Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Münih Gezi Rehberi / Gezilecek Yerler ve Münih Müzeleri / Almanya

Münih Gezi Rehberi / Gezilecek Yerler ve Münih Müzeleri / Almanya

Büyük festivallere ev sahipliği yapan Münih; tarihi yapıları, yemyeşil parkları ve güzel şehir dokusu ile Almanya’nın en büyük şehirlerinden biri.

Bavyera’nın başkenti ve Almanya’nın üçüncü büyük şehri Münih tarihi ve modernizmi bir arada sunan yapıları, müzeleri, parkları ile ziyaretçilerini büyülerken yıl boyunca düzenlenen etkinlikleriyle de öne çıkıyor. Her yıl eylül ayının son haftası ile ekim ayının başında gerçekleştirilen Oktoberfest sadece Münih’in değil Almanya’nın en büyük festivallerinden biri. Aralık ayında kurulmaya başlayan Noel pazarları ile de şehir bambaşka bir havaya bürünüyor. Gelin bu güzel Bavyera kentini hep birlikte daha yakından tanıyalım.

 

Münih Nerede?

Almanya’nın Bavyera eyaletinin başkenti ve en büyük şehri Münih ülkenin güneyinde yer alıyor. Berlin ve Hamburg’dan sonraki üçüncü büyük şehir olan Münih dünyanın en fazla turist ağırlayan şehirler listesinde ilk sıralarda bulunuyor.

Münih’e Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan haftanın her günü Münih’e aktarmasız olarak uçuş yapabilirsiniz. Münih Franz Josef Strauss Havalimanı araç kiralama ile yaklaşık 30 kilometre mesafede yer alan şehir merkezine ulaşabilirsiniz. İstanbul-Münih arası uçakla yaklaşık 2.5 saat sürüyor. Münih konum itibariyle Stuttgart, Nürnberg, Ulm gibi şehirlere oldukça yakın. Hatta Avusturya sınırında yer alan Salzburg’a yolcu360 online araç kiralama hizmeti ile Münih merkezden araç kiralayarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Seyahat planınıza yakın rotaları da dahil etmek isterseniz hem havalimanından hem de şehir merkezinden araç kiralama seçeneklerini değerlendirmeyi unutmayın.

 

Münih Gezilecek Yerler

Her ne kadar II. Dünya Savaşı’nda ağır hasar alsa da yaralarını kısa sürede sarmayı başaran Münih eşsiz mimariye sahip tarihi yapıları ile göz dolduruyor. Şehir turunuza ilk olarak bu yapıların büyük bir kısmının yer aldığı Marienplatz’den başlamanızı tavsiye ederim. Münih’in kalbi olarak nitelendirilen meydan en turistik noktalardan biri. Restoran ve kafelerle çevrili meydanın en dikkat çekici yapısı ise hiç şüphesiz Neues Rathaus olarak da bilinen Yeni Belediye Binası. Tarihi binanın tepesinde yükselen çan kulesi ise gotik mimarinin en güzel örneklerinden. Saatler 12.00’yi gösterdiğinde çan sesleri eşliğinde kulede sergilenen kukla şovunu sakın kaçırmayın.

Marienplatz

 

Marienplatz’de görülmesi gereken yerlerden bir diğeri de 11. yüzyılda inşa edilen kentin en eski dini yapısı St. Peter Kilisesi. Görkemli bir iç dekorasyona sahip kilisenin çan kulesine çıkarak şehri bir de tepeden görmenizi öneririm. Kuleye çıkış ücreti 3. Euro. Bavyera mimarisinin en özel örneklerinden biri olan Frauenkirche kilisesini de gezi listenize ekleyebilirsiniz.

Frauenkirche Kilisesi

Kent ruhunu en iyi yansıtan yerlerin sokak pazarları olduğunu düşünüyorum. Eğer siz de yerel halkla iç içe vakit geçirmek isterseniz rotanızı Viktualienmarkt’a çevirebilirsiniz. Meyve-sebzenin yanı sıra pek çok sokak lezzetinin de satıldığı pazarda yöresel tatları deneme fırsatı bulabilirsiniz. Gezmekten yorulduysanız kentin en büyük parkı olan Englischer Garten’da çimlere uzanarak kısa bir mola verebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında Münihlilerin vazgeçilmez adreslerinden olan devasa parkta bisiklet kiralayarak turlayabilir, gölette tekne gezisine çıkabilirsiniz. Münih’te keşfedilmeyi bekleyen sayısız yer var. Seyahatinizi en az 4-5 gün olarak planlarsanız şehri daha rahat gezebilirsiniz.

Viktualienmarkt

 

Münih Müzeleri

Münih gezilecek yerleri bitirdikten sonra sıra geldi birbirinden güzel müzeleri keşfetmeye. Ruhunuza kültür-sanat şöleni yaşatmaya hazırsanız başlıyoruz! İşte, Münih’in en iyi 5 müzesi…

Not: Münih’te Pazar günü adeta kültür&sanata adanmış. Şehirde pek çok müzeyi Pazar günü 1 euroya gezme şansınız bulunuyor. Mutlaka değerlendirin!

  • Nymphenburg Sarayı

Yapımı 1758 yılında tamamlanan Nymphenburg Sarayı geçmişte kraliyet yazlığı olarak kullanılmış. Tavan ve duvar işlemelerinden gözlerinizi bir an olsun alamayacağınız saray içerisindeki müzelerle günümüzde Münih’in en fazla ziyaret edilen yerlerin başında geliyor. Güzel Kadınlar Galerisi, İnsan ve Doğa Müzesi, At Arabaları Koleksiyonu ve Taş Salon sarayın öne çıkan bölümleri arasında yer alırken bahçesi ile de görenleri büyülüyor. Seyahatiniz yaz dönemine denk geliyorsa dilerseniz bahçedeki gölette gondol turuna çıkabilirsiniz. Nymphenburg Sarayı’na giriş ücreti 1 Nisan-15 Ekim tarihleri arasında kişi başı 11.50 euro, 16 Ekim-31 Mart tarihleri arasında ise kişi başı 8.5 euro.

 

  • Deutsches Müzesi

1903 yılında Alman Mühendisler Odası tarafından kurulan Deutsches Müzesi dünyanın en büyük bilim ve teknoloji müzesi olması ile görülmeye değer yerlerin başında geliyor. 50 farklı bilim ve teknoloji dalına ait objelerin sergilendiği müzede ulaşım, astronomi, madencilik, inşaat gibi pek çok alanda fikir sahibi olabilirsiniz. Çocuklar için de oldukça eğitici bir müze olan Deutsches Müzesi özel günler hariç her gün 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık. Müzeye giriş ücreti ise kişi başı 14 euro. Oldukça geniş bir müze olduğu için en az yarım gününüzü buraya ayıracak şekilde plan yapmanızı öneririm.

  • BMW Müzesi

Arabalara meraklıysanız Alman otomobil devi BMW’ye adanmış BMW Müzesi’ni mutlaka görmelisiniz. Firmanın ana merkezinin içerisinde yer alan müzede markanın ilk yıllarında çıkardığı otomobillerden günümüzdeki modellere uzanan geniş bir seçki bulabilirsiniz. Motosiklet severler için de eşsiz bir koleksiyonun sergilendiği BMW Müzesi’ne giriş ücreti 10 euro. Pazartesi günleri kapalı olan müzeyi Salı’dan Pazar’a 10.00-18.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

  • Münih Rezidans

Yüzyıllar boyunca Bavyera Düklerini ve kralları ağırlayan Münih Rezidans 100’den fazla odası ile görülmeye değer bir saray. Kraliyet dönemine ait paha biçilmez sanat eserlerini görme fırsatı sunan Münih Rezidans’a giriş ücreti kişi başı 7euro. 18 yaş altı çocuklar için ücret alınmadığını hatırlatmak isterim. Müzeyi ücretsiz İngilizce sesli rehberler gezme imkanı da mevcut.

  • Bavyera Ulusal Müzesi

Ortaçağ Alman heykelleri ve devasa duvar halısı koleksiyonu ile öne çıkan Bavyera Ulusal Müzesi Münih’te ziyaret edilmeye değer müzelerden bir diğeri. İçeride geniş bir porselen sergisinin de bulunduğu müze Ortaçağ’dan 19. yüzyıla uzanan Bavyera sanat tarihini gözler önüne seriyor. Pazartesi günleri kapalı olan Bavyera Ulusal Müzesi Salı-Pazar 10.00-17.00, Perşembe günleri ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Müzeye giriş ücreti kişi başı 7 euro iken Pazar günleri sadece 1 euro ödeyerek ziyaret edebileceğinizi unutmayın.

Yorum ekle