Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Berlin Gezilecek Yerler | Berlin Müzeleri | Almanya

Berlin Gezilecek Yerler | Berlin Müzeleri | Almanya

Almanya‘ya başkentlik eden ve en büyük şehri olan Berlin, birbirinden değerli tarihi eserlerinin bulunduğu müzeleri ve keyifli caddeleri ile mutlaka görülmesi gereken Avrupa şehirlerinden biri.

Almanya denince akla ilk gelen şehir hiç şüphesiz başkent Berlin. Tarihi meydanları, caddeleri, müzeleri ile sadece Almanya’nın değil Avrupa’nın önde gelen şehirlerinden biri. Berlin seyahatinize en az 3-4 gününüzü ayırarak şehrin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Berlin gezilecek yerler nerelerdir diye merak edenler için hazırladığımız gezi listesine hep birlikte göz atalım!

Berlin Gezilecek Yerler

Şehrin tarihi noktalarını keşfetmek isteyenler için ilk durak Branderburg Kapısı olmalı. 1790’lı yıllarda inşa edilen devasa kapı bugün Berlin’in simgesi konumunda. Neo-klasik mimarinin izlerini görebileceğiniz Branderburg Kapısı gündüz olduğu kadar gece ışıklandırmasıyla da hayli etkileyici. Üzerinde yer alan Quadriga heykeli geçmişte Fransızların Almanları yenmesi ile geçici bir süre Paris’e taşınsa da 1814 yılında tekrar Berlin’e getirilmiş. Şehrin görülmeye değer yapılarından bir diğeri Berliner Dom olarak da bilinen Berlin Katedrali. Spree Nehri kenarında yer alan katedralin dışı kadar içi de oldukça ihtişamlı. 18. yüzyıldan günümüze gelmeyi başaran katedralin girişi ücretli.

Çatısında yer alan cam kubbesiyle farklı bir tasarıma sahip olan Reichstag (Parlamento Binası) günün belirli saatlerinde gezilebiliyor. Cam kubbeye çıkıp şehir manzarasını seyretmeden dönmeyin derimJ Alışveriş mağazaları ve restoranlarıyla Berlin’in en büyük meydanı olan Alexanderplatz günün her saati oldukça hareketli. Berlinlilerin kısaca Alex diye adlandırdıkları meydanda alışverişin keyfini çıkarabilir, ayak üstü bir şeyler atıştırabilirsiniz.

Berlin gezilecek yerler listenizde olması gereken noktalardan biri de Doğu Yakası Galerisi. 1.3 kilometre boyunca uzanan ve şehri bir zamanlar Doğu-Batı olarak ikiye ayıran Berlin Duvarı’ndan arta kalan kısım günümüzde Doğu Yakası Galerisi olarak adlandırılıyor. Farklı ülkelerden gelen sokak sanatçılarının duvar resimlerini görme ve fotoğraflama şansı bulabileceğiniz Doğu Yakası Galerisi Berlin’in en fazla ziyaretçi çeken noktaları arasında. Berlin gezilecek yerler bunlarla sınırlı değil elbette. Soğuk Savaş yıllarına geri gideceğiniz Checkpoint Charlie, Yahudi soykırımında hayatını kaybeden Yahudilere adanan Holocaust Anıtı, huzur veren havasıyla Tiergarten ve Görlitzer Parkı, modern binaları ile ilgi çeken Potsdamer Platz gezi listenize ekleyebileceğiniz diğer noktalar.

Almanya turu hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Berlin Müzeleri

Berlin gezilecek yerler listenizi bitirdikten sonra keyifli bir sanat turuna çıkmaya hazır mısınız? Avrupa’nın kültür-sanat yönünden en zengin şehirleri arasında yer alan Berlin müzelerini gelin birlikte keşfedelim.

Berlin’de sanat turunuzu birkaç müze ile sınırlandırmak istemiyorsanız fiyat konusunda daha avantajlı olan Berlin Museum Pass almanızı tavsiye ederim. Berlin Museum Pass üç gün boyunca hiçbir ek ücret ödemeden yaklaşık 30 müzeyi gezme imkanı sunuyor. Ücreti ise yetişkinler için 29 euro, öğrenciler için 14.5 euro.

  • Müzeler Adası

Berlin’de eşsiz sanat eserlerini görmek için uğramanız gereken en önemli duraklardan biri Spree Nehri üzerinde bulunan Müzeler Adası. (Museumsinsel) Burası şehrin ortasına kurulmuş bir müze cenneti adeta. Başta Bergama Müzesi olmak üzere Yeni Müze, Eski Müze, Eski Ulusal Sanat Galerisi, Bode Müzesi burada gezebileceğiniz beş müze. 1999 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Müzeler Adası antik çağlardan günümüze uzanan paha biçilmez eserleri görme fırsatı sunuyor. Berlin gezilecek yerler kapsamında Müzeler Adası’na giriş ücreti 18 euro.

  • Bergama Müzesi

Alman arkeologların Anadolu’da yaptıkları kazılar sonucu ortaya çıkarttıkları eserlerin sergilendiği Bergama Müzesi 1930’dan bu yana dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini ağırlıyor. Bergama Zeus Sunağı ve Milet’in Pazar Kapısı gibi nadide koleksiyonları gözler önüne seren Bergama Müzesi Müzeler Adası’nda ziyaret edilmeye değer ilk yer.

  • Charlottenburg Sarayı

Birkaç saatliğine de olsa kendinizi kraliyet ailesinin bir üyesi gibi hissetmek ister misiniz? O zaman Berlin gezilecek yerler listenize Berlin’in en eski sarayı olan Charlottenburg Sarayı’nı mutlaka ekleyin. Bir dönem Prusya krallarının ikametgahı olan sarayın balo salonları ve odaları sizleri o dönemin ihtişamlı yaşamına doğru keyifli bir yolculuğa davet ediyor. Giriş ücreti 17 euro olan Charlettonburg Sarayı’nı Pazartesi günleri hariç Salı-Pazar günleri arası 10.00-17.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

  • Berlinische Galerie

Modern sanat eserleri ile adeta mest olacağınız Berlin’in en iyi çağdaş sanat galerilerinden olan Berlinische Galerie sabit koleksiyonların yanı sıra süreli sergileri ile de fazlasıyla iddialı. Farklı sanat türlerini bir arada işleyen sergi programlarının yanı sıra sık sık çocuklara ve gençlere özel etkinliklerin düzenlendiği galeriyi ziyaret etmek isterseniz bilet ücreti 10 euro. Salı günleri kapalı olan Berlinische Galerie diğer günler 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Almanya’nın en güzel müzeleri için tıklayınız.

Berlin Turu: Almanya Vize

Almanya maalesef ki Türk vatandaşlarından vize talep etmekte. Bunun için Schengen vizesine başvurmanız gerekmekte. Almanya vize ücreti 2019 yılı kapsamında 60 Euro. Almanya vize başvurusu için gerekli evrakları ise Schengen vizesi yazımızda bulabilirsiniz. Ayrıca, Berlin gezilecek yerler vize başvurusu için nereye gitmem gerekiyor diye merak ediyorsanız, Türkiye’de İstanbul Almanya Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi olan iDATA’ya gidilmeli.

iDATA ofisleri nerede diye merak ediyorsanız, İstanbul Avrupa yakasında Gayrettepe’de bir ofisleri bulunmakta. iDATA Gayrettepe ofisi adres: Esentepe Mh. Büyükdere Cd. No: 127 Astoria Kuleleri Astoria AVM B2 Katı, Esentepe / Şişli. İstanbul Beylikdüzü araç kiralama olanaklarını inceleyerek buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Berlin gezilecek yerler vize başvurusu için iDATA’nın İstanbul VIP Harbiye şubesi de mevcut. İDATA İstanbul VIP Harbiye adres: Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No: 133 K: 1 D: 1 Harbiye/Şişli – İstanbul. İstanbul Ataköy araç kiralama imkanlarından yararlanarak, vize başvurusu için rahat bir şekilde buraya gidebilirsiniz.

İstanbul’un Asya yakasında Altunizade tarafında da şubeleri var. iData Altunizade adres: Altunizade Mah. Kısıklı Cad. Shibuya Sok. Sarkuysan – AK İş Merkezi A Blok No: 4/2 1. Bodrum 1 No’lu Ofis Üsküdar/İstanbul. Berlin gezilecek yerler için vize başvurusu yapmaya giderken İstanbul Bostancı araç kiralama opsiyonları ile buraya hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Berlin’e Nasıl Gidilir?

Türkiye üzerinden Berline’e çok rahat uçak seferleri bulabilirsiniz. Berlin gezilecek yerler için Tegel Havalimanı,  Berlin Schönefeld Havalimanı veya Berlin Brandenburg International Airport tercih edilebilir.

Berlin şehir içi ulaşım konusunda da asla sıkıntı yaşamayacağınız şehirlerden biri. Toplu taşıma her ne kadar gelişmiş olsa da Frankfurt, Leipzig, Dresden gibi şehirlere kısa bir araba yolculuğu ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. yolcu360‘ın Berlin Schönefeld Havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atmanızı tavsiye ederiz.

Berlin turu sonrası İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Berlin gezilecek yerler listesinin bitiminde Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. Berlin gezilecek yerler listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle