Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Madrid’te Görmeniz Gereken 5 Yer

Madrid’te Görmeniz Gereken 5 Yer

Madrid, Avrupa’nın parlayan yıldızı. Tarihin ve doğanın eşsiz kavuşumu olan İspanya’nın kalbi Madrid’e doğru yola çıkıyoruz. İşte Madrid’te görmeniz gereken 5 yer!

Madrid Nerede?

Aslına bakarsanız Madrid Akdeniz’e komşu. Doğal güzellikleri ile göz kamaştıran, tarihi ve kültürü ile Avrupa’ya yön veren İspanya’nın başkentidir. Madrid sokaklarını rahat rahat dolaşabilmek adına Yolcu360 Madrid kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Yolcu360 ile İspanya’da ve 110 ülkede dakikalar içerisinde kolayca araç kiralayabilirsiniz!

Madrid Gezisi

Madrid gezisi boyunca neler görmeyi hayal ediyorsunuz? Tarihi kalıntılar, ünlü müzeler, yemyeşil parklar. Lezzetli yemekler, eşsiz heykeller, tarihe yön veren saraylar. Listeniz böyle uzayıp, gidiyor mu? “Günlerce gezsem de Madrid’e doymam.” diyenlerden misiniz? O halde sizin için hazırladığımız Madrid gezisinde mutlaka gezilecek yerler listemize göz atmalısınız. 

Madrid mutfağı ve Madrid’te yemeden dönmemeniz gereken yemekleri incelemek için tıklayın.

Madrid Gezilecek Yerler

Dünyaca ünlü başkentler vardır. Madrid de onlardan biri. Başınızı ne yana çevirseniz tarih, doğa ve limon kokuları. İşte adım adım Madrid turumuz başlıyor. 

  • Görkemli Madrid Kraliyet Sarayı

madrid-royal-palace.jpg

Madrid Kraliyet Sarayı, Madrid gezilecek yerler listesinde ilk sırada yer alıyor. 19.YY’da yapılan sarayın her ne kadar dış cephesi sade olsa da içerisi oldukça gösterişli. Neoklasik tarzda inşa edilen sarayda tam 3000 oda mevcut. Evet yanlış duymadınız 3000. 

Burası mimari açıdan büyük bir özenle yapılan heykeller, freskler ve süslemeler ile dolu bir saray. Özellikle iç kısımda yer alan bu devasa heykeller ve freskler Madrid Kraliyet Sarayı’na  adeta görkem kazandırıyor. Bunun yanı sıra sarayın iç kısmında taht odası, yemek odası gibi bölümler de yer mevcut. 

13 hektarlık alana yayılan saray yüzyıllar öncesinde kraliyet ailesinin ikamet adresi imiş. Fakat şimdilerde özel davetler ve resmi törenlerde kullanılıyor. Koskoca alanda sadece saray yok elbette. Yeşilin her tonunu görebileceğiniz bahçeleri, keyifli yürüyüş yolları ile huzur dolu bir bölüm. 

Size Madrid Kraliyet Sarayı hakkında küçük bir tavsiyede bulunalım. İspanya’nın ünlü turistik yerlerinden olması sebebi ile epey kalabalık. Bize sorarsanız gelmeden önce online bilet almanızda fayda var. 

  • Bronz Heykelleri ile Plaza Mayor

madrid-mayos.jpg

15.YY’da inşa edilen Plaza Mayor, Madrid’in simge meydanlarından biri. Yüzyıllar boyunca boğa güreşlerinden, şövalye turnuvalarına kadar pek çok gösteriye ev sahipliği yapan ünlü bir meydan. En bilinen girişi Arco de Cuchilleros olmak üzere Plaza Mayor toplam dokuz girişe sahip. Tıpkı bizdeki Taksim Meydanı gibi şehrin buluşma noktası. 

Arnavut kaldırımlarının dokusu, tarihe meydan okuyan bronz heykelleri ile Madrid’in havasını doyasıya içinize çekebileceğiniz bir yer. Çevresindeki kafelerde dinlenebilir, turist olmanın rahatlığını istediğiniz kadar yaşayabilirsiniz. Özellikle Plaza Mayor’un ortasındaki Kral III. Philips’e ait atlı bronz heykeli mutlaka görmelisiniz. 

  • Uzaklardan Gelen Debod Tapınağı

madrid-tapinak.jpg

Mısır Uygarlığı’nı bilirsiniz. Bilimi ve mimari anlayışı ile tarihin adeta yönünü değiştiren bir medeniyet. Hala gizemi çözülemeyen piramitleri, sıralarla dolu hikayelere sahip firavunları ile masalsı bir geçmişe sahipler. İşte Debod Tapınağı da M.Ö. 2.YY’dan kalma Mısır tapınağı. 

Daha önceleri Mısır’da yer alan bu tapınak sökülerek, İspanya’ya taşınmış. 1960 yılında Mısır’da yapılan baraj inşaatı, UNESCO tarafından anıt ve arkeolojik alanlara yönelik tehdit olarak sayıldı. Bu sebeple İspanya’ya taşınan Debod Tapınağı yıllardır ziyaretçilerini ağırlıyor.

  • Deniz Aşkı Museo Naval

madrid-naval.jpg

 İspanya’nın denizcilik kültürü ve denize olan tutkusu oldukça eskilere dayanıyor. Özellikle 15.YY sonrası hızlı bir ivme alan denizcilik faaliyetleri ile donanma gücünü ortaya koyuyor. Akdeniz’e komşu İspanya’nın denize olan aşkı elbette sorgulanamaz. 

Museo Naval, Madrid gezilecek yerler listesinde en popüler olan. 1932 yılında kurulan müze, denizcilik faaliyetlerinin tarihi gelişimini yeni nesillere aktarırken, toplumun denizcilik hakkında bilinçlenmesini de sağlıyor. 

Müze içerisinde çeşit çeşit bölümler yer alıyor. Christopher Columbus’un Bahamalar’a ilk seferinde kullandığı geminin modeli gibi pek çok önemli eser sergileniyor. Bunun yanı sıra dünyaca ünlü İspanyol denizcilerin portreleri, amiral ve savaş resimleri de müzede yerini alıyor. 

  • Güller İçinde Retiro Park

madrid-park.jpg

Retiro Park, 1700 yılından bu yana şehrin en güzel bahçesi olarak tanımlanıyor. Üstelik sadece turistlerin değil aynı zamanda yerli halkın da sıklıkla ziyaret ettiği dinlenme noktası. 

Parkın tam ortasındaki göl, Retiro Park’a bambaşka bir silüet kazandırıyor. Mimar Cristobal de Aguilera tarafından inşa edilen yapay göl aynı zamanda Buen Retiro Sarayı bahçesinin de gözbebeği gibidir. 

Oyun parklarından, sanat sergilerine ruhunuzu dinlendirecek pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan Retiro Park, Madrid gezisinde sizi biraz olsun soluklanmaya davet ediyor. Ayrıca tatilini Mayıs ayında planlayanlar için küçük bir detay da verelim. Retiro Park’taki La Rosaleda adlı gül bahçelerini gezmeden dönmeyin. Bu 4.000’den fazla gülün aynı anda açtığı bahar dönemi, adeta cennet kokusunu sizlere getirir. 

 

1 yorum