Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Strasbourg gezi rehberi / Strasbourg gezilecek yerler / Fransa

Strasbourg gezi rehberi / Strasbourg gezilecek yerler / Fransa

Strasbourg denince akla genelde Avrupa kupalarında takımlarımızın eşleştiği muhtemel rakiplerden biri gelir. Ancak Fransa’nın bu güzel şehrinde futboldan çok daha fazla keşfedilecek yerler var.

 

Fransa deyince aklınıza ilk olarak Paris geliyorsa hafızanızda yer etmeye değer bir şehirle tanıştırmak istiyorum sizleri: Strasbourg! Alsace bölgesinin başkenti olan bu şehir, Avrupa Konseyi ve Avrupa Parlamentosu’na ev sahipliği yaptığı için ayrı bir öneme sahip. Alsace şarap yolu rotasının en güzel duraklarından biri olan Strasbourg’u gelin birlikte keşfedelim.

Strasbourg nerede ve nasıl gidilir?

Fransa’nın kuzeydoğusunda yer alan Strasbourg’a en rahat Basel-Mulhouse Havalimanı’nı kullanarak ulaşabilirsiniz. Seyahatinizi daha konforlu hale getirmek için Yolcu360‘tan araç kiralayıp yaklaşık bir saatlik bir yolculukla bu güzel şehre ulaşım sağlamanız mümkün.

Saint-Louis Euroairport Basel Mulhouse Freiburg araç kiralama seçeneklerine bakmadan yola çıkmayın. EuroAirport Havalimanı, Strasbourg’a ulaşım için oldukça elverişli bir noktada.

Türkiye’den direkt ulaşım imkanı olmasa da eğer Avrupa’daki herhangi bir şehirden Strasbourg’a geçmeyi düşünüyorsanız kente 10 kilometre uzaklıkta bulunan Entzheim – Strazburg Havalimanı araç kiralama seçeneklerini de tercih edebilirsiniz.

Strasbourg gezi rehberi

Hem Almanya’nın hem de Fransa’nın etkisini görebileceğiniz Strasbourg sokakları her daim ışıl ışıl ve canlı. Bizim seyahatimiz yaz aylarına denk geldi ama bu şehrin en önemli özelliği Noel zamanı kurulan pazarları. Öyle ki burası Avrupa’nın Noel başkenti olarak biliniyor. Rengarenk süslemeler, çeşit çeşit ürünlerin satıldığı tezgahlar, sıcak şarap ve sokak lezzetleri eşliğinde yılbaşı ruhunu en iyi hissedebileceğiniz şehirlerden biri burası.

Alsace seyahatinizi planlarken Strasbourg’a en az iki gün ayırmanızı tavsiye ediyorum çünkü şehirde gezip görülebilecek çok fazla yer var. Şehrin en meşhur bölgesi Petite France olarak da bilinen Küçük Fransa. Kanal kenarına dizilmiş üçgen çatılı renkli evlere baktıkça kendinizi masal diyarında gibi hissediyorsunuz.

Adeta kartpostallık görüntüler sunan Petite France’tan sonra listenize eklemenizi önerdiğim bir diğer adres ise Pont Couverts. 13. yüzyılda savunma amaçlı inşa edilen bölge kule ve köprüleriyle oldukça ihtişamlı. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız Pont Couverts’e yürüyüş mesafesindeki Barrage Vauban’ın terasına çıkın ve muhteşem Strasbourg manzarasına bir de buradan bakın.

Şehirde görülmeye değer önemli yapılardan bir diğeri ise Notre Dame de Strasbourg Katedrali. 1439 yılında yapımı tamamlanan katedral hem gotik mimarisiyle hem de kızıl rengiyle dikkat çekiyor. Sadece dışarıdan bakmakla yetinmeyin, katedralin içerisini de mutlaka gezin. Manzara düşkünleri için katedralin tepesine çıkmanın mümkün olduğunu da hatırlatayım. Ücret ise 5 euro, 300 küsür merdiven çıkabilirim derseniz kaçırmayın☺

Bu güzel şehre gelmişken Ren Nehri turu yapmadan dönmek olmaz. Vaktiniz kısıtlıysa şehri bir saatlik nehir turuyla keşfedebilir, farklı bir deneyime imza atabilirsiniz. Petite-Train adı verilen gezi trenleri de şehirde mini bir tur yapmak için oldukça ideal. Bu şehirde beni en çok etkileyen yer Orangerie Parkı oldu. Şehrin biraz dışında yer alan parkta yorgunluğunuzu atabilir, huzurlu birkaç saat geçirebilirsiniz. Yanınıza gelen leylekler gününüze renk katabilir☺

Strasbourg ’ta mutlaka yapmanız gereken şeyler

  • Dış cephesiyle ilgi uyandıran Maison Kammerzel’i görün.
  • Rohan Sarayı’nı ziyaret edin.
  • Avrupa Birliği binalarını görün.
  • Gallia bölgesini keşfedin.
  • Alsace bölgesinin ünlü yemeği Tarte Flambee’nin tadına bakın.
  • Winstub’lardan birine girin ve meşhur Alsace şaraplarını deneyin.

1 yorum