadet edebildiği Notre Dame Katedrali’nde hafta sonu ayinine denk gelirseniz bu atmosferi kaçırmayıp muhakkak izlemelisiniz.

Katedral’e giriş ücretsiz ancak 69 metre yüksekliğinde ki iki kulesine çıkışlar ücretli. Ancak 1 Kasım ve 31 Mart tarihleri arasında her ilk Pazar günü kuleye çıkış ücretsiz.

Kuleye çıkan merdivenler oldukça dik, çıkacağınız yer yüksek ve merdivenler dar… Ancak yukarı çıktığınızda bunca şeye değeceğini göreceksiniz. Yukarıda sizi Paris manzarası ve katedrali kötü ruhlardan koruduğu düşünülen yaratık heykelleri bekliyor olacak.

Ziyaret saatleri ve günleri: 07.45-18.45 saatleri arası yılın her günü ziyarete açık. Hafta sonu ise saatler 07.45-19.15 oluyor.

  • Sacre Coeur Bazilikası

Paris gezi turu içinde en önemli noktalardan biri de Sacre Coeur Bazilikası. Buradan Ressamlar Tepesi yazımızda bahsetmiştik ama madem bir başlık altında topladık bahsetmeden olmaz. Kiliseyle ilgili sizi en cezbedecek yanlardan biri göğe doğru uzanan kubbeleri olacak. Ben üşenmem, bu kubbeye çıkıp Paris’i tepeden izlemek isterim derseniz, 300 basamaklı bir merdiven sizi bekliyor olacak… Paris’te ücretsiz gezilecek yerler arasında olan Kiliseye girmek ücretsiz ancak kubbelere çıkmak için küçük bir ücret ödemeniz gerekmektedir. Biletleri de kilisenin dışında sol tarafta bulunan kubbe girişinden alabilirsiniz.

Ziyaret saatleri ve günleri: 06.00-22.30 arasında yılın her günü ziyarete açık. Kubbe için ise ziyaret saatleri Mayıs – Eylül ayları arasında sabah 08.30-20.00 arası, Ekim-Nisan ayları arasında ise 09.00-17.00 arasıdır.

  • Sainte Chapelle

Paris gezi rehberi içinde olmazsa olmaz başka bir gezi noktası da burası. Çok büyük olmamasına karşın oldukça göze gelen vitrayları inceleyebileceğiniz bir şapel. Notre Dame Katedrali ile aynı adada bulunduğu için ikisini aynı gün ziyaret edebilirsiniz. Burası aynı zamanda Adalet Sarayı’nın bahçesi olduğu için güvenlik önlemleri normalin üzerinde tutuluyor. O yüzden dışarıda gördüğünüz sıra gözünüzü korkutmasın hızlı ilerliyor. Paris gezi turu listenize mutlaka ekleyin.

Ziyaret saatleri ve günleri: 1 Ocak, 1 Mayıs, 1 Aralık ve 25 Aralık hariç yılın her günü açık. Kasım-Mart aylarının ilk Pazar günleri de ücretsiz gezmek mümkün.

  • Paris Yer Altı Mezarları (Catacombs of Paris)                   

6 milyondan fazla kişinin iskeletinin bulunduğu oldukça büyük bir yeraltı mezarlığıdır. Paris turistik yerler listesinde olan bu mezarlık sizi ürkütebilir. Ziyaretçiler tünele girebilmek için 20 metre aşağıya iniyorlar. Burada bulunan tüneller 250 kilometrekarelik bir alana sahipken yalnızca 2 km’ye yakın bir alanı gezebiliyorsunuz.

Giriş için gişe veya internetten bilet alıyorsunuz. Çok talep gördüğü için uzunca bir kuyruk bekleyeceğinizi unutmamalısınız. O yüzden size tavsiyemiz açılış saatinden 1 saat önce kapıda olmanız☺.

Ziyaret saatleri ve günleri: Pazartesi hariç haftanın her günü 10:00-20:00 saatleri arasında açık.

Yorum ekle